khurde
|
najki, spanje... bodi s kratkimi rokavi ali brez rokavov, če je vroče, samo to. zdaj tudi tanke bombažne hlačke. pokrita ni, se razbrca. in večinoma topla zjutraj. če jo zebe, se pa pusti pokrit in se tudi ne odkriva. v vreči bi pa ravno živčni zlom dobila postelja... spimo kar skupaj prej zibka, kolikor je sploh hotla bit v njej, kasneje bo kar na "normalno" prešla. zvezdica, nič dobila... pa upam, da P čimprej neha matrat te stuva so pa tudi meni všeč, ker so tako luštno barvite jaz bom najverjetneje sicer vzela kombinacijo stuve in trofasta ŠE TEGA ploha, matr te heca tole dete jancci, super, da se nekaj premika v zvezi s parcelo itd. spalne vreče, kovtre... moja mami mi naredi sonček... jaz dam v en navaden kozarec za sok/vodo - nekje 2dcl, mogoče kaj več - toplo vodo, majhno žličko soli, ščepec sladkorja (včas pozabim, pa ni panike) in polovico 42g kvasa. pustim nekaj časa stati - nekje 15 minut, pol ure. pol pa v nekaj moke zmešam tekočino in dodajam moko - po potrebi. gnetem ene 10 minut, toliko, da ni več pocas_to in da se lepo odlepi od sklede. pa dam še "vzhajat" za pol ure, še rajši uro, da v tem času ostalo pripravim. sicer vzhajanje ni nujno, sem tudi brez pico delala, mi je pa bolj všeč, se mi zdi, da se testo lažje razvalja. testa mi tko pride ravno za en pekač, ta velik, ki je običajno že "gratis" v pečici. moka pa... nazadnje sem delala samo s polnozrnato pšenično - prvič, ker običajno delam samo s pirine polnozrnate (mi je veliko bolj všeč). pa če imam ajdovo, mešam pirino in ajdovo nekje v razmerju 50:50. zdaj imam doma še rženo, pa še nisem probala. samo zdaj vse delam z mešanico pirine in ajdove - nekje 50:50, tudi mafine, in super izpade tko... dete spi, ravno spila enega grenivkinega radlerja, počas grem spat, je tako čudno vreme. danes kuhala riž+lečo+grah in stročji fižol v solati. za jutri, če bo podobno kislo vreme, razmišljam o tem http://www.viva.si/Recepti/5056/Zelenjavni-ričet - sliši se kar zanimivo pa mogoče palačinke ali kak puding al kaj podobnega I je imela "slab" dan... prebila (malo) brado, padla vznak z enega stola, ko se je afnala parkrat odletela po ravnem, ker po ta novem se vrti okoli svoje osi in jo nese po stanovanju kot pijanca včer si je pa še pri eni kapelici, mimo katere moramo vedno, ko gremo kam peš, opekla dva prsta, ko je na vsak način hotela prijeti svečo - bolj kot sem ji govorila ne, manj je zaleglo
< Sporočilo je popravil khurde -- 29.7.2010 20:39:20 >