|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Delfinčki 2010
1.9.2010 11:38:39   
Ploha
pregled pri pediatru...pri nas naročajo pri 6 tednih...rodila sem 25.8, predgled ima pa 6.10.

aisha: jaz ne vem ti pomagat, če bo kera druga vedla...

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 51
1.9.2010 11:48:01   
spacebaby
Aisha, tudi jaz sem že vse mogoče iskala, kako je s prehrano. Mislim, da ni ene splošne formule, jaz se držim tega: kar napenja mene, je precej verjetno, da bo tudi njega.
Patronažna je rekla, da je problematična svinjina, ki jo absolutno ne smeš jesti, pa kisle stvari tudi niso dobre, ostalo pa v nekih mejah normale. Potem pa že sproti opazuješ, kaj mu ustreza in kaj ne.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 52
1.9.2010 11:50:18   
žabica13
Dan...naš pobič spančka in imam malo časa zase in za vas user posted image  Se zbujam že kar naspana zjutraj, čeprav se na 3 ure hranimo. Danes je pančal kar v svoji posteljici, ker ni bilo sirene zvečer in sem ga prav pogrešala, tako da je po dojenju ob 6 hočešnočeš v najini postelji pristal. Moj je danes rekel da sem čisto začarana od njega user posted image  pa še res je.

Sem pa imela tako grozne sanje, da se kar malo bad počutim. Sanjala sem da se mi je david z glavico udaril v en ful oster rob, joj kak grozljiv prizor, čeprav le v sanjah! Zadnjič sem pa sanjala (ampak tisto so bile sanje napol v budnem že) da ga iščem v najini postelji in ga ni nikjer. Ne vem ali me v podzavesti toliko skrbi za njega, da mi potem v sanjah ven buta??

Previjanje - midva se previjeva tam nekje med 23-24, potem pa do jutra ne, razen če zavoham da je pokakan. Pokakanega ga pa nikoli ne pustim.

Kupčki - nama tudi ne gredo in se mi zdi da če ga podre, ga takoj, drugače ga ne.

Izleti - mi bi šli kam, pa moram pogruntat kako na pot s temi dodatki in silikonskimi nastavki. Če se samo dojiš imaš "vse" s sabo, če pa moraš dodajat (žal, žal, žal morava spet dodajat user posted image ) moraš pa prekuhano vodo imet s sabo, čisto stekleničko, čiste nastavke, ... že mamice od prej ki ste dodajale, če ste šli za dalj časa, kako ste dodatek naredili? Verjetno pa bova midva šla na malo daljši izletek čez ene 1o dni, ker bodo pri nas peč za centralno kurjavo menjali, in bo nekaj štemanja in prahu, in bova šla midva za par dni do gorice.

Pediater - david je rojen 10.8, pediatra sva pa dobila (zd vič) 09.09.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 53
1.9.2010 12:07:04   
Ploha
aisha: sicer pa tko, probaj ene par rpzin pojest, če bo vse OK, bo OK, če ne ga pač napenja... jst bom tud tako delala...ker stradat pa ne mislim, tako kot v prve, k sm jedla sam pust meso, nič sadja in zelenjave..eh brez veze...

žabica13: vodo v termosko, flaško in to že itak doma spucaš, nekam shraniš in to je to...zdej če greš za cel dan, da pač moraš večkrat dodat, maš itak tolk vode v termoski, če ne pač prosiš v kaki gostilni, zih majo user posted image flaško pa cucl pa nekje spucaš pod toplo vodo pa čau miki, tako bi naredila jaz...samo je res, da sem pri meti ful komplicirala, pa vse prekuhavala pa pucala ko nora, pa likala, zdej v drugo skoraj da nism hotla zlikat, me je potem mama naterala user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 54
1.9.2010 12:11:40   
Ploha
žabica: pa sanje so čist normalne, krute in grozljive, take da te kr srh spreleti. Normalno da te skrbi za mulčka...jst tud polno sanjam, same čudne in grozne stvari...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 55
1.9.2010 12:40:18   
solis
Žabica13: tako kot je že ploha napisala - vodo v termovsko, če greš za dalj časa pa vzami več flašk, da ti ni treba pucat (tko sm jest delala pri Nini), pa za AM obstajajo take posodice z več predeli, kamor daš takšno količino AM, kot ga rabiš za en obrok in to potem samo streseš v flaško.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 56
1.9.2010 12:40:35   
dreamy.
Pozdravček mamicam..

Mi smo mel ravn na obisku patronažno, smo mislil da bomo že kopal našga user posted image , sam je popek še mal svež, tko da mislm da bo zdej nasledn tedn..smo se pa tud zredil od četrtka za 260guser posted image ..tko da smo že na 4540g, pa bomo jutr stari 3tedne..iz porodnišnce smo šli pa z 3785g..tko da hb mam dost mleka in mi ni treba nič dodajati (trkam)..

