Mishan
|
Ojla mamice!! Najprej vsem cestitke za lepe porodne zgodbe Mene nekaj časa ni bilo na forumu (imam veliko izgovorov, ki jih bom izpustila ) tako da upam, da bom lahko sploh vse nadoknadila. Skratka...22.7. sem rodila deklico Anno, veliko 56 cm in težko 4040 kg. Rodila sem na JEsenicah (pohvale vsem zaposlenim), z epiduralno - ki je super zadeva. Z mojim sva se do iztisa pogovarjala, pa hecala, potem pa 4x pritisni in mala je bila zunaj (ne bi šla več rodit brez nje - sedaj ne bi več upala), bila pa sem rezana in šivana (in 14 dni popolnoma invalidna - zdaj je skoraj dobro in že pozabljeno). Mala je kar sesalček, tako da z dojenjem nimam problemov (razen tega, da se rada doji pogosto oziroma vsakič ko jo vzamem v naročje pošmrka s svojim nosom in že je zakopana v moje oprsje. Pa nima veze a sem jo dojila 3 ure nazaj ali pa 5 minut ) Imamo pa probleme s krčki...med 9 in polnočjo je katastrofa. Neutolažljiv jok, krčki itd. Se človeku srce para ko gleda svoje dete tako nebogljeno. Pa občasno jo črviči tudi čez dan. Imamo kapljice iz lekarne Deteljica samo nam po moje ne pomagajo pav preveč. Na hrano precej pazim čeprav sem ugotovila, da bi taka pusta hrana lahko obema nama dolgoročno škodovala in tako vseeno poskušam jesti stvari, ki jih človek potrebuje za normalno, zdravo življenje. Se pa trenutno izogibam mleku in mlečnim izdelkom (čeprav ni nekega blaznega učinka). (pa fullll bi eno čokolado, pa ne upam ) Bi pa vprašala vse tiste, ki krčke imate ali pa ne...kaj zajtrkujete?? Saj vem, da je vprašanje smešno, samo...sama sicer zajtrkujem izključno sadje in to cel krožnik različnega sadja. In ker tega sedaj ne morem imam kar problem. Jedla bi polento pa zraven ne morem mleka. Potem jem kruh, neko bolj zdravo margarino in marmelado (kar je zame velika tuga), jedla bi jajca pa ne upam več, kosmiče, pa je spet zraven jogurt itd. Skratka - vsaka ideja je dobrodošla, ker meni jih že primankuje A ima katera med vami problem z vozičkanjem? Naše ne morem peljati na sprehod ne da bi se začela fino jokati. Sicer tudi doma ne mara spati v zibki prav dolgo časa - nekako bi rada, da sem jaz neprestano zraven ali pa da spi v mojem naročju. Sedaj pa ne vem...pravijo, da otroka tako kmalu ne moreš razvaditi ampak če jo bom pa tako navadila jo bom pa težko odvadila? In seveda...ko jo dam v voziček (ponavadi ko spi, sicer se začne jokati prvo minuto in ne neha) in ko se zbudi, je ne pomiri nič razen, da jo vzamem ven in nosim. Pa tako si želim na sprehode.. A ve pustite, da posije sonček na njih ali pokrijete voziček s pleničkoo? Ma, sicer je mala fuuullll luštna in glede na krčke in jok in vse...si nisem mislila, da imam toliko potrpljenja za vse to. Sem zaenkrat kar mirna in jok jemljem kot dobrodošel (pač pomaga kakcem "ven"). Ko bo pa konec krčkov bo pa super Aja, ima pa fuuullll mozoljčkov. Prav po celem obrazu, na ličkih ima prav take pubertetniške bele. In ker ima kar dolge nohtke, si včasih vse spraska, sploh ko joka, zato ji občasno dam gor kar rokavičke. Še nekaj me zanima...katere pleničke uporabljate in a ste zadovoljne. Jaz sem kupila že vse živo. Ker sem želela bolj "bio" plenice sem kupila par različnih paketov ampak so vse katastofa. Totalno prepuščajo ali pa so trde tako, kot bi jo v časopis ovila. Pamperske so sicer super ampak se ji velikokrat naredi ta plenični izpiščaj (sicer zaenkrat tako...nežno) in se mi zdijo tako "nezdrave" da jih prav ne želim uporabljati. Samo vseeno...te pralne...še sušilca nimam in mala res toliko kaka ob teh krčkih, da zaenkrat raje iščem še kakšno drugo rešitev. Noo, zaenkrat bo to vse - da ne bom za 2 meseca pisala...raje še kakšen drug dan malo več Lep dan vam želim, pa čeprav deževen
|