|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
26.9.2010 18:13:49   
lana70

IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

kak sponke to? nisem slišala, niti mi ni moja P nič rekla

kar reči ji, nalepijo take sponkice, ki potem vlečejo noht navzven pri straneh, ena je 20 eur, ma za 2 mala nohtka ti lahko da na pol, tako bo meni naredila...

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 851
26.9.2010 22:25:10   
Sempervivum
Goldy, sori user posted image  Preberem na hitro, pa ni volje za pisat. Se čist preveč dogaja. Danes smo praznovali nečakov RD, zdaj pa moram še za šolo delat, pol pa počasi spat. Mali mi še vedno ful kašlja, vmes sva bila še 1x pri P, pa pravi, da so pljučka OK. Ne vem, če ne bova še 1x šla, ker tole je prav grozno. Ko ga dam spat, potem ga moram vsaj 10x hodit dvigovat in umirjat, ker kreha, da je joj. Prejle mi je pa še bruhal user posted image

Bolančki, pikepoke za vas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mi smo vročino že imeli, upam, da ne pride runda št. 2 user posted image

V vrtec jutri še ne gremo. Kako bo naprej, pa še ne vem.

Mirno nočko vsem!

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 852
26.9.2010 22:50:31   
Goldy
Mi smo tudi bili danes pri dežurnem, ki pravi, da so pljučka ok, skoraj nič več ne smrka in ne kašlja, samo vročino še pa ima.user posted image  Po mojem so zobki, ker se drži za usta in joka. Tako bom jutri in če bo treba še pol doma.

semper* - saj te razumem, te pa pogrešam.user posted image  Mah, jaz imam tudi gužvo v službi, a bo že. Jutri itak začnemo s stavko....

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 853
26.9.2010 22:59:02   
Goldy
semper - meni je A tudi ta teden 1x tako kašljala, da je bruhala. user posted image  A na pevske še hodita???

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 854
27.9.2010 11:40:11   
kimsy
Najprej za vse, ki jih potrebujejo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša bejba je kar ok, še vsake tok mal driska, ampak je P rekla, dq to lahko še nekaj časa traja, da se dokončno ščisti. Mami Kimsy pa je sklenila, da more štartat z dieto, da grem po novem letu lahko v akcijo še za kako malo nagajivko ali nagajivčka. Morem pa zgubit vsaj 7 kg, drugače me bo v drugo razneslo! user posted image user posted image user posted image

Spimo pa spet katastrofalno. Dajte mi tiste, ki ste imele flašo povedat, kdaj je bil ukinjen nočni obrok? Mi smo zdržali cele 3 dni, zdaj pa spet fešta. Vzrtajam do ene pol petih, ampak potem ne zmorem več, 100x vstat dat dudo al pa čaj... Ko spije mleko pa zaspi za ene 3-4 ure, a mate kak predlog? A je človeško, da jo pustim tri noči ali pač kolikor bo potrebno in ji ne dam nič mleka, al to ni lih humano? Nimam pojma kaj naj nardim... al naj počakam, da se sama odloči kdaj ma dovolj?

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 855
27.9.2010 12:10:48   
sonček33
Kimsy, L. je ponoči pil melko po flaški do 17 m. Čist predolgo. Ker je bilo to meni bolj kamot, kot biti ponoči pokonci. POtem sva se enkrat zemnila, da pač morava to ukint. Ene tri dni je ponoči klical "meka, meka" (mleka, mleka), kakšni dve uri bedel ...potem pa ugotovil, da nič ne bo. Sva mu dala sicer vodo, a je ponavadi ni spil. Tudi zdaj še kdaj ponoči, ko se zbudi, reče, da bi melko,a  ga en dobi. Moj nasvet - čimprej ukinita.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 856
27.9.2010 12:54:52   
biba007

IZVIRNO SPOROČILO: kimsy

Najprej za vse, ki jih potrebujejo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

PODPISuser posted image

Lanči, na brzino ... mladenič ima namreč svoje standarde - in jih dosledno uveljavljauser posted image

Glede pitja vode: raziskave so tule malce drugačne od priporočil naših P. Pri micenih dojenčkih je voda, zlasti v večjih količinah, odsvetovana, ker se prehitro absorbira in poruši ravnovesje kalija in natrija v krvi. V ekstremih lahko vodi celo do epileptičnih napadov (vir: Združenje ameriških pediatrov). Namesto vode priporočajo mleko, če to ne gre, pa vsaj čaj, da se omili hitrost absorbcije.

