Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 11:34:47
|
|
|
|
Arwenko
|
birdy...mislim da je tvoja razlaga kr ustrezna ja. To, da pa imaš lahko lupinico skoz privezano, pa bo pri naju tudi držalo. Gre namreč en del pasu spodaj pod nekakšnimi posebnimi zatiči, ta drugi del pa okrog in jo fiksira od zgoraj, jemanje otroka ven in noter tako ni prav nič ovirano - v praksi bomo pa videli no
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 11:48:59
|
|
|
|
Dadi
|
Ja arwenko samo ti lupinice ne vzameš ven ampak samo otroka. Pri easyfixu je pa tako da vzameš otroka v lupinici ven. In potem zopet "klik" otroka v lupinici nazaj.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 11:58:20
|
|
|
|
birdy
|
Sej jst drugač nisem pristaš tega da je otrok v lupinici še za kej več kot za vožnjo v avtu. Ampak včas ko res kam na hitro skočiš, ma ne vem, recimo po otroka v vrtec al pa k dohtraju pa vzameš otroka v lupinici ven pa da se ne rabiš matrat... Pa ko greš ven iz avta pa do stanovanja, samo klik, ne rabiš nič otroka še v dekco ovijat ampak samo čez lupino vržeš, doma pa pol takoj ven... Ta zadnja varjanta itak sam za zimske pride v poštev...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 12:09:13
|
|
|
|
kar_ena
|
Živjo! Jaz sem pa čist zbolela in že cel dan sam spim, no trenutno imam budno obdobje in sem na RR . občinarka - tudi jaz mislim, da če bi bilo kaj narobe, bi te takoj ponovno testirali, tako, da bodi mirna, s tem narediš še največ pozitivnega za svojo punćko . Men se nastavek za lupinico tudi zdi precej fajn zadeva, mogoče še najbolj zato, ker bom vedno prepričana,da je lupinica res pravilno fiksirana, pa še hitreje daš otroka v avto in iz njega, kar je pa pozimi lahko kar pomembno. Otrok pa še nimam in ne morem bit pametna okoli tega . Sem pa prebrala eno primerjavo, da je malemu otroku, ko pride mamica domov z dojenčkom, nekako tako, kot da bi nam mož pripeljal ljubico in rekel: no, draga vidiš koga sem ti pripeljal, da se bosta malo igrali in da ne boš sama. Malo za hec! Mislim, da se da vse lepo zrihtat, ampak mi je pa res smešna misel. A ima katera od vas Angel care oziroma ali razmišljate o nakupu?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 12:53:55
|
|
|
|
birdy
|
Jst ga imam, ni mi žal, pri prvi ga nisem imela in sem skoz preverjala dihanje, jo posledično velikrat zbudila. Pri drugi sem ga pa imela in sem mirno spala. Smo ga pa šele pred kratkim odklopil od senzorja in zdej čaka tegale malčka v trebuhu...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:12:28
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dadi Ja arwenko samo ti lupinice ne vzameš ven ampak samo otroka. Pri easyfixu je pa tako da vzameš otroka v lupinici ven. In potem zopet "klik" otroka v lupinici nazaj. Ja, saj to sem mislila, mi imamo načelni namen, da se lupinica ne bo ven jemala, razen izjemoma. Za zunaj bomo uporabljali košaro in potem športni del, za avto-stanovanje pa ni potrebe, ker se z avtom zapeljemo v toplo garažo in smo že v predsobi, tako da bi lupinico odnesla ravno 2m iz avta, kar je spet nesmiselno. V praksi pa bomo videli. Takšne stvari sem pa jaz vse odločala po sistemu, dokupiš še vedno lahko, če se potreba pokaže.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:21:45
|
|
|
|
obcinarka
|
jah punce na brzino se javim ker tipkam tule v službi na polno še neke zadeve...... pa itak sm že naveličana na polno, pa to... se mi je javil G, sm mu poslala mail in pravi da izvidi ne kažejo na svežo okužbo s tokso, ampak da niso pa ok, zato v pondelk ponovimo, v sredo pol izvidi.... in kar mirno kri... v nasprotnem primer-mislim na + bi bilo potrebno zdravljenje z antibiotiki... sej sm kar pomirjena, ne študram kaj na to, da bi blo kaj narobe , zatooooo bo vse ok... vidim da ste pr avtosedežih-kot sm že rekla, tid mi še nismos psrobali MC pebble-akcija čez vikend mejte se,
