novamami
|
Živijo punce! Se po dolgem času javljam. Sem vas komaj uspela prebrat za nazaj. Mi smo dobro, trenutno naša princeska leži na sedežni zraven mamice in jo opazuje kako tipka po računalniku. Nimanorwen boga si s tem črpanjem. Meni se je tudi zamerilo, že takrat, ko sem imela levo bradavico na rehabilitaciji. Se prav psihično pripravljam že cel teden, da si bom v soboto izčrpala mlekeca, da bo imela mala zvečer za jest, ker gre mami na koncert in se bosta z atijem pedenala zvečer. Glede izpadanja las ugotavljam, da meni izpadajo manj kot pred nosečnostjo. Hmm, se nič ne pritožujem. GH bomo videli kako bo trenutna situacija, načeloma pa imam namen pri 6 mesecih. Dodatna tekočina: jaz naši pupi 3x na dan dan 30 ml, kljub temu da je polno dojena. Pa še vetrovne kapljice ji dajem, dokler jih ne porabimo, da lažje prda. Ji bom pa še naprej dajala čaj, tudi ko ji ne bom več kapljic dajala, saj sem opazila, da dostikrat ko se podojiva, ko sama noče več zize, čaj pa čez par minut na dušek spije. Sej mogoče imam sfaljeno logiko, ampak jaz sem tudi kdaj po mleku žejna, možno, da je tudi ona. Smo ji pa čaj začeli dajat že v 1 mesecu starosti, da je lažje prestala tiste začetne težave z vzpostavljanjem črevesja. Aja, pa še pri krčkih nam je čajček pomagal. Uporabljamo pa čaj Komarček od Hippa, ki ga lahko daješ dojenčkom od 1 tedna starosti dalje in pa Kamilični čaj od Milupe (od 2 tednov dalje). Smo zadovoljni. Temenca imamo tudi mi, so tako trdovratna. Sem mojemu naročila, da naj prinese iz lekarne tisti šampon od Mustele. Bomo videli, upam, da bo pomagal, ker sem poskusila z olivnim oljem, mandljevim oljem in tudi s hladilnim mazilom. Najbolj je delovalo hladilno mazilo, vendar jih ima še vedno. Kengurujček: sem se v sekundi odločila, da ga ne bomo nabavili, ko sem prebrala post od naje. Mi je pa že sestra rekla, da je neke raziskave brala, da so ugotovili, da niso vredu tile kengurujčki. Punce, dejte mi povedat kako je pa kaj s kolki vaših sončkov. A ste že bile na UZ? Midve sva bili in se moramo zdaj do kontrole, ki jo imamo čez en mesec, široko povijat. Seveda se mala noro pritožuje ko ji tisto peleno gor klačim. Kar se pa spanja tiče smo pri nas spremenili ritem in se zdaj na 3 ure ponoči zbujamo, potem pa na 2 in potem 1, nakoncu seveda jaz več nič ne spim tako da se samo ustaneva in začneva dan (ponavadi ob 7h). Sem pa gruntala, da mogoče se pa zvečer ne naje dovolj, da ji je mlekec premalo. Bom na posvetovalnici vprašala P in da vidim kaj bo rekla. No, to je to. Sem bila kar dolga upam, da se bo kateri sploh dalo moj post prebrat. Pridne bodite in uživajte
|