|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 10:55:44   
jana84
ah, pa če me prehiti (kar srčno upam da bo...vsaj kakšen teden), bomo pa z malim v naročju seznam štimali al pa ga kakšni drugi predali user posted image

Sej mislim, da ni panike glede tega seznama rojstev...Vendar pri tem nikoli ampak res nikoli ne veš...Raje mal prej poštimamo stvari, da nas ne prehiti kaj ne?

No, jaz sem v prvo rodila 3dni pred PDP, ampak je bilo na pol sproženo: v četrtek popoldan okrog 17h sem začutila prve popadke, ki so se potem zvečer lepo stopnjevali kot po knjigi. Od 23 do 24h sem jih imela redne na 5 minut, sam nič kaj močne...Pa sva rekla z možem, da pojdiva vseeno v porodnišnico (še mamo sem prej vprašla in me je "nahrulla", da če mislim doma rodit user posted image . da ona ni babca ampak šolska zdravnica!). No in celo noč sem imela popadke na 5 minut, zjutraj ko me je zdravnica pregledala pa je rekla, da ni nič novega - odprta ravno tolk kot ko sem pršla noter, tako da če želim, mi lahko dajo umetne popadke in rodim danes popoldan, drugače pa se zna še vlečt...In sem se kar strinjala, da rodim čim prej...In smo, po cca.5urah smo že crkljali našega Jakoba...Upam, da bo tud tokrat vsaj približno tako! Se ne bi nič pritoževala user posted image

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 11:37:09   
3x mami
nika1, cisto iskreno: meni Nal ni vsec. se mi zdi kot krajsa oblika necesa, pa ne vem cesa... ampak, okusi so razlicni.
pri nas je tudi starejsi zbral eno ime in ga ne spusti. pa sva mu ze veckrat rekla,da pa bo ime drugo, ker nama tisto ni vsec. in je ves uzaljen, ampak vseeno bomo dali drugo.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 11:46:38   
Pokora
Mamammajča, očitno sem jaz danes tista ki je bila dežurna da je zjutraj potegnila :-) Sem spala do pol desetihuser posted image

Ja Najki, dej no merki nase! Upam da so ponoči bolečine izginile.

Polmaja, ti se kar na nas obrni po nasvete. Nas je toliko tukaj, da vse vemo user posted image  Ko se otroček rodi, bo tvoj dragi še hodil na take dolge plovbe, ali bo potem počel kaj drugega?

Jaz bom kupila 1 majhno flaško in obvezno dudico. pri prvem sem hotela da bi bil brez dudice, pa je bil že v P tak joškoman, da mi je tam sestra predlagala če mu prinese dudico. Jaz sem namreč imela že čisto vnete bradavice. Nam je dudica res rešila marsikatero situacijo. Z odvajanjem začuda sploh nismo imeli problemov - jo je vrgel račkam in zvečer zaspal brezuser posted image  Smo imeli pa Nukovo anatomsko iz kavčuka. So baje kavčukove boljše, čeprav grše in večkrat jih moraš zamenjat, ker se obnucajo. Zanimivo je, da pa po flaški ni nikoli pil - je živ znoru če jo je dobil v usta - smo šli iz joške kar direkt na kozarec.


Anju, sej če bi malega imela sabo, ko si kupovala copate, bi zihr kje kakšne lepe roza al pa rdeče zvohu user posted image  Mi copatke kupujemo al v Massu al pa v Alenki - so taki usnjeni, ala Robeez stil, samo da majo na dnu debelejši podplat. Nimajo pa takega trdega podplata kot Cicibanke.

Tinaaleks in Lija user posted image user posted image   No pa sta pribremzali do konca službeuser posted image

Jana luškan bauhi in  niti ne prav velik. Hvala za št. - jo mam že v imeniku!
Majabar, tebi je pa zdaj tudi že prav lepo zrasel. Pa res lepo ime sta našla.

Nika, meni je Nal zelo všeč - Mark mi je ok, Matej pa sploh ne.

