|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
6.8.2010 23:35:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Zakaj ne? To kar pišeš zastonj, shraniš v datoteko, jo podpišeš in pošlješ. In ni več zastonj.

Izpustila si pomemben člen...

A to je zate problem user posted image ?

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1176
6.8.2010 23:41:20   
Kerensa*
Zakaj ne? To kar pišeš zastonj, shraniš v datoteko, jo podpišeš in pošlješ. In ni več zastonj.

Izpustila si pomemben člen...

A to je zate problem user posted image ?

Ne vem, mogoče ne bi bil, ampak zdi se mi, da nimam živcev za to, da bi iskala ne/koga, ki bi hotel objaviti nekaj, kar bi jaz napisala. Še za svojo knjigo sem rekla, da jo bom izdala (ko bodo dopuščale finance) v samozaložbi.
Pred cca. 3-4 meseci sem dobila zamisel, da bi bila paparazzo user posted image . Povezala sem se z nekom s te "scene" in šla na par koncev. Še isti mesec sem obupala. Zakaj? Kot prvo zato, ker s svojim fotoaparatom (če bi bil še nov, je vreden cca. 300€) ne morem konkurirati poklicnim paparazzem, ki hodijo naokrog z "mašinerijo", vredno tudi po 10.000€ (jaz tega denarja nimam, pa četudi bi ga imela, bi si raje kupila avto, kakor pa fotoaparat),, kot drugo pa zato, ker je menda povprečna cena za povprečno fotografijo cca. 20-50€. Za 20€ se pa jaz ne mislim je*at naokrog. Da bi bila pa po 24 ur na dan na preži samo zato, ker trenutno ponujajo 10.000€ za fotografijo topless Katarine Kresal... na-a. Bi me prej zaprli zaradi nadlegovanja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
6.8.2010 23:57:43   
Kerensa*
Gospod Kuzma...

Ob temle komadu sicer pomislim na nekoga, kogar bi z veseljem kresnila, ampak tokrat jo pa posvečam Vam... ker ste tako simpatično trapast, da mi postajate všeč. :)))

www.youtube.com/watch?v=DCclLkRvt-Y

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
7.8.2010 0:27:55   
sara.
.... in tako smo se oddaljili od Džovane in Maura/Marka! V sredo sem tudi sama posumila da je V.N. med nama na tem forumu! Pozdravček tebi Kuzmauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
7.8.2010 0:30:54   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: sara.
V sredo sem tudi sama posumila da je V.N. med nama na tem forumu!

Saj ga bere, ampak, kolikor je meni znano, ne sodeluje.

(odgovor članu sara.)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
7.8.2010 7:44:41   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Škrat Kuzma dobi nagrado. user posted image

A za razvijanje nove teorije zarote?user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
7.8.2010 12:59:31   
darja.mark
Jst pa mal sumim tega g Kuzmo da je prišel sem mal temo pobrkljat, nas speljat mal na duga pota...stran od Đovane....dejmo Kuzma la pomagajte z nasveti al pejte s Kerensko na kofe, al pomahajte v pozdrav user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
7.8.2010 13:57:16   
Kerensa*
Saj ne more ničesar pobrkljat' user posted image ... samo popestril je vse skupaj za tačas, ko ugotavljam, kaj naj dam kot pravno podlago za iskanje.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
8.8.2010 15:57:35   
Kerensa*
Mislim, da bo tole kar dovolj dobra pravna podlaga:

