Bumbolina
|
Dobro jutro punce! Se zopet malo javljam.... november2010, tudi z moje strani iskreno sožalje Jaz sem si že pripravila praktično vse; torba za porodnišnico že pridno čaka, v njej so moja rezervna oblačila, nekaj za branje (sem v prvo imela dovolj časa za to), potem lanolin za bradavice, modrček za dojenje - tega v prvo nisem imela zraven in sem kar opletala z mojimi joški pod tisto spalno srajco - katastrofa in blazinice za dojenje (za v porodnišnico tiste za enkratno uporabo, doma bom imela pralne), nekaj osnovne kozmetike in to je to. Dude ne bom imela zraven, flašk prav tako ne. Oblačila za dojenčka za odhod domov pa bo prinesel moj... Torba pa gre zraven v porodno Pomoč po rojstvu: moj bo koristil očetovski dopust in potem še nekaj rednega in bo dovolj. V prvo je bil moj doma en mesec in smo se imeli krasno. Tašča in mama sta nama izmenično kuhali in na dom nosili kosilo, tako da sva se midva res posvetila novemu družinskemu članu in je vse res super steklo. V drugo bova pa res gledala sinu posvetiti dovolj pozornosti, da ne bo zapostavljen zaradi dojenčka.... Jaz sem rodila v MB in tudi tokrat bom in res ne klistirajo. No, mogoče to naredijo na izrecno željo, drugače pa ne. In to me niti najmanj ni motilo; če gre kaj ven, gre, to je nekaj normalnega. Ma v bistvu ko se spomnim, sem se tudi jaz v prvo obremnejvala z milijon stvarmi: da bom ja frišno pobrita, ko grem rodit, da bom imela umite lase (vse to sem redno delala doma, ko sem se bližala roku, da me slučajno kaj ne preseneti), potem me je skrbelo, kako bo na viziti, jaz pa krvavim.... Ma tisoč skrbi, ampak vam povem, ko si pa enkrat tam, ti ap je tako vseeno za vse, da enostavno ne moreš verjet. Vse ti je normalno, ker dejansko tudi je. Pa na viziti ti potegnejo dol tiste mrežaste hlačke, te pogledajo in ti je kratkomalo to najbolj normalna stvar na svetu.... Poroda pa me ni strah, je prvi bil super in verjamem, da bo tudi tokrat tako.... Lep dan vsem...
|