|
RE: Mama, kje si? 9.8.2010 0:44:54
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek Kakor si sama zapisala: "Nikogar nisem ne prepričevala, ne prepričala, da naj pogleda. Mišek, to je bilo že nekajkrat jasno napisano. Kdor je pogledal, je pogledal po lastni volji in na lastno odgovornost. V želji, da bi pomagal (to je pa razvidno iz te teme). " Ti skratka nimas nic s tem.. ali imas.. ni mi vec jasno... Ne drži, da nimam nič s tem (ideja je bila nenazadnje prvotno le moja), drži pa, da nisem nikogar prepričevala ali prepričala. Jaz v tem ne vidim dvoumnosti. In kdo mislis, da si, da lahko narekujes drzavnim institucijam, da naj ne delajo po pravilih ker se tebi zdi upraviceno? Tole je pa tvoja zamisel, Mišek - ne moja. Nimam nobene želje narekovati državnim inštitucijam, da naj ne delajo po pravilih, lahko pa (no, upam, da bom lahko oz. bom naredila vse, da bom lahko) državnim inštitucijam prikažem pravi vidik te "zlorabe položaja". Nenazadnje še Kazenski zakonik pravi, da se storilcu sme kazen omiliti ali celo odpustiti, v kolikor je storjena škoda manja (ali celo nična, če gre samo za poskus) od morebitne škode, ki bi lahko nastala, če storjenega dejanja ne bi bilo (ajde, mogoče ni dobesedno takole napisano, ampak bistvo je pa ziher takšno). In tukaj absolutno drži, da je bil vpogled v to evidenco bistveno manjša škoda od duševnega trpljenja človeka, ki išče svojo biološko mater. Kdor trdi nasprotno... no, ja... no comment. Lahko nekdo meni pomaga ( sem pac padla noter zaradi bivsega sodelavca) pa mi posreduje tvoje podatke? Saj z najboljsim namenom - da mi pomaga. Ja reci, ljuba duša, pa ti jih bom sama dala . Ja, razumem bistvo, Mišek, ampak ne moreš primerjati teh dveh stvari. Tukaj je govora o 30 let pogrešani ženski, katero bi rad našel njen sin, ne o tem, da bi ti rada kaj izvedela o meni. Jaz nisem pogrešana, za mano ni razpisano medijsko iskanje in tako dalje. Ali je tako tezko razumeti kako narobe je ta zadevscina, kljub temu da se tebi zdi fletno ker je za "dobro" stvar... Vpogled v določeno evidenco je bila stvar, ki se, gledano po zakonu črno na belem, ne bi smela zgoditi. Drži. Vendar se je zgodila in to z dobrim namenom. Če je to nekaj (govorim konkretno za Džovanin primer in za nič drugega), kar naj bi bilo vredno obsodbe in/ali sankcij, potem mi zmanjka besed. Mene osebno marsikaj zanima, pa to se ne pomeni, da sem moralno, eticno ali na kaksen koli drug nacin upravicena do brskanja in raziskovanja po tujih zivljenjih. Tudi mene zanima še marsikaj, poleg tega, kje je Džovana. V zvezi z njenim iskanjem (izvzemam "dogodek" z evidenco) zaenkrat nimam nobenih moralnih/etičnih zadržkov. Ne, lažem - enega pa imam. Nekaj mi brani kontaktirati Maurova/Markova posvojitelja, čeprav bi morda onadva vedela kaj več (pa nista povedala za medije). To ni dovolj zgovorno? Ne. Ker poznam ozadje, o katerem pa ne pišem javno, ker, kakor sem rekla, ni povezano z Džovano. Jaz osebno sem kar 99%-no prepričana, zakaj se je Mauro/Marko "odklopil" in 99%-no sem prepričana, da razlog ni Džovana oz. karkoli v zvezi z njo. Ti imas resnicno prevec casa. Namesto, da ti je izgovor nepreklicani klic po pomoc javnosti, se malo bolj ukvarjaj s tem zakaj se ti noce javiti. Dokler ne kontaktiram z njim, ne bom mogla biti 100%-no prepričana. Glede na to pa, da poznam njegovo preteklost, sem pa prepričana 99%-no. In, ponavljam - nisem edina, s katero ne kontaktira. On trenutno