Preventiva

Iskanje pogrešanih oseb v Sloveniji krovno urejata Zakon o policiji in Zakon o kazenskem postopku
V drugem odstavku 148. člena Zakona o kazenskem postopku je določeno, da lahko organi za notranje zadeve razpišejo iskanje oseb, ki se iščejo. Na podlagi določb 3. člena Zakona o policiji je policiji naložena splošna naloga varovanja življenja in osebne varnosti ljudi in iskanja oseb, za katere ni nujno, da so povezane s kaznivim dejanjem.
Na podlagi tega zakona lahko policija objavlja fotografije iskanih oseb v sredstvih javnega obveščanja. Vendar pa je zaradi spoštovanja osebne sfere svojcev pogrešanih oseb v primerih, ko njihovo izginotje ni povezano s sumom kaznivega dejanja, za objavo fotografije potrebno soglasje svojcev. Osnovne podatke o pogrešani osebi, splošnih okoliščinah pogrešanja in fotografijo pogrešane osebe policija objavlja tudi na svojih spletnih straneh policije, vendar izključno s soglasjem svojcev.
Razpisovanje iskanja v policiji ureja Navodilo o razpisovanju tiralic in iskanju oseb, medtem ko taktiko in metodiko iskanja urejajo Usmeritve za delo policije na področju iskanja oseb.
Pogrešanje osebe v okolju, kjer živi in dela, navadno ni posledica kaznivega dejanja, je pa pogosto izraz in končni izid globljih konfliktov v osebi v interakciji z njenim okoljem. Po drugi strani pa lahko opozorimo na primere iz preteklosti, ko so se za navideznim odhodom osebe skrivala huda kazniva dejanja.
Kot pogrešano osebo policija obravnava tisto osebo, ki je iz znanih ali neznanih vzrokov odsotna iz določenega okolja in je policija o tem obveščena ali to sama zazna ter za njeno izsleditev izvede določene ukrepe. Zmotno je mišljenje, ki se pojavlja v javnosti, da je glavni element za status pogrešane osebe časovni dejavnik odsotnosti iz okolja. Pri pogrešanjih je treba namreč nujno upoštevati logično sprejemljiv čas pogrešanja in vidik preteklih navad osebe, običajev, obnašanja, socialnih stikov ali poklicne dejavnosti.
Treba je poudariti, da lahko pogrešanje osebe prijavi vsakdo, ne glede na to, ali prijavitelj izvira iz družinskega, delovnega, ali širšega sociološkega okolja osebe. Bistven element pri tem je nepojasnjena odsotnost osebe iz njenega okolja in sposobnost prijavitelja, da ob prijavi poda pomembne podatke.
Za uspešnejši pristopa k obravnavi pogrešanja osebe je priporočljivo, da prijavitelj ob prijavi posreduje čimveč in čimbolj uporabnih informacij. Prijaviteljevo obvestilo o pogrešanju naj bi tako vsebovalo podatke tako o individualnih fizičnih in psihičnih značilnostih pogrešane osebe in okoliščinah pogrešanja kot tudi o okolju, kjer je pogrešana oseba živela in delala.
Za uspešno delo policije so priporočljivi naslednji sklopi podatkov:
  • osebni podatki osebe (ime in priimek, rojstni datum, kraj rojstva, naslov bivališča, prejšnja stalna in začasna bivališča, državljanstvo, spol, osebe, s katerimi je živela in se običajno družila)

• čas in kraj pogrešanja (kje in kdo je pogrešano osebo nazadnje videl, s kom, smer gibanja)

• natančen osebni opis pogrešane osebe, po možnosti s fotografijo (fizične značilnosti, predmeti, nakit ....)

• izjave in opis vedenja osebe pred pogrešanjem

• prejšnje odsotnosti osebe (kje se je zadrževala, ko je bila pogrešana)

• kaj je že bilo ukrenjeno za najdbo osebe (kateri objekti, območja so bila pregledana, preverjanje pri svojcih ...)

• naslovi prijateljev in sorodnikov

• obstoj suma kaznivega dejanja (možni motivi, da je pogrešanje posledica primarnega ali sekundarnega kaznivega dejanja)

• druge okoliščine in razlogi pogrešanja

• kje in kako bo dosegljiva oseba, ki je prijavo podala.

Ko obstaja sum, da bo pogrešana oseba najdena mrtva (samomori, nesreče, naravne smrti), potrebuje policija za morebitni identifikacijski postopek tudi primerjalno gradivo (fotografije, prstne sledi, vzorce DNK, podatke o obstoju zobozdravstvenega kartona ...). Nedvomna ugotovitev identitete je potrebna tako za kazensko- kot tudi civilnopravne postopke.
Na področju pogrešanih oseb mora policija izvesti vse ukrepe, ki ji jih nalaga zakonodaja in zahteve stroke. Pri tem pa je treba poudariti, da je lahko obvladovanje tega področja uspešno le v pozitivnem sodelovanju med policijo, prizadetimi osebami in širšo javnostjo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
8.8.2010 16:46:20   
Kerensa*
Tole je pa moj odgovor konzularnemu oddelku (ga bodo že posredovali na pravi naslov, če sem jaz kiksnila, ali pa bodo mene obvestili, kam naj ga prepošljem):

Spoštovani!

Hvala za Vaš e-mail z obrazložitvijo "situacije". Sodeč po zakonodajnih informacijah na Internetni strani slovenske Policije imam torej vse možnosti, da Džovano Rodič prijavim kot pogrešano osebo in da se posledično začne uradno iskanje, zato prosim, da ta moj e-mail smatrate kot uradno prijavo. V kolikor pa je potrebno, da se kjerkoli oglasim osebno, bom vesela, če me o tem obvestite.

Ime in priimek osebe, ki jo želim prijaviti za pogrešano, je Džovana Rodič. Ime je pravo, priimek pa ji je določil CSD Jesenice (še v času YU), ko so jo, kot 9-letno deklico, našli na vlaku. Prav tako CSD Jesenice ji je določil datum rojstva (na podlagi telesne in umske razvitosti) 15.06.1962. To je postal tudi njen uraden rojstva, ki so ga navedli ob prijavi v evidenco SLO državljanov. Njena EMŠO je 1506962******. Edini naslov, ki ga je kdaj imela v SLO, je "Ulica maršala Tita 65, Jesenice". To je stari naslov CSD-ja Jesenice, kjer so jo prijavili, ko so jo našli - odjavili pa je še do danes niso, čeprav je izginila in čeprav se je tudi CSD preselil. Prav tako UE Jesenice ni sprožil poizvedbe. Njena začasna bivališča so bila "Dom Malči Beličeve" v LJ (Mencingerjeva ulica 65), kjer je bila od 04.04.1972 do 04.09.1072 (kje je bila od najdbe, avgusta 1971, pa do 04.04.1972, mi ni znano), "Zavod za gluhe in naglušne" v LJ, kjer je bila od 04.09.1972 pa do predvidoma 13.02.1978, ko je bila premeščena v staro ljubljansko porodnišnico, kjer je, kot 16-letnica, rodila sina Maura Rodiča in pa rejniška družina Kolenc iz Negastrna nad Domžalami, od koder naj bi izginila (ušla, pobegnila) leta 1980, ko je postala polnoletna.

