|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
11.8.2010 22:30:13   
Porodne zgodbe
Drage mamice!

Sem mamica deset tednov starega sinka in pripravljam projekt z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšel  predvidoma konec leta 2011. Ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.   Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.   Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:

-         Kako se je porod začel?
-         Koliko časa je trajal?
-         Vaši občutki pri porodu?
-         Kdo je bil prisoten ob porodu?
-         Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-         So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-         Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-         Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-         Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-         Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-         Kako je potekala faza iztisa?
-         Vaši občutki po koncu poroda?
-         Drugo.  

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:  

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):  

Svoje porodne zgodbe pošljite do konca letošnjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo v prvi polovici leta 2011 o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.   Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).  

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.8.2010 8:55:40   
Martinčka
hello...

drage moje se opravičujem ampak midve ko imava čas greva ven ker mi v vozičku naša valentina skosss spi... npr včeraj je spala od 15-20h.. vmes se sam za 5min zbudi da se malo naziza in nazaj zaspi... ponoči še tudi vedno spimo od 21h-9h vendar se enako vmes zbudi za 10-15minutk da se napapca.. cca 3-4x na noč, odvisno kako je lačna:)

včeraj nas je prvič eno uro malo bolj zvijalo v trebuščku in mi je bilo full hudo ker je bila verjetno kriva moja tortauser posted image  kakorkoli sem se odločila da jem še sam preverjene stvari ker je res pridna in ne bi rada prešla v ure joka ker zdaj ne vem če joka vse skupaj 3 minutke na dan!

DanijelaNeli sorry ker nisem prej odgovarjala ko se ti je luštalo testenin:) sej veš, jaz jih imam rada s tuno, rukolo, lososom, puranom v smetanovi omaki ali pa klasični "makaron-fleish" iz paradižnikove omake, korenčke, malo bučke in meseka (pljučne ali teletine):)

no kg pri nas sicer poočasi kopnijo, sam maščoba še vedno ob straneh na nogah in bokih ostaja.. tako da še imamo 3,5kg viška, ampak vidim da z dojenjem in zmerno hrano vse gre počasi dol, sploh ker vem da našo po čokoladi zvija in se čokolade več ne dotaknem!

nekaj me zanima.. a katera user posted image  pred ginekološkim pregledom? mogoče tiste ki ste drugič rodile ko že malo veste!? a je treba na kaj pazituser posted image  mal čudna vprašanja sam res ne vem, pregled je pa šele 2.9.!



(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.8.2010 12:20:12   
đanika
ojla

Sem bila pri zdravniku dobila antibiotik bradavice so malo boljše dojim z nastavkom tako, da bo šlo.Malo me skrbi antibiotik in dojenje, da bo malemu kaj škodovalo baje moram pazit da ne dobi driskeuser posted image  Upam da bo ok in da se čim prej spravim skup.

Tudi jaz sem cele dneve sama tako da mamice skoraj vse smo na istem moj dela do 16h popoldan pa taveliko kam pelje da ji ni dolg čas. Včeraj si še kosila nisem pripravila skoz je zizal in jokal kako si ga odložil v posteljouser posted image  že zdaj je pravi lump.

martinčka pravijo da je zuser posted image  dobro počakati, do prvega pregleda jaz po prvem porodu nisem user posted image  se ni dalo zdržati. Če se ok počutiš mislim da nima kaj bit.. Jaz mam pregled 8.9 uf kje je še to.user posted image

lep pozdrav

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.8.2010 14:19:35   
nagaja28
živjo

mi smo končno postrigli nohte, da mami ne bo več po prsih, kot da bi se z levom borila user posted image .
đanika, upam, da se kmalu pozdraviš

Martinčka, glede user posted image sem pa tudi jaz že gledala po forumih, če lahko, oz. zakaj ne, ker mene tudi že matra.user posted image  prvi razlog je ta, da se šivi recimo toliko časa celijo. se pravi, je čisto odvisno od počutja. drugi razlog pa je, da še ni vse na svojem mestu in da maternični vrat naj še ne bi bil čisto zaprt, zato je večja možnost okužbe. tako, da sklep je tak: če se mamica dobro počuti, lahko tudi pred pregledom, samo z zaščito, oz. s kondomom.
še en nasvet. jaz sem se prvič tako počutila, kot da bi me zašili user posted image . je zelo suh občutek, tako, da je treba veliko lubrikanta. šivi se pa čutijo še kar nekaj časa, čeprav sem prvič dobila samo 1 lepotni šiv. no sedaj sem brez, tako, da me prav zanima, kako bo.

ene ste prav pridne s kilogrami. jaz sem še vedno na +6. prvi teden mi je šlo še nekaj dol, zdaj pa 3 tedne že kar stoji. je pa res, da pojem veliko več, kot prej user posted image , sploh pa sladkarij user posted image . masleni piškoti so vsak dan na mojem jedilniku user posted image .

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
12.8.2010 21:47:12   
.tojeto.
Pozdravček od ene velike zamudniceuser posted image

Moj sonček David je na svet prijokal 05.07. (51cm, 2949g).
Kratka porodna zgodba:
Popadki na 5 minut so se začeli nekje ob 21:00. Z dragim sva še pojedla (sem se odločila, da lačna pa ne bom rojevala user posted image ) in se nekaj do 23 ure odpravila v porodnišnico.
Ob sprejemu odprta 2-3cm. Britje in klistir. Sprejem v porodno ob približno enih.
S pregledom je zdravnica ugotovila, da je mali še precej visoko in zato še ni predrla mehurja, da ne bi izpadla popkovnica.
Potem je sledilo nekaj urno predihavanje popadkov in nekje ob pol petih so mi predrli mehur. Popadki so se potem samo še stopnjevali. Dali so mi tudi Dianatal gel.
Ob pol šestih sem dobila protibolečinska sredstva v žilo in dostavili so mi tudi masko (maska je meni bila res zakonuser posted image ).
Porod se je končal ob sedmih - dve babici sta skočili name in mali je cel na enkrat priletel na svet, se je mudilo, ker mu je padel srčni utrip (imel je dvakrat zavito popkovino okoli vratu in zeleno plodovnico). Potem je sledilo šivanje.
Porod ni bil nikakršna travmatična izkušnja, ko zagledaš svojega sončka je pa itak vse pozabiš (jaz tega nisem nikoli verjela, ko so mi druge tako govorile) in si srečen, da je malček OK in končno pri tebi.

Drugače sva se pa že kar lepo navadila drug na drugega, začetne težave z dojenjem sva premagala in nama sedaj kar lepo teče in upam, da bo tako tudi ostalo.
Spančkamo ponoči od cca 21:00 do 8:00, zbuja se vsaki dve do tri ure, hitro poje in zaspi nazaj. Se mi zdi to kar uredu. Čez dan spi bol malo, smo čisto brez urnika.

user posted image  Kako ve dojite v javnosti? Midva še vedno hodiva le na kratke sprehode in potem običajno kar tečeva domov, ker mali joka in cmoklja v vozičku. Ali imate v ta namen kakšne posebne majice? Mani sploh ni jasno kako naj to opravim na en dostojen način, da ne bo treba vsem gledati mojih razgaljenih prsi.user posted image

user posted image  Kaj priporočate za čiščenje noska? Meni je babica rekla, da do šestega tedna ni potrebno, ampak se mi zdi, da kar nekaj težko diha skozi nos in ga to spravlja ob živce?

Uff, se dolgo ne javim, potem pa ne znam nehati...user posted image

Grem počasi počivat k mojemu sončku. Papa

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 9:13:01   
pupika
tojeto glede noska lahko uporabišiš fiziološko, ko je v porodnišnici naša Gaja piskala pri dihanju je sestra prišla z inekcijo fiziološke in lepo našpricala v nosek. Razlika je bila očitna in mala je takoj lepo zadihala brez piskanja.

Sem prebrala da nekateri že kar prespijo v kosu od 5-6 ur. Pri nas se zbujamo ponoči najprej na 3 ure potem pa kar vsako uro. Podnevi bi pa Gaja tudi jedla na pol ure kadar ne spi, in seveda bi bila kar naprej na rokah, kadar jo samo položimo v ležalnik je jok in stok. Jaz pa se moram zjutraj tudi najesti in umit. Zadnjič sem komaj skuhala. Ampak saj bodo prerasli.

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 10:42:35   
đanika
pupika hvala bogu še ena taka ko naš sem milila, da je samo naš tak lump.user posted image  Meni se že meša včasih  čez dan nič spanja mogoče 5 min v posteljci potem pa spet jok in spet ziza. ponoči pa od 21h do 24 spi potem pa vsako uro dojenje ki traja 30 minut. pravijo da po 1 mesecu otroci ustvarijo nek ritem upam da res..user posted image  

kaj dajete kaj čaja oz vode vašim malčkom?

no bomo že...user posted image  samo spanja mi manjka...

dojenje zunaj...jaz normalno dojim zunaj kaj pa naj če se joka pokrijem se s pleničko in še njega zraven pa se nič ne vidi.Ravno v tem je prednost dojenja. Vedno maš pa eno ko jim je to čudno.


lp

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 11:21:44   
tix

user posted image  Kako ve dojite v javnosti? Midva še vedno hodiva le na kratke sprehode in potem običajno kar tečeva domov, ker mali joka in cmoklja v vozičku. Ali imate v ta namen kakšne posebne majice? Mani sploh ni jasno kako naj to opravim na en dostojen način, da ne bo treba vsem gledati mojih razgaljenih prsi.user posted image




približno isto, mi je kar malo nerodno to v javnosti početi, se pa počasi privajam :-) če lahko smuknem v avtu user posted image sem pa podobno kot đanika naju pokrila s plenico pa kar gre user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 11:31:40   
arruba
Ojla punce,

mene pa zanima, kako naj prepričam našega malega, da bo čez dan malo manj spal? Imamo namreč težavo, da se zjutraj naje, potem spi 3-4 ure, pa ponovno hoče jest in spat in tako do večera, potem pa imamo celonočne "pevske vaje", ko hoče stalno jesti in biti v naročju, spati pa noče. Torej - rada bi mu obrnila ritem, da bi toliko, kot zdaj spi čez dan, spal ponoči, čez dan pa naj ga žura po svoje.

Zanekrat poskušam s tem, da ga imam čez dan v dnevni sobi, pa zraven normalno radio in vse ostalo - nič ne pazimo, če kaj posebej ropota ipd., ampak zaenkrat ni kaj posebej učinkovito..sicer je res, da najbrž še nimamo pravega ritma, ker je star šele 12 dni, ampak bo najbrž treba kaj čim prej zgruntat, da se ne navadimo narobe, ker potem bo cel user posted image  popravljat napake

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 12:08:34   
pupika
đanika ne vem če je res da naj bi se stanje ko je novorojenček star 1 mesec umirilo. Pri nas je Gaja že pred enim tednom dopolnila 1 mesec, pa ni nič boljše.Vi ste kar hitri, da greste lahko spat ob 9h, mi uspemo it spat ob polnoči, če je pa dober dan pa ob 11 zvečer.

Glede čaja, jaz sem naši že ponudila čaj in če je v celem dnevu spila 30 ml je bilo veliko, je pa pomagalo pri kakanju in je bilo manj napenjanja, jaz ji dam čaj, če jo napenja. Drugače pa je meni patronažna rekla da ji lahko ponudim tudi prekuhano vodo npr. kako uro ali dve pred dojenjem, ker pri nas ima kdaj obdobje ko bi tudi po pol urah spet jedla. Se pa spomnim sina, ki bo sedaj dopolnil 4 leta, pri njem je bilo šele težko, ki je hotel jest tudi na 15 minut, nekje pri treh mesecih se je stanje normaliziralo in je jedel na uro ali na dve, medtem ko ponoči nam pa ni uspelo in je zelo pogosto jedel, sem ga pa zaradi nočnega dojenja pri 9 mesecih odstavila, ker nisem več zmogla dojenja na uro in še to je celo uro se dojil.Potem je pa dojenje zamenjal za flaško in smo šele lani ukinili nočno pitje, ko sem jaz zanosila.

(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 12:08:47   
Mishan
Ojla mamice!!

Najprej vsem cestitke za lepe porodne zgodbe user posted image

Mene nekaj časa ni bilo na forumu (imam veliko izgovorov, ki jih bom izpustila user posted image  ) tako da upam, da bom lahko sploh vse nadoknadila.

Skratka...22.7. sem rodila deklico Anno, veliko 56 cm in težko 4040 kg. Rodila sem na JEsenicah (pohvale vsem zaposlenim), z epiduralno - ki je super zadeva. Z mojim sva se do iztisa pogovarjala, pa hecala, potem pa 4x pritisni in mala je bila zunaj user posted image  (ne bi šla več rodit brez nje - sedaj ne bi več upala), bila pa sem rezana in šivana (in 14 dni popolnoma invalidna - zdaj je skoraj dobro in že pozabljeno).

Mala je kar sesalček, tako da z dojenjem nimam problemov (razen tega, da se rada doji pogosto oziroma vsakič ko jo vzamem v naročje pošmrka s svojim nosom in že je zakopana v moje oprsje. Pa nima veze a sem jo dojila 3 ure nazaj ali pa 5 minut user posted image  )

Imamo pa probleme s krčki...med 9 in polnočjo je katastrofa. Neutolažljiv jok, krčki itd. Se človeku srce para ko gleda svoje dete tako nebogljeno. Pa občasno jo črviči tudi čez dan. Imamo kapljice iz lekarne Deteljica samo nam po moje ne pomagajo pav preveč. Na hrano precej pazim čeprav sem ugotovila, da bi taka pusta hrana lahko obema nama dolgoročno škodovala in tako vseeno poskušam jesti stvari, ki jih človek potrebuje za normalno, zdravo življenje. Se pa trenutno izogibam mleku in mlečnim izdelkom (čeprav ni nekega blaznega učinka). (pa fullll bi eno čokolado, pa ne upam user posted image )

Bi pa vprašala vse tiste, ki krčke imate ali pa ne...kaj zajtrkujete?? Saj vem, da je vprašanje smešno, samo...sama sicer zajtrkujem izključno sadje in to cel krožnik različnega sadja. In ker  tega sedaj ne morem imam kar problem. Jedla bi polento pa zraven ne morem mleka. Potem jem kruh, neko bolj zdravo margarino in marmelado (kar je zame velika tuga), jedla bi jajca pa ne upam več, kosmiče, pa je spet zraven jogurt itd. Skratka - vsaka ideja je dobrodošla, ker meni jih že primankuje user posted image

A ima katera med vami problem z vozičkanjem? Naše ne morem peljati na sprehod ne da bi se začela fino jokati. Sicer tudi doma ne mara spati v zibki prav dolgo časa - nekako bi rada, da sem jaz neprestano zraven ali pa da spi v mojem naročju. Sedaj pa ne vem...pravijo, da otroka tako kmalu ne moreš razvaditi ampak če jo bom pa tako navadila jo bom pa težko odvadila? In seveda...ko jo dam v voziček (ponavadi ko spi, sicer se začne jokati prvo minuto in ne neha) in ko se zbudi, je ne pomiri nič razen, da jo vzamem ven in nosim. Pa tako si želim na sprehode..user posted image user posted image  
A ve pustite, da posije sonček na njih ali pokrijete voziček s pleničkoo?

Ma, sicer je mala fuuullll luštna in glede na krčke in jok in vse...si nisem mislila, da imam toliko potrpljenja za vse to. Sem zaenkrat kar mirna in jok jemljem kot dobrodošel (pač pomaga kakcem "ven"). Ko bo pa konec krčkov bo pa super user posted image

Aja, ima pa fuuullll mozoljčkov. Prav po celem obrazu, na ličkih ima prav take pubertetniške bele. In ker ima kar dolge nohtke, si včasih vse spraska, sploh ko joka, zato ji občasno dam gor kar rokavičke.

Še nekaj me zanima...katere pleničke uporabljate in a ste zadovoljne. Jaz sem kupila že vse živo. Ker sem želela bolj "bio" plenice sem kupila par različnih paketov ampak so vse katastofa. Totalno prepuščajo ali pa so trde tako, kot bi jo v časopis ovila. Pamperske so sicer super ampak se ji velikokrat naredi ta plenični izpiščaj (sicer zaenkrat tako...nežno) in se mi zdijo tako "nezdrave" da jih prav ne želim uporabljati. Samo vseeno...te pralne...še sušilca nimam in mala res toliko kaka ob teh krčkih, da zaenkrat raje iščem še kakšno drugo rešitev.

Noo, zaenkrat bo to vse - da ne bom za 2 meseca pisala...raje še kakšen drug dan malo več user posted image

Lep dan vam želim, pa čeprav deževen user posted image


(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 12:11:38   
pupika
arruba mogoče pa vašega umirja ves ta čumbus, poskusi radio vklopit tudi ponoči, ker kolko jaz vem glasba
dojenčke pomirja in lažje zaspijo. Pa po dojenju če ti slučajno zaspi med dojenjem, ga pojdi previt in se bo prebudil. Imaš verjetno čez dan ogromno časa in lahko vse postoriš, medtem ko si ponoči vsa zafrustrirana zaradi nespanja. Upam, d avam bo kmalu uspelo uredit ritem.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 12:22:53   
.tojeto.
Pozdravček,

hvala vsem za nasvete. Se bo res treba počasi sprostiti, ker drugače sem lahko celo leto samo doma in pred hišo user posted image .
Še eno butasto vprašanje user posted image  - ali si ve majico dol potegnete med dojenjem ali si jo potegnete gor?

Pupika, tudi mi imamo podobne težave, naš škratek čez dan spi zelooo malo. V celem dopoldnevu sem lahko srečna, če za pol urice zaspi v vozičku in za pol urice na postelji. Mi komaj uspe kaj pojesti med tem časom, pa še dijeto so mi predpisali, ker ima mali ful pikic po obrazu in je potem še bolj zapleteno nekaj pojesti, ko skoraj vsaka stvar vsebuje jajca ali mlečne beljakovine vsaj v sledovih user posted image .

Drugače mi je pa prav fino, ko se je mali končno začel malo odzivati na okolico in spuščati nekaj dodatnih zvokov user posted image . Vsak dan bo bolj zanimivo.

Arruba - mogoče bi ga poizkusila kakšne dan malo bolj matrati čez dan, da bi bil bolj buden, potem pa ga pred spanjem skopaš in mu narediš lepo tišino in temo, ga nahraniš in potem odložiš v posteljico, če ne bo hotel zaspati ga še malo pristavi. No, nam tako uspeva, je pa vsak dojenček svet zase in boš verjetno marala kar sama ugotoviti kaj paše tvojemu.
Meni pa čez dan noče nič spati in prav tako ne najdem formule, ki bi mi prinesla vsaj nekaj uric zase.

No, moje pol ure se je izteklo. Papa

(odgovor članu Mishan)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 13:54:05   
tix


Še nekaj me zanima...katere pleničke uporabljate in a ste zadovoljne. Jaz sem kupila že vse živo.



jest sem sprobala sicer manj bio - hoferjeve, milerjeve, DM, evro spin, pampers. S plenicam za novorojenčke so mi bile najbolj všeč milerjeve, sedaj pa sem samo na pamperskah ker mi proti ostalim zaenkrat edine še niso premočile





Še eno butasto vprašanje user posted image  - ali si ve majico dol potegnete med dojenjem ali si jo potegnete gor?



meni jo je lažje gor, pa še mal zakrijem jošk user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 14:09:35   
Martinčka
đanika zakaj uporabljaš nastavek za dojenje? meni so tudi v P rekli da morem uporabljat nastavek ker sem imela full nizke bradavičke, potem mi je pa patronažna rekla da naj malo potrpim pa se en teden bolj matram brez nastavka in bo potem boljše.. in sem ga res dala proč in sva že isti dan zvečer super jedle brez nastavka.. pač je bilo na začetku več bolečin in kakšna razpoka, zdaj mi jih je pa že tako raztegnila da nimam nič kaj več nizkih bradavičk.. mi je bil pa tist nastavek taaako tečen da sem prav srečna da sem vztrajala potem brez.. še vsak obisk je moral vprašat zakaj imam pa tisti nastavekuser posted image ...

jaz si pri dojenju potegnem majico dol če je majica z večjim dekoltejem, sicer pa jo potegnem gor...
v javnosti pa kot tetra pleničke pod naramnico modrčka in pokrijem celo oprsje in trebuh ter seveda s tem tudi dojenčkauser posted image ... sicer pa v avto na zadnji sedež pa nazaj vozičkat po mestu:) v vozičku mi tako spi po tri ure skupaj in je super... potem 10 minutk ziza in spet nazaj zaspi.. sam da je v vozičku pa cel dan prespi... ponoči pa tako nadaljuje ta ritem.. le prvo rundo po previjanju in preoblačenju v pižamo spi 4-5 urc tako da pridem malo k sebiuser posted image  


(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 14:21:34   
nagaja28
živjo, ne morem verjet, očitno sem tolkio časa pisala, da mi je vse zbrisalo user posted image
no, na kratko:
plenice: uporabljam pampers(kupljene v mullerju, ker so delane v nemčiji) in dm plenice - baby love in so oboje ok. od št. 3 naprej bom pa tudi mullerjeve, ker manjše nimajo zavihkov ob strani in gre tudi včasih kaj ven.
sprehod: pri nas tud včasih malo jokamo na sprehodu, ampka se ne sekiram, saj kmalu neha. pri prvemu sem pa tudi jaz takoj šibala domov user posted image . najraje ima makedam in cesto, kjer sliši hrup avtomobilov. s sabo nosim tudi sladke kapljice od koroških lekaren in če mu kapnem na dudo, 100% potegne in neha jokat user posted image . danes sva bila na 4 urnem šopingu in je bilo vse ok.
dojenje: jaz imam navadno bombažno majčko in jo potegnem gor. ko dojim v javnosti imam kar nosečniške hlače, da ne razkazujem trebuha user posted image . majčko dam dol čisto do bradavice, pa se skoraj nič ne vidi. dopoldne imaš povsod same mamice z vozički okol, ki razumejo, da je treba dojit, tako, da noben ne komplicira.
spanje: nam zelo pomaga kopanje zvečer in nahranim ga po flaški, da res dobi dovolj. če imam zjutraj veliko mleka, ga izčrpam in spravim za zvečer, drugače dobi aptamil. tako se fino naje in spi 5-6 ur. samo 3 dni smo se takole dajali ponoči na vsako uro ali dve, potem je pa imela mami dost user posted image . ker se ni fino najedel, ni spal in ves čas se je hotel dojit. tako, da zadnji večerni obrok je turbo (5 minutk po flaši...drugače se doji pol ure) in gremo ob 9-ih spat, da imata mami in oči še malo časa zase user posted image
podnevi pa uporabljam trik z brisačo. namreč veliko brisačo zložim in ga nosim kar na brisači. ko zaspi, ga odložim, kar z brisačo, kar sploh ne čuti in spi naprej user posted image .

vsak otrok je drugačen in vsaka mamica naj si čisto po svoje naredi, tako, da ji bo lažje in otroku ok. jaz se ne bi ozirala na druge komentarje, pa tud če bi ga ne vem kako razvajala, kar pa mislim, da na začetku še ni mogoče. poznam mamico, ki je imela punčko pri sebi ponoči, pri 3-eh mesecih jo je pa brez problema dala v svojo posteljo.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 14:35:29   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: arruba
mene pa zanima, kako naj prepričam našega malega, da bo čez dan malo manj spal? Imamo namreč težavo, da se zjutraj naje, potem spi 3-4 ure, pa ponovno hoče jest in spat in tako do večera, potem pa imamo celonočne "pevske vaje", ko hoče stalno jesti in biti v naročju, spati pa noče. Torej - rada bi mu obrnila ritem, da bi toliko, kot zdaj spi čez dan, spal ponoči, čez dan pa naj ga žura po svoje.

Zanekrat poskušam s tem, da ga imam čez dan v dnevni sobi, pa zraven normalno radio in vse ostalo - nič ne pazimo, če kaj posebej ropota ipd., ampak zaenkrat ni kaj posebej učinkovito..sicer je res, da najbrž še nimamo pravega ritma, ker je star šele 12 dni, ampak bo najbrž treba kaj čim prej zgruntat, da se ne navadimo narobe, ker potem bo cel user posted image  popravljat napake


Jaz mislim,da naše malčke ne moremo že navadit na nek ritem...So premali...in tega ni,kot pravijo,da otrok zamenja noč za dan oz. obratno...

Boš videla kako se bo že ujel v ritem...

Imej ga še naprej tako v dnevni sobi ali kje drugje...zvečer pa mogoče kopanje,zasenčena lučka v sobi,in pripravljanje na spanje...



(odgovor članu arruba)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 14:44:26   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: Mishan


Imamo pa probleme s krčki...med 9 in polnočjo je katastrofa. Neutolažljiv jok, krčki itd. Se človeku srce para ko gleda svoje dete tako nebogljeno. Pa občasno jo črviči tudi čez dan.
Naši pupici sta rojeni na isti danuser posted image ..in imata isti problemuser posted image ...ob isti uri... pri nas niti niso krčki...muči nas napanjanje
Bi pa vprašala vse tiste, ki krčke imate ali pa ne...kaj zajtrkujete??
Jaz jem maslene piškote,ali pa krem maslo z marelično marmelado...pijem pa Divka kavo z mlekom. Saj vem, da je vprašanje smešno, samo...sama sicer zajtrkujem izključno sadje in to cel krožnik različnega sadja. In ker  tega sedaj ne morem imam kar problem. Jedla bi polento pa zraven ne morem mleka. Potem jem kruh, neko bolj zdravo margarino in marmelado (kar je zame velika tuga), jedla bi jajca pa ne upam več, kosmiče, pa je spet zraven jogurt itd. Skratka - vsaka ideja je dobrodošla, ker meni jih že primankuje user posted image
A se izogibaš mlečnim izdelkom zaradi krčkov?

A ve pustite, da posije sonček na njih ali pokrijete voziček s pleničkoo?
Ko greva po 18.uri ven pustim,da posije tudi sonček na obrazek...ne pokrivam.Naj dobi malo sončnih vitaminov...

Ma, sicer je mala fuuullll luštna in glede na krčke in jok in vse...si nisem mislila, da imam toliko potrpljenja za vse to. Sem zaenkrat kar mirna in jok jemljem kot dobrodošel (pač pomaga kakcem "ven"). Ko bo pa konec krčkov bo pa super user posted image

Aja, ima pa fuuullll mozoljčkov. Prav po celem obrazu, na ličkih ima prav take pubertetniške bele. In ker ima kar dolge nohtke, si včasih vse spraska, sploh ko joka, zato ji občasno dam gor kar rokavičke.
To je le čiščenje kože...Nekateri user posted image  imajo več tega nekateri nič oziroma malo nič.

Še nekaj me zanima...katere pleničke uporabljate in a ste zadovoljne.
Noo, zaenkrat bo to vse - da ne bom za 2 meseca pisala...raje še kakšen drug dan malo več user posted image

Pleničke...Pamperske te ta nove so mi zaenkrat 1.a. Še en čas jih bom uporabljala,ker res ne prepuščajo in mi ne gre nič mimo.Pa tudi zaradi kože...potem ko bomo večji bom Mullerjeve uporabljala,



(odgovor članu Mishan)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 14:51:30   
DanijelaNeli
Toliko je tega okoli teh krčkov in napenjanja...Mislim,da bo kar obveljala ta,da bom jedla VSE.

Mishan... probaj en dan jest samo riž ali pa prepečenec in pij vodo,boš videla,da bo malo user posted image  še vedno napenjalo in krčlo.
 
Tudi dojenčki hranjeni po steklenici z AM imajo krče. Pove zadosti to.
 
 
To je samo od tega odvisno,da kako ima sam dojenček razvito črevesje...in če ima za imet to bo imel in bomo starši to dali skozi!
 
Prejle sem se pogovarjala z eno strokovnjakinjo za dojenje in mi je enako povedala.




Nagaja...ta fora z brisačo je pa dobra!!user posted image user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 15:23:07   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: .tojeto.


user posted image  Kaj priporočate za čiščenje noska? Meni je babica rekla, da do šestega tedna ni potrebno, ampak se mi zdi, da kar nekaj težko diha skozi nos in ga to spravlja ob živce?

Uff, se dolgo ne javim, potem pa ne znam nehati...user posted image

Grem počasi počivat k mojemu sončku. Papa



Mi imami  baby vac, in ne morem prehvalit, to pa potegne ven ni da ni! Nisem mogla verjet, da se lahko vse to skriva v takšnem malem noskuuser posted image
Pa še fino je čistit nosek, da ne pride do vnetja sednjega ušesa.
Pleničke: trenutno imamo huggies pa so mi kr ok, sicer smo imeli pa čisto vse, pa nam nobene niso spuščale.
user posted image mi to počnemo že od 4. tedna dalje, pa ni bilo nobenih posebnosti, če kaj je bilo skoraj bolje kot prejuser posted image user posted image user posted image (je pa res, da nisem bila šivana in najbrž to kar dosti vpliva na celotno zadevo)

Spanje: okoli 8h gremo v posteljo, prižgema uspavanke in jo pustima,da spi. Prvič se zbudi okoli 1h, drugič pa nekje med 4 in 5 zju3, potem pa potegnema še do kakšnih pol 10huser posted image
TOle prakticiramo odkar smo prišle iz bolnice, pa smo imeli težave ravno 1x, ko je bila nekaj sitna in smo se do pol enih nosli user posted image

Kako kaj vaši dojenčki jedo? Naša je prav hecna, čaja bi spila na hektolitre, jedla pa ne bi skoraj nič (cca 50-70ml na obrok).user posted image

(odgovor članu .tojeto.)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 17:06:45   
mami2b
Mlečni izdelki - jaz pijem mleko in jem gres, jogurte, polento z mlekom ... pa vse štima. Se pa izogibam sveži zelenjavi in sadju, pa svinjini. Občasno pojem kak košček paradižnika, pa kakšno jagodo grozdja, pa tud piškotom se težko odrečem, čokolado pa občasno. Do sedaj vse lepo in prav ...

... potem pa začnem dajati AD3 kapljice, ki smo jih dobili na pregledu. Prva dva dni ok, zdaj pa katastrofa  user posted image Malček je dobil take krče, podnevi skoraj nič ne spi, je čist nemiren, al se pa takoj prebudi in začne jokat, da ni druge, kot da ga nosim po rokah user posted image ubožček, se mi tok smili. Pa skos se zvija, ker ga napenja. Pa smo meli že tak lep ritem. Ponoči je še kar v redu, zjutraj se pa spet začne.
Tako da sem mu jih danes nehala dajat, sicer pa tud v navodilih piše, da ni za doječe matere user posted image A ne dobijo to vsi? No, dopoldne je bil še direndaj, zdaj pa pridno spančka že 3 urce, sam občasno zarenči kot mali levček user posted image
A ma še katera probleme s temi kapljicami?

Mi pa uporabljamo Fixies in so kar v redu, pa en paket papmersk smo dobili, so tudi ok. Sam da ni rita vneta, pa je. Sicer me še skos mika da bi uporabljala pralne pleničke, samo ...

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 17:32:30   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: mami2b


... potem pa začnem dajati AD3 kapljice, ki smo jih dobili na pregledu. Prva dva dni ok, zdaj pa katastrofa  user posted image Malček je dobil take krče, podnevi skoraj nič ne spi, je čist nemiren, al se pa takoj prebudi in začne jokat, da ni druge, kot da ga nosim po rokah user posted image ubožček, se mi tok smili. Pa skos se zvija, ker ga napenja. Pa smo meli že tak lep ritem. Ponoči je še kar v redu, zjutraj se pa spet začne.
Tako da sem mu jih danes nehala dajat, sicer pa tud v navodilih piše, da ni za doječe matere user posted image A ne dobijo to vsi? No, dopoldne je bil še direndaj, zdaj pa pridno spančka že 3 urce, sam občasno zarenči kot mali levček user posted image
A ma še katera probleme s temi kapljicami?


 
Prav si naredila...en čas jih ne dajaj...Po koliko si jih dala?
 
Pol ko se bo umirilo,pa prični znova jih dajat,ampak po malo...svetujem ti takole:en teden po eno kapljico,drugi teden po dve,tretji tri in tako naprej,...do sedmih celih.




Jaz sem prvič danes dala malo čaja za prebavo...sem mislila,da ne bo hotela pit po flaški,ampak je brez problemov...Glih malo,da jo sprdi.Ker jo ne islim nalivat s čajem.Drugače smo polno dojeni...
 

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 18:16:48   
kenya
Živjo

Pri nas je pa danes že cel dan totalno kilavo vreme in je do sedaj deževalo, tako da nisva mogli nič ven. Sem si pa jaz zato privoščila kozmetičarko in frizerja. Joj, kolk dobro dene user posted image , oči je pa medtem pedenal malo, ampak kakor da bi vedla, je prespala tiste 3 urce skupaj, tako da ni bilo sile. Oči je bil pa medtem priden in je likal user posted image user posted image ....mi imamo tolk perila, da je grozauser posted image l.

Drugače tudi mi še nimamo nobenega ritma, zvečer zaspi nekje do 11. ure, potem je prva budnica okrog 4. in pol potegne še do 7.ih zjutraj. Jo pa kar konkretno zvija čez dan, pa potem še zvečer. Ampak smo bili navajeni še hujšega, tako da bo kar šlo.

Mishan, se strinjam z DanieloNeli, nekateri dojenčki imajo pač slabše razvito črevesje zato imajo krče. Pri prvi sem bila jaz lahko samo na rižu in vodi, pa jo je zvijal, kasneje je bila pa samo na AM, pa jo je enako zvijal. Tako da vse v mejah normale je čisto o.k. Jaz sem bila prej tudi navajena na velike količine sadja in zelenjave, zdaj pa vsak dan pojem en sadež in malo zelenjave. Za zajtrk pa jogurt s corn flaksi, orehi in par suhimi slivami.

Nastavki za dojenje...jaz tudi dojim z njimi. Ker mi je pogrizla bradavice tako močno da je tekla ven kri in sem jo imela celo en dan na offu, sem potem začela dojit z nastavki in mi je čisto ok, še posebej, ker se mleko lepo nabira notri, medtem ko ona mal zadremucka za 5 min in mi ne kaplja mleko po majci.

Tudi jaz ji dam malo čaja čez dan, ker ji potem pomaga da se lažje pokaka. Hvala bogu je spremenila urnik kakanja in ne kaka več ob enih ponoči user posted image .

Kapljice AD3 res povzročajo krčke, jaz bom šla rajš v avstrijo iskat oleovit d3, ker jih ne povzročajo. So se en čas dobile tudi pri nas,ampak zdej jih pa baje ne smejo več imet.

Grem zdej pa še jaz malo likat.

Lp

_____________________________

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 19:10:41   
đanika
Martinčka jaz sem dobila vnetje bradavic so gnojne in zelo boleče. Dobila antibiotik in zdravnica mi je priporočala da dojim z nastavkom, da ni direktnega stika z bradavico.. Je res tečno dajat gor ta nastavek samo mi je pa full bolje zdaj dojim skoraj brez bolečin. user posted image  prej sploh nisem mogla sem si črpala in mu dajala po flaški. Tvoja pupa je pa pridna naš ne zdrži v vozičku niti pol ure.

Balem vaša je pa pridna user posted image

Ad3 tudi jaz bom tako dajala kot pravi Dani postopoma.Mi je pa ena babica svetovala da raje naribam koreček stisnem sok skozi gazo in mu dam po žlički. ne vem bom videla kaj naredit.

Dani kateri čaj pa imaš? Jaz sm danes v DM gledala od Hippa za prebavo od 1 tedna dalje.

Mi sedaj  spimo na rokah moj pa grdo gleda user posted image  in pravi da je razvajen jaz pa mislim, da so premajhni da bi jih zdaj razvadli nas pač rabijo in se radi stiskajo.Sej zato pa smo mamice ne?

no vsem želim čim bolj mirno noč.

lp

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
13.8.2010 21:08:50   
balem
Mi smo z ad3 kaplicami prišli do treh kaplic na dan, ni bilo krčev, amapk je pa začela štrakjat s hrano. bomo prenehal za par dni, da vidim, če res kaj vpliva :)

Đanika; men so tud rekl za korenčkov sok... Mogoče pa res, sam bom počakala,da bo polna 2 meseca stara, sicer bo pa to itaq kmalu. Drugače maš pa prav je kr pridna, ampak danes pa kot da bi vedla, je neki sitna... Sicer pa mislim, da je to počas že tista faza, ko se bi ona rada mal cartala.
Smo pa našli en izjemno zanimiv način, da jo pomirimo, ko joka in se ne da potolažit, al pa da ji v miru za jest nadrim... prižgemo sesalec in je user posted image

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?