Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 14:13:49
|
|
|
|
BarbiG
|
Pozdravček vsem skupaj. Biba, poskusi mu dajat tekočino po žlički ali pa kr iz kozarca. Na začetku bo malo mimo teklo in boste mokri, ampak bo hitro bolje. Sem imela tud tak problem pri tadrugmu, ker ni hotel nobene flaške, dude itd. Ko sem mu poskusila dat vodo po kozarčku, je pa pil in je bil zadovoljen. Šele kasneje, nekje pri enemu letu je sprejel tisto šalčko, ki ne poliva kadar smo bili kje na poti. Drugače pa je bil ta glavni kozarec.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 14:22:20
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Pozdravček vsem skupaj. Biba, poskusi mu dajat tekočino po žlički ali pa kr iz kozarca. Na začetku bo malo mimo teklo in boste mokri, ampak bo hitro bolje. Sem imela tud tak problem pri tadrugmu, ker ni hotel nobene flaške, dude itd. Ko sem mu poskusila dat vodo po kozarčku, je pa pil in je bil zadovoljen. Šele kasneje, nekje pri enemu letu je sprejel tisto šalčko, ki ne poliva kadar smo bili kje na poti. Drugače pa je bil ta glavni kozarec. Barbi, koliko časa pa ste tole prakticirali? Mislim...koliko je bil star, ko ste začeli s tekočino po žlički? Ker če bo tole trajalo od našega 4m do 1leta, bo morala mama postati silno spretna Pa še vedno me zanima, koliko naj bi ob GH sploh dobil tekočine?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 14:32:16
|
|
|
|
biba007
|
Gapi, jupi za nove sanje. In za memo - zdaj te bosta mulčka lahko priklicala tudi iz novega vzhodnega krila . Obi, meni tole s paracetamolom ni ravno simpatično ... ma hudič v sili muhe žre, saj vem Lučka, čisto malo je manjkalo, pa bi se srečali. Sem hotela svoja fanta peljat na otvoritev. Je bilo fino? A to je bilo prav na licu mesta? Ker v vabilih je pisalo nekaj o hramu... Ajsi, a sem lahko en takle, akhem, micen netematski šnofovček? Kaj pa so "nove zadolžitve" gdč. SD? Goldy, auiiii! A jo boli? Menda je natresk zakon - info iz prve roke, čeprav se dotičnih zadreg ne spomnim .
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 14:37:50
|
|
|
|
obayifo
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 Obi, meni tole s paracetamolom ni ravno simpatično ... ma hudič v sili muhe žre, saj vem saj... zato pa odlašam, ampak res ne vem, kaj mi še preostane... je spet spal 20 min in potem dretje do joške
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 15:17:16
|
|
|
|
ledenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 Ajsi, a sem lahko en takle, akhem, micen netematski šnofovček? Kaj pa so "nove zadolžitve" gdč. SD? komot, dobiš na ZS sem rabla mal, da sem pogruntala, koga misliš glede vode - ne ga silit. probaj mu dat po žlički, če bo žejen, bo potem že pil. tudi kozarec jim je ponavadi všeč. sploh za igranje
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 16:09:02
|
|
|
|
Reby
|
bibon - pobrskaj malo po RR - na to temo je bilo ogromno napisano (koliko ml mleka dnevno / kg teže in koliko ml vode, čaja / kg teže) obi - pr nas mamo že 2 dni isto. Najprej spi 4 ure, potem pa zbujanje na 1 uro. Katastrofa. Sem mu dala Calpol, ampak nč ne pomaga, zobke mu namažem, nč ne pomaga. Potem pomislim, da so ušesa, pa nč ne vidim, da bi imel kaj bezgavke otečene, vročine ni, na pritisk ga ušesa ne bolijo in potem mu za vsak slučaj dam 2-3 kapljice netreska (oz. Sempervivum) v ušeska (Bibon, mamo tole zadevco doma ja ) Goldy - pikapoke za Aljo, revica, zdej pa še ušeska barbi - najbrž ju3 priletim dopoldan, ti še točno sporočim kdaj. Nekje okrog 9.30-10.00 gapii - jupi za skorajšnje dokončanje del.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 29.9.2010 21:29:22