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:25:16
|
|
|
|
kar_ena
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy Jst ga imam, ni mi žal, pri prvi ga nisem imela in sem skoz preverjala dihanje, jo posledično velikrat zbudila. Pri drugi sem ga pa imela in sem mirno spala. Js se imam tudi na sumu, da bom skos preverjala če diha ipd. Res je kar drag, ampak če enkrat zapiska, ko je treba (pa upam, da sploh ne bo!) je 100x povrnjeno. Še nekaj me zanima. Tiste, ko že imate otroke, kje so spali vaši dojenčki prve tedne po rojstvu (z vami ali v posteljici)? Včeraj sem namreč po TV slišala, da kao ne priporočajo, da bi dal dojenčka pred 11t v svojo posteljico spat?! Da bi naj spal zraven staršev. A ve katera kaj o tem, ker js sem misla, da priporočajo kao glih kontra...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:26:11
|
|
|
|
*Star*
|
Ne vem čisto možno je, da je moj kaj narobe naredil pri pripenjanju, čeprav smo potem še študirali tista navodila in še na internetu filmček pa naj bi blo prav pritrjeno. Tudi pašček je potem še 3x zategnil, tako da se mi tudi sanja ne. Razmišljam, da bi šla do BC pa prosila prodajalko če nama pokaže da se res prepričava. Po vsej verjetnosti bova pa vseeno kupila še isofix podstavek, ker bova verjetno za 9-18 kg kupila Pearl avtosedež, ki paše na isti podstavek kot Pebble lupinica. Pa tudi oba sta menda v svojem razredu najbolj varna (če je kaj za verjet testom). Angel care ne bova kupovala, imava navadno varuško. Betricija, pa kaj veš, a v Lj P sprejemajo na pogovor bodoče porodnice?? Ker je splošno znano da je tam kot tekoči trak in se ravno ne posvetijo posameznikom, bi pa vsekakor šla na pogovor in ogled, če bi bilo to možno. A drugače kaj odštevate punce, jaz vsakič, ko gor pogledam preverjam če je kakšen decemberček že ven prilezel Še malo, še malo
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:30:57
|
|
|
|
Mjavmjav
|
juhu, super novica obcinarka saj bo v redu, samo raje se prepricajo verjeto, kot da se jim kasneje kaj ocita... se mi pa zdi, da sem nekje zasledila tudi podatek, da je toksa bolj nevarna v zgodnji nosecnosti kot na koncu.. ne bom trdila, da je to res, ampak dete naj bi bilo najbolj obcutljivo v zacetku, zdaj pa ze ne vec toliko; mogoce katera ve kaj vec o tem?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:45:10
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: kar_ena IZVIRNO SPOROČILO: birdy Jst ga imam, ni mi žal, pri prvi ga nisem imela in sem skoz preverjala dihanje, jo posledično velikrat zbudila. Pri drugi sem ga pa imela in sem mirno spala. Js se imam tudi na sumu, da bom skos preverjala če diha ipd. Res je kar drag, ampak če enkrat zapiska, ko je treba (pa upam, da sploh ne bo!) je 100x povrnjeno. Še nekaj me zanima. Tiste, ko že imate otroke, kje so spali vaši dojenčki prve tedne po rojstvu (z vami ali v posteljici)? Včeraj sem namreč po TV slišala, da kao ne priporočajo, da bi dal dojenčka pred 11t v svojo posteljico spat?! Da bi naj spal zraven staršev. A ve katera kaj o tem, ker js sem misla, da priporočajo kao glih kontra... Ma men se pa AC ne zdi tok drag. Ena mal boljš varuška je pa tud ene 100 eur takoj. Midva sva dala za Tommy classic glih 100 eur, medtem ko je pol AC bila 140 eur (tista k ma še varuško, samo senzor je pa 100). Spanje v svoji postelji ali ne... Jst sem jo dajala spat v njeno posteljo, ponoči sem bila pa preveč koma da bi jo nazaj preselila (po dojenju). Pravijo da če otrok spi skupaj s starši da se "navzame" dihanja od stršev in da se torej smrt v zibki načeloma ne zgodi. Ampak pomoje če si v isti sobi se tud ne more to zgodit, sej te sliši... Skratka, spat bo zvečer šel v svojo posteljo, pol ponoči bo pa itak verjetrno pri meni spal.
