Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.12.2010 11:37:35
|
|
|
|
BIA79
|
Jaz sem vodene koze že prebolela, tako da trkam...nikoli se pa ne ve...poznam punco, ki jih je dobila še enkrat... No v glavnem je bila Klara včeraj sama v skupini...potem se ji je pridružil še en sošolec...ko so združili obe skupini jih je bilo 5... Punce kako pri vas to božično-novoletno vzdušje? Pri meni ga sploh ni...še jelkice se ni ne da dokončat...groza...ne vem ali je to vreme ali kaj, ampak letos je prav grave...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 23.12.2010 22:22:03
|
|
|
|
krokar
|
Bia prinas jelka že tako dolgo stoji, da bi blo treba že prah pobrisat z nje! Se vidi, da sem doma in drugorojenec je zelo nezahteven otrok. Nčasih kar skoraj pozabim, da ga imam. Čisto nasprotje Lisi. No,se ne smem preveč hvalit, da se neobrne!! Ampak se mi zdi, da bo imel Januš karakter po tatiju. Lisa je pa itak po men- energična..... No vizualno pa kot tati!!! Kaj berem, da razsajajo koze!! Res je bolš, da jih preboliš kot dete, ampak nimam želje!! Ja Bia, sem pa tud že jest slišala, da se včasih ponovijo! Hmmm....Je pa melamoja mama koze, ko ne nosilamojo sestro. No vse je blo OK! Je pa baje kar rizično!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.12.2010 12:58:01
|
|
|
|
BIA79
|
Punce...vesele praznike, uživajte v krogu domačih...in da bi se pod jelko našlo veliko na vaše ime :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.12.2010 13:00:13
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BIA79 Punce...vesele praznike, uživajte v krogu domačih...in da bi se pod jelko našlo veliko na vaše ime :) enako in podpis
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 24.12.2010 21:45:31
|
|
|
|
saruška
|
Punce, vam in vašim bližnjim želim vesele praznike ter lep in miren Božič v krogu najdražjih, v letu, ki prihaja pa čimveč zdravja, ljubezni ter osebne sreče in uspehov na vseh področjih!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 27.12.2010 20:17:35
|
|
|
|
Belen
|
ciao pupe, eko nas po fantastičnem dnewu na smučanju, šli w zoncolan z čebalami mal se sankat, eni pa skijat...sm pred dwema urama ugotowila,da so k nam prišli "past kozice" no ja,da se razume....w sob.je Lija imela wročino cel dan, pol pa nič..do danes...in pridemo zdej iz smučanja,da jo bom skopala....po trebuščku in obrazku polna pikic..... jaja, pri nas na primorskem je baje polno wodenih koz....je rekla moja P,ki sm jo prej klicala,da je Piran poln vodenih koz.. no raje čimprej da prebolijo,kot kasneje....moja frendica je zdej noseča in jih ima .... baje full newarno za plod....upam,da bo do konca zdržala..... Naša pa jih očitno nima..no ja...ne še...inkubacijska doba je nekje 10-20 dni....čemo videt..... no lih ki smo bli zdrawi 3 mes.nas zdej to za praznike....ben raje sedaj....itak meni,kot da ni praznikow,kr naš oči non stop dela..... so waši malčki že kateri preboleli? je pa tudi wreme čudno letos....iz -8 na 15 C ahhhhhhhhhh pozdrawček wsem
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 28.12.2010 8:23:26
|
|
|
|
fiona82
|
Ojla ojla! Upam, da ste lepo preživele praznike. Po dolgem času spet pišem. Me je non stop zafrkaval ta forum, zato sem izgubila živce in nisem piala, samo brala. Belen jaz bi na tvojem mestu tudi Našo dajala k Liji, da se čim prej rešite teh koZ. DannyS mi imamo tudi ta problem z zamakanjem plenic. Najbolj so se pa obnesle Pampers progressive kupljene v Mullerju (vijola paket), št. 5. Tadei ima tam okoli 12 kg in se mu zelo lepo prilegajo. Edino to me moti, ker plenica zelo smrdi, ko jo vzameš dol iz polulane rite. Jaz tudi ne vem več kaj naredit, ker je Tadei končno zdrav in ne bi rada, da se prehladi. Smo se komaj rešli vseh nadlog.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 28.12.2010 8:43:51
|
|
|
|
BIA79
|
Pri nas ni še koz na vidiku...kot je rekla Belen je inkubacijska doba dolga, tako da...bomo videli...V vrtcu pa nismo, ker Klara na par dni bruha...in ne vem zakaj...mogoče ima sedaj bolj preobčutljiv želodček in čim je kaj težjega potem pride ven... Mi bi morali v četrtek se odpravit na Pohorje, vendar sem malo skleptična...Ne vem kako se bo obnesla vse skupaj in kako bo zdržala Klara...Komaj čakam da mine ta december...prav mesec za pozabit!!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 28.12.2010 10:27:12
|
|
|
|
Belen
|
ciao pupe....fakš alarm....danes lija nima weč pikic...očitno niso bile wodene koze... obe sta že w wrtrcu.....torej smo zdrawi že 3mes in weč....