|
|
|
|
ledenka
|
za bolančke! jaz v ušesa ne vem, če bi kaj kapala... sem precej skeptična, se lahko hitro naredi kaj narobe
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 6:32:30
|
|
|
|
Reby
|
Dobro jutro. Danes pa spimo celo noč ajsi - brez skrbi, ta zadeva je preverjena že od časa naših starih mam in nazaj. Jaz pa mislim, da je včasih bolje uporabiti kakšno domačo arcnejo kot pa lekarniško.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 8:13:37
|
|
|
|
gapii27
|
jutro bibon jes našima dajem po občutku pijačo.... med obroki vsakič dam obema flašo in potem spijeta kolikor jima paše... včasih 20 ml al pa 150ml čist različno... jes misli, da če bi bila žejna bi pila sej s sadjem tud pridobita nekaj tekočine... jutr pa grem v Mb z Rubin in Zvesto na dejt peljem pakete, drugače bi poštnina preveč prišla smo nakramali po celi vasi donacije
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 8:40:45
|
|
|
|
BarbiG
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Pozdravček vsem skupaj. Biba, poskusi mu dajat tekočino po žlički ali pa kr iz kozarca. Na začetku bo malo mimo teklo in boste mokri, ampak bo hitro bolje. Sem imela tud tak problem pri tadrugmu, ker ni hotel nobene flaške, dude itd. Ko sem mu poskusila dat vodo po kozarčku, je pa pil in je bil zadovoljen. Šele kasneje, nekje pri enemu letu je sprejel tisto šalčko, ki ne poliva kadar smo bili kje na poti. Drugače pa je bil ta glavni kozarec. Barbi, koliko časa pa ste tole prakticirali? Mislim...koliko je bil star, ko ste začeli s tekočino po žlički? Ker če bo tole trajalo od našega 4m do 1leta, bo morala mama postati silno spretna Pa še vedno me zanima, koliko naj bi ob GH sploh dobil tekočine? Biba, mi smo začel uvajat GH pri 4 mesecih, ker se je kar tresel, ko je nas gledal pri jedi. In je takoj zalaufalo. Kar pa se tiče popite tekočine, je pa povezano s težo, sam ti pa ne znam več zračunat. Se bom pa mogla tud jst spet naučit. Je pa tako, da smo mu jo dali toliko, kot jo je sam hotel. Po vsakem obroku GH sem mu ponudila vodo (druge tekočine razen mojega mleka sploh ni maral) in toliko časa, dokler je pil, sem mu dajala. Ko pa je z rokico odrinil stran kozarček, sem prenehala. Je pa iz meseca v mesec več vode popil. Jst sem delala bolj po občutku, na tisto predpisano količino popite tekočine pa sem bila pozorna le takrat, ko je imel drisko ali vročino zaradi nevarnosti dehidracije.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 8:45:26
|
|
|
|
BarbiG
|
Kar se natreska tiče, se pa strinjam s tabo Reby. Je večkrat bolje kaj domačega dat kot pa prec na zdravila it. Jst mam tud natresk doma, drgač bi pa dala kakšno kapljico toplega olja v ušesa, ker to tud pomaga. Spomladi pa za prehlade vsako leto naberem smrekove vršičke in naredim iz njih sirup. In morm rečt, da tale zadevca kr pomaga, ko začnemo kašljat pa smrkat. Aja, pa dobro jutro vsem skupaj.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 11:47:50
|
|
|
|
lana70
|
Bibek, meni poleg treh obrokov GH popije okrog 150 ml vode. Dojim pa še 2x vmes in 2x ponoči.
