|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mama, kje si?
14.7.2010 14:40:35   
darja.mark
Ja to je tista, ja ki je sama na fotografiji ki jo ma na fb-ju. Evo, sem ji odgovorila da vidim da ji nisem pisala samo jaz ampak tudi druge, da jo išče njen sin in da mu me prek foruma pomagamo. In se ji lepo zahvalila ker mi je odpisala in mi na koncu zaželela srečo pri iskanju.

In mi je 'teta' odgovorila nazaj:

Giovanna Rodi 14. julij ob 14:25 Prijavi
Hello again,

Can you give me more information about Giovanna....how old she is, her description, where she lives, her son's name, how old he is, where he lives, was he adopted?

I will phone the Rodi's from Montreal, they may have a connection to her.....apparently most of the Rodi's are originally from Caserta Italy.

Hopefully in the network, somebody will find her :)
 Ji nisem še nič odpisala, sem najprej hotla vam povedat user posted image   Hmm, glede na to da je omenila Italijo, Men se je že od začetka zdelo da je Mauro italijansko ime, kaj pa vem, sliši se mi tko user posted image  ji bom pa definitivno odgovorila in ji razložila situacijo...kaj pa vemo, mogoče pa tale 'teta' celo kej pomaga :)  probamo lahko, ne?

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 701
14.7.2010 14:43:13   
malilump
Darja.mark se strinjam s tabo. Najboljše, da ji opišeš situacijo...saj vsi vemo, da več glav več ve. Sploh pa če še v tujini pomagajo...ni vrag, da je ne bi našli enkrat. Upam, da čimprej.

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 702
14.7.2010 14:48:03   
darja.mark
jap, sej zato. si bom vzela čas in ji kar prevedla članek s časopisov tako da bo dobila vse podatke in bo vedela točno za kaj se gre :)

Sem ji že odpisala da do večera ji pošljem prevedeno. Super, no nekam se premikamo, upam da nas bo peljala h komu ki bo vedel kaj več user posted image

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 703
14.7.2010 14:49:38   
Vijoličarka
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mislim, da sta že pokojna.

V članku piše, da se je novinarka pogovarjala z njimauser posted image . Verjamem, da o Giovanni nista nič vedela - ampak verjetno tudi rejniki niso smeli kar povedat, kje je zdaj Marko, ko je prišla Givoanna k njim ponj. Ne vem, zakaj bi bili zdaj zato slabi ljudje??? Onadva nista nič vedela, rejniki pa niso smeli povedat, kam so dali posvojenega otroka - saj to je praksa pri posvojitvah, kajne? Razen pri odprtih, teh pa takrat ni bilo...

Po mojem nista bila slaba, trudla sta se po svojih močeh kolikor se je dalo!
v članku je povedal, tako
Odkril sem jih 16. junija letos, ko sem se po vsej mori, ki sem jo preživel, odločil poiskati svoje 'korenine', ker do takrat nisem vedel ničesar, razen tega, da me ni marala, da je bila grda ...« to se pravi,da so mu govorili o materi (kdo se ne ve???) ali pa so si samo izmislili in rekli kar tako iz obupa ko je hotel kaj preveč spraševat o družini in so se bali

Jaz sem, vsaj kakor je bil članek napisan, razumela drugače. Ne, da sta mu posvojitelja govorila grdo o mami, ampak da je bil glavni problem v tem, da je bil posvojen v precej neprostvetljeno okolje, ki posvojencev ni sprejemalo kot enakopravne člane družbe, temveč kot nekakšne 'pankrte' in v stilu 'otroci odgovarjajo za grehe staršev' je Marko dobil polno dozo.

Recimo, zadnjič sem spoznala neko gospo, ki je jokala, da bo njihova družinska kmetija 'izgubila ime', saj njen brat nima otrok, pa čeprav sta si z ženo zelo prizadevala. Na vprašanje, zakaj nista posvojila, je bil odgovor, da 'se težko dobi' in da 'ne moreš prebrati', ob omembi drugih držav (Rusije, Makedonije itn) je bila čisto zgrožena, ker 'že tako ne veš, kaj dobiš, kaj šele uni cigani'. Gre za ljudi iz precej zaprtega okolja in polnih predsodkov.

