khurde
|
sonček, nič dobla jaz zdej vse na rr kopiram pred objavo ali pošiljanjem, če je kak daljši spis gospodična spijo, jaz grem makarone kuhat, nekaj na hitro in na izi, da se ne skuham v kuhinji še jaz... ker jedla bo pa itak tko tko in se mi ne da "matrat" za brezveze bom raje kavo v miru spila sem bila na faksu, imela tudi pogovor v referatu... ne vem, kaj naj naredim z letošnjim vpisom ker bom mogla "porodniško" rihtat ravno v izpitnem obdobju in za naprej ne morem vedet, kok mi bo ratal naredit... pdp imam še v tem študijskem letu in v letniku, k sem ga pa enkrat že imela v mirovanju zaradi materinstva... pa sta mi ena referentka in vodja svetovali, naj kar zdej dam prošnjo za mirovanje statusa za naslednje leto, probam čimveč naredit, se mogoče celo naprej vpisat, sam naj dam prošnjo v vsakem primeru, ker (tko sta rekli) "ne veste, kakšen bo otrok in koliko boste sploh lahko naredili", ker mirovanje je pa lahko samo v leto, ko rodiš + dodatno leto absolventa kasneje... in je ena rekla, da v svoji porodniški ni mogla nič naredit, da je bil tamali buden, dojil se non stop, ni šans, da bi na tri ure jedel, spal minimalno in da še zdaj, ko ima par let, oni zvečer popadajo v posteljo, on bi pa še šibal naokol sem rekla, evo, eno tako mam že doma in ful mi je zanimivo, kok so ljudje tko razumevajoči nič na način "lej jo, še študentka, pa že drugega bo imela", ampak kar nekak z veseljem sprejmejo nosečnost in starševstvo kot razlog za morebitno "ponavljanje" letnika zadnjič mi je na csd-ju rekla ženska, ki ima štipendije čez, da so leta in leta ljudje govorili "najprej kravca, pol pa štalca" in da so zdaj ljudje začeli to ubogat, da oni pa vedno bolj opažajo, da je ta filozofija napačna in na centru opažajo, da je veliko težje študentom finančno čez priti, ampak ko otroci malo zrastejo, ljudje dokončajo faks, se dokončno osamosvojijo in da če so disciplinirani in pač verjamejo, da zmorejo, pa delajo na tem, na koncu veliko bolje čez pridejo. ful me je presenetila. meni je celo rekla, da bi morala biti hvaležna, da je uspelo tko zanosit in da otroci ne počakajo, faks pa v glavnem, prav pozitivno sem presenečena nad nekaterimi "uradniki"