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 12:40:35
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana70 Bibek, meni poleg treh obrokov GH popije okrog 150 ml vode. Dojim pa še 2x vmes in 2x ponoči. U, super, viš, tole je pa koristno
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 15:46:54
|
|
|
|
biba007
|
Da se še tule pobaham z rezultatom prebiranja Paparice (HB sem jo odprla že včeraj - če bi me šele čez par mesecev razsvetlili s krustatami in drugimi gurmanskimi pričakovanji naših malčkov, bi me utegnila resno načeti gospodinsko-neadekvatna zakompleksanost, priznam ). Torej: danes pripravili poširana jabolka s cimetom in nadihom svežega grozdja in kostanjev. So šla za med . A, pa še par aktualnih zadev: 1. Bibon bi novo torbico. Nekaj majhnega, kurirčkastega, kar gre k siceršnji obloženosti z otročičem .... pač za denarnico, gsm, rezervno dudo in podobno. A, pa šik mora bit. Kakšen predlog? 2. Za par dni peljem naša fanta v terme, Pridna, ane? A lahko dam mulčka v otroški bazen? Kakšen obroč rabim in kje ga kupiti? A, pa še nekaj: Pri nas vse od uvedbe GH nismo imeli pokakanih pleničk. Mali kaka le še, če so pleničke dol. Se mu tkooo fino zdi. Svašta, a?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 16:00:08
|
|
|
|
BarbiG
|
Biba, bibonček gre komot lahko v bazen, sam ti predlagam, da kupiš neoprenske hlačke zaradi možnosti uroinfekta, ki se ga lahko dobi v bazenčkih. Pri teh hlačkah moraš pazit samo na to, da kupiš pravo velikost, tako da se lepo prilegajo.
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 16:13:52
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Biba, bibonček gre komot lahko v bazen, sam ti predlagam, da kupiš neoprenske hlačke zaradi možnosti uroinfekta, ki se ga lahko dobi v bazenčkih. Pri teh hlačkah moraš pazit samo na to, da kupiš pravo velikost, tako da se lepo prilegajo. A to gre čez plavalne pleničke? Kje jih prodajajo?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 16:24:56
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 IZVIRNO SPOROČILO: BarbiG Biba, bibonček gre komot lahko v bazen, sam ti predlagam, da kupiš neoprenske hlačke zaradi možnosti uroinfekta, ki se ga lahko dobi v bazenčkih. Pri teh hlačkah moraš pazit samo na to, da kupiš pravo velikost, tako da se lepo prilegajo. A to gre čez plavalne pleničke? Kje jih prodajajo? http://www.aquafun.si/index.php?main_page=product_info&products_id=2 zdaj je akcija za hlačke, ne vem zakaj imajo številke, ker nam na DIF-u so kazali ta iste hlačke, ki so imeli št. 68, 74,....... Paparico imam pa tudi jaz doma lalala...sposodila v knjižnici prejšnji mesec. Bibon, a boš delal zelenjavne osnove? Jaz sem si kupila aventove lončke za shranjevanje, sam že skuhat treba to zadevščno . Torbica...predlagam art by AB...imaš na FB, pejd na mojo stran, ali od Reby, ali.....ma mislim, da jo imajo vse...po naročilu, prekrasne torbice. Jaz sem nahrbtnik monster naročila za Živo.
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 16:27:07
|
|
|
|
lana70
|
sem vedela, da sem nekaj pozabila...baje da ALI plavalne hlačke ALI plenička...pleničke sem jaz kupila v BC, pazi na oznako, meni je uturila, kao za 7-13 kg, doma sem šele videla, da je za 3 do 6 kg oz. 7-13 lbs......(7eur).
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 17:35:09
|
|
|
|
biba007
|
Akhem, medtem ko je moj mali lubi zmazal, kaj smo že rekli, poširana jabolka s cimetom in nadihom svežega grozdja in kostanjev, je moj tavelik lubi pospravil tole žafranovo rižotko s škampi in zlatimi lističi. 2x AKHEM!!! Pa naj še kdo reče, da pričakovanja do nas sodobnih žensk niso VISOKA. Ni fer . Goldy, a grem žihr jaz tud štrajkat????
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 18:42:50
|
|
|
|
Reby
|
bibon - kdaj pa greste? Mam še plavalne pleničke zate, lahko ti posodim še neoprenske hlačke in obroček
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 19:53:55
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana70 Paparico imam pa tudi jaz doma lalala...sposodila v knjižnici prejšnji mesec. Bibon, a boš delal zelenjavne osnove? Jaz sem si kupila aventove lončke za shranjevanje, sam že skuhat treba to zadevščno . Bom. Ampak najbrž malce prilagojeno .... čebula mi ravno ne sliši k 4m... Avent tudi že nabavila. Najprej lončke ... ugotovila, da pridejo brez pokrovčkov ... in jovo-na-novo v štacuno. Matr jim . In za nameček ugotovila še, da so uradno zgolj za 4x rabo Torbica...predlagam art by AB...imaš na FB, pejd na mojo stran, ali od Reby, ali.....ma mislim, da jo imajo vse...po naročilu, prekrasne torbice. Jaz sem nahrbtnik monster naročila za Živo. Luštne IZVIRNO SPOROČILO: Reby bibon - kdaj pa greste? Mam še plavalne pleničke zate, lahko ti posodim še neoprenske hlačke in obroček Rebiček, zlata si, ma bi mi bilo kar prenerodno . Gremo pa v nedeljo. Nekaj pleničk imam - me je Lanči spomnila, da moram preverit, za koliko kg. Obroček moram pa itak nabavit ... ampak ne vem, če ni še malce prezgodaj? Glavico sicer drži, ampak sedeti pa res še ne znamo...
