|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
9.8.2010 21:16:12   
Kerensa*
Mater, kako pisateljsko nadarjena si ti danes. A si kaj takšnega spila ali pokadila? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
9.8.2010 21:18:27   
Anonimen
Očitno je debata zanimiva user posted image .

In, ker nimam nobenega stališča do vprašanja (kar ga običajno imam), lahko zgolj razmišljam.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1227
9.8.2010 21:26:02   
Kerensa*
Porkaduš... danes te pa ne dohajam v besednem izkazovanju inteligence. user posted image

Grem pospravit' pisarno in domov. Upam, da bom imela jutri, ko se vrnem od g. Jermana, kakšen podatek več, ki bi/bo pomagal najti Džovano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
9.8.2010 22:05:05   
sara.
milijonarka, to dozo po kapljicah dodajajo novinarji... srčno upam, da bo Mauro preživel zadnjo kapljo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
9.8.2010 22:09:32   
Anonimen
Sara., ne vem, če je s svojimi občasnimi in po kapljicah javljani ne dozira tudi sam?

(odgovor članu sara.)
  Neposredna povezava do sporočila: 1230
10.8.2010 8:20:07   
Lolek in Bolek
Mene pa sedaj zanima nekaj povsem drugega. Recimo da vem, kje je Đovana!! To razglasim tukajle gor.
Kaj sedaj? Se mi bo Mauro javil? Mrhovinarji pa me ne zanimajo, zato jim informacije ne plasiram!  Kaj misliš Kerensa in vse ostale?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
10.8.2010 8:24:46   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek

Mene pa sedaj zanima nekaj povsem drugega. Recimo da vem, kje je Đovana!! To razglasim tukajle gor.
Kaj sedaj? Se mi bo Mauro javil? Mrhovinarji pa me ne zanimajo, zato jim informacije ne plasiram!  Kaj misliš Kerensa in vse ostale?
daš kerensi podatke da gre na obisk, na kavo in na čik, in predebatira z njo cel postopek iskanja in kako so jo našli, in potem z Džovano, z roko v roki, odpreta tle novo temo: Sine kje si?
user posted image user posted image

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
10.8.2010 8:28:12   
Lolek in Bolek
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
10.8.2010 8:29:36   
Lolek in Bolek
Šarki si me v dobro voljo z izvirnim odgovorom spravila.

Ampak resno; recimo da jo poznam oz. vem kje je. Kako pridem do Maurota?

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
10.8.2010 8:35:41   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek

daš kerensi podatke da gre na obisk, na kavo in na čik, in predebatira z njo cel postopek iskanja in kako so jo našli, in potem z Džovano, z roko v roki, odpreta tle novo temo: Sine kje si?
user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
10.8.2010 8:38:32   
darja.mark
Pol bo mela Kerensa pol manj dela ker zdej se za nobenega ne ve kje sta. Tko bo mogla najt sam še Marka  :)

Dej premisli še enkrat, mogoče pa tut Marka poznaš user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
10.8.2010 12:06:11   
Najaa
Šarki dobra! user posted image user posted image user posted image

Kerensa, čakamo novice. user posted image

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
10.8.2010 12:10:21   
Kerensa*
Samo na hitro (ostalo pa potem iz službe)...

Sestanek z g. Jermanom (logično, da ob kavi in čiku user posted image ) je bil, kar se mene tiče, super uspešen. Za moje pojme sva dokaj jasno postavila meje, kaj sva govorila uradno in kaj neuradno - torej kaj bo on zapisal v časopisu in kaj jaz v forumu. Zdaj se namreč ve še en kup novih stvari, ki dejansko preveč posegajo v zasebna življenja posameznikov, da bi se jih javno objavljalo, sploh pa, če niso neposredno povezana z iskanjem Džovane. Tistim pa, ki jo iščemo, pa pomagajo pri iskanju. Ja, če bi bili v Ameriki, bi bil to fajn rumeni tisk, ampak na srečo smo še v Sloveniji.