Po moje je bilo v Markovem okolišu kar lepo število ljudi, ki so bili do njega nezaupljivi, ker 'se ne ve, od kod je prišel' in so tudi svoje otroke vzgojili v nezaupanju in odklonilnem odnosu do njega. In otroci so mu v šoli metali zmerljivke in očitke, vse to, kar so slišali doma in najbž še marsikaj dodali zraven, za dramatični učinek. Povprečno čuteč človek si z lahkoto predstavlja, kaj to naredi mladi duši.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 704
14.7.2010 14:52:06   
Lolek in Bolek
Kerensa a se ti je mogoče že javil in ti povedal, da se je mati pofočkala sama???
Ali se detektira dalje. Nič se na javiš, porkala, tuki nas vsaj 60 čaka kako svežo infouser posted image

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 705
14.7.2010 14:57:16   
malilump
Kerenso je pomojem vodka od včeraj in današnja vročina vrgla iz tira user posted image

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   [Brisano sporočilo]
14.7.2010 15:01:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malilump)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
14.7.2010 15:14:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek
Še najbolj pa to, da sta mu rejnika ves čas govorila slabo o mami. Packa sta. Česa sta se bala. Pogledati resnici v oči. Sta vedela ves čas morda, kje je mama? Morda dobivala pisma? Jih skrivala pred njim? Itak se slej ko prej izkaže, da ima laž kratke noge. In po vsem tem naj jih spoštuje? seveda, z vsem spoštovanjem.
Če bi bila prava rejnika in se jima ne bi šlo samo za ne vem kaj, bi mu pomagala poiskati mamo in mu ne bi nesramo lagala. Danes bi jima bil morda bolj hvaležen kot lasten otrok, tako pa bosta dobila, kar sta skrivala pod preprogo. Laž. Jaz jih niti v snu ne povoham več. Bogsigavedi, kako sta šele ravnala z njim

Verjetno si mislila posvojitelja, kajne? Sodeč po Maurovih/Markovih besedah v medijih mu je bilo rečeno (nimam člankov pred sabo - morda sem si slabo zapomnila), da ga mama ni marala. Kdo mu je to rekel, se mi zdi, da ni zapisano, ampak sklepai se da, da sta bila to posvojitelja, ni pa nujno, saj Mauro/Marko pravi, da je ves čas vedel, da je posvojen. Če sta mu to rekla onadva, sta tu dve varianti. Ali sta tako mislila zato, ker sta vedela, da ga je vposvojitev dala neporočena mladoletna mati (to STA vedela) in se jima je tako zdelo, ali pa sta "prenašala" informacije od koga drugega, za kogar pa mi ne vemo. V vsakem primeru pa onadva finančne koristi od posvojitve nista imela. To bi imela, če bi bila rejnika.
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kerensa, z rejniki ti nisi govorila (ne z markovimi posvojitelji, ampak z rejniki, ki so oba imeli od njenega 15 do 18 leta?)

Nisem. Rejnica, ga. Kolenc, je že pokojna, do njene družine (moža, potomcev, sorodnikov) pa nisem šla.
ampak verjetno tudi rejniki niso smeli kar povedat, kje je zdaj Marko, ko je prišla Givoanna k njim ponj

Pokojna rejnica ni vedela (menda), kam je bil dan Mauro/Marko v posvojitev.
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mrak
očitno 'naša' Giovanna Rodi ni taprava

Res je, ni prava. Tudi midve sva v kontaktu preko FB.
IZVIRNO SPOROČILO: Lolek in Bolek
Kerensa a se ti je mogoče že javil in ti povedal, da se je mati pofočkala sama???

