|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki 2008 ~ 2.del***
8.12.2010 8:43:48   
anita goitan
jutro

Ula je ok, ena virusna reč se ji je podila po teleščku, že včeraj čez dan je bla skoraj ta prava Ulči, navihana, danes pa sploh, mi je že pomivalc pomagala pospravit..edin hrana ji ne paše, razen joške. Čez dan poje en jogurt, mogoče 2 žlički juhe, kaka rižev vafelj, to je vse. Prava suhica je

Zoja včer 2x kakala v vrtcu, 1.je ful jokala in cel cajt govorila: mami ne svečke v ritko...

Spala je celo noč!

Dež..fuj

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 976
8.12.2010 11:00:29   
gajka
Pozdravček še od mene! user posted image Jaz sem že malo bolj, v križu me sicer še malo špika, ampak nekako že gre. Kaj naj, emšo ni tako mali... user posted image
Rok je spet v obdobju totalno zanič spanja user posted image - ponoči se joče ne vem več kolikokrat na noč, dokler v obupu in predvsem želji po našem spanju ne pristane v spalnici, kjer še nekaj časa krotovili (po možnosti zbudi še Zaro), potem pa ga vendarle zmanjka. Posledično ga moram zjutraj iz postelje vrečt, da ne zamudiva fruštika v vrtcu (ob 8h), kar ne prinese nič drugega kot obilico novega cmerjenja med oblačenjem "na silo" in potem še joka v vrtcu, da hoče domov... user posted image Ječmenček na očesu se mu je počasi in minimalno (poudarek je res na mini) začel malo manjšati. Upam, da se sam sčisti, ker res nimam kakšne posebne želje zaradi tega it iskat kakšne nove viruse k P. user posted image
Firma, ja, zbiram "kohones", da naredim črto in se neham matrat s tem, ker se počutim, da nad mano visi tona kamenja, jaz se pa enostavno ne morem umaknit... Po novem letu pa na lov za novo službo! user posted image In to v teh čudnih časih...
Zara je trenutno kar OK z zdravjem, trkam, trkam, trkam, da ne bo že jutri spet na starih poteh! user posted image Malo se spoznavamo z žlico, pa očitno tistega, da "otrok odpira usteca kot lačna ptička" tudi pri njej ne bom doživela. user posted image Očitno se tal v kuhinji še nekaj časa ne bo splačalo pomivat! user posted image Dojenje pa je že druga zgodba, trenutno se zjutraj in zvečer ubadam z "molžo" in razmišljam, kako dolgo se mi bo še dalo... user posted image Tudi, če naslednji teden pri P zgruntajo, kje je vzrok, dvomim, da jo bom po skoraj 2 mesecih flaške še kdaj prepričala, da se direktno priklopi. user posted image

K_a_t_j_a
- user posted image Misli pozitivno!

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 977
8.12.2010 11:15:05   
gajka
Še tale komentar ob pogledu skozi okno: drek na kubik! user posted image user posted image user posted image user posted image

Kam sploh v takem stanju zunaj z otrokom? Saj je skoraj kot da bi ga peljal na Rock Otočec (v mislih imam samo tisto blato za svaljkanje)! Še dobro, da je zadnjih 14 dni Rok postal obseden (dobesedno!) s puzzli in to pridno počne tudi zadnje 3 dni. Ampak kaj, ko oba puzzla, ki ju je dobil za r.d. (ampak jih do 2 tednov nazaj niti povohal ni), že na pamet skupaj zloži in to s skoraj tako hitrostjo kot odrasla oseba. Prav nam je, zakaj ga pa najprej brat ne naučimo, da bi videl, da gor piše 3+. No, ja, mogoče so pa mislili 3+ minute za sestavljanje? user posted image Nič, bo treba najt kako z oznako 5+ in vsaj 50 kosi, ker 15 ali 20 jih je absosmrkno premalo!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 978
8.12.2010 11:30:34   
anita goitan
gajka super za puzzle, Zoja jih ne povoha, potem jih Ula grize..so pa po celem stanovanju..ji je pa moj z Bankoka prnesu magnetke, k lahko sestavljaš vozila na n-načinov http://www.magneticcity.com/ tega se še ne dobi pr nas, in tud jaz se zabavm z izdelavo..in ja, pr nas je res več fantovskih igračuser posted image  user posted image ..sam men une punčke n potegnejo, ok velik berevi (berem), gledavi knjigice in založba Učila ima sedaj super popuste, se splača. Sam to počnejo fantki tud, a neuser posted image