Sara, še kratka informacija zate - g. Jerman ni v konstantnem stiku z Maurom/Markom, ampak je imel z njim samo nekaj stikov (v vsem tem času, odkar je iskanje javno) in še to preko SMS-ov. Za vse ostale, ki bi ga želeli kontaktirati, je nedosegljiv vse do takrat, ko se sam odloči, da bo. Jaz očitno spadam v ta rang (te bom že poklical, ko in če te bom), me je pa g. Jermanu sam omenil z besedami, da "ima prijateljico, ki mu pomaga". Tako, da - Sara - tvoja teorija ne drži.

Zdaj pa dovolite, da eno kavo spijem v miru. Jutranje doma sploh nisem, ker sem predolgo spala, potem sem direktno letela v stavbo Dela, prejle sem pa prišla domov po skoraj 2-urnem sestanku. S celotno zgodbo (no, s tistim delom, ki JE za javnost) se vam javim iz službe.

Neposredna povezava do sporočila: 1238
10.8.2010 12:27:46   
darja.mark
prideš, zrajcaš, zgineš user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
   [Brisano sporočilo]
10.8.2010 12:57:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1240
10.8.2010 13:38:16   
Najaa
Pa sej je rekla, da bo napisala več, ko bo v službi...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
10.8.2010 13:39:36   
darja.mark
sej vemo user posted image   no, vsaj jaz. Tačas pa krajšam čas s tem da čvekam...ups, smetimuser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
10.8.2010 14:17:24   
maja1488
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Pa sej je rekla, da bo napisala več, ko bo v službi...

Naj gre že enkrat v službo user posted image . Me čakamo.

Kje pa se je gospod Kuzma zgubil?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
10.8.2010 14:37:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488
Naj gre že enkrat v službo user posted image .

Evo me v službi user posted image . Ne boste verjele, ampak vsake toliko moram pa tudi kaj službenega naredit, tako, da ne morem takoj na RR. Danes pa sploh ne, ker je cela štala na cesti zaradi tistih kamionov, ki poskušajo zapirati vse okrog Stožic. Je*enti politiko. user posted image

V glavnem... pristavila sem džezvo za 1. službeno kavo, potem pa sestavim nkaj kolikor toliko berljivega.

Aja, Živka... na hitro sam en primer. Predstavljaj si, da si ti Mauro/Marko. Iščeš svojo mamo. Tvoj edini cilj je, da jo najdeš. "Preko trupel" nisi pripravljena iti, ker obstajajo tudi drugi načini. Bi želela, da se javno piše vse o tvojih družinskih članih, čeprav to ne bi nič pomagalo pri tvojem iskanju mame? Najbrž ne. In zato tudi jaz ne pišem vsega, kar sem izvedela mimogrede, med iskanjem Džovane. Če te zanimajo "dirty details", jih boš morala najti sama. Od mene v javnost ne bodo prišli.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
10.8.2010 14:54:23   
Kerensa*
V glavnem... pisala bom "po obrokih", kajti danes me bombardirajo z delom, odprtega posta pa ne morem predolgo pustiti, ker potem napiše samo "error". user posted image

Mislim, da se bo treba, da se najde Džovano, vrniti kaj precej v preteklost. Dobra podlaga za to je današnji članek v Slovenskih novicah.

Prvi podatek, ki smo ga javno imeli, je bil ta, da so Džovano avgusta 1971 našli na Jesenicah, na vlaku Hella Express št. 410. Ta podatek 100%-no drži, kajti g. Jerman pozna gospoda (nekaj na M, ampak mi je uspelo pozabiti), ki je leta 1971 za revijo Jana napisal članek o najdeni Džovani. In ta M je osebno govoril s sprevodnikom, ki je Džoano našel. Torej temu podatku lahko rečemo, da je dejstvo.

