bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: Smrketa13 IZVIRNO SPOROČILO: punsha Hvala... smrketa lahko malo razložiš vaš način spanja? Kako izgleda po knjigi? je nisem brala... Da ne bom predolgega eseja napisala, bom probala mal skrajšat. Vsakič pred spanjem imamo posebne rutine, da otrok ve, da je treba sedaj spati. Dnevne rutine so morajo vsaj malo razlikovati od nočnih. Naj pa bi se držali tudi okvirnih ur. Se pravi vsak dan naj bi šel približno ob istih urah na dnevno in nočno spanje. Za dnevno spanje imam jaz tako rutino (čez dan naj bi bila krajša), najprej ga nesem mal po kuhinji in dnevni in mu zapojem uspavanko (uspavanka naj bi bila samo za spanje, naj je ne bi peli, če otroka kaj boli ali se joka, ker menda potem to ne bo več povezoval s spanjem), ga podojim in zaspi. Večerna rutina je malo daljša, preoblečem ga v pižamico, nato mu preberem 2-3 pravljice, mu umijem zobke, ga malo nesem, zapojem isto uspavanko kot čez dan, podojim in zaspi. To naj bi delal 10 dni, če se obnese. Če je otrok utrujen seveda preskočimo kakšno dejavnost. Ga pa še odvajam, da bi zaspal z dojenjem vsaj kot edina stvar s katero ga lahko uspavam. Ta načrt naj bi bil zelo fleksibilen. Ko bomo končali 10 dnevno testiranje bom še poročala kako je šlo in kaj bom še mogla spremenit. Trenutno mi je najpomembnejše, da gre zvečer zgodaj spat, recimo med 20 in 21 uro. o temle sem jaz pred časom pisala... no, mi delamo po tej knjigi že več kot 14 dni, ampak je naš mali tako trmast........ vse kar ni po njegovo je jok, ki ponavadi (če še malo ni po njegovo) preraste v tako histerijo, da mali še dihst ne more.... hja, js sem obupala, ker smo sprobali že čist vse, jokat pa ga ne bi rada pustila.... mogoče bo pa res moral prerasti vse skupaj.... smrketa, tebi pa vse čestitke, če vama uspe...