Džovana Rodič je torej pogrešana od leta 1980. Nazadnje je bila videna pred hišo rejniške družine Kolenc, ko je zahtevala, da ji vrnejo sina Maura, ki pa so ga medtem že dali v posvojitev (menda naj bi ona predtem podpisala dovoljenje za posvojitev) in so mu spremenili ime in priimek v Marko Struna.

Sodeč po besedah sedajšnje direktorice "Doma Malči Beličeve", ki je govorila s takratno tajnico doma, je bila Džovana gluhonema, vendar so jo naučili razločno govoriti in pisati. Klicali so jo "Čivana". Bila pa je begav otrok, saj naj bi že iz "Doma Malči Beličeve" večkrat pobegnila. Enkrat so jo našli pri gostilni Figovec v LJ, drugič pa nekje na poti na Gorenjsko (iz česar bi se dalo sklepati, da je vedela, kam iti oz. kam je bila namenjena že z vlakom, saj je bila na vlaku Hella Express št. 410, ki je potoval iz smeri Istanbula proti Munchnu ali Parizu).

Džovana se je javila z Ibize, od koder je sinu na naslov rejniške družine poslala razglednico (z besedami, da je zelo bolna in da preveč misli nanj), menda pa tudi nekaj pisem, katerih vsebina pa mi ni znana. Rejniška družina je pisma posredovala na CSD Jesenice, saj niso vedeli, kam so otroka dali v posvojitev, CSD pa pisem ni posredoval v posvojiteljsko družino. Tam so ostala do junija letos, ko je sedaj Marko Struna sam prišel tja.

Fotografija Džovane Rodič je objavljena v časopisnem članku v "Oni", prilogi Dela in Slovenskih novic, članek pa je napisala novinarka Nika Vistoropski, ki dodatnih informacij nima. Imajo pa jih v "Zavodu za gluhe in naglušne", prav tako tudi fotografije, vendar pri dosedajšnjem iskanju ne želijo sodelovati (kakor tudi ne CSD), čeprav je, na željo Maura Rodiča oz. Marka Strune, javno. Vse, kar imajo o njej, so pripravljeni predati samo njemu osebno. Vendar je sedaj tudi on izginil :-).

Za poskus, da bi jo našla sama, sem do sedaj najverjetneje naredila že vse, kar se sme, pa tudi kakšna malenkost, ki naj se ne bi, a nisem s tem nikomur škodovala. Sem v stiku s sedajšnjo direktorico "Doma Malči Beličeve" (ona pa z ljudmi, ki so bili takrat tam zaposleni), poslala sem e-maile na vsa SLO veleposlaništva v tujini (v Makedoniji zelo sodelujejo - prevedli so časopisni članek in ga objavili, moje iskanje pa so posredovali njihovim pristojnim organom, v BiH nimajo informacij, iz Švice so moj e-mail posredovali v Španijo, prav tako tudi iz Washingtona, od koder so mi sporočili, da v ZDA nimajo CRP), kontaktirala sem LJ porodnišnico za morebitne podatke o porodu, pa nisem dobila odgovora, sem v stiku z novinarko Niko Vistoropski, kateri se javljajo ljudje, ki so poznali Džovano v letih 1971 do 1980, poslala sem e-maile na Ibizo in v Španijo (bolnišnice, cerkve, pokopališča,...), bila sem pri komandirju PP Grosuplje, ki je na Jesenice poslal poizvedbo in čaka na odgovor,... težko bi bilo našteti vse poskuse. Poslužila sem se tudi modernega iskanja preko Facebooka in Interneta na splošno, a sem našla samo nekaj njenih soimenjakinj (v Kanadi). Poskusila sem tudi kontaktirati sprevodnika, ki jo je našel, a žal neuspešno.

Naslovi prijateljev in sorodnikov ne obstajajo, saj se ne ve, od kod je bila Džovana, preden so jo našli.