Še vedno manjka podatek, kje je bila Džovana od avgusta 1971, ko so jo našli, pa do 04.04.1972, ko je bila pod oznako "neznana deklica" pripeljana v Dom Malči Beličeve v Ljubljani. Datum, kdaj je bila pripeljana, je uraden, torej ga tudi lahko smatramo kot dejstvo. Sicer ne vemo, kdo jo je pripeljal v Dom Malči Beličeve, ampak z veliko verjetnostjo lahko sklepamo, da je bila to oseba s CSD Jesenice. Kdo, (še) ne vemo.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 10.8.2010 14:58:13 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
10.8.2010 15:09:13   
Kerensa*
Po podatkih 99-ih % fizičnih oseb, ki so bili v kontaktu z Džovano od njene najdbe na vlaku pa vse do njenega "izginotja", Džovana ni bila gluhonema, niti ne slušno in/ali govorno prizadeta. Vsi podatki, ki prihajajo od teh ljudi, pravijo edino to, da je Džovana "govorila drugače", kar pa si vsakdo razlaga po svoje. Nekateri to povezujejo s slušno in/ali govorno prizadetostjo, drugi z balkanskim naglasom, tretji spet s čim drugim. V bistvu edini, ki trdijo, da je bila Džovana popolnoma gluhonema, so v Domu Malči Beličeve. Sedajšnja direktorica se Džovane seveda ne spomni, ker je takrat ni bilo tam, tako, da sklepam, da so to besede takratne tajnice v Domu, s katero je sedajšnja direktorica govorila. Zanimivo se mi zdi, da je Džovana, če res ni bila ne slušno, ne govorno prizadeta, uspela, kot 9-letni otrok, prepričati strokovnjake s tega področja, da je gluhonema. To, za moje pojme, nakazuje na njeno zelo visoko inteligenco. Razlog, zakaj je igrala gluhonemega otoka, je zaenkrat seveda še neznan, popolnoma možno pa je tudi, da sploh ni igrala, ampak, da je bila, zaradi stisk, ki jih je preživljala (o tem kasneje), dejansko tako zelo prizadeta, da se je popolnoma zaprla vase. Da so pa na določenih delovnih mestih ljudje, ki naj bi bili strokovnjaki, pa to niso, pa udi vemo vsi. RR-ovk jih lahko primerjate z npr. nekaterimi današnjimi uslužbenci JU, ki so sami sebi namen. user posted image Za moje naaljnje raziskovanje bom jaz verjela tistim 99-im % ljudi, ki trdijo, da Džovana ni bila ne gluhonema, ne slušno in/ali govorno prizadeta, temveč popolnoma zdrav otrok. To bom vzela za dejstvo (na način "več glav pač več ve" in "če 99 ljudi trdi eno, eden pa drugo - kdo ima potem najverjetneje prav?").

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1246
10.8.2010 15:19:36   
Kerensa*
Zdaj lahko "skočimo" na včerajšnji članek  Slovenskih novicah, kjer je g. Jerman na podlagi pričevanj zapisal naslednje:

"Takoj, ko sem v Novicah videla njeno fotografijo, sem se spomnila Džovaninega prihoda. Z mamo Slavico, ki naj bi se dekliško pisala Rodić, morda pa tudi Radić, sta prišli k Slavičini sestri, Džovanini teti Ljubinki. Sestri naj bi bili po rodu iz Banjaluke ali njene okolice. Ljubinka je bila  nekem obdobju zaposlena v ljubljanskem hotelu Slon, njen mož pa je delal v Iraku. Slišala sem, da sta pozneje odprla avtopralnico na Dolenjski cesi, a sama nisem bila nikoli tam. Takoj smo jo opazili, ker je bila tako prikupno temnolaso dekletce in prava klepetulja. Da bi bila gluhonema, kot pravijo nekateri viri, sploh ni res! Džovana nas je vse sosede očarala s svojo prikupnostjo. S Slavico naj bi prišli v Ljubljano iz Italije in govorilo se je tudi, da je Džovanin oče Italijan. Slavica, ki je bila visoke in suhe postave, je bila na Džovaninega očeta huda. Velikokrat je rekla, da bo Džovano odpeljala kar k očetu. Na Kolezijski ulici nista ostali dolgo, morda dva ali tri mesece."