Pediatra imamo mi 15.9, rodila sem 12.8

Aisha men je patronažna rekla, da kar mene napenja bo tud njega, če bo mel pa krčke jih bo imel pa v vsakem primeru ne glede na to kaj jem..baje naj ne bi bili tok odvisni od tega kaj mama je..tko da jst zaenkrat jem vse, razn pr čokoladi oziroma cukru bolj pazim, ker smo potem hiperaktivniuser posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 57
1.9.2010 12:50:11   
Tinky
Odločitev je padla!
Imam že poln kufer te diete in sekirancije.

Danes imam rojstni dan in popoldne, ko dobim obiske bom jedla kar mi bo padlo pod roko. Pa bo kar bo, tko bom vsaj vedla od česa jo zvija.
Se tolko pazim in sekiram, da bom od tega stresa še mleko zgubila. Dovolj imam vsega, res.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 58
1.9.2010 12:51:20   
Ploha
evo je bla patronažna pri nas...redi se lepo...odpustna v soboto je bla 4170, danes ima baba že 4500 user posted image user posted image upam, da bo dojenj še šlo tako lepo...

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 59
1.9.2010 12:52:33   
Ploha
tinky: vse najbolše! Pa fino se najej danes user posted image user posted image user posted image

kaj zdaj si se merkala pa jo glih tako zvija?

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 60
1.9.2010 12:56:08   
Tinky
ploha, ma ja dej, sem pazila full na prehrano, ker sem imela sum, da je mogoče alrgična na kravje mleko. Zdej pa vidim, da je vse en klinc kaj jem, ker jo glih tako zvija

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 61
1.9.2010 12:58:33   
solis
Punce, držte pesti, da bo septembra čim več takšnih dni kot je danes, se je tako luštn po sončku prehajat, pa temperatura je lih ta prava, ni prevroče in ni premrzlo.

user posted image Vse najboljše Tinky in dober tek!!! user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 62
1.9.2010 13:02:13   
Ploha
tinky: sem brala, da zvija (krčki) tudi otroke, ki so hranjeni z AM...tko da očitno jo bo zvijalo v vsakem primeru...a maš kake kapljice proti krčem? Kaj pa če jo od D3 kaplc zvija, če ji daješ??

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 63
1.9.2010 13:12:25   
Tinky
d3 sem ukinila en teden nazaj, tako da to ni. Očitno ima res bolj občutljivo črevo in bo treba pač te tri mesece potrpet in jo na full crkljat user posted image

hvala za čestitke :)

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 64
1.9.2010 13:27:36   
spacebaby
Tinky, čestitke tudi od mene! Pa super, da se boš najedla, potem boš res počasi lahko ugotavljala, kaj pikici ne paše!

Tako, midva sva s pregleda. Smo se fletn poredil. V enem mesecu iz 2970 na 4100, juhu!!! No, saj jemo na vsaki dve uri, naš fant je lačen, bi kar naprej jedu  user posted image user posted image Še dobro, da imam dosti mleka!

Zunaj je tak lep sonček, ampak takoooooo piha, da sploh ni ven za it, je sam skoz okn fletn gledat.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 65
1.9.2010 15:33:27   
žabica13
Tinky vse najboljše še od mene user posted image user posted image  Lepo praznujte in čimmanj Majinih krčkov!

Zunaj je pa res lepo danes - midva z Davidom sva bila kljub vetrcu zdaj eno uro zunaj. Že tako zdaj 2 dni nisva bila zunaj in je dete rablo malo kisika. Jaz pa tudi. V petek bo pa itak spet dež, tako da je treba danes pa jutri izkoristit!

Zdaj me je pa lakota zagrabla, glem gledat kaj hladilnik ponuja

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 66
1.9.2010 16:56:29   
kai1
Tinky, vse najboljšeuser posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 67
1.9.2010 19:31:54   
Zoya27
Tinky, vse najboljše tudi od mene in lepo praznujteuser posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
1.9.2010 19:37:51   
Tinky
punce, hvala za čestitke in lepe želje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V glavnem sem se fajn najedla in se res nisem šparala, za konec sem zmazala en gromozanski kos tiramisuja. Na koncu se bo pa zgodilo to, da bo Maja spala celo noč kot top, brez napenjanja in krčkov user posted image

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 69
1.9.2010 21:40:58   
mayci
Tinky, še tukaj vse najboljše!! user posted image Pa user posted image user posted image , da si se fino najedla in še posladkala.user posted image

Midve imava tudi dokaj pozno pregled pri pediatru, naj bi bil po štirih tednih, pa ga imava po šestih (ker je gužva)..user posted image
Imam pa zato jaz pregled pri G, ki naj bi bil po šestih tednih, po štirih...user posted image

Sem pa prav fouš vsem tistim, ki so vam patronažne stehtale otročke, da vsaj veste, koliko so pridobili v določenem času.. Naša je rekla, da pri tako konkretni punci, ki vidno raste, nima smisla tehtati , tako da bom težo izvedela šele konec septembra user posted image ... Sem pač firbec, pa me zanima..user posted image

