čebelica11
|
Hej. Jaz sem še vedno v porodnišnici v LJ, moram povedat, da so tukaj zelo v redu, redno mi kontrolirajo jetrne encime, pritisk, delajo CTG-je,... Pa tudi sicer so sestre zelo prijazne, za jest je dovolj, samo zajtrk bi jaz imela prej, ker me mali že ob pol sedmih zbudi in sem potem še vsaj do osmih lačna. Ampak se da zdržat. Drugače pa encimi še kr rastejo, tako da bomo videli, kakšni bodo izvidi jutri in če bodo še rastli, bodo še v tem tednu sprožili porod. Tolaži me to, da bo v soboto že donošen in da ne bo tako hudo za njega, če se rodi malo prej. Pa tudi sicer pravijo, da je že zdaj otrok tako razvit, da bi moralo bit vse ok. Je pa res, da je vsak umetno sprožen porod zelo stresen za otroka, bolje je, da se rodi, ko je sam pripravljen na to. Sicer pa je moja diagnoza hepatopatija, ki se v nosečnosti ponavadi pojavi v zadnjih treh mesecih, zakaj, ne vedo. Edini znak je srbečica pa seveda povečani jetrni encimi, kar pa seveda ne vemo, dokler nas ne pošljejo na preiskave. Pri meni niso bili tako zelo povečani, zato lahko še malo čakajo, če pa so zelo povečani, je pa edino zdravilo, da se sproži porod. Ker sicer je tudi veliko tveganje za otroka. Nisem pa sama o tem nič slišala pred prejšnjim tednom, ko se je srbečica pojavila pri meni in sem začela malo raziskovati. Tako da je treba biti previden pri takšnih zadevah. Sem imela pa na srečo svojo torbo za porodnišnico že pripravljeno, le nekaj stvari sem še vrgla noter, nekaj mi je pa naslednji dan prinesel mož. Za malega pa bo torbo moral pripraviti kar sam, ker nekako nisem pričakovala, da se bodo stvari odvijale tako hitro. Sem pa prišla sem v trenirki in bom po moje tako šla tudi domov. Da bi pa zdaj oblekla še svoje prednosečniške hlače, kot zaljubljena23, pa ni šans. :) Lp
|