birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mjavmjav star mi imamo MC Cabriofix in smo ga sprobali; dejansko na zadnjem sedežu malce čudno stoji, pa tudi stegovanje nazaj mi ne diši najbolj, tako da ga bova vozila spredaj, tam je pa ok... samo na servisu nama morajo izklopiti airbage; sicer imava oba samo troja vrata, tako da bi bilo res štorasto, ampak po mojem mnenju je isofix (oz. easyfix) samo komfort, ni nekaj nujnega; je že res, da je malce več dela s pripenjanjem varnostnih pasov, ampak da bi ga pa moral nujno imeti pa nikakor.. to je samo en potrošniški nateg, ker vedo da bi za otročke kupili vse sicer se pa da isofix fiksirati tudi brez nastavkov, z varnostnimi pasovi (čeprav to potem zveni še večji nateg ane) poleg tega pa mislim da tale podstavek potem ni primeren za naslednji sedež in moraš spet kupovati novega... mah, me kar jezi, ko vidim kako nas nategujejo... bi tudi nama bilo lažje, če bi zdaj kupila še nov avto z več vrati, nastavki in isofixom, ampak ne bova glih zanalašč bomo videli, če bo to zarečeni kruh so pa mojemu na servisu tudi že rekli, da temu avtu ne morejo izklopiti airbaga, da pa imajo svoje lupinice, ki jih senzor v avtu zazna in se airbag ne bo vklopil... keh keh keh, se mi je kar zaletelo... seveda tista lupinica stane 3x več kot naša MC, ki jo že imamo... ne moreš verjeti včasih Moram se še enkrat oglasit glede lupinice... Men je prodajalka v Baby centru (sicer tudi moja soseda tko da me nikol ni probala nategnit al pa kaj) rekla, da je isofix ubistvu bolj varen zato, ker veliko staršev ne pogleda navodil in lupinico narobe priveže. Al pa jo za kratke relacije sploh ne privežejo, al pa še sto drugih stvari. Na isoix pa res samo postaviš lupino in je čist takoj. Midva mava ubistvu podstavk ki je pripet z pasom... Še vedno jst pravim, ni nujno, je pa kamot. Vsak si nardi tko da je njemu lažje... Odvisno je tud kaj ti je pomembno. Ene boste kupile sterilizator (ki se men zdi nepotreben) in boste rekle da težko brez njega, jst bom pa kupla tole in bom rekla da pa težko brez isofixa. Ker mamo tud življenske stile čist druge in kar je eni važno, drugi ni... Upam da ste me razumele kaj sem hotla povedat. Boste pa tiste ki mate prvega otroka verjetno študirale da mate pol stvari preveč in pol premalo. Jst pa za ziher vem da mam glih prov ker mam že dva otroka za sabo in sem kar je blo preveč že oddala naprej, kar pa premalo pa dokupila Ababanana, kakšno lupinico pa maš to? Midva vem da sva jo mogla vsakič odvezat (ko sva jo pripenjala z pasom) ker je šel pas tud preko lupinice, tam nad trebušnim predelom. Sicer ne čez tamalo, ampak mal nad njo a kako naj povem. Sej pol ko se je moj mal zverziru jo je znal tud brez odvezovanjem pasov ven vzet, ampak je blo pa štorast, glih en mesec starega otroka ne bi tko ven jemala...