rozinca33
|
Hoj! Mi smo danes stari en mesec in smo imeli prvi pregled pri zdravniku. Eva je zrastla za 5 cm (54cm) in sedaj tehta 4.080g (porodna 3.190, odpustna 2.980 g ) Dobili smo D3 kapljice, ki jih moramo jemati po 3 enkrat na dan. Sporočim, kako se bo obneslo. Jih bom dajala dopoldan, da morebitni krčki izzvenijo do večera, da bo ponoči mir. Tudi naša že na veliko pase kravice in jo moramo tudi precej paziti, ko podiramo kupčka, saj glavico že dobro suče naokoli. Čez dan zdaj že nekaj dni spimo bolj na rahlo (razen, če je v naročju oz. priklopljena na zizo). Danes pa sva jo z dodobra utrudila - smo bili v Soboti po nakupih in je za spremembo spala kar 4 ure skupaj (v vozičku in avtu) - vmes sva se 1x podojile in to je to. Zdaj pa spi že od 17ih, ko smo prišli domov. Glede hrane - ne jem (več ) čokolade, rozin, paradižnika, svinskega mesa, svežega sadja (razen lubenice in po eno nektarino na dan - občasno). Glede zelene solate - jem jo s krompirjem in začinjeno le s soljo in belim oljem. Že v porodnišnici so mi odsvetovali bučno olje in vinski kis. Kopamo se vsak večer, umivamo zjutraj, noska pa ji čistim samo, če vidim, da ima kaj v njem. Že približno en teden pa imamo drobne mozoljčke po ličkih, nosu, ušeskih in pa vratu - zdravnica je rekla, da se samo čisti koža, lahko pa jo umivam s poparkom hrastove skorje. Nohte ste si že rezale? Jaz sem jih Evi do sedaj že 2x, pa bo treba spet, saj ima že spet "dolge" . Verjetno pa bomo si kmalu že tudi postrigli nekaj laskov, vsaj zadaj na vratu, saj ima Eva zelo goste in že tudi dolge laske (po 3 do 3,5 cm). Kako ste pa glede čišče? Moja še vedno traja . Sem že ene 5x bila vesela in hkrati razočarana, ko sem mislila, da je že konec, pa se je izcedek spet pojačal. Upam, da ne bo enako kot pri Nuši, ko sem čiščo imela kar 8 tednov (mi je morala G dati tablete za krčenje maternice, šele potem je prenehala). Jaz sem se v nosečnosti zredila za 22kg, zdaj sem jih izgubila 12, še vedno sem tako na 10+ . Po prvem porodu sem na prednosečniško težo prišla v 7ih mesecih, tako da tudi sedaj nimam namena načrtno hujšati, temveč samo čim več dojiti, saj to zelo pomaga. Končno so se mi tudi bradavice pocartale, da me ne boli več, ko se Eva priklopi. Sedaj pa je ta velika prišla z bazena, tak da moram zaključit, potem pa bo treba zbudit Evo, ter se pripravit na nočni počitek. Lepo se imejte in cartajte Pa pa
|