Gospa, ki je to povedala g. Jermanu, želi ostati anonimna, tako, da tudi jaz nisem niti neuradno izvedela, kdo je.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 10.8.2010 15:20:24 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
10.8.2010 15:30:30   
Kerensa*
Vse, kar je povedala anonimna gospa, lahko vzamemo kot dejstvo (razloga, zakaj je temu tako, ne bom pisala javno) in vse to se je dogajalo prej, preden so Džovano našli na vlaku. To zgodbo skoraj v celoti spremeni.

Razmišljali smo namreč, kje so starši Džovano dali na vlak - ali je bilo to izven meja YU (vlak je namreč prihajal iz smeri Istanbula) ali v YU (kar smo smatrali za bolj verjetno, saj bi Džovano drugače najverjetneje odkrili že ob vstopu v YU). Zdaj je zadeva jasna - na vlak je stopila kar lepo v Ljubljani. Ne vemo pa (še), kako oz. zakaj. ajverjetnejši sta dve možnosti. Prva je ta, da je Džovano na vlak posadila njena mama Slavica in jo poslala k očetu (ampak v tem primeru je sfalila vlak, saj ta ni bil namenjen v Italijo), druga pa ta, da je Džovana mami (Slavici) ušla.

Razlog, zakaj bi ušla? Načeloma niti ni pomemben (neuradni del ostaja pri meni), ampak je pa možno, da je ušla zato, ker ji je mama tako ali tako govorila, da jo bo poslala k očetu. Kako je bilo res, seveda (še) ne vemo, ampak tudi otroku lahko takšne besede (ki kažejo na neurejene odnose med Džovano kot hčerko in Slavico kot mamo) zrastejo do vrha glave in - gre. Če sklepamo, da je bila Džovana zelo inteligenten otrok, lahko sklepamo tudi, da se je zdela sama sebi dovolj sposobna, da sama pride do očeta. Pot je, vsaj okvirno, zagotovo poznala, saj je iz Italije (torej najverjetneje od očeta) z mamo Slavico prišla v Ljubljano (ne vemo, ali je bilo to prvič ali ne, zagotovo je bilo pa zadnjič - vsaj z mamo).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
10.8.2010 15:36:05   
mojca*
a potem je njena mam slavica ni iskala ali kako?
saj bi jo, če jo je iskala, najverjetneje tudi našla.....user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
10.8.2010 15:37:45   
Kerensa*
Kar se mene tiče, se mi "zaplete" pri priimku. Rodić.

Do sedaj je bilo rečeno/mišljeno, da je to priimek, katerega so Džovani dodelili na CSD Jesenice, a očitno temu ni tako. Tukaj spet vidim samo dve možnosti:

1.) Džovana JE povedala poleg svojega imena tudi svoj priimek. Zagotovo ga ni takrat, ko so jo našli na vlaku in zagotovo ga ni v Domu Malči Beličeve, saj je tudi iz Doma odšla kot "neznana deklica". Ker vemo (to je dejstvo), da je bila 04.09.1972 premeščena v Zavod za gluhe in naglušne v Ljubljani, sklepam, da so ji uradno ime in priimek "dodelili" v času, ko je bila tam, saj je takrat, ko je rodila Maura/Marka, že bila tudi uradno Džovana Rodič. Nekomu je torej povedala ali napisala svoj priimek. In ko ga je - zakaj na podlagi teg ni nihče sprožil iskanja za njenima staršema? Nenazadnje je bila otrok pod skrbstvom CSD-ja, nameščena v Zavodu. In - če je povedala svoj priimek, ali je še komu povedala še kaj?

2.) Možnost, da bi nekdo od njenih skrbnikov (na CSD ali v Zavodu) naključno zadel njen priimek, je nična.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......