Ne, ni se mi še javil, me je pa poklicala oseba iz Delo revije d.d. (identitete še ne bom razkrivala), ki bo pri novinarki članka iz One preverila, ali je Mauro/Marko v kontaktu z njo.
Zdajle sem pa dobri 2 uri manjkala, ker sem šla v službo in ker sem morala tukaj vsaj osnove naredit', preden sem se priklopila na Internet. user posted image

So mi pa že odgovorili z dveh slovenskih veleposlaništve - iz Švice in iz ZDA. Iz Švice so mi sporočili, da so posredovali moj e-mail v Španijo (kamor sem ga poslala tudi sama), saj je zaenkrat tam večja verjetnost, iz ZDA pa so mi napisali, da oni nimajo CRP (ja kako, mater, se pa tam potem znajdejo?! user posted image ) in da tudi oni posredujejo iskanje v Španijo.

*ebemu mast, če pa iz Washingtona kontaktirajo Španijo, potem se bo pa že nekdo zmigal, kajne?

(odgovor članu Lolek in Bolek)
Neposredna povezava do sporočila: 708
14.7.2010 15:18:47   
malilump
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

*ebemu mast, če pa iz Washingtona kontaktirajo Španijo, potem se bo pa že nekdo zmigal, kajne?

Upam, da res.

Val - 16.10.2006
Neva - 27.3.2013

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 709
14.7.2010 15:55:19   
Kerensa*
Odpisali so mi iz Bruslja...

prosim vas, da vašo poizvedbo za omenjeno osebo opravite za naše veleposlaništvo preko vaše upravne enote. Poizvedbe vedno potekajo po uradni poti. Ko bomo prejeli prošnjo za poizvedbo od upravne enote, bomo začeli s postopki iskanja omenjene osebe.

Kam torej zatežim - na UE Jesenice?

(odgovor članu malilump)
Neposredna povezava do sporočila: 710
14.7.2010 16:07:50   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

No očitno 'naša' Giovanna Rodi ni taprava in ste jo kontaktirale tudi nekatere tukaj, zjutraj sem ji namreč poslala na fb prošnjo za prijateljstvo, pa mi je napisala sporočilo, dodala me pa ni :

Giovanna Rodi 14. julij ob 13:54 Prijavi
Hello,

Are you looking for a Giovanna from Europe? I am not the one that you are looking for....good luck in your search :)

ajej si kar predstavljam kolk sporočil je reva dobila....

če smem predlagat: super da se angažirate in trudite, ampak a ne bi bilo dobro, da se zmenite in potem ena kontaktira naprej... user posted image da ne najdete ta prave, ta pa se ustraši user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 711
14.7.2010 16:09:39   
ronja
vijoločarka,tudi jaz sem tako razumela, zato sem se pa vtaknila v tole:
Še najbolj pa to, da sta mu rejnika ves čas govorila slabo o mami. Packa sta. Česa sta se bala. Pogledati resnici v oči. Sta vedela ves čas morda, kje je mama? Morda dobivala pisma? Jih skrivala pred njim? Itak se slej ko prej izkaže, da ima laž kratke noge. In po vsem tem naj jih spoštuje? seveda, z vsem spoštovanjem.
Če bi bila prava rejnika in se jima ne bi šlo samo za ne vem kaj, bi mu pomagala poiskati mamo in mu ne bi nesramo lagala. Danes bi jima bil morda bolj hvaležen kot lasten otrok, tako pa bosta dobila, kar sta skrivala pod preprogo. Laž. Jaz jih niti v snu ne povoham več. Bogsigavedi, kako sta šele ravnala z njim

ker čisto nič od tega ni nujno res, nič od tega ni marko rekel v članku, razen, da se ni počutil kot pravi sin.