Naš mulo je pa na začetku govoril da bomo imeli Lili ali pa Po (po telebaksihuser posted image ), zdaj pa pravi da bo Ana - po prijateljici iz vrtca. No mi2 z možem pa še ne veva kaj bo in me že kar malo daje, ker nimava imena izbranegauser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 11:55:04   
janaja
IZVIRNO SPOROČILO: jana84

hja, s počitnicami (daljšimi) sem definitivno zaključla...No, mogoče bi bilo potrebno das e sploh spravim za knjige, ker načrtujem še en izpit it delat 6.septembra...Se mi ne da in ne da vsesta za knjigo...Pol pa raj vse ostalo počnem, kar ni nujno (perem copate in tako naprej in nazaj!).

Sej po moje je dovolj da vam jaz sporočim mojo številko in potem ve lepo sporočilo pošljete ko rodite in je to to...Zraven napišete vaš nick, pa da ne pozabmo imena, spola, teže in velikosti otročička in datuma rojstva...
Če se strinjate vam izdam mojo mobi številko: 041 514 766...Za vsak slučaj jo bom pa še pod glavni seznam napisala, tako da se bo vedlo kje je, da je ne bom vsakič znova pisala, OK?


Eto mam že shranjeno pod skupino porodnišnica, da ti  avtomatsko pošljem user posted image user posted image user posted image

_____________________________

janaja

moja sreča

Val Leon Rebeka in možek Jernej

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 11:57:00   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora

Mamammajča, očitno sem jaz danes tista ki je bila dežurna da je zjutraj potegnila :-) Sem spala do pol desetihuser posted image




Edino pravilno!user posted image
Jaz sem pa imela še kar v redu noč, sem se fino naspala. In zdaj spakiram, pa greva končno po najinega lumpa, ki že cel teden počitnikuje!

Sem pa žalostna.....user posted image Zelo!
Že leta se trudim prit delat v tukajšnji vrtec, pa mi kar ni usojeno. Nič ne iščejo, nič ne zaposlujejo, samo študentke (beri ekonomska) krpajo bolniške. Za cele tri mesece so me vzeli, da sem nadomeščala. In glej ga zlomka, ko grem na "porodnišk," pa imajo razpis kar za tri user posted image
Spet mi bo tak hudo gledat nove obraze, jaz pa nikakor nimam te sreče....user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 11:57:48   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Pokora


Nika, meni je Nal zelo všeč - Mark mi je ok, Matej pa sploh ne.



Seveda je! user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:14:19   
anju
jana hranjenouser posted image

mamamajča vzgojiteljica si? me te študentke z ekonomsko, a ni tako da morajo imeti vsaj nek tečaj za vzgojiteljico. v našem vrtcu je pomagala ena vaščanka ki ima svoje 4, res krasna ženska za to, pa še tako so zrihtale da je ona zjutri prihajala, magari 5 min prej, če je imel kak starš take potrebe, otroci so jo imeli radi... oh in sploh. samo ni imela šole in ne sme več.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:24:30   
mamamajča
ne vem, kak je točno po zakonu s tem. Ampak pri nas nadomeščajo (posebej zdaj med počitnicami) preko štud. servisa.
Ena soseda je frizerka in se je letos odločila za prekvalifikacijo in kar takoj prišla nadomeščat bolniških. VIP:)

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:25:19   
mamamajča
Saj nimam nič proti njim, marsikatera je boljša do otrok kot učene vzgojiteljice. me pa boli, ko vidim sveže obraze, jaz pa nikakor ne dobimuser posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:38:57   
anju
za kolk časa pa so razpisana mesta? sj veš potem lahko grejo te, ki jih bojo zdaj vzeli na porodniško, pa bo spet priložnost.

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:44:50   
Najki
smarnca dons bi vsi sli v kitajsko, se moj je skoraj not zapeljal, ko sva sla od dohtarja user posted image . sam js se ji izogibam zaradi pekocih stvari in arasidovega olja in tega. sicer grem ful rada sam ne v nosecnosti. najrajs imam pa kaksno racko - zdejle se imam polna usta sline, ko pomislim na racko... hocem rect, da pazi kaj izbiras. pa lepo praznuj jutri, cestitat ti pa ne smem vnaprej user posted image .

danes sem se sla pokazat G, MV je zaprt, plodovnica v redu, utrip v redu, kosti v redu, tamali nic ne manjka, samo mamica je kot bi jo vlak zbil. malo sem spala, ker me je obracanje z boka na bok ful bolelo, imam lih te vezi frdirbane, ki noge dvigajo in medenico obracajo, pa se tiste vezi okoli mehurja, ki po moje malcico podpirajo. se par dni bom stiskala zobe, da mine.