Obstoj suma kaznivega dejanja... Upam, da ni na delu samo moja domišljija, vendar (žal samo kot laik) vidim kar nekaj indicev, ki meni osebno nakazujejo na sum kaznivega dejanja pri posvojitvi Džovaninega sina Maura. Od leta 1978, ko ga je rodila, pa do leta 1980, ko je postala polnoletna, je bila z njim nameščena v prej omenjeni rejniški družini. Leta 1980, ko je postala polnoletna, naj bi podpisala dokumente, da se strinja s tem, da ga odda v posvojitev, ona pa naj bi iz rejniške družine odšla (bolj verjetno je, da jo je morala zaradi polnoletnosti zapustiti). Njena takratna rejnica, sedaj že pokojna ga. Kolenc, je menda pisno obvestila CSD Jesenice, da se je Džovana vrnila k njihovi hiši ter zunaj vpila in grozila, naj ji vrnejo sina. Meni se tukaj odpira nekaj vprašanj:
- če je podpisala dovoljenje za posvojitev, čemu se je potem tako hitro vrnila po otroka?
- četudi je podpisala dovoljenje za posvojitev, je bila tudi po starem zakonu (ki ni več v veljavi od leta 1976, če sem prav informirana) upravičena do "1-letnega roka", da si premisli. Ona naj bi se po sina vrnila prej, a ji nihče ni povedal, kam so ga dali, niti ji ga niso vrnili, čeprav bi ji ga po zakonu morali. Zakaj?
- lahko, da dovoljenja za posvojitev ni podpisala, temveč ga je v njenem imenu (češ "kdo se bo pa pritožil oz. kdo jo bo resno jemal, če je pa slušno in govorno prizadeta in nima sorodnikov?") nekdo drug. Kdo in kdaj?
- lahko, da je bila v podpis dovoljenja za posvojitev prisiljena (sklepajoč po tem, da je otroka hotela dobiti nazaj).

Vse to so, če bi se izkazalo za resnično, kazniva dejanja, ki se jih dandanes zaradi zastaranja ne da več sankcionirati, pa vendar... mislim, da kljub temu ni nezakonito izvedeti/ugotoviti, kdo je storilec, če res obstaja.

Razlogi pogrešanja? Njen biološki sin jo želi najti. Mislim, da je to dovolj utemeljen razlog, ki ne potrebuje nobene dodatne razlage.

Jaz sem XXX, s stalnim bivališčem na naslovu XXX, Ljubljana. Za kakršnekoli dodatne informacije sem konstantno dosegljiva na e-mailu XXX ali na GSM-u XXX. Pri iskanju mi pomaga kar lepo število ljudi, ki to počnejo izključno zaradi pomoči Džovani in njenemu biološkemu sinu. Celotno iskanje, vključno z dobrimi in slabimi novicami, je zapisano na forumu, kjer tudi še poteka.

http://www.ringaraja.net/forum/Mama%2C_kje_si%3F/m_5235598/tm.htm

V upanju na Vaš čimprejšnji odgovor se Vam zahvaljujem za sprejetje prijave in upam na nadaljnje sodelovanje.

Hvala in lp

XXX

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
8.8.2010 21:02:42   
Najaa
Se pravi, da si jo prijavila za pogrešano? Zakaj je pa tisti policaj v Grosuplju rekel, da se tega ne da? user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
8.8.2010 22:08:48   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa
Se pravi, da si jo prijavila za pogrešano?

Poslala sem prijavo. Ali jo bodo sprejeli ali ne (in s kakšno obrazložitvijo), boste pa tukaj na RR prvi izvedeli.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
8.8.2010 22:11:12   
Anonimen
Kerensa, da se ti da. Bi morala res poklicat zamenjat user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1188
8.8.2010 22:13:44   
Kerensa*
Bi morala res poklicat zamenjat user posted image .

Saj mi ga je že Kuzma zamenjal. A zdaj naj si ga pa še sama?! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
8.8.2010 22:15:11   
Anonimen

Bi morala res poklicat zamenjat user posted image .

Saj mi ga je že Kuzma zamenjal. A zdaj naj si ga pa še sama?! user posted image

G. Kuzma očitno ve več kot ti sama user posted image .

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1190
8.8.2010 22:17:51   
Kerensa*
G. Kuzma očitno ve več kot ti sama user posted image .

Oh, saj ni edini tak. user posted image

Ne, ne - jaz bom kar ostala pri tistem delu, ki ga zares opravljam. Imam izkušnje in delo opravljam dobro, direktorjeva pooblastila pa tudi pridejo prav user posted image , edino za plačo se ne bi branila, če bi bila nekoliko višja. Ampak glede na to, da je redna in točna, nič ne jamram. Da bi zamenjala poklic? Odpade. Poglej samo tale primer. Še nič konkretnega nisem naredila, pa se že zna zgoditi, da se bom znašla na sodišču. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
8.8.2010 22:29:13   
špelin@
Še nič konkretnega nisem naredila, pa se že zna zgoditi, da se bom znašla na sodišču. user posted image

Ej, tole zveni kot odlična kvalifikacija za novinarja user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
8.8.2010 22:35:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Še nič konkretnega nisem naredila, pa se že zna zgoditi, da se bom znašla na sodišču. user posted image

Ej, tole zveni kot odlična kvalifikacija za novinarja user posted image user posted image user posted image user posted image

Ojej... hvala. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
8.8.2010 23:11:41   
Misek

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Ojej... hvala. user posted image

Nic ne bos na sodiscu, kvecjemu tisti, ki si ga prericala, da zate naredi kar ne bi smel, lahko ostane brez sluzbe zaradi zlorabe pooblastil.
Tvoj najvecji prispevek je, da si slednje objavila sirnemu prostranstvu internetnih uporabnikov...

