Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica če pečem nilskega ostriža ga položim na alu folijo, natrem z olivcem (ampak jast res porabim čist mal olja) in svežim česnom in soljo. To je vse. Če delam m. list naredimenako, le česna ne dajem gor, ker zagreni. Ko ga pripravim, ga zavijem v alu folijo, tko, da v bistvu kuha notri. Pečem 20 min, potem pa odprem folijo in ga popečem do konca. ne glede katera riba je vedno ga polijem še s tržašk omakco in pokapam z limonco. Zraven seveda blitva pokuhana in popečena s česnom. Meni ta način peke najbolj ustreza. Aja postrežeš takoj po peki.Tonoi nekjakar lahko postrežeš kasneje,ker potem ni več dobra. Ribica zavita v folijo med peko je meni fantasticna, ni premehka kot kuhana in ni presuha kot pecena, not das pac zacimbe po zelji, pece se v lastnem soku, njamsi!. Pa vsako posebej zavijes v folijo in potem si lahko vsak svojo odvije. Grem zxej, k imam prazno baterijo in se mi ne da futrat kompa. Aja sef me je poslal domov do odhoda na morje, ker pac nimam dela v sluzbi trenutno, lahko pa visim tam, ce mi bo dolgcas . Klicala je lastnica vrtca, da se s septembrom seli Janova enota, jo je ful skrbelo, ker bosta samo on in se en fantek ostala, saj so ostali dobili vrtec, pa je mislila, da smo s Polja, selijo pa enoto na 100 kvadratov z vrtom na Jurckovo! Jaz delam pri Supernovi, dragi pa pri murglah, tako da je lokacija fantasticna . Ni pa omenila kaj je s koncesijo, mogoce so tudi zato prostore menjali, ker druga enota v sentvidu je tudi v taki hisi. V glavnem bojo novi otrocki, povprasevanje imajo itak ogromno, ta vrtec se kar siri. Ce dobijo se koncesijo, bomo kar oba tam imeli. No lahko noc!
|