nas ni imel copatk za v vrtec ampak termo nogavicke s silikonskim podplatom iz pikapolonce. cez zimo seveda. takrat je ravno dobro shodil in je najboljs cimbolj bosa nogica oziroma cimbolj naraven podplat. za cevlje smo kupili superfit, sandalcke pa v deichmannu od bobby shoes.

grem mulcka nafutrat

(odgovor članu smarnca)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:52:08   
caroline1
najki- res pazi na sebe. Jaz sem se dva dni nazaj popeljala po treh stopnicah...sicer v stoje, sem pa pretegnila roko. Pa ustrašila sem se res ful.

filisa- to je film- komedija, ki govori o 5 prijateljih, ki se ponovno srečajo na pogrebu trenerja iz šolskih časov. skupaj preživijo vikend, kjer se tipično ameriško ful dogaja...ampak za sprostitev paše user posted image

polmaja- jah ni kaj, dobra si...a kdaj pomisliš, da boš šla sama rodit? user posted image  mene bi ziher panika lovila!

jana84- pridna...ti bomo sporočale. včasih se mi zdi, da je vsa stvar že zelo blizu...trebušček imaš pa res zmeren. Meni večina ljudi reče, saj se nisi nič zredila, sam trebuh pa maš!!! user posted image  in ga imam res, že od vsega začetka. Na srečo nobene strije gor. Zgleda, da se je skoz raztezal in ni blo bumbumbuma!

nika1- NAL mi je res všeč, je bila NALA v ožjem izboru za pupo, ampak je zmagala druga...vsaj mislim, da si ne bova več premislila.

3xmami- te sanje so kar grozne, jaz sem zadnjič sanjala, da sem dobila ta rdečo...in sploh me že par dni boli levi jajčnik...ko se gospodič ali gospodična premakne pa popusti.zgleda da sedi in z nogicami tišči tja.

jaz o copatkih in obutvi ne bom pametovala, ker pojma nimam. Se mi pa zdi, ciciban res preveč drag. jaz imam v omari kar nekaj adidask in podobnih, pač kar smo dobili!

Anju- ko si omenila, da septembrke že hodijo rojevat, me je stisnilo...ko sem zadnjič razmišljala o tem, da mali/a ni prevelik pač pa premajhen, to pomeni, da lahko grem user posted image  ojoj...hehehe...sej še ne, kak teden do dva prej pa bi! Ker če ne bo težko. Če bo na teži pridobival kot naj bi, bo težek okrog 4kg, kar pa ni več malo user posted image ...

majabar- lepo ime...tudi jaz zagovarjam dve imeni...pa se moj ne strinja, ker je to 3much, da ima dve imeni pa še dva priimka! meni pa se zdi kul! user posted image

mamamajča- s temi VIP šihti je res štala...jaz sem iskala službo dolgo časa, kljub temu, da sem bila zaposlena. Pač nisem bila zadovoljna in upam, da se mi ne bo treba vrniti tja. Kakorkoli že...vedno se najde nekdo, ki nekoga pozna in ima prednost pred tabo...eh, sej bo!!!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 12:54:12   
Pokora
Mamamajča user posted image   Si lahko predstavljam da mora biti prav grozno! S temi službami je žal res tako, da če nimaš vez, imaš zelo malo šans. Moja prijateljica je učiteljica. Je zaposlena (bila) za določen čas, konec šol. leta je dobila že podatke katere razrede bo učila in kdaj. Potem pa dobi sredi poletja mejl, da je niso vzeli naprej. So vzeli eno drugo (neke veze) in je ona zvisela k makaronuser posted image

Najki super da je z malo vse ok. Tebi pa želim čimprejšnje okrevanjeuser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 13:00:50   
jana84
evo, ko že govorite o padcih in teh zadevah...Ne, ne, ne se bat, nisem jaz padla...Sam imamo pa doma tako situacijo, da kar glava boli...Pred enim mescem se je moj tata zvrnil s traktorjem in ima zlomljeno rebro - no zdej je že boljše, sam jara in sitnari pa še vedno kot kak 5-leten otrok...Grozen je, no...sej ga razumem da ne more nič in da gre sam sebi na živce...Kaj pa jaz? Sej upam delat stvari, sam sem pol vsa crknjena...
No in danes me mama kliče iz službe, da če bom imela popoldan kaj časa, da bi ji pomagala pripravit stvari za tatov rojstni dan pa še neko zelenjavo s skrinjo spravit, ker si je tud ona nalomila rebro, da je padla nekaj na vrtu ene dva dni nazaj...Ahjoj...Kdo bo pa zdej kaj počel pr bajti? Nosečka v 8.mescu  al kako? HB da sem kolkor tolk v redu in lahko delam stvari, za katere v nosečnosti nekatere sam sanjajo...