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 28.12.2010 13:43:19
|
|
|
|
BIA79
|
Belen, iz osebnih izkušenj ti povem, da se ni dobro hvalit koliko časa ste zdravi Če je imela vročino in nato izpuščaje po celem telesu je tista ne vem točno ali 5 ali 6 otroška bolezen...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 2.1.2011 21:14:36
|
|
|
|
saruška
|
evo punce dober večer v novem letu! želim vam eno zdravo, srečno, ljubezni polno in plodno let 2011! kako ste kej praznovale? mi smo bli doma, se izljubili ob polnoči in zbežali spat, ker sva drugi dan oba delala zjutraj ... upam da ne bo držal rek da kar delaš prvega delaš potem celo leto !
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 4.1.2011 20:45:43
|
|
|
|
saruška
|
punce ve niste resne ...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 4.1.2011 21:16:05
|
|
|
|
Belen
|
IZVIRNO SPOROČILO: saruška punce ve niste resne ... ne ti si resna !!!
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.1.2011 13:30:32
|
|
|
|
Belen
|
punce kje ste??? se wse množite w teh škifo dneh , bia...kaj si ugotowila, oz.twoja P...so vodene koze al ne
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 10.1.2011 13:47:51
|
|
|
|
DannyS
|
IZVIRNO SPOROČILO: Belen punce kje ste??? se wse množite w teh škifo dneh , Bolj kot tako...:)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 12.1.2011 13:06:10
|
|
|
|
BIA79
|
Mi nimamo vodenih koz, ampak kot sem predvidevala alergija na hrano...Domnevamo da na kivi, ker ga prej nikoli ni marala, pred par tedni pa začela jesti... Tako da sedaj smo imeli falso allarme...čakamo naprej... Jaz sem končno zadihala...v službi se je situacija končno umirila, tako da se lahko spet vrnem med žive :) Je prav bala, ko končaš ob 17 ali kaj več...še dobro da delam naprej po 6 ur... Ste že dobili nove odločbe? Mi jo še čakamo, upam, da bo prinesla dobre novice...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 13.1.2011 21:31:39
|
|
|
|
Belen
|
helooooow pupe, eko mene,zadnje čase was tudi js zanemarjam..... in ja weliko novitet je pri meni oz.nas.... dobila sm KONČNOOOOOO (3mes.po poteku porodniške) now job zdej sm dwa dni na uvajanju in kr dosti za se učit in naučit,saj to,ki bom zamenjala je tam delala 15let in mi more w tednu dni wse predat za 1x smo še zdravi.... od konc septembra nimamo težaw-upam,da jih tudi sedaj ne bo,ko sm začela delat druga noviteta je,da je naš projekt duda po 4 dneh uspel..... itak smo jo meli samo za spanje zwečer..... zdej smo še to skenslli in danes je 4.noč zaspale brez besede to so te dwe najwečji spremembi w tem tednu.... kako je pri vas s pranjem zob? zobke bolj slabo peremo....Lija še-še, Naša pa ne pusti-ni šans....uno kar si sama in to je to....aja se "tolažim" da so mlečni in da je še čas... bia...super če niso kozice, alergija pa itak mine (kot wse ostlo) ne odločbe še nismo dobili.... aja še to.... mi dobimo nowo wzgojiteljico,kr naša gre wija.... HB zdej pa grem w ležečki,ker ju3 ob 7h morem bit že na šihtu.... papa čweke pa jawite se kej
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 17.1.2011 9:52:42
|
|
|
|
BIA79
|
Belne, najprej čestitke za službo...danes je to kot zadet na loteriji.. Punce eno vprašanje, kaj dobijo vaši otroci za malico (tisto po kosilu)? Klara se mi vrača iz vrtca sestradana.. Drugače pa presneta megla...včeraj je šel moj v Kranj in je rekel, da je bilo nad Črnim kalom tako sonce da je bilo joj..Meni pa se roba suši nekaj pri mami, nekaj pri tašči, tako da se včasih zgodi da nimam kaj oblečt... Grem delat...letos sem v popisni komisiji,juhuuuu...spet bo pestro :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 17.1.2011 12:11:08
|
|
|
|
Belen
|
hvala bia.... ja res je,če ni wez,ne prideš nikamor ja mi tudi dostiX hodimo lačni iz wrtca.....js ponawadi jima dam jogurt.... uni 250g in ga zeksajo.... pol še kako sadje narežem in ob 20h wečrerja.... no danes po 3 mes.je Naša ostala doma....je dobila ponoči wročino.... mogoče kaka virozica,ker drugače je pa razpoložena.... bomo widli,ko pridem iz službe.... ja pri nas napowedujejo lepo wreme,sam ne wem kje...ah..... itak to wreme je w k**** že od sept.... nič grem delat,ki mam sam še ta teden uwajanje,pol wse sama papa
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 18.1.2011 9:45:36
|
|
|
|
DannyS
|
Ojla. Belen mi dude tudi nimamo več, smo jo imeli prav tako samo za spanje, pa sploh ni bil to nek projekt, sem jo samo pospravla, v vrtcu itak spi že od začetka skoraj brez dude,... parkrat je zvečer tako rekel "duda" ma sem mu rekla da jo je vzel kuža, ker je še majhen in jo rabi (kuža pa je plišasta igrača, on ji reče ap, ker ko naš pes laja, dela Florijan zraven ap, ap, ap in tako je tudi kuža ap) in ni blo nobenega joka. Zdej se vsake tolko spomne, ma mu samo ponovim. BIA79, Florijan večinoma ko ga pridem iskat, še vedno spi od kosila naprej. Tako da, večinoma po kosilu v vrtcu ne je nič, imamo pa itak odkar hodimo v vrtec navado da ko pridemo domov mu dam za 16 uro sadje, jogurt ali kaj podobnega. Če pa se zbudi preden jaz pridem dobijo kak kos kruha, oz. če je kaj takega kar dobijo za popoldansko malico da lahko sami jejo, dobijo tisto npr. brioš, žemljica. Če je za popoldansko malico kaka pomaranča, jogurt jim ga ne dajejo v vrtcu.
