rozinca33
|
Hoj hoj še od mene! Berem vas redno, pišem pa samo takrat, ko imam kak problem. No, danes nimam problemov . Imamo super dan. Včeraj zvečer pa je tudi mene po dobrem tednu spet zagrabil baby blues. Sem jokala ko dež. Bolj ko sem si govorila, da je vse ok, bolj so mi solze tekle . Mojega ni bilo doma, dete pa je pridno spalo (priklopljeno za zizo). Nočno spanje smo za enkrat porihtali (trkam na les) Ponoči spimo po 5 - 6 ur, pa dopoldan smo bolj zaspanci, popoldan bi se pa kr naprej cartali in spali v naročju, ko jo pa odložim v posteljico, pa je budna že po 15 - 20ih minutah. Berem, da nekateri vaši pokakajo tudi po več plenic na dan. Tak je blo tudi pri moji prvi hčeri, Eva pa bolj "slabo" kaka. V porodnišnici vsak večer (1x na dan), ko sva prišli domov še dva dni kakala (seveda zvečer), potem pa 5 dni ne. Naslednjič je napolnila plenico (tri zaporedoma - polne) tisti dan, ko jo je patronažna prvič kopala, nato še naslednji večer, potem pa spet 6 dni ne. Tak da sem klicala patronažno, kaj storit. Mi je svetovala masiranje trebuščka ter telovadbo z nogicami. Potem pa sem uporabila recept naših babic: sladkan čaj ... in ta je pomagal. Danes pa sva se prvič same kopale :) (prej je nisem, ker je imela še krastico na popku) in topla voda dela čudeže (spet napolnila plenico ) Sem se spomnila, da še nisem napisala svoje porodne izkušnje. Moram priznat, da me je zdaj drugič veliko bolj bolelo kot prvič (al pa sem v 8ih letih in pol že vse pozabla ). Rok sem imela v sredo (14.7.), odprta dober prst, dete pa precej visoko. Tak da ni kazalo, da bo kaj. Enako na pregledu v petek. Mi je G svetovala velik gibanja. Pa me je moj zvečer peljal na sprehod - 6 km . V soboto zjutraj sem se zbudila ob 4ih, prepričana, da sem si prehladila ledvice, ker sem spala brez majice (blo vroče), pa ker je bolečina ponehala, mi je postalo jasno, da niso ledvice. Ob petih mojemu zazvoni pozivnik - požar - je bil tak hitro skozi vrata, da mu nisem uspela povedat, da se pa zdej počasi pa že pripravlja . K sreči je prišel čez eno uro nazaj. Ob 12ih pa ponovno alarm. Tokrat mi je uspel naročit, da če bo kaj, naj ga pokličem . Ob 12.40 sem si obrisala krvavo sluz. Popadki pa še relativno blagi na 10 minut. Nekje ob dveh je prišel moj domov in 15 minut kasnej sva se odpravila proti Rakičanu. Babica, ki me je sprejela, mi je po pregledu in opravljenem CTG-ju rekla, da še ni tak daleč (še vedno odprta samo dober prst). Vendar je predlagala, da me pregleda zdravnica. Ta pa je po UZ rekla, da bi bilo boljše, da ostanem v porodnišnici, saj imam še veliko plodovnice, in bi v primeru, da mehur poči, lahko poleg vode ven zdrsnila tudi popkovina in bi se naše dete lahko zadušilo. Tako sem dobila klistir, tuš in v porodno sobo. Dobila sem svečko za mehčanje materničnega vratu, potem pa po "ukazu" babice - šetnja po hodniku. Od štirih dalje so bili popadki že zelo boleči, odpirala se pa še kar nisem. Nadalje sem dobila še dve svečki, zdravnica je predrla mehur in nekje okoli 18ih še tudi protibolečinsko injekcijo, ker nisem mogla prenehat drgetat oz. umirit mišic, da ne bi potiskala. V glavnem predihavanje (mojemu sem skoraj roko odtrgala) in 19.15 se je rodila naša princeska Eva - 49 cm in 3.190. Bila je na zelo kratki popkovini, saj ko so mi jo dali na trebuh, je imela glavico malce višje od popka (Nušo sem imela med prsmi). Nisem bila nič rezana, raztrgana, zato tudi ne šivana. V glavnem Eva je takoj pokazala, kdo je šef - spustila visoki C in začela s komando . Zdaj doma se dogovarjamo za sodelovanje - čez dan mora malce počakat - kakšno minutko al pa dve, ponoči pa mama takoj skoči . Ponudbo in povpraševanje glede mleka še ugotavljamo in se prilagajamo, zato občasno dodajam Aptamil, ter seveda čaj, saj je po AM zelo žejna. Tako, zdaj pa treba it - dete kliče. Lepo se cartajte in uživajte v materinstvu.
|