BTW: ce bi se enkrat prosila doticno osebo, da pogleda v registre, ki se je ne ticejo.. mislis, da bi ti zopet ustregla?

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
8.8.2010 23:13:32   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek
Nic ne bos na sodiscu, kvecjemu tisti, ki si ga prericala, da zate naredi kar ne bi smel, lahko ostane brez sluzbe zaradi zlorabe pooblastil.
Tvoj najvecji prispevek je, da si slednje objavila sirnemu prostranstvu internetnih uporabnikov...

BTW: ce bi se enkrat prosila doticno osebo, da pogleda v registre, ki se je ne ticejo.. mislis, da bi ti zopet ustregla?

Nikogar nisem ne prepričevala, ne prepričala, da naj pogleda. Mišek, to je bilo že nekajkrat jasno napisano. Kdor je pogledal, je pogledal po lastni volji in na lastno odgovornost. V želji, da bi pomagal (to je pa razvidno iz te teme).

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
8.8.2010 23:36:56   
Misek

Nikogar nisem ne prepričevala, ne prepričala, da naj pogleda. Mišek, to je bilo že nekajkrat jasno napisano. Kdor je pogledal, je pogledal po lastni volji in na lastno odgovornost. V želji, da bi pomagal (to je pa razvidno iz te teme).

Formalno ja, neformalno.. pobudnik "akcije iskanja" je pobudnik tudi dejanj v zvezi s samo "akcijo". Drugace receno, ce tebe ne bi bilo in tvoje zelje ali "zelje" po pribiranju informacij, se doticna osebe ne bi lotila tega, kar se je lotila.
In prav to, da se tako zlahka otreses tudi najbolj drobne (zgolj) moralne odgovornosti je tisti detajl zaradi cesar ti najverjetneje naslednjic nekdo ne bo  po lastni volji in odgovornosti - pomagal.

Pravzaprav cudi me ena stvar. Ze nekaj casa se na temi vlece ideja, da je v ozadju neka zarota (ki jo bos seveda ti razkrinkala), da si neprijetna tistim zarotnikom, ki ne bi radi, da se zve kaj se je z zensko zgodilo.... vse do insinuacij o mracnih dejanjih, ki morajo ostati skriti, saj so se vedno v obtoku neki - mracni- interesi...

Kje ti pases zraven v to zarotnistvo? Ob vsem tem nedorecenem, prikritem, zakritem... edino ti si Doc Holliday in Wyatt Earp s popolnoma cistimi nameni in mislimi. Neskoncni boj "bele" Kerense z mracnimi silami user posted image

Nenazadnje.. zensko ( kolikor sem razumela) isces ker jo hoce najti njen sin. Istocasno se ti njen sin ne zeli oglasiti in si ne zeli nadaljnih kontaktov s teboj (edino ce spet niso zarotniki in mracne sile na delu pa mu preprecujejo). S katero pravico mu vsiljujes lastno radovednost in ga silis, da mora iti v spoznavanje necesa za kar se je morda odlocil, da si ne zeli.
Ti nikoli ni kapnilo, da je morda zvedel nekaj kar tezko sprejeme in si ne zeli, da nekdo drugi naprej brska po necem kar je za njega lahko hudio bolece? MOrda je zvedel nekaj zaradi cesar ne zeli vec iskati svojo biolosko mati....
Si morda pomislila, da je v tvoji akciji  zelo veliko egoizma in neupostevanja tistih, ki se jih to direktno tice?

Pa ne narobe zastopiti. Organizirala si in izpeljala pravo akcijo in v tem casu dokazala veliko sposobnosti in umesnosti; vendar v nekem trenutku se je treba ustaviti, preden bi "s svojo zeljo narediti dobro tlakovala komu pot v pekel".

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
8.8.2010 23:47:17   
Kerensa*
Formalno ja, neformalno.. pobudnik "akcije iskanja" je pobudnik tudi dejanj v zvezi s samo "akcijo". Drugace receno, ce tebe ne bi bilo in tvoje zelje ali "zelje" po pribiranju informacij, se doticna osebe ne bi lotila tega, kar se je lotila.

To pa drži. Vendar jaz nisem vedela, katera RR-ovka je kje zaposlena, zato tudi nisem nobene direktno prosila. Napisala sem "kdor ima možnost in jajca". Ampak v osnovi imaš pa prav - ideja JE bila moja in pripravljena sem nositi posledice zanjo, v kolikor bodo.
In prav to, da se tako zlahka otreses tudi najbolj drobne (zgolj) moralne odgovornosti je tisti detajl zaradi cesar ti najverjetneje naslednjic nekdo ne bo  po lastni volji in odgovornosti - pomagal.