Dobra si z molžo..mene edin mal skrbi kako bo z januarjem, ker Ula je več na joški kot pa 2m.nazaj...ma s tem se bodo v varstvu ukvarjali, sej so plačani, čez dan in ponoči pa jaz, kot običajno, si murm eno dobro kremco nabavit, tako da mi bo tole zabuhlost pod očmi mal fentalauser posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 979
8.12.2010 11:38:51   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: gajka

P Posledično ga moram zjutraj iz postelje vrečt, da ne zamudiva fruštika v vrtcu (ob 8h), kar ne prinese nič drugega kot obilico novega cmerjenja med oblačenjem "na silo" in potem še joka v vrtcu, da hoče domov...  

K_a_t_j_a
- user posted image Misli pozitivno!

Pri nas je čist isto, ko Jan ni naspan in ga morem zjutri budit. Pa ta teden skoz nekaj joka in baje kliče mene. Pa doma tut samo jaz veljam. Zgleda, da ima neko krizo.user posted image

Hvala, bom mislila in upam, da bo danes vse ok na NS. Drugače mi pa ne bo preostalo druga kot res it na AC.user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 8.12.2010 11:43:08 >

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 980
8.12.2010 12:21:59   
gajka
K_a_t_j_a - moja sestrična (no, od mamine sestrične hčerka) je bila na AC, pa ji ni bilo nič hudega in tudi je imela vse lepo povedat glede te preiskave, je pa res pri njej bila razlog za AC starost. Glej s pozitivne strani, da pri AC preverijo vse kromosome in tudi rezultati so 100%. Sicer pa ne vem, če ima AC kakšne veze s tvojim MV user posted image , a ne gre pri AC za vzem plodovnice z iglo preko trebušne stene? user posted image
Pa želim ti lep rezultat na današnjem pregledu! user posted image

anita g. - luštna zadevca tile magnetki. user posted image Bomo zaenkrat kar en mal bolj "zakompliciran" puzzle mogli najt. V skrajnem primeru mu bom pa kakšne Sejšele s 5000 koščki dala, da bo kakšno uro mir! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 8.12.2010 12:25:56 >

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 981
8.12.2010 13:01:44   
K_a_t_j_a

K_a_t_j_a - moja sestrična (no, od mamine sestrične hčerka) je bila na AC, pa ji ni bilo nič hudega in tudi je imela vse lepo povedat glede te preiskave, je pa res pri njej bila razlog za AC starost. Glej s pozitivne strani, da pri AC preverijo vse kromosome in tudi rezultati so 100%. Sicer pa ne vem, če ima AC kakšne veze s tvojim MV user posted image , a ne gre pri AC za vzem plodovnice z iglo preko trebušne stene? user posted image
Pa želim ti lep rezultat na današnjem pregledu! user posted image

Baje AC povzroča manjše krče (zaradi tega moraš pit Magnesol in počivat 3 dni po posegu), strah me je, da bi se začela kaj odpirat. To je tist hudič, ki se ga bojim.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 982
8.12.2010 13:34:36   
clara23
Dan,

Gajka, si me nasmejala s tem svojim rock otočcemuser posted image user posted image user posted image user posted image . Drugače so pa pri nas puzzle tudi samo zato, da se valjajo naokroguser posted image Trenutno so aktualni dinozavri na sto in en način..mu je miklavž prinesel cel komplet (ene 7 jih je notri) malih dinozavrčkov in se z njimi zamoti tudi po eno urouser posted image . Tudi risanke morejo biti o dinozavrihuser posted image .

Katja, upam, da bo vse ok..ti kar lepo pozitivno misli, pa bo! Me tukaj bomo pa držale pesti za vaju!

Krysia, upam, da bo pilates dobro del tvoji hrbtenici!

Mene so pa malo prej klicali z vrtca, da ima Mark vnete učke..in res..ko sem ga prišla iskat, je imel obe očesi čisto gnojniuser posted image . Jutri zjutraj se greva pokazat h P...ima pa revež že dolgo težave z očmi. Zgleda, da ima tako občutljive kot moj oče-ob vsaki najmanjši sapici se mu začnejo solzit.

Neposredna povezava do sporočila: 983
8.12.2010 23:21:03   
bella02
user posted image

Heeeej!
Sicer je Miklavž že bil, pa vseeno paše :)
Mi smo uredu. Prej sem bila na aerobiki, a me še vedno boli roka. Kar neki. Upam, da neha. Punci sta zdravi, Teja malo pokašlja, pa še to ne več danes, drugače vse po starem, le časa za učenje niuser posted image .
Pa še jezna sem! Edina nadaljevanka, ki jo gledam, je Glee in še to mi napiše, da ni signala. In zato ne lovimo TV3, ostalo vse dela. Mislim, banda!

Katja, sem mislila nate in držala pesti. Le tista objava na FB mi ni všečuser posted image .

Sayuri, zdaj imaš možeka že doma. Kar naj vas pripelje gledat lućke, baje je lepo.

Gajka, sploh si ne predstavljam vašega spanca. Upam, da tole čimprej mine. Mi spimo vse noči od Tejinih 3-eh mesecev, tako da si res ne morem predstavljat. Bi me pa izmozgalo, ker rabim spanje, še zjutraj težko vstanem. Drži se!!!

Zoja Miša, jap, v ponedeljek sem peklauser posted image . Se lahko vseeno oglasiš, če boš hodila kaj tukaj okoli. Vidim, da so ti v Sparu polepšali praznike in Kaji Lini tudi, seveda user posted image . Raztur je pa tudi pri nas, mirda glih eno urco po tistem, ko res pospravim. Potem pa jovo na novouser posted image

Erin,
kako si? Mislim nate!!!

Grem se še učit, dolker me ne zmanjka. Sem parkrat zvečer spila zeleni čaj, pa nisem bla nič dalj časa pokonc zato. Torej si ga ne grem skuhat! user posted image

Lepo bodite! Aja, če pozna katera recept, kako se upreti vsemu temu cukru, ki nas v teh dneh obdaja, naj mi ga zaupa. V vsakem primeru grem januarja spet na ločevalno, pa vseeno, vsaka ideja bo dobrodošla! Caooooooooooooo

< Sporočilo je popravil bella02 -- 8.12.2010 23:25:32 >

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 984
9.12.2010 8:09:21   
Zoja Miša
Jutrouser posted image user posted image user posted image
Bella lepo da si se javila...sem te mislila že kregatiuser posted image . Veš tole tvojo roko, bi šla pa lahko zdravniku pokazati, zdaj te že malo dolgo boli. Verjetno si si kaj nategnila...to pa traja, da pride k sebi.
Za kavico...bi bilo super ja, če to še letos uresničiva - kjerkoli.

Tudi jaz sem bila včeraj na pilatesu in celo plačala za cel mesec, tako da bom zdaj prisiljena iti. Kaj vem, kaj sem tako lena zadnje čase za telovadbouser posted image . Pa tako fajn se počutim potem, ko nekaj zase naredim...tako da je vredno.

Krysia, Buhtlček zanima me samo, koliko plačujeta za pilates, sam firbec pač.

Ali katera ve, kdaj se dobi odločba za znižano plačilo vrtca? In ali ni bilo tako lani, da smo jo dajale avgusta in potem zopet decembra? Ali sem jaz sedaj nekaj zamešala?

Katjauser posted image  Skrbi me...javi kako si?! Kaj se dogaja!!!

Clara, kako je Mark?

Anita, magnetki so super...

Gajka, Rock Otočecuser posted image  se danes nadaljuje... In super za puzzle.

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 985
9.12.2010 8:14:24   
buhtlčk
jutro

Zoja Miša evo link http://gib-sport.com/sl/Programi/Za+odrasle/Fit+GIB/Ceniki
Midve kar sproti zaenkrat plačava - 8€ na vadbo

Nič se mi ne da, komaj čakam vikend.

Neposredna povezava do sporočila: 986
9.12.2010 8:35:16   
clara23
Jutro,

Zoja Miša, zdajle greva k zdravniku, tako da potem poročam kako bo..pa hvala za skrb!
Odločbo se pa pomoje dobi 1x v januarju, nisem pa zihr...mi je bilo pa tako rečeno na občini..

Katja, kako je s tabo?? Tudi mene skrbi tisto, kar si napisala na FB...

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 987
9.12.2010 8:37:16   
Zoja Miša
Hvala Buhtlček. Hmmm...Trzin je očitno eden dražjihuser posted image . Čeprav je vaditelca res fajna in imam pred nosom...ampak jaz za 4 obiske na mesec plačam 35,00 eur. Če pa plačujem po obiskih je en 12,00 euruser posted image . + da sem dela 10,00 eur za članarino prvič.user posted image  Ja no sej... pa že.

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 988
9.12.2010 9:40:45   
K_a_t_j_a
Punce zdaj sem še bolj zaskrbljena... Sam user posted image ...

Včeraj sem bila pri dr. Lukmanu in mi je še on nameril NS 3 mm.user posted image Plus tega je rekel, da mu otrokove ustnice niso všeč... in da je videt, kot da bi bil "zajče ustnice". Sam je rekel, da to so ponavadi šele pozneje opazi, po 20. tednu in, da ni to 100% kar mi je rekel. In zdaj mi ne gre tista slika izpred oči in sam jočem... Notr sem bila okoli 45 minut, otrok se pa sploh nihotel lepo pokazat, tako, da je rekel, da ne more zagotovit in rečt, da je videl nosno kost.  Ta pregled me je pa čisto potolkel.... UZ mi je delal prek trebuha in nožnice in tolkel gor po trebuhu, da me je potem ornk bolel trebuh.
Pa še Jan ima krizo v vrtcu in skoz joče za menoj...user posted image Pa tut doma skoraj sam jaz veljam.

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 9.12.2010 9:42:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 989
9.12.2010 9:50:19   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_j_a

Včeraj sem bila pri dr. Lukmanu in mi je še on nameril NS 3 mm.user posted image Plus tega je rekel, da mu otrokove ustnice niso všeč... in da je videt, kot da bi bil "zajče ustnice". Sam je rekel, da to so ponavadi šele pozneje opazi, po 20. tednu in, da ni to 100% kar mi je rekel. In zdaj mi ne gre tista slika izpred oči in sam jočem... Notr sem bila okoli 45 minut, otrok se pa sploh nihotel lepo pokazat, tako, da je rekel, da ne more zagotovit in rečt, da je videl nosno kost.  Ta pregled me je pa čisto potolkel.... UZ mi je delal prek trebuha in nožnice in tolkel gor po trebuhu, da me je potem ornk bolel trebuh.
Pa še Jan ima krizo v vrtcu in skoz joče za menoj...user posted image Pa tut doma skoraj sam jaz veljam.

user posted image user posted image grozno se bereuser posted image , odločitev je itak vajina, najtežji trenutki so sedaj,  pojdi na AC in potem še neskončno čakanje na izvide, ma saj sploh ne vem kako naj te potolažim, punce smo s tebojuser posted image user posted image user posted image

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 990
9.12.2010 10:02:17   
gajka

IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

user posted image user posted image grozno se bereuser posted image , odločitev je itak vajina, najtežji trenutki so sedaj,  pojdi na AC in potem še neskončno čakanje na izvide, ma saj sploh ne vem kako naj te potolažim, punce smo s tebojuser posted image user posted image user posted image

Nimam kaj drugega za dodat... user posted image user posted image user posted image Lahko ti samo stojimo ob strani in držimo pesti za najboljše! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 991
9.12.2010 10:04:27   
buhtlčk

Nimam kaj drugega za dodat... user posted image user posted image user posted image Lahko ti samo stojimo ob strani in držimo pesti za najboljše! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pojdi na AC...pa mogoče še takoj po drugo mnenje, nima veze kolk stane, sam pojdi k nekomu, ki je nežen in prijazen (in strokoven)

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 992
9.12.2010 10:08:26   
gajka

IZVIRNO SPOROČILO: bella02
Lepo bodite! Aja, če pozna katera recept, kako se upreti vsemu temu cukru, ki nas v teh dneh obdaja, naj mi ga zaupa. V vsakem primeru grem januarja spet na ločevalno, pa vseeno, vsaka ideja bo dobrodošla! Caooooooooooooo

Tisti "silver tape" čez usta. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 993
9.12.2010 10:10:15   
Zoja Miša

Kot je napisala Anita, res novice niso dobre. Grozno. In res je odločitev čisto vajina. user posted image  Lahko ti povem, da sem videla na maksiofascialni veliko otrok z zajčjo ustnico...in da funkcionirajo...Ampak odločitev je vajina...Vem pa tudi, da vsaj jaz sem kar malo trpela, pri tej operaciji Kaje Line, za mehko nebo... Če pa je zajčja ustnica, je ponavadi tudi odprto mehko, lahko tudi trdo nebo... Takim malčkom ni lahko na začetku...Mamica verjetno še težje...
Oh, kako mi je hudo...user posted image
Pojdi na AC, brez obotavljanja...potem bosta vedela bolje...
user posted image user posted image user posted image user posted image rade te imamo!!!
Upam, da vsaj del tvoje bolečine nosimo me!

Kaja Lina 11.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 994
9.12.2010 10:18:24   
K_a_t_j_a
Hvala vam za vso podporo in objemčke. user posted image user posted image user posted image

Danes se bom naročila najprej na genetski posvet in potem me naročijo na AC.

Neposredna povezava do sporočila: 995
9.12.2010 11:21:33   
clara23
katja, full mi je hudo zate in se podpišem pod predhodne poste...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 996
9.12.2010 13:15:56   
bella02
IZVIRNO SPOROČILO: clara23

katja, full mi je hudo zate in se podpišem pod predhodne poste...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se samo podpišem! Žalostna sem in upam, da vaju čakajo lepe novice. Če je težava samo zajčja ustnica, poznam primer, ko so punčko operirali in se zdaj še opazi ne. Katja, v mislih smo s tabo!!!

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 997
9.12.2010 14:06:55   
nell

NS je za mano in jaz user posted image . Dr. Strahova je naši pikici namerila 2,9 NS in zdaj grem naprej na odvzem horionskih celic. Tak me je strah kot še nikol. user posted image Nosna kost se je zalo lepo vidla. Pa veliki smo 6,6 cm. Tveganje imam 1:184. Danes ni moj dan... PDP je spremenjen za en dan, torej je uradni PDP 12.6.2011.

Katja - vem kako se počutiš ampak tko k so punce rekle - misli pozitivno.
Se spomnim nazaj, k je mene tole čakal. Js sm pri Tiborju mela tveganje 1:131. Je pa bla nosna kost tud lepo vidna. Vem, da te je strah, to je normalno in verjetno se ta strah ne bo razblinil do trenutka k boš rezuiltate v roko dobila. Js sem se takrat tolažla, da je nosna kost lepo vidna in da to tud neki pove. Kdaj pa maš zdej odvzem?

Mislim nate in ti pošiljam angelčka, da pazi na vaju.

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 998
9.12.2010 14:20:37   
nell
Katja pa še nekaj me zanima - zakaj te je dala na AC, če bi lahko šla na odvzem horionskih in bi bli tko rezultati prej. Men je takrat takoj poklicala v LJ in sem šla čez dva dni takoj na odvzem. 

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 999
9.12.2010 16:07:02   
K_a_t_j_a

IZVIRNO SPOROČILO: nell

Katja pa še nekaj me zanima - zakaj te je dala na AC, če bi lahko šla na odvzem horionskih in bi bli tko rezultati prej. Men je takrat takoj poklicala v LJ in sem šla čez dva dni takoj na odvzem. 

Ne vem. Dr. Strahova je rekla, da morem prvo it do svoje G in mi ta da napotnice, jaz se pa naj po telefonu naročim. Sem danes klicala malo po tretji uri, kot so mi naročili dopoldan, pa se noben ni oglasil... Zdaj pa še to. Neresnost. Na AC bom šla pa v MB, ki mi je bližje. Upam, da so tam vredu.
Za "zajčjo ustnico" je pa baje prezgodaj o tem govorit, da bi se videlo preko UZ-ja. Sem danes prebrala na netu. To se baje šele na morfologiji vidi, če se vidi. Sej sploh ne vem zakaj je to ven butnil, če ni bil prepričan kaj vidi in kaj govori. user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 9.12.2010 16:08:18 >

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?