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 13:52:27
|
|
|
|
Frutiq
|
kar_ena moja je od začetka spala v svoji posteljici (razen ko sem jaz zaspala med dojenjem ) in nismo imeli nobenih problemov. Tudi meni se to zdi bol komot, ker jaz ful slabo spim, če vem da je na sredini in potem non stop pazim, da je pogrnjena, da je ne zgazim itd.... Pa tudi za partnerski odnos ni najbolj ugodno. Jaz se držim tega, da je velika postelja ponoči za mamico in atija, razen, ko je čas za crklanje . tudi ko je šla spat v svojo sobico potem ni bilo nobenih problemov, ker če bi bila vajena spati pri naju si mislim, da bi bili....
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 14:06:01
|
|
|
|
Nincii
|
Nincii, toliko v celi nosečnosti??? Anabanana, ja, v celi nosečnosti. Zdej sem že 37 tednov, pa sem na +2,5 kg. Na začetku sem se borila s slabostjo in zato manj jedla, potem sem mal bolj pazila kaj jem in sem tko dejansko zgubila par kil... in tko sem šele zdaj proti koncu začela mal pridobivat... Sej ni panike, nisem lih koščena al pa anoreksična (lahko preveriš v fotoalbumu). Moj mož pravi, da sem zdej prav seksi in da mi nosečnost prav paše...
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 14:25:30
|
|
|
|
zaljubljena23
|
AC, midva sva razmišljala o nakupu le tega...Pa sva rekla ne...Ker bi potem bila preveč panična, pa baje velikokrat tudi po nepotrebnem piska...Tako kot nisem pogrešala AS, po moje tudi ne bom pogrešala AC..Če pa se slučajno zgodi, da bi ga res potrebovali, da bi otrok imel res kakšne probleme z dihanjem, pa ga bova nabavila naknadno... Nabavila pa sva varuško in še to iz razloga, ker sem prelena..Namreč do najinih sob je cca 20 stopnic, in če grem kam ven oz dol, se mi ravno ne bo ljubilo vsakih nekaj minut gor skakat in hodit kukat, če še otrok spi...
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 15:48:01
|
|
|
|
Rosi*
|
Pozdravljene punce sem s pregleda. Težki smo 2800 g, obrnjeni navzdol, parajt za roditi, samo še ni sile. A se je katera odločila za testiranje, mislim da streptokok?
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 15:51:54
|
|
|
|
Rosi*
|
Sem opazila, da je govora o isofixu. Mi ga pri prvem nismo imeli, pa tudi sedaj ga ne nameravamo nabaviti. Smo si vedno vzeli čas, pa lupinico privezali. Pa te bi itak ta isofix vsake toliko prestavljali iz enega v drug avto. Pa lupinico imaš tak cca pol leta, te pa pride drugi sedež, ki pa je tak fiksno privezan v avto, ga ne jemlješ ven. Vsaj midva ne jemljema ven, ker imava vsak svojega. Glede varuške, to pa zelo priporočam. Pri prvem nam je prišla zelo prav, že zato, ker bi drugače veliko več morala hoditi po stopnicah. Sedaj nam sicer stopnice odpadejo, pa vendar, lahko vrata v sobo zapreš in je to to, otroka ne motiš pri spanju. Drugače bo pa spalo v svoji postelji pri nama. Tudi prvi še vedno spi pri nama, ker se nama zdi preveliki šok, najprej selitev pred mesecem dni, potem kje svoja soba, pa še dojenček, preveliki šok bi to bil. Res bi se lahko počutil totalno odrinjenega, kar pa nočemo. Tako da bosta oba nekaj časa še pri nama. Tak bosta prehitro pobegnila vsak v svojo sobo in bo vedno manj cartanja.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 19:00:45
|
|
|
|
zaljubljena23
|
Rosi, čestitke za uspešen pregled in konkretno kilažo vašega škratka Meni je G ravno v torek vzel bris za streptokok
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 18.11.2010 20:08:02
|
|
|
|
Dadi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zaljubljena23 Meni je G ravno v torek vzel bris za streptokok Meni pa danes.. Glede spaanja dojenčka: jaz sem pri obeh prej prakticirala da sta lepo spala v svoji posteljici.Tudi, če sem ponoči dojila, sem pač otročka vzela iz postelje, podojila in potem dala nazaj v posteljico. Če se je zgodilo, da sem zaspala, je pa mož otročka dal v posteljico ali me je pa zbudil, da sem ga položila nazaj.(ker se je mogu čez mene plazit da je prišel dol s postelje, zaradi manj prostora ) In nikoli nisem imela problema kasneje s kakršnimkoli uspavanjem. Otročka sem preprosto položila v posteljo in je zaspal.