Odgovornosti se niti pod razno ne otresam. Takoj po tem, ko mi je bilo sporočeno, da je bil link do te teme posredovan informacijski pooblaščenki, sem na tej temi javno napisala, da bom naredila vse, kar bo v moji moči (seveda lahko samo upam, da bo kaj, zato sem tudi javno prosila informacijsko pooblaščenko, naj me kontaktira), da preprečim kakršnekoli sankcije proti osebi, ki je (jao, kako grdo se to sliši) zlorabila svoja pooblastila.
Pravzaprav cudi me ena stvar. Ze nekaj casa se na temi vlece ideja, da je v ozadju neka zarota (ki jo bos seveda ti razkrinkala), da si neprijetna tistim zarotnikom, ki ne bi radi, da se zve kaj se je z zensko zgodilo.... vse do insinuacij o mracnih dejanjih, ki morajo ostati skriti, saj so se vedno v obtoku neki - mracni- interesi... Kje ti pases zraven v to zarotnistvo? Ob vsem tem nedorecenem, prikritem, zakritem... edino ti si Doc Holliday in Wyatt Earp s popolnoma cistimi nameni in mislimi. Neskoncni boj "bele" Kerense z mracnimi silami user posted image

Težko govoriva o zaroti, Mišek, mislim pa, da lahko govoriva o kar nekaj nepravilnostih in morda celo nezakonitostih določenih državnih inštitucij. Vse je seveda že zdavnaj zastaralo in četudi se izkaže, da je vse domnevno res, se nikogar več ne bo dalo zaradi tega kazensko preganjati. Kje sem tukaj jaz? Kaj pa vem... padla sem noter user posted image . Še zdaleč pa ne kot "Kerensa Holliday - Earp", ampak kot oseba, ki ima dovolj časa in volje, da se ukvarja z nečim, kar morda nikoli ne bo obrodilo sadov. Jaz v bistvu vsemu temu raje rečem "nabiranje izkušenj".
Nenazadnje.. zensko ( kolikor sem razumela) isces ker jo hoce najti njen sin.

To je bil začetek, ja. Pomoč bivšemu sodelavcu. Ampak zdaj sem pa že tako padla v to zgodbo, da že mene osebno zanima vse skupaj. user posted image
Istocasno se ti njen sin ne zeli oglasiti in si ne zeli nadaljnih kontaktov s teboj (edino ce spet niso zarotniki in mracne sile na delu pa mu preprecujejo).

Ne samo z mano. Očitno se je odklopil od vseh, saj se ne javlja niti novinarki.
S katero pravico mu vsiljujes lastno radovednost in ga silis, da mora iti v spoznavanje necesa za kar se je morda odlocil, da si ne zeli.

Ničesar mu ne vsiljujem. Javnost (torej tudi mene) je prosil za pomoč pri iskanju in jaz sem se iskanja lotila. Torej na njegovo željo. Ne meni osebno, ne novinarki, ne komurkoli drugemu, vključno s policijo, ni ne rekel, ne napisal, da ne želi, da se Džovano išče. Pred nekaj dnevi je bil ponovno objavljen članek, iz katerega je jasno razvidno, da Mauro/Marko še vedno želi, da bi Džovano našel. Javnega iskanja ni preklical ne javno, ne zasebno.
Ti nikoli ni kapnilo, da je morda zvedel nekaj kar tezko sprejeme in si ne zeli, da nekdo drugi naprej brska po necem kar je za njega lahko hudio bolece? MOrda je zvedel nekaj zaradi cesar ne zeli vec iskati svojo biolosko mati....

Če bi bilo kaj takšnega, potem bi to pred nekaj dnevi napisal novinarki v pismu. Pa ji je napisal, da še vedno želi najti mamo. Se mi pa zdi, da vem, zakaj se je "odklopil od sveta", vendar to nima nobene povezave z iskanjem Džovane, zato o tem ne pišem javno.
Si morda pomislila, da je v tvoji akciji  zelo veliko egoizma in neupostevanja tistih, ki se jih to direktno tice?

Hmmm... ne, na to pa nisem pomislila. Kakšnega egoizma (mojega)?
vendar v nekem trenutku se je treba ustaviti, preden bi "s svojo zeljo narediti dobro tlakovala komu pot v pekel".

Ustavila se bom v istem trenutku, ko bo to od mene (konkretno od mene ali pa splošno, javno) zahteval Mauro/Marko ali pa, ko se bom prisiljena ustaviti (beri: ko bi ogrozila sebe in/ali svojo družino na katerikoli način). Nič prej.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 8.8.2010 23:48:19 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
   [Brisano sporočilo]
8.8.2010 23:55:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1198
9.8.2010 0:01:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: živka
Očitno je bila Džovana res otrok brez obstanka....mogoče je tudi prvi premik zakrivila kar ona sama. Prihod z vlakom v Jugo. Pač nemir v duši, radovednost, nato se je pa osem mesecev potikala okoli in nato pristala v domu MB. Mogoče je res po rodu ciganka z nomadsko žilico in vprašanje je kje je sedaj, dvomim, da v Slo., še posebej če se ji je tu zgodilo toliko žalega.