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 20:19:57
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 Bom. Ampak najbrž malce prilagojeno .... čebula mi ravno ne sliši k 4m... ja...saj lahko spustiš... Avent tudi že nabavila. Najprej lončke ... ugotovila, da pridejo brez pokrovčkov ... in jovo-na-novo v štacuno. Matr jim . In za nameček ugotovila še, da so uradno zgolj za 4x rabo ...in če jih kupiš ločeno (pokrovčki, posodice), pride ceneje.. Fredov obroč...jaz sem ga kupila na bolhi, jih je kar nekaj po 10-15 eur, nov je 35 (v BC). In ni potrebno da zna sedet, važno da drži glavico pokonci. Kaj se je meni zgodilo ta teden.....grem po termometer za Živo, ker z digitalnim ji nisem mogla zmeriti....kupim (ta poceni so vse pokupili) enega za v ušeso. Pridem domov, v 20-ih poskusih mi ni uspelo NITI ENKRAT izmeriti temperaturo. Čist besna, sem si rekla, en drek, če sem dala 50 eur za tega, bom pa še doložila pa kupila onega na daljavo. Ajdi v BC. Pošljem prijateljico, pride paketič domov, odprem škatlo - PRAZNA!!!!Sem kar onemela! Kličem BC, se mi opravičijo, ker jih baje poberejo ven, ker jih kradejo. Ok. Prijateljica prinese koooončo to zadevico (jo opozorim, na baterije) brez baterij...ker ima baje baterija neko varovalo, ki ga aktiviraš in bla bla...odprem - PRAZNO!!!! Potem sem pobrala baterije iz baby varuške, pop !!!!! Presnete babure! Berem navodila in kao baterije niso priložene, ne glede na to, da je v škatli odprtina za njih . Aaah, sem se skihala.
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 30.9.2010 20:21:29
|
|
|
|
lana70
|
ups, kaj sem to ščarala ..aja, termometer - f e n o m e n a l e n! Klik proti čelu ali za ušeso in temperatura je odčitana, brez nekih štirih bip in ne vem še kaj...
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 1.10.2010 8:51:54
|
|
|
|
biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana70 Fredov obroč...jaz sem ga kupila na bolhi, jih je kar nekaj po 10-15 eur, nov je 35 (v BC). In ni potrebno da zna sedet, važno da drži glavico pokonci. U, super, tole pa znamo Rebi, potem si pa z veseljem sposodim, če še velja ... Me je moj ravno peglal, kako smo nepripravljeni - pa da ne bom ravno zdaj še z Bolho težila Lanči, z BC imamo pa tudi pri nas katastrofa izkušnje ... da sploh ne omenjam nepojasnjenega pribitka na cene . Tole s termometrom na dotik pa mene tudi zanima. A lahko probaš, kakšna je variacija, če opraviš 5 meritev zaporedoma?
|
|
|
|
RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del 1.10.2010 10:56:43
|
|
|
|
lana70
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba007 IZVIRNO SPOROČILO: lana70 Lanči, z BC imamo pa tudi pri nas katastrofa izkušnje ... da sploh ne omenjam nepojasnjenega pribitka na cene . Tole s termometrom na dotik pa mene tudi zanima. A lahko probaš, kakšna je variacija, če opraviš 5 meritev zaporedoma? ...evo, 5 zaporednih meritev, isti rezultat . Piše pa v navodilih, da termometer lahko prilagodiš v kolikor odstopa od klasičnega. Jaz sem ga takoj preizkusila in je bila meritev npr. s tem na dotik 36.5, z digitalnim pa 36.46...torej točen.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejoRaziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.