No, zdej sem lepo zelenjavno mineštrco skuhala (korenček, bučke, paradižnik, brokoli...). Zdej pa šibam še na vrt (upam da me ne bo kap na 30°C) da poberem blitvo in jo skuham pa dam v skrinjo...Popoldan pa res zelenjavna predelovalnica. Ima moja mama 2 vrta, enega tukaj pr hiši enega pa na vikendu in oba sta ogromna. Tako da smo super založeni z zelenjavo...Malo dela, pa pride vse pozimi zelo na hvalo, ko samo iz skrinje vzamemo...Tako, da moram kaj sveže zelenjave v skrinjo dat (ala bučke, pa korenček pa še kaj podobnega), ko bom našega user posted image  spomladi uvajala na gosto hrano, da ne bo treba tiste iz trgovine stavit...

šibam, fajn se mejte, se slišmo kaj verjetno komaj v pondeljek ali torek, ker gremo spet v hribe za vikend...

čauči

_____________________________

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 13:19:27   
polmaja
Najki, ful me veseli, da je s tamalo vse ok! Si se gotovo prestrašila. Jaz sem se nekajkrat ujela zadnji hip, izgleda, da se nam težišče malce spreminja zaradi trebuščkov...

Nika 1 - meni tudi Nal nekako ne potegne, sta mi Mark in Matej bolj všeč. Jaz si vedno zamislim, kako se bom drla z balkona: "Naaaal, takoj domov!!!", pa se mi Nal ne zdi tako uporabno user posted image ...
Ma glavno, da je vam všeč - itak se bo vedno kdo našel, ki mu ne bo potegnilo, tako, da se kar med sabo zmenite in nas potem presenetite user posted image .

Mamamajča glej, vse ob svojem času. Super je, da si že tam pomagala, pa da si dobro zapisana - ohrani stike, tudi med porodniško in vsake toliko malo pobezaj in ko bo cajt, boš tudi ti not, sem prepričana. Študentke pa itak pridejo in grejo.

Jana84, sem si tudi jaz že spravila tvojo številko, čeprav se mi zdi, da boš ti pred mano izgubila trebušček user posted image !

Pokora, midva imava že zmenjeno, da se bodo njegovi morjeplovski dnevi lepo zaključili s tem septembrom, potem pa bo kake dve leti doma in prevzel naloge mame, ko bom jaz šla na kako turo (moja sezona je maj - september, vmes pa sem kar pogosto doma). On ima že vse naštudirano, kako bosta uživala brez mene, a se mi zdi, da ful idealizira - revček ubogi, sploh ne ve, kaj ga bo tokalo, hehehe user posted image . Npr, bosta spala kolikor bosta hotela, gledala tv in igrala igrice, šla na morje in lovila ribe, pol pa mamo (tj mene) počakat na letališče - japadajada, prav gotovo!! Pri 8 mesecih!! Se bo hitro streznil in padel na realna tla user posted image .
Pa saj bosta sfurala. Me bolj skrbi, da bom jaz trpela. se bo težko odtrgat od malčka in it delat user posted image . Je pa to najboljša rešitev, čeprav zelo racionalna in ekonomična. Časi se spreminjajo...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 13:26:19   
Najki
jaz sem sanjala, da sem gledala na koledar in me je kap zadela, ker je bil dtum en dan po roku user posted image . pa sem cisto pozabila, da bi morala ravnokar rodit! potem sem pa ugotovila da saj se ni, je naslednji mesec... v resnici je se dva haha. enkrat sem sanjala, da sem na barki v fantasticnem zelenem zalivu globine par metrov in mivko na dnu... najraj se ne bi zbudila. pa se par grdih sanj sem imela, ki jih rajsi ne bi podozivljala.