ne kontaktira z nikomer. Ce javno napisem, da me zanima kaj se je zgodilo z mojo zlato verigo, ki jo ne najdem bos razumela, da sem ti dala dovoljenje, da mi vdres v stanovanje in isces zlato verigo?? Parafraziranje - res, razmisli pa o paralelei. Tale "paralela" je "rahlo" nesmiselna, se ti ne zdi? Novinarki je je javil, tebi ne... tebe ignorira. Ne, Mišek - novinarka sama mi je rekla, da z njim nima kontaktov. Nepričakovano je dobila njegovo pismo, vendar brez njegovega kontakta. Vsi mu trenutno lahko samo pošiljamo pisma na njegov naslov na Bojanji vrh. Osnovni element za iskanje je sinova komunikacija s teboj, ki se je on vec kot ocitno odreka. Pomagas cloveku, ki te ignorira od trenutka ko si zacela brskat po preteklosti, a ti pravis, da to, da te ignorira nima veze z tem o cemer pisemo tukaj... njegovo zivljenje je ta zgodba in ti si se vpletla kot brsljan v njegovo zivljenje in vse kar se dogaja v odnosu med njim in tabo - posebej ce te ignorira in/ali zavraca vsak stik s teboj ima veze s tvojim iskanjem. zakaj pa pravzaprav vzrok skrivas, ce ga poznas... trenutno ves samo ti... Ne, Mišek - jaz nisem edina, ki vem. Še veliko je tistih, ki vedo. A ne pišejo ne tukaj, ne kje drugje in vsakdo ima svoj razlog, zakaj ne pove. Moj razlog je pač to, da vse to nima nobene zveze z Džovano. Pomagam človeku, ki mi je po telefonu sam rekel, naj naredim, kar lahko (če sploh lahko kaj) in človeku, ki me je sam prosil, da naj ustanovim skupino na FB, ker on nima Interneta. Jaz ne pravim, da mene osebno ne kontaktira zaradi nečesa, kar nima zveze z Džovano. Pravim, da se je najverjetneje zaradi tega "odmaknil" od dosega javnosti. Mojo telefonsko številko ima in tudi moj naslov, torej ve, kje me najti, ko in če bi/bo želel. Zakaj te želje zaenkrat nima, ve samo on, je pa dejstvo, da takšne želje trenutno nima za nikogar, ne samo zame, zato te prosim - ne poudarjaj pri tem izključno mene (in to že tretjič zaporedoma), ker nisem edina. On trenutno ignorira vse in ne želi kontakta z nikomer. BTW: Javnost je javno zaprosil za pomoc. Njegovo vedenje jasno kaze, da potrebuje pomoc. zakaj skrivas informacije, ki bi javnosti omogocile, da mu pomaga? Ne skrivam nobenih takšnih informacij, ki bi javnosti pomagale najti Džovano, je pa res, da javno ne pišem o potencialnem razlogu, zakaj on trenutno ne želi komunicirati z javnostjo. Kdor mu želi pomagati (in to ne preko mene in/ali novinarke), mu še vedno lahko napiše pismo in ga pošlje na Bojanji vrh. On ga bo dobil. Imas pisno pooblastilo z njegove strani, da dolocas kaj je za javnost kaj ne? (pisno pooblastilo apropo tvojega skicevanja na pisne zahteve)... Ne sprašuj traparij, no . Seveda ga nimam. Imam pa še nekaj zdrave pameti, ki mi narekuje, naj javno ne pišem o stvareh iz njegovega življenja, ki z iskanjem Džovane nimajo nobene zveze. Morda bo moral zahtevek overoviti na upravni enoti? Bos sele takrat zadovoljna? Dovolj je, da me pokliče in mi to reče. Ničesar pisnega ne potrebujem. Lahko pokliče tudi novinarko in ji to reče. Ona me bo zagotovo obvestila, če se bo to zgodilo. To o ogorzanju sebe ali druzine pomeni kaj? Racunas na to, da bi bila lahko tudi tvoja druzina ogrozena, a zanikas insinuacije o nevarnosti/mracnosti/ zarotniskosti "raziskovalnega primera".... "Ogroženost" je mišljena skoraj za katerikoli primer. No, razen za tega, da je moj g. Mož ogrožen, da ne bo dobil ***, ker brskam po Internetu zaradi Džovane.
|
|
|