Tistih 8 mesecev, od avgusta 1971, ko so jo našli, pa do aprila 1972, ko je prišla v Dom Malči Beličeve, se zagotovo ni potikala naokrog. Bila je pod skrbstvom CSD-ja Jesenice, vendar se trenutno ne ve, kje je bila in tudi za to, da bi ugotovili, kje je sedaj, najbrž ni pomembno. Ta podatek bi bil pomemben samo v primeru, da bi se res preiskovalo sum kaznivega dejanja kakšnega malomarnega ravnanja CSD-ja ali kaj podobnega, vendar tega zaradi zastaranja ne bo, četudi je bilo.
Mi je pa nekdo drug namignil nekaj drugega. Ta tretji članek v časopisu... Že sama sem novinarki postavila nekaj vprašanj o tem, zakaj je napisan tako na "hojladri". Novinarka je sama, v 1. članku, napisala, da je bil Mauro/Marko posvojen v Ivančno gorico. Kar drži. Za takorekoč naslednji članek pa, kakor, da se ne spomni, kaj je napisala v prvem, piše, da je bil v rejniški družini v Ilirski bistrici. Če ista novinarka v dveh člankih o istem primeru ne napiše dveh enakih informacij (in če niti za eno ne preveri, ali je sploh resnična), potem je tudi vprašanje, če je že v 1. članku pravilno zapisala, da je bila Džovana najdena avgusta 1971. Dokumentacija o tem je namreč na CSD-ju (kamor jaz nimam dostopa), bivša tajnica Doma Malči Beličeve pa naj bi rekla, da so Džovano k njim pripeljali takoj po najdbi, ko je bila še brez imena in priimka (uradnega). V njihovih evidencah je bila namreč kot "neznana deklica".
Tako, da teh "8 mesecev" morda sploh ne obstaja. Zanašali smo se namreč izključno na novinarkin zapis, ki naj bi nastal na podlagi Maurovih/Markovih besed. Ampak sodeč po zadnjem članku Mauro/Marko zagotovo ni nikoli izjavil, da je otroštvo preživel v rejniški družini v Ilirski bistrici...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
9.8.2010 0:23:01   
Misek

Odgovornosti se niti pod razno ne otresam. Takoj po tem, ko mi je bilo sporočeno, da je bil link do te teme posredovan informacijski pooblaščenki, sem na tej temi javno napisala, da bom naredila vse, kar bo v moji moči (seveda lahko samo upam, da bo kaj, zato sem tudi javno prosila informacijsko pooblaščenko, naj me kontaktira), da preprečim kakršnekoli sankcije proti osebi, ki je (jao, kako grdo se to sliši) zlorabila svoja pooblastila.

Kakor si sama zapisala:
"Nikogar nisem ne prepričevala, ne prepričala, da naj pogleda. Mišek, to je bilo že nekajkrat jasno napisano. Kdor je pogledal, je pogledal po lastni volji in na lastno odgovornost. V želji, da bi pomagal (to je pa razvidno iz te teme). "
Ti skratka nimas nic s tem.. ali imas.. ni mi vec jasno... user posted image

In kdo mislis, da si, da lahko narekujes drzavnim institucijam, da naj ne delajo po pravilih ker se tebi zdi upraviceno? Lahko nekdo meni pomaga ( sem pac padla noter zaradi bivsega sodelavca) pa mi posreduje tvoje podatke? Saj z najboljsim namenom - da mi pomaga.
Ali je tako tezko razumeti kako narobe je ta zadevscina, kljub temu da se tebi zdi fletno ker je za "dobro" stvar...

Pravzaprav cudi me ena stvar. Ze nekaj casa se na temi vlece ideja, da je v ozadju neka zarota (ki jo bos seveda ti razkrinkala), da si neprijetna tistim zarotnikom, ki ne bi radi, da se zve kaj se je z zensko zgodilo.... vse do insinuacij o mracnih dejanjih, ki morajo ostati skriti, saj so se vedno v obtoku neki - mracni- interesi... Kje ti pases zraven v to zarotnistvo? Ob vsem tem nedorecenem, prikritem, zakritem... edino ti si Doc Holliday in Wyatt Earp s popolnoma cistimi nameni in mislimi. Neskoncni boj "bele" Kerense z mracnimi silami user posted image

Težko govoriva o zaroti, Mišek, mislim pa, da lahko govoriva o kar nekaj nepravilnostih in morda celo nezakonitostih določenih državnih inštitucij. Vse je seveda že zdavnaj zastaralo in četudi se izkaže, da je vse domnevno res, se nikogar več ne bo dalo zaradi tega kazensko preganjati. Kje sem tukaj jaz? Kaj pa vem... padla sem noter user posted image . Še zdaleč pa ne kot "Kerensa Holliday - Earp", ampak kot oseba, ki ima dovolj časa in volje, da se ukvarja z nečim, kar morda nikoli ne bo obrodilo sadov. Jaz v bistvu vsemu temu raje rečem "nabiranje izkušenj".