Našo pupo tudi občasno zvija (potem pa fino prdne user posted image ), ker se pri dojenju naje zraka in ne podre vedno kupčka...user posted image Ampak nimamo kaj, imam toliko mleka, da se ji včasi kar zaleti, potem je pa tako. Saj čez dan si včasih, če imam preveč polno dojko, malo izčrpam, da je revice ne "zalije" user posted image , ponoči pa bi bila huda sirena, če bi to počela (pa nočem, da mi zbudi ta velikega fanta..).user posted image

Aja, pa še to: naša revica je fasala glivice na ritki.. Pred nekaj dnevi sem začela opažati, da se ji naredijo majhni mehurčki, kar v skupinici, potem pa počijo in se tam koža olupi, spodaj je pa taka bolj nežna koža.. Sva jo mazala (hladilno mazilo, Sudocrem), umivala, sušila kožo po vsakem umivanju..pa je bilo isto user posted image No, včeraj mi je patronažna povedala, da gre za glivice, ki jih je dobila od mene pri porodu...user posted image Zdaj maževa s Canesten kremo in upam, da bo hitro bolje...

Tudi midve sva bili danes zunaj, sem jo pa res zadekala in skrila v košaro, tako da vetrček ni mogel do nje. Pa popoldan nti ni pihalo pri nas, le čisto malo..user posted image Pa jutri bomo tudi še izkoristili, potem pa tak spet deež...user posted image

Joj, sploh vas nisem imela časa pokomentirat. Upam, da bom jutri, zdajle grem malo počivat, ker sem utrujenaaa!

Lepo in predvsem mirno nočko nam želim! 

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 70
1.9.2010 21:56:08   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86
Kdaj zvečer na balkončku spijeva kšno pjačo in se pogovarjava...Če si pa misnla na user posted image je pa bolj bogo, ampak zarad mene, ker enostavno nimam energije zvečer. No, včeri sm jo mela in še zarad firbca, če bo isto kukr je blo pred porodom. Pa je blo še bl fajn!
user posted image

Jest sem pa mislila, da naj bi šest tednov ne user posted image ???

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 71
1.9.2010 21:57:12   
Masha_M
Mi smo imeli včeraj prvi pregled pri pediatru. Val je zrasel baje samo 2 cm, se je pa zato zredil za 1135 gramov. Vsi refleksi so super, sesalni in iskalni celo nadpovprečno dobra (kar vam lahko povejo tudi moje bradavice), fant je močan, zdrav in zelo zvedav.

Drugače pa da pomislim o čem vse ste že čvekale.

Aja... moj dragi previja, oblači, kopa, podira malemu kupčke, ga uspava, crklja itd. Skratka vse vse vse in je res zlat! Pa full lepo ga je videt, kadar mu sinko v naročju blaženo spančka.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 72
1.9.2010 21:58:35   
hermy1
No, enega sporočila pa očitno ni sprejel user posted image ...nas je preveč gor.

Sam to...sem vas komaj našla...nisem velik za računalnikom,...pa obvestil ni blo več (o novem sporočilu) user posted image ...

Zdej mam pa velik za prebrat user posted image !!

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
1.9.2010 22:01:26   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: žabica13

Tinky vse najboljše še od mene user posted image user posted image  Lepo praznujte in čimmanj Majinih krčkov!

Se podpišem!!

Mi smo bili danes tudi prvič zares zunaj na vozičkanju user posted image user posted image user posted image !! Ful lušten...sam mami zdej križ boli user posted image !!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 74
2.9.2010 7:15:41   
Tinky
Še enkrat hvala za čestitke!!!

Punce moje zlate, ne boste verjele.
Maja je spala do 2!!!! brez da bi se premaknila!!!!! potem sem jo podojila in je v sekundi nazaj zaspala do 6, ko sem jo spet podojila in gospodična še spi!!!!!!
Sem ji pa pred vsakim dojenjem dala Sab Simplex, ali te kapljice delajo čudeže ali pa pršut user posted image user posted image
KOnčno sem se naspala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ob 13ih imamo končno prvo posvetovalnico.

IZVIRNO SPOROČILO: hermy1

IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86
Kdaj zvečer na balkončku spijeva kšno pjačo in se pogovarjava...Če si pa misnla na user posted image je pa bolj bogo, ampak zarad mene, ker enostavno nimam energije zvečer. No, včeri sm jo mela in še zarad firbca, če bo isto kukr je blo pred porodom. Pa je blo še bl fajn!
user posted image

Jest sem pa mislila, da naj bi šest tednov ne user posted image ???

tudi midva še nisva, ker ni blo časa in ker čakam pregled (naslednji četrtek)

Zdej me pa zanima (solis?!), tiste ki ste že ble na poporodnem pregledu, kako ste se organizirale glede dojenja? STe sestro pri G prosile, da vas vzame mimo vrste? Jaz namreč vsako krat čakam po dve uri in mi nikakor ne bo zneslo it na pregled v treh urah, ki jih imam "fraj"

< Sporočilo je popravil Tinky -- 2.9.2010 7:25:49 >

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?