Najki
|
Nas mulc ne hodi v hladilnik, sam ce ga pa odpres pa potegne ven jogurt k sem ze mislila da jih je zmanjkalo . Ni dost okol kuhne, ko bo pa najina sestavljena, bo pa zelo verjetno to pocel. Joj nas se je na morju tolk spremenil, ful je zacel cebljat in novih besed uporabljat, tuki sedi in se nonstop pogovarja z igrackami. Naenkrat je tudi znal pihat nos! Vcasih kar sam najde robcek in pihne vanj . Na poroki je bilo 80 ljudi in je prav vse sarmiral in norcije zganjal do desetih zvecer. Pa ta nas mulcek obvezno rabi pol urce, da se ogreje na nov prostor, tam ga je pa cst trgalo. Drugi dan pa je se celo Sezano posarmiral, preskocil opoldansko spanje in bil uber srckan do sedmih, ko je padu v postlo. Ko bo znal vse povedat v stavkih, pa res ne bo vec moja mala beba, bo kar naenkrat odrasel in samostojen smrc. Se dobro da imam rezervo na poti . Prehitro rastejo. Sam dons zjutraj sva bla pa oba izzeta, ni bil naspan ma vseeno je bil vesel vrtca, jaz sem morala pa it domov ze opoldne, ker se mi je rolalo, sem imela se 3 bliznja srecanja na cesti domov, ker sploh nisem dojemala prometa. Tole me daje ze od prvih oblakov par dni nazaj... Upam da je res samo pritisk kriv. V cetrtek gremo spet na morje, pa se mi ne bo niti dalo spakirat, prejsnjih stvari nisem niti razpakirala, ker bom itak isto s sabo vlekla . Nas mali je taka mala prpica. Ne bo stopil dol z lezalnika na plazi, dokler ne dobi copatk na noge. Sem ga morala kar malo prisilno spodbuditi, da je sel bos po skalah. Pa ga ne motijo skale ampak red, da se pac hodi s copati. Ne gre cez prag brez copatk in kape obvezno, potem jo spuli dol v avtu ali hisi in spet zahteva ko gre ven. Stvari vztrajno nosi na njihovo mesto, kot bi imel fotografski spomin. V novi sobi vzamem stvar z nekega mesta, ko jo bo dobil v roke, jo bo tocno tja vrnil, ceprav ga niti v sobi ni bilo, ko sem jo vzela. Nima pa nobenih problemov padat, ce se ne res ornk rukne, se lepo pobere in laufa naprej, sam ni mu vsec, da ima zemljo na rokicah od padca . Pa ful je ukazovalen. Kadar pije iz kozarca, naredi par slukov, potem pa najblizjemu zatlaci kozarec na usta naj tudi on pije, pusti en pozirek, spije spet malo sam in spet nekomu turi v usta naj pije. Zadnic je dragi pil pivo in Jan Mai vodo, pa je ociju zmanjkalo in mu je ukazoval pij! pij! pij!. Pa je oci rekel da ni ni vec v kozarcu. Je mulcek sel po piksno z ocijevim kozarcem in mu natocil not, prinesel nazaj in ukazal naj pije naprej... Podobno je za hrano vsem ukazuje papa! al pa nosi koscke v usta. A hocejo vasi tudi tako delit? Zgleda da se mu ful fajn zdi skupinsko delat stvari, mogoce celo iz vrtca, ko vecinoma skupaj jejo in pijejo? Ukazuje tudi kam pospravit stvari al pa kam naj se kdo postavi, da si bosta brcala zogo al pa podajala avtke. Pri njemu ima vse svoje mesto in je ful vztrajen pri tem . Zdejle me je potiskal nazaj po sobi, potem pa vlekel naprej, da bi me postavil na zeleno mesto . A je katera pomislila, da bi mulckom nardila ameriske palacinke, da bi jih lazje jedli in ne bi nadev curljal? Aja se neki, kaj dam lohk mulcku v palacinko, ce ne sme nutele, marelicne, slivove, jagodne marmelade? verjetno brusnicno, borovnicevo pa ksn skutni nadev, a je se kaka nemarmeladna stvar k mi ni kapnila? **** mi smo imeli tegale polzka kupljenega v akciji za ksnih 25 eur. cela njegova glava sumi in je ful rad brcal po njej, ker sem ga obrnila z nogicami v tisto smer. je imel pa se tale chicco lezalnik, to mu je bilo bolj fajn, ker je lazje dosegel igracke, tudi kupljen v akciji za ne vem 50 al 60 eur. pa se tole ikea deko ima, pikapoka in zabica piskata, v soncu je pa se ogledalce, ki na sliki manjka, pa debela je. sem jo vzela, da bi jo imel zunaj na travici. no igracke s polzka je kar precej obdeloval, smo jih pa obesali med lupinico, polzkom in lezalnikom, kakor smo kaj uporabljali. od fehna so ful drage te podloge, pa vecinoma niso tolk didakticno zanimive. mora imeti razne barve, tudi recimo zebrasto, ker kontraste ful zaznajo, pa vse te sumece stvarcice, pa ksne nogice za zgrabit ipd. od fehna pa so bolj monotone po materialih in barvah po mojih izkusnjah, pa ful drage. Imas pa tega kar precej na Bolhi, ce se ti zdi primerno kupit druge roke za darilo. Evo lihkar sva opazila, da je JM prebila zgornja petka... Tolk o pediatrinjinih napovedih, da jih se eno leto ne bo... No dosti romana, moram it kaj pojest.
|