buškolinka
|
Živjo mamice (mislim, da med julijkami 2010, definitivno ni več nobene )! Kot vidite sem si le vzela čas, medtem ko Valentinčica spi, in posodobila naša seznamčka. Nekaj podatkov pa nam še manjka, zato so nekatera "polja" prazna. Vem, da si ti PinkBaby že rodila, ampak nam nisi sporočila prav nobene druge info, prav tako zate anckabancka vemo le, da imate Žiga, vendar ne vem h kateremu datumu naj te dam - če pa želita nekoliko več "anonimnosti" pa seveda ni nič narobe na seznamu pa sem z rdečo obarvala vse tiste nick-e punc, ki niso sporočile veselega dogodka, zato vas tokrat (če berete) pozivam, da se nam ponovno pridružite v debati, saj nas ostale julijke seveda zanima, kako ste preživele obdobje nosečnosti in si seveda želimo prebrati tudi vaše srečne razplete zgodb Mi smo tudi danes imeli prvi pregled pri pediatru: naša pupa se je zredila za 950 g, zrastla za 5 cm, obseg glave pa se je povečal za 3,2 cm. Nekoliko ima povečan tonus v ramenih, zato nam je pediatrinja priporočala, da jo nosimo še bolj v "lupinici" - upam, da nam uspe, ker se zna kar precej iztegovati nazaj in jo je prav grozno na silo tiščati skupaj Imeli smo tudi UZ kolkov (ob rojstvu naj bi imela desni kolk 1A, levi pa 2A) in je pediatrinja ugotovila, da so se v porodnišnici verjetno zmotili, ker je danes bilo videti, da je levi kolk BP, desni pa po novem potrebuje večerno široko povijanje - HB je ne bomo matrali po dnevi in v tej vročini (čeprav se bo ta teden kar ohladilo, kajne?) Sem pa tudi spraševala pediatrinjo glede umivanja lulike (če je imela morda tudi katera od vas pomisleke), ker so nam v mat.šoli in porodnišnici rekli, naj samo enkrat potegnemo z mokro vatko čez, in tudi patronažna mi je rekla, da se lulika ne umiva "znotraj"...pediatrinja pa mi je danes rekla, da je to "stara šola" (pred 30 leti) in da je seveda potrebno umivanje lulike med zunanjimi in notranjimi ustnicami (kar se mi je seveda že prej zdelo potrebno in logično), saj se ravno v primeru neumivanja lahko zlepijo ustnice in se celo "zamaši" sečevod in bi bila v tem primeru potrebna neka hormonska terapija. Aja, pa rekla mi je, da ima naša pupa nekoliko nabrekle dojke zaradi mojih hormonov (baje bi lahko celo mleko ven priteklo ) in da moram biti pozorna, da ne postanejo rdeče in na otip ZELO boleče. zdaj pa alarm kliče, tak da se zaenkrat poslavljam, ČAW BAW!
|