Evo, saj vem, spet nekaj novegauser posted image . No, meni je dalo misliti ... sicer pa, saj veš, vsaj po svoji pametiuser posted image

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 857
27.9.2010 13:14:39   
gapii27
oooo bibon dopust? kako?

mi smo ukinli nočni obrok hmmmm pr enih 4 mescih?  se pa kot že vsi veste zbujamo ponoči že ene 4 tedneuser posted image

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 858
27.9.2010 13:37:46   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: biba007

Glede pitja vode: raziskave so tule malce drugačne od priporočil naših P. Pri micenih dojenčkih je voda, zlasti v večjih količinah, odsvetovana, ker se prehitro absorbira in poruši ravnovesje kalija in natrija v krvi. V ekstremih lahko vodi celo do epileptičnih napadov (vir: Združenje ameriških pediatrov). Namesto vode priporočajo mleko, če to ne gre, pa vsaj čaj, da se omili hitrost absorbcije.

naša P svetuje vodo od uvajanja GH naprej, prej pa, če je vroče.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 859
27.9.2010 15:33:38   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

Točno tako je tudi pri nas. Po uvajanju GH pa voda. No, pri nas N. itak noče nič drugega piti kot vodo, od 9-12 mesca je ukinila mleko, ga ni hotela piti, potem pa kar na enkrat spet želja po mleku. Tako da ga zjutraj popije kar 2dl, pa zvečer 1,5dl. Drugače pa ne mara sokov, čaja, samo vodo hoče piti.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 860
27.9.2010 15:35:19   
lučka 25
A ja, nočni obrok pa smo ukinili pri 4 mescih, pač ni več hotla pit mleko, je popila samo ene 10ml. Potem sem ji dala 2 noči čaj, je popila samo dva požirka,...in to je to. Smo hitro ukinili nočni obrok in je res od večerje do zajtrka zdržala 12 ur, tudi če se je zbudila prej ni imela želje po hrani.

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 861
27.9.2010 17:52:06   
biba007

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

Ajsi, naša tudiuser posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 862
27.9.2010 19:09:22   
Reby
nočno hranjenje - ukinili pri 7 mesecih, ko sva se nehala dojiti. Sem mu dala čaj in še zdej dobi ponoči čaj.
Vode nikoli ni pil, ker ni hotel, mu kuham čaj (otroški Krtek ali pa bebe čaj). Zdej, ko so vsi v vrtcu smrkavi, mu dam še malo limone in medu noter. Vodo pije edino iz kozarčka.

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 863
27.9.2010 23:06:24   
Goldy
A je zakuhala na 40. user posted image  Res je bila boga, čisto mirna... No, pol je pa svečka prijela in se je že smejala, čebljala... Lubika moja zlata. Tako da bom jutri tudi doma...

Voda - naša je začela piti vodo, ko smo začeli z uvajanjem GH, pije pa samo vodo, čaja ne, sokove le tu in tam. Včasih zjutraj ali zvečer pije mleko.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 864
28.9.2010 12:20:40   
Goldy
Ma, smo spet padle na drugo stran.user posted image

Verjetno ste vsi na sončku. user posted image Naš sonček pa spančka. Kasneje pokličem P in vprašam, kaj nam je storiti s to vročino...user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 865
28.9.2010 12:50:35   
lana70
Ojoj, pa kaj je to user posted image , Živa danes ponoči zakuhala na 38,2, groza, zabasan nosek, aspiratorja se je pa tako bala, da ji sploh nisem mogla očistiti noska user posted image . Sem kupila nek ušesni termometer, ma jaz sploh ne morem izmeriti vročine, ne gre in ne gre, sedaj grem zamenjat za onega na daljavo Lanaform. Kakšne izkušnje s tem termometrom???

.....in prišla je Živa....

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 866
28.9.2010 14:19:31   
Reby
goldy - bogica Alja, pikapoke user posted image  user posted image  user posted image . Naš je imel samo en dan vročino (posledica cepljenja, zobki), sem vidla, da že ornk rinejo štirke spodaj ven in posledica tega je zbujanje ponoči vsako uro (sem mu namazala, dala Calpol), pa nč ne pomaga.
lana - poskusi ji izmeriti, ko spi. Na daljava, kaj pa vem. Po mojih izkušnjah je še najbolje merit pod pazduho ali v ritki.

Danes sem prišla po T-ja v vrtec, je kar zakričal od veselja, ko me je videl in potem se je igral naprej, sploh ni prišel do mene user posted image  Šele, ko sem mu rekla, pridi k mamici, je prišel in že dajal vsem papa.

(odgovor članu lana70)
Neposredna povezava do sporočila: 867
28.9.2010 16:44:48   
biba007
A žihr še malo na temo voda/čaj in GH:
Kdaj ste ponudile pijačo?
Toplo ali hladno?
Koliko naj bi 7kg otročiček ob GH sploh popil?
Kako pogosto?

Rