Krysia
|
No, še en pozdravček iz službe, kjer so me glih fajn razjezil ... najprej dijaki pol pa še ostalli ... sam zdej ne vem, a sem vstala na levo nogo al je kakšen drug razlog, da je danes vse narobe ... IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk če me že določaš za odgovor :) Sem sorodstvo kontaktirala. Jah ravnateljica ima pravico, da to od tebe zahteva. Učitelji mate pač neposredno delo (ure pri pouku) in pripravo ter ostalo delo. Vaš delovni teden ima isto 40 ur, samo ure se drugače štejejo. In za tisto, kar se ti doma pripravljaš lahko zahteva, da si nekaj (ali vse) v šoli v pripravljenosti. Če bi blo potrebno tudi kaj nadomeščat npr. To mate zih kak Pravilnik o evidenci učiteljeve delovne obveznosti, mal vpraš pa naštudiraj. Ponekod (in to OŠ!) imajo že obvezno prisotnost med 7. in 15. uro, kar seveda pomeni, da kadar so še sestanki in govorilne zaposlena cca 1x na teden pride domov zvečer. Tolko še za ostale o delu učiteljev :) Ja, buhtlčk - v SŠ se (še) ne grejo obvezne prisotnosti, ker se mi zdi, da ravnatelji dobr vejo, kaj bi blo - vsi bi bli v šoli od 7h do 15h, ampak testi ne bli v roku popravljeni, folk bi se začel pritoževat, ker nima ustreznih pogojev za delo (se mi zdi, da rabmo vsak svoj računalnik za delat pa en prostor, kjer ni 10 drugih ljudi, da lahko v miru delaš), problem bi bil za spremstva na ekskurzije in v gledališče ... Drugač pa ... o delu učiteljev itak nima smisla razpravljat - poznajo ga sam tisti, ki to delajo pa njihovi svojci, drugi pa vidjo 3 mesce počitnic (ki jih BTW ni) in to, da si ob 12h doma (aha, pa res - mi mamo vsak dan težave, kdo bo šel po Roka v vrtec, da ne bo glih zadnji ostal tam ... pa mam službo 10 minut peš od doma, kar pomen, da ne zgubljam časa z vožnjo). Eh, sem zašla s teme, se opravičujem ... tejkaz, kaj je zdej? Sporoči nam! gajka, štala tole s službo ... ampak fajn za klavzulo ... upam, da dobiš denar, ki ti pripada ... morm nehat, se tipkamo ...
|