micla
|
Pozdravljene julijske mamice, vam samo na hitro sporočam, da sva midva z Alanom bila v torek premeščena na pediatrično kliniko. V glavnem zdej so končno ugotovili, kaj je mojemu otroku in sicer so potrdili aspiracijsko pljučnico, ki pa je žal nesposobni zdravniki v Šempetrski bolnici niso preoznali. Tako zelo sem razočarana nad vsem kar se je dogajalo in v porodnišnici in potem na pediatriji, da bi najraje čimprej pozabila cel ptrejšnji teden in se enkrat kasneje zbudila z izbrisanim spominom. V glavnem, ne morem vam opista, kaj vse sem v enem tednu sinčkovega življenja prestala in resnično samo upam, da se bodo sedaj stvari samo popravljale na boljše. Na hitro vam samo povem, da sem v torek 27. jul šla na pregled, CTG zaznal popadke, pa tudi čutila sem jih že kar. Na pregledu ugotovi, da je mekonijska plodovnica in da sem odprta 1,5 prst in me kar sprejme v porodni blok. Sledijo priprave, pokličerm mojga in ob 14 grem na mizo, mi predre mehur, priklopi umetne. Do 15 smo se z babico in ostalo ekipo še smejali in hecali, ob 15 se začnejo popadki stopnjevat, mi da nekaj za odpiranje in mehčanje in se do 16 poplnoma odprem. Vmes sem šla še malo na žogo predihavat, pol zlezem spet na mizo in me začne že pritiskat dol. Babica mi samo reče, to boste pa brzinska in že sm mogla pritiskat. Do tukej vse lepo in prav....pol se je pa začelo komplicirat. Ko se glavca spusti in jo babica zagleda se kar ustraši, ker je tako ogromna. Nobeden namreč mi ni napovedoval tako velikega otroka...ajde okol 4 kg bi še pričakovali, ma 4560 pa je krepko čez vse meje. No in pol je glavca še kar lepo prišla ven, ramenca pa so se zagozdila, zato so ga vlekli ven, mi skakali po trebuhu in na koncu je le uspelo, vendar je pri vlečenju prišlo do poškodbe brahialnega živca desne rokice. Prvi šok je bil torej ta z rokico...ma to se vse lepo popravi s fizioterapijo in pravilno telovadbo in drugimi vajami. No in ko se končno sprijaznim s tem, se mu stanje bistveno poslabša in rabi bit priklopljen na kisik in ves čas oteženo diha....tam v bolnici mi ga sploh ne pustijo videt, ker kao da more počivat, ga niti ne previjam niti ne hranim, vse delajo zoprne sestre in me odganjajo, ko ptridem n vrata pogledat in vprašat kako je. Na koncu, ko jim rečem, da se mi ne zdi prav, da me odganjajo pa izjavijo, da so me ocenile, da se jst ne zanimam za otroka in da se ga jst izogibam....mislim HALO?????????? A si ti normalna???????????? V ponedeljek mi pride rečt pediatrinja, da sliši šum na srcu in da nas bo poslala na pediatrično na UZ srca, da se pogleda in da bova ostala kar gor. Sej tukej mi je tudi grozno, ma vsaj vidim da so zdravniki strokovni in dovolj usposobljeni, da mu lahko pomagajo. Lih za informacijo....vsi se čudijo, kako da doli niso prepoznali pljučnice....mislim, a so to sploh zdravniki??????? On je zgleda aspiriral umazano plodovno vodo in to mu je ostalo v pljučkih in zato ti zapleti. Ne znam vam opisat, kako mi je grozno in kaj vse sem že prestakla in kaj še prestajam, ampak sem vesela, da smo prišli do nekih ugotovitev in da lahko gremo od tukej naprej. Resnično upam, da je slabih novic dovolj in da se bo tudi za naju kmalu začelo tisto ta lepo. Pozdravček vsem in se vam, še kaj oglasim. ....ja je res...definitivno je moj princ največji in najtežji julijček 2010. Ne vprašte kaka sem jaz spodaj ....ampak jst bom že potrpela, samo da bo on uredu.