Tulipan12
|
IZVIRNO SPOROČILO: ababanana Tulipan12, jaz sem se kar med porodom odločila za epiduralno . Imela sem fiksno idejo, da želim roditi brez vseh sredstev za lajšanje bolečin, me je enostavno zanimala ta slavna porodna bolečina in ker se mi je zdelo, da imam visok prag bolečine, sem rekla, bom brez vsega... Svakinja, ki dela v bolnici, me je ves čas spraševala, če želim epiduralno, jaz sem bila proti... Po par urah popadkov, ki so na začetku bili čisto znosni, ko so začeli konkretni popadki - sem imela res občutek, kot da me dobesedno narazen včejejo, kar je v bistvu res - sem mojemu samo rekla, kliči za epiduralno Ampak ker je to bilo ob štirih zjutraj, je seveda takrat nisem mogla dobiti, ker pač ni bilo nobenega na razpolago, sem morala počakati do jutra. Dobila sem jo, ko sem bila odprta menda 6 cm, kar je zgornja meja, in BALZAM.... Kot bi mi zamenjali baterije, res... Polna energije za nadaljevanje poroda, ki se je potem zaključil v uri in pol z rojstvom mojega sina Super! No, tudi jaz sem imela pri prvem porodu fiksno idejo, da so vse še rodile, da ni mus, da sem med tistimi, ki se bodo mučile, da pač hočem videt, kako gre in podobno... pa sploh nisem podpisala za EA... pri mojih popadkih, ki sem jih imela na 2 min od samega začetka, je bila bolečina vzdržna, sicer močna, ampak neka naravna, ko pa so mi predrli mehur in so se s tem moji popadki ustavili, pa so mi dali umetne (nihče mi ni povedal, da sem jih dobila ), pa je nastala taka bolečina, da EH!!!! Me je zdravnica, ki me je šivala, vprašala, zakaj se nisem zmenila za EA!!! No, v drugo bi se šla malo drugače
|