candy24
|
Ojla mamice! Točno en teden je že od tega, odkar smo bili pri pediatru in vam še dolgujem poročilo. Zgodilo se ni nič posebnega, le Oskar je full zrasel. Nove mere: 60,5 cm; 5.660g in 39 cm. Res je že zelo velik - oblačimo mu že številko 62 in košara od vozička mu bo kmalu premajhna. Drugače je zdrav, krčkov nimamo (mami pa je vse!), pridno spi in je nasploh krasen otrok. Zvečer gre spat ob devetih in spi prvo rundo do štirih zjutraj. Pa potem do šestih ali pol sedmih. Če ima dober dan pa potegne tudi do desetih (jaz pa z njim ). Vmes se seveda hraniva in previjeva. dojenje v javnosti - nimam večjih problemov, če je pa možnost pa se definitivno umaknem v intimo pasenje kravic - jih vaši že full pasejo? Oskarju še ne gre najboljše - glava mu še omahne tu in tam... Jih pa paseva vsak dan. kapljice - nekaj časa sem dajala Biogaia, zdaj ne dajem več, ker ne vidim potrebe (krčkov nima, prebava pa naj se mu uredi sama od sebe - bo tako najbolj naravno). Na zalogi imam za vsak slučaj tudi koroške, če bi kdaj bila sila - jih pa drugače sploh ne dajem. Pediatrinja pa mu je predpisala D3, ki mu jih bom danes začela dajat (2 kapljici). čaji - sem mu dala že parkrat 25 mililitrov po flaški. Enkrat je vse polil, drugič je pljuval ven, no tretjič pa je spil... flaška - seveda jo uporabljamo, ker je fajn, da se otrok nauči pit tudi po flaški, drugače mamica ne more iti nikamor... Če kam grem (v trgovino, h ginekologu) si načrpam mleko in pustim v flaški, da mu potem lahko da za jest. Poznam eno mamico, ki ni nikoli dala za pit po flaški in posledično potem tudi sama ni mogla it nikamor (brez bejbija), ker drugače bi bil bejbi lačen - je hotel pit njeno mleko le po ziziki. V glavnem, Oskar vsaj trikrat na teden spije nekaj po flaški pa se še vedno enako rad doji. Kiwa - sem ful vesela za tebe in za Gajo, da že toliko ur spi (v enem kosu)... buškolinka - uf, široko povijanje... Povijaš z eno ali z dvema plenicama? Kaj pa Valentina pravi na to? Mishan - le glej, da se boš zdaj bolj pogosto javljala Za sprehode pa si lahko umisliš tudi kakšno pestunjo, štorkljo, sleepy wrap, minimonkey ali kaj podobnega, če se Anna raje nosi kot vozi. Za vozičkanje bo še čas, ko jo bo začelo vse okrog zanimati. Teh pripomočkov je polno na tržišču. Veliko pa hvalijo sleepy wrap. Jaz doma uporabljam pralne pleničke, ko pa kam grem pa uporabljava Pampers (v beli pakungi - te imajo bojda najmanj gela). Da se vrnem k pralnim - kupila sem Racmanke iz bambusa in to ravno zato, ker nimam sušilca in so po mnogih pranjih še vedno mehke. Pa če se ne moreš takoj odločit za nakup, si magari najprej nabavi dve ali tri pralne pleničke (Racmanke prodajajo v vseh Baby centrih), da vidiš, če ti bo sploh kul in če bodo njej ustrezale. Naj povem, da je Oskar do zdaj imel samo enkrat plenični izpuščaj (in to v porodnišnici, ker so ga samo 4 krat na dan previli) GRRRRRR. Odkar pa smo doma, pa je njegova ritka tako lepa, da ne bom izgubljala besed... Prepuščajo pa Racmanke nič. nagaja - si mi dala full idej glede prehrane Hvala! arruba - kako ste porihtali spanje? Držim pesti, da se mu kmalu uredi ritem. Fajn se imejte!
|