joj Jana dve zlomljeni rebri v hisi... bi bilo bolje, ce bi zacasno nasli kaksno pomoc pri hisi, gotovo je trenutno veliko zensk, ki bi bile vesele kakrsnega koli dela.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 13:39:53   
Pokora
Polmaja, dobro si je tvoj dragi tole zamisliluser posted image  Samo veš kaj, veeeliko je že to, da je sploh pripravljen takole malega prevzet! Mojemu možu se namreč vsi čudijo da si je upal sam z malim na dopust (verjetno nisi kaj dosti spremljala RR ker te ni bilo). Pa sta se imela prav lepo. Res da je mali že "velik", samo vsak moški si česa takega ne predstavlja. Bo pa tebi sigurno težko se od malega odtrgat, boš pa vsaj vedela da bo v dobrih rokah.

Aojao Jana! Dobra si da vse sfolgaš! Res! Jaz sem po tem pol leta ležanja tako gnila, da me prav skrbi kako bo, ko bo prišla dojenčica in bo treba poprijeti za delo. Zdaj mi mož odnaša rit 100%. No saj drugega mu ne preostaneuser posted image  Lahko ti pa iz lastnih izkušenj povem da kar je okoli reber boli za ponoret. Sem imela lani jeseni nalomljeno rebro od kašljanja, pa še natrgano neko opno. To je tako bolelo, da verjamem da je tvoj ati, ki ima pa clo zlomljeno rebro, siten! Sej če traja to že en mesec, bo hmalu boljeuser posted image Se bosta z mami zamenjalauser posted image

user posted image  Imate letos kaj os? Pri nas so se "začele" ene 14 dni nazaj in so nadležne za ponoret. čim odprem okno. oz balkonska vrata jih je ene par notri. pol pa šibam s tistim muholovcem okoli ko kakšen mesar. Sam tolčem in to parkrat na danuser posted image

< Sporočilo je popravil Pokora -- 20.8.2010 13:41:16 >

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 14:16:32   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: polmaja

Mamamajča glej, vse ob svojem času. Super je, da si že tam pomagala, pa da si dobro zapisana - ohrani stike, tudi med porodniško in vsake toliko malo pobezaj in ko bo cajt, boš tudi ti not, sem prepričana. Študentke pa itak pridejo in grejo.


Vemuser posted image Ne dam se!

Hvala za tolažbo!

Zdaj pa šibam po mulčkauser posted image Komaj čakam, da ga vidimuser posted image

(odgovor članu polmaja)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 14:50:46   
tinaaleks
Evo, zadnji deloven dan skoraj pri koncu!user posted image

Drugi teden ste me rešene, ker grem na morjeuser posted image , tako da se beremo konec avgusta/začetek septembra!

Uživajte!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 16:00:14   
3x mami
tinaaleks, uzivaj na dopustu! za september sva pa zmenjeni user posted image

copati. marsikaj sva dobila, sam sva uporabila samo to, kar sva ocenila,da je v redu.se mi zdi, da je kar tezko dobit res mehke copate. vse je nekaj tako lepega in oh in sploh, a na nogi otroka ko ploh. sploh cevlji. tako da nismo ravno sparali pri obutvi, se nama zdi dobra nalozba za naprej. se otrok nauci pravilnohodit (in ne po prstih), se mu lepo razvije lok stopala... doma cimvec bosi, noter in zunaj (poleti). za vrtec: imeli smo ciciban sport (zelo mehki), drugace pa kake poletne sandalcke zelo mehke (npr eni mondo baby iz blaga, so bili pred leti v La scarpa), pa Elephanten iz Deichmanna... se oba zelo potita v noge, tako da mora bit mehko in odprto. sam to moras kupit na zalogo, poleti.

mamamajca, ja, zdaj gre vse preko vez. tudi moj isce drugo sluzbo, ze nekaj casa - na svojem podrocju. in uh, ves koliko jih je ze videl, ki so se zaposlili, pa so mogoce komaj s faksa (bistveno manj znanja in izkusenj), al pa se to ne - s kakega drugega faksa. ampak, ker je sin-hci-znanec od tega in tega, ni problem. on pa vedno zaprta vrata. mal za malo se ti zdi vse skupaj...
ne obupat! enkrat bo ze uspelo, ni vrag!