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 9:54:13
|
|
|
|
Arwenko
|
dober dan Da vas spomnim ne, v nedeljo je polna luna, zdaj me pa prav zanima, če bo katero odnesla v porodnišnico, sploh od tistih, ki imate v začetku decembra rok. Čakam sms-e
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 10:19:33
|
|
|
|
ula77
|
ojla,pozdravljene ! Sem kar malo lena pa bolj pregledujem, kaj je neovega pri vas, za pisanje pa potem zmanjka...... smo imeli pregled ta teden 35.t), otrok je že od 32. obrnjen na glavo, tako da res lahko le čakamo. Sicer je njegova teža ocenjena celih 2400g, pa še 5. tednov imava....toliko o tem, da bo dete suhceno. Lepa imena izbirate. .....midva sva se enkrat zelo na hitro na poti na pregled pred kakimi 4 mesci zmenila glede imen in sploh ne razmišljava o drugih, jih pa nisva čisto nobenemu povedala, ker bedastih komentarjev se mi pa res ne da poslušat....brrrrr......važneo, da so nama lepa.... ampak sva mal hudobna , pa še nikomur nisva povedala za spol, tako da je neša okolica več kot 50% prepričana o nasprotnem......ha, bodo presenečeni, tralala......ker odgovor je vedno, da dobiva dojenčka......;-) Kakšena packota sva, še sploh nisva poskušala postavit lupince v avto, a bo to prepuščeno atiju, da bo sam naredil med bivanjem v porodnišnici,ker drugače ga za isofix ne bom prepričala,takrat se bo pa verjetno sam zapeljal do baby centra....ha ha Kg??? Sem na +13 in g. meni, da zatekam ( jaz tega ne vidim) tako da imamo že 1.12 CTG, da preverimo kako in kaj......je rekla sestra, naj si takrat vzamem čas.....le kaj je s tem mislila????? tel? A katera sprejema sms, bo piarovka, da bo objavljala, kdaj so spočele naše baby????? Čuvajte se in počivajte....!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 10:24:39
|
|
|
|
BabyKitty
|
Arwenko jst se javim za rodit med vikendom sploh glede na to, da so mi hotl pdp prestavt na 25.11. Kera gre z mano?
< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 19.11.2010 10:25:06 >
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 10:32:51
|
|
|
|
Arwenko
|
IZVIRNO SPOROČILO: ula77 tel? A katera sprejema sms, bo piarovka, da bo objavljala, kdaj so spočele naše baby????? Zaenkrat sem to jaz menda
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 10:46:22
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty Arwenko jst se javim za rodit med vikendom sploh glede na to, da so mi hotl pdp prestavt na 25.11. Kera gre z mano? Jst, jst Sam bom drugje, razen če si v parih dneh premislim al pa če bi bila prevelika gužva do Ljubljane (mam Kranj glih en tok stran kot Ljubljano, mogoče še celo mal bližje)
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 10:53:45
|
|
|
|
ababanana
|
Ojla decembrke! mag3, joj, v nosečnosti pa smo ženske res nonstop na wc-ju, iz takšnih ali drugačnih razlogov birdy, imam Jane strata lupinico... Pas ne gre preko lupinice in otroka brez problemov jemlješ ven iz lupinice, brez da bi moral karkoli odvezovati... Za primere, ko je treba kaj na hitro opraviti, pa bom uporabljala sling... kar_ena, zelo dobra tale primerjava z ljubico. Sem tudi jaz to slišala... Drugače pa Angel care imam še od sina, kombinacija senzorja dihanja in elektronske varuške in mi je super zadeva. Sem uporabljala kar dolgo; enostavno sem bila bolj mirna.... Sin je prvih nekje štiri mesece spal v svoji posteljici, pri nama v sobi; potem pa so mu začeli zobki poganjati in je kar nekaj brcal v spanju, se zabijal v ograjico postelje, tako da sva ga vzela k sebi v posteljo... In je potem kar nekaj časa tako ostalo Drugače pa koliko ljudi, toliko različnih mnenj glede tega spanja. Jaz ti svetujem, da naredi tako, kot ti tvoje srce narekuje in ne upoštevaj mnenj drugih... nincii, tvoj mož ima prav, si zelo lepa nosečka Lp
|
|
|
|
RE: Decembrke 2010 II.del 19.11.2010 11:11:16
|
|
|
|
ula77
|
arwenko, mi pošlješ kak kontakt, da te bom obvestila????? Jaz bi počakala na naslednjo luno, glede na to, da je PDP 25.12... bomo videli ta vikend, če to glede lune drži....
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?