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 19.1.2011 21:15:18
|
|
|
|
krokar
|
No še jaz da se malo javim!!Pri nas je vse po starem. Lisa je končno nehala bolehat in že kar lep čas obiskujemo vrtec. tele italjanske granule so zakon- HVALA BIA ZA NASVET!! Vrtec je sprejela in zjutraj kar teče v igralnico. Hodimo pa še vedno po kosilu domov in verjetno bo tako še nekaj časa. Januš je zelo miren in potrpežljiv dojenček. Čisto nasprotje Lise, ta je pa naš mali vragec. Kar lepo nam gre z dvemi mulčki. Kaj smo mi še edini, ki imamo dudo? Belen čestitke za službo!!! DannyS kako se počutiš? Oh saj res odločbe za vrtec!! Mi pademo na 30 ali celo 20%. Mater smo reveži!! Punce ste že oddale obrazec za davčno olajšavo, za otroke? Pohitite!! če otroke uveljavljate 1x letno imate čas do 7.2.!! Ja pa srečo, zdravje in veliko denarja vam želim v 2011!!
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 20.1.2011 13:04:30
|
|
|
|
BIA79
|
Mi smo s torka na sredo imeli tako noč, da sem ob 6.40 zjutraj zvlekla dudo iz omare in jo dala Klari...Ne vem točno kaj ji je bilo, imela je močne vetrove, v vrtcu in doma se je čudno obnašala (sta prišla 2 novinca in je vse spravilo to iz tira v skupini) in trojkice nočejo in nočejo pridet ven...Ob 7 je končno zaspala..katastrofa... Škoda,ker ne prodajajo dobrega spanca v tabletah :) Krokar, me veseli da so vam prišle granule prav :)
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 20.1.2011 14:13:25
|
|
|
|
DannyS
|
Ojla. krokar počutim se super, skoraj ne bi vedla, da sem sploh noseča, če ne bi rastoči trebuh opozarjal na to. Obrazca za davčno olajšavo nismo še oddali, imamo pa namen. Mi smo pa po skoraj dveh mesecih zboleli, že včeraj ko se je v vrtcu zbudil je imel vročino, sem mu dala malo calpola ko smo prišli domov, pol zvečer pred spanjem pa je imel skoraj 40 in sem mu dala svečko, ponoči se je spet zbudil s 40 in se ves tresel, tako da smo mu dali še eno svečko, zjutraj spet isto... booo...
|
|
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 20.1.2011 20:50:34
|
|
|
|
Belen
|
krokar hwala,js sm že oddala bia... a ma je znala še čučat dudo? ben pol ji walda nisi weč dala? ma je pomagala? se je pomirila? dannyS šla k P? kaj pa je florjanu? mi dobili hiconcil, unetje ušes Lija in Naša pa močen prehlad in tobrex za nos..... ahhhhhhh upajmo,da čimprej pomlad pride
|
|
RE: mamice iz Obale 2009 21.1.2011 7:19:25
|
|
|
|
DannyS
|
Hoj. Ne Belen nismo šli še k P, ker je bil pol včeraj čez dan kar dober, sicer popoldan je imel spet malo čez 39, sem mu dala malo calpola in danes je noč minila mirno, tudi zdaj zjutraj, preden sem šla v službo, sem ga potipala pa se mi ni zdelo da bi bil vroč. Tako, da moram malo kasneje poklicat domov, da vidim kaj bo tata izmeril. Zdej ne vem, rastejo nam vse štirke naenkrat, čeprav ne vem če lahko od tega dobiš skoraj 40 vročine. Aja, glede teh tobradex za nos, sej so dobre, samo kaj ki ko jih uporabljaš in par dni po tem ko jih nehaš uporabljat je še dobro in pol je spet isto, vsaj pri nas in tudi po drugih izkušnjah. Mi smo imeli tak zelen šmrkec ful časa, in smo jih dobili in so ful pomagale, samo mu jih ne morem dajat večno, sem dajala en teden, zdaj pa se je zelen šmrkec vrnil nazaj.
< Sporočilo je popravil DannyS -- 21.1.2011 7:22:50 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?