Pokora, zamenjam ose za oblake komarjev user posted image

polmaja, eni moski znajo z otroci oz imajo voljo se nauciti. in jim cisto nic ne fali. taki so redki,se mi zdi. da si vzamejo cas in so res mame otroku. moj je tak, in kot je tezko se 'locit' od otroka, je po drugi strani lepo vedet,da je v najboljsih rokah - takih, v katerih so ljubljeni. 8m je pa 'ze starost', se ze veliko dogaja.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 16:32:12   
Anonimen
Zdravo nosečke!

Ne vem, kje naj vprašam, a morda mi bo znala pomagati katera od vas. Sem namreč noseča in z letošnjim letom sem dokončala študij, trenutno brezposelna. Zdaj pa me zanima, če se mi splača, da se vpišem še na kak faks, ker imam to možnost (verjetno ga ne bi obiskovala, samo zaradi statusa), ali je boljše, da pustim vse tako kot je. Če se vpišem še na kakšen faks, me zanima, do kakšnih ugodnosti sem upravičena. Starševsko nadomestilo menda v vsakem primeru dobim?

Hvala vam za pojasnila!

Lp, nevednica.

(odgovor članu 3x mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 16:45:22   
caroline1
Anonimna- jaz sicer osebno nimam take izkušnje. Kolikor so mi stvari poznane, ti status ne omogoča popolnoma nič. Štipendije ne, ker je to tvoj drugi faks, študentskega doma tudi najbrž ne rabiš...V vsakem primeru boš od države dobila 190 evrov na mesec in to je vse. Pa zavarovanje po starših, v primeru brezposelnosti pa ti to plačuje občina, ti si plačuješ dodatno, ki ti ga pa najverjetneje po nekem določenem času plačuje CSD. Po mojem mnenju se ti bolj splača možnost vpisa prišparat za drugo leto, ko boš lahko delala, če boš še vedno brezposelna. In če bo seveda sedanje stanje z delom preko ŠS še veljalo.

3x mami- eni moški res znajo z otroci. In jim to tudi neverjetno paše...:) so prav luškani videt.

jaz danes že skoz pomalem počivam...se ne počutim rožnato pa ne vem zakaj!!! Ni mi slabo za bruhat, pa mi je vseeno težko v želodcu, glava mi je čudna, pa ne morem rečt, da sem zaspana ali da me ne vem kako boli...

tinaaleks- uživaj na dopustu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 17:13:30   
samantka
Caroline hvala za pojasnila. Samo mi je res to nadomestilo tako minimalno in sem že na sto in en način razmišljala, kako bi še lahko kaj dodatno iztržila. Glede na to kakšne so cene stvari za dojenčka se lahko le razjočeš. Imaš pa prav glede dela. Verjetno bo me prisililo, da varstvo komu podtulim in se takoj ko bo mogoče spravim delat :(. Pol pa kao država podpira rojstva. A mi mogoče še pripada kakšna denarna pomoč s CSD-ja, kajti za mene in za otroka je to absolutno premalo?

Lep dan, Nevednica

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 18:05:07   
Pokora
Tinaaleks UŽIVAJ!!!!!!!

3x mami, ne dam, ne menjam! Kar mej ti svoje komarje, se raje z muhalico okol sprehajamuser posted image  Jih imate še vedno tako veliko, al kaj? Moj mož kar živčen rata od komarjev. Meni je prav smešenuser posted image

Samantka, zadnjič je ravno mislim da Polmaja dala nasvet za študentke in nezaposlene. Mislim da je napisala da moraš biti vsaj 1 dan pred nastopom porodniške zaposlena, pa je potem pomoč nekoliko višja. V tem primeru bi sevede morala najti nekoga ki bi te bil pripravljen fiktivno zaposliti. Malo poglej za nazaj, ali jo pa še enkrat vprašaj.

Caroline, a veš da jaz danes tudi nisem ravno olimpijsko. Sem že ves dan v horizontali. Še kosila nisem skuhala, sem kar moža po pico poslala. Saj bo jutri bolje, ane!user posted image

(odgovor članu samantka)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Oktobrke 2010 II
20.8.2010 18:41:24   
nejkec
Jaz pa mislim, da je čisto vseeno, če si en dan pred nastopom porodniške zaposlena ali ne. Itak vzamejo povprečje zadnjih 12 plač in če teh ni, 55% min. plače. Čeprav sem šla zdele izračunat pa pride 220  EUR, tko da zgleda da je dejansko 30 EUR razlike. Pa delovna doba ti teče. 

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?