Dvomim, da sta posvojitelja dobivala pisma - če so bila spravljena na CSD - tudi na splošno mislim, da ne dajejo pisem bioloških staršev posvojencem pred dopolnjenim 18.letom. Kdo pravi, da sta mu lagala, če posvojitelja sploh poznala nista njegove mame? Zakaj bi mu morala pomagat iskat mamo? veliko posvojiteljev težko sprejme dejstvo, da si posvojenec želi spoznat svoje biološke starše, ker to razumejo kot da mu oni niso dali dovolj, kot svoj osebni poraz, saj imajo ljudje vseeno navadno radi svoje posvojence... Rejnika pa sploh nista vedela, kam so Marka dali... Zato se mi zdi grdo tako blatit ljudi za nekaj, za kar po vsej verjetnosti niso čisto nič krivi...

Mogoče bi se rejnik (mož od rejnice) kaj spomnil, kam bi lahko šla - glede na to, da so jo oni imeli 2 ali 3 leta in so jo verjetno najboljše poznali...

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 712
14.7.2010 16:09:43   
Nasara88
kaj pa če bi še Lumpa poskusila (glede na to da si na vezi s to Giovanno, ki se je izkazala za nepravo) njo poprositi, če bi ona malo potelefonirala (zdaj ko pozna vsebino zgodbe) po teh tel. številkah iz Kanade, ki so jih punce gor dajale? Glede na to, da tukaj nobena nima jajc poklicati user posted image user posted image user posted image user posted image pa še ceneje je...user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 713
14.7.2010 16:14:19   
Kerensa*
Ah, v rit vse skupaj... napišite mi TOČNO številko (kaj moram vtipkati), pa bom jaz zdajle poklicala tisto, ki je v kanadskem imeniku kot "Giovanna Rodic".

Pa razjasnimo še en pojm...

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 714
14.7.2010 16:27:47   
froschi

kerensa-..ni ta giovanna rodic katero nameravaš ti poklicati ta s katero ste že povezani preko fb?...danes mi je kolegica povedala za sklicno št. canade oo1

lahko pa to poskusiš:
Rodick G
001-905-547-8411
11 Clinton St
Hamilton, ON L8L 3J7

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 715
14.7.2010 16:33:02   
Kerensa*
Preko FB smo v kontaktu z "Giovanno Rodi", v imeniku Kanade pa je še ena "Giovanna Rodic".

(odgovor članu froschi)
Neposredna povezava do sporočila: 716
14.7.2010 16:41:16   
froschi

Rodic G
001-905-891-3689
1329 Applewood Rd
Mississauga, ON L5E 2L9

pol pa je to to...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 717
14.7.2010 16:47:34   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: froschi
001-905-891-3689

A direktno takole vtipkam?

Aja, pa poslala sem e-mail na Policijsko upravo Ljubljana in prosila za srečanje s kriminalistom oz. osebo, ki vodi primer pogrešane Džovane Rodič.

(odgovor članu froschi)
Neposredna povezava do sporočila: 718
14.7.2010 17:09:42   
enea
Kerensa, kaj je??user posted image
Si še na telefonu, ali te je ka**p??user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 719
14.7.2010 17:12:02   
Kerensa*
Še nisem telefonirala, ker še ne vem, ali vtipkam takole, kakor je tamle zgoraj citirano, ali kako drugače.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 720
14.7.2010 17:16:34   
majch
moj skype pravi, da je to ok številka. Probaj...če ni dovolj cifer tako ne bo nič...

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 721
14.7.2010 17:17:03   
froschi

....ta cifra bi naj bila prava ja...direkt tako noter vtipkaj...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 722
14.7.2010 17:21:02   
Kerensa*
Samo, da rešim tole zmedo, ki mi jo je ravnokar naredil turški predsednik, pa pokličem.

(odgovor članu froschi)
Neposredna povezava do sporočila: 723
14.7.2010 17:25:03   
majch
Kerensa, ti pa imaš fajn službouser posted image  enkrat ustavljaš letala, drugič pa rešuješ zmedo za predsedniki...kdove, kaj še slediuser posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 724
14.7.2010 17:25:17   
Kerensa*
Klic ob 17:23 po našem času...

"Hello! No one is available right now to take your call. Please, leave a message."

Nisem pustila sporočila. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?