Lahko temu reces kakor koli zelis, le to ostaja zgolj to kar je - neglede na poimenovanje.

Nenazadnje.. zensko ( kolikor sem razumela) isces ker jo hoce najti njen sin.

To je bil začetek, ja. Pomoč bivšemu sodelavcu. Ampak zdaj sem pa že tako padla v to zgodbo, da že mene osebno zanima vse skupaj. user posted image  

Mene osebno marsikaj zanima, pa to se ne pomeni, da sem moralno, eticno ali na kaksen koli drug nacin upravicena do brskanja in raziskovanja po tujih zivljenjih.

Istocasno se ti njen sin ne zeli oglasiti in si ne zeli nadaljnih kontaktov s teboj (edino ce spet niso zarotniki in mracne sile na delu pa mu preprecujejo).

Ne samo z mano. Očitno se je odklopil od vseh, saj se ne javlja niti novinarki.

To ni dovolj zgovorno?

S katero pravico mu vsiljujes lastno radovednost in ga silis, da mora iti v spoznavanje necesa za kar se je morda odlocil, da si ne zeli.

Ničesar mu ne vsiljujem. Javnost (torej tudi mene) je prosil za pomoč pri iskanju in jaz sem se iskanja lotila. Torej na njegovo željo. Ne meni osebno, ne novinarki, ne komurkoli drugemu, vključno s policijo, ni ne rekel, ne napisal, da ne želi, da se Džovano išče. Pred nekaj dnevi je bil ponovno objavljen članek, iz katerega je jasno razvidno, da Mauro/Marko še vedno želi, da bi Džovano našel. Javnega iskanja ni preklical ne javno, ne zasebno.

Ti imas resnicno prevec casa. Namesto, da ti je izgovor nepreklicani klic po pomoc javnosti, se malo bolj ukvarjaj s tem zakaj se ti noce javiti.
Ce javno napisem, da me zanima kaj se je zgodilo z mojo zlato verigo, ki jo ne najdem bos razumela, da sem ti dala dovoljenje, da mi vdres v stanovanje in isces zlato verigo?? Parafraziranje - res, razmisli pa o paralelei.

Če bi bilo kaj takšnega, potem bi to pred nekaj dnevi napisal novinarki v pismu. Pa ji je napisal, da še vedno želi najti mamo. Se mi pa zdi, da vem, zakaj se je "odklopil od sveta", vendar to nima nobene povezave z iskanjem Džovane, zato o tem ne pišem javno.

Novinarki je je javil, tebi ne... tebe ignorira. Marsikaj tukaj nima zveze z iskanjem Djovane, pa se je napisalo javno. Osnovni element za iskanje je sinova komunikacija s teboj, ki se je on vec kot ocitno odreka. Pomagas cloveku, ki te ignorira od trenutka ko si zacela brskat po preteklosti, a ti pravis, da to, da te ignorira nima veze z tem o cemer pisemo tukaj...  njegovo zivljenje je ta zgodba in ti si se vpletla kot brsljan v njegovo zivljenje in vse kar se dogaja v odnosu med njim in tabo - posebej ce te ignorira in/ali zavraca vsak stik s teboj ima veze s tvojim iskanjem. zakaj pa pravzaprav vzrok skrivas, ce ga poznas... trenutno ves samo ti...
BTW: Javnost je javno zaprosil za pomoc. Njegovo vedenje jasno kaze, da potrebuje pomoc. zakaj skrivas informacije, ki bi javnosti omogocile, da mu pomaga?
Imas pisno pooblastilo z njegove strani, da dolocas kaj je za javnost kaj ne? (pisno pooblastilo apropo tvojega skicevanja na pisne zahteve)...

Hmmm... ne, na to pa nisem pomislila. Kakšnega egoizma (mojega)?
vendar v nekem trenutku se je treba ustaviti, preden bi "s svojo zeljo narediti dobro tlakovala komu pot v pekel".

Ustavila se bom v istem trenutku, ko bo to od mene (konkretno od mene ali pa splošno, javno) zahteval Mauro/Marko ali pa, ko se bom prisiljena ustaviti (beri: ko bi ogrozila sebe in/ali svojo družino na katerikoli način). Nič prej.

Morda bo moral zahtevek overoviti na upravni enoti? Bos sele takrat zadovoljna?

To o ogorzanju sebe ali druzine pomeni kaj? Racunas na to, da bi bila lahko tudi tvoja druzina ogrozena, a zanikas insinuacije o nevarnosti/mracnosti/ zarotniskosti "raziskovalnega primera"....

Ok, nimam odvecnega casa oz. ga raje porabim za druge stvari...
Uzivaj.

< Sporočilo je popravil Misek -- 9.8.2010 0:27:07 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

OSKAR
TLF

Kako vam je všeč ime Oskar za dečka?

zelo všeč (34%)

ne preveč (24%)

ni mi všeč (42%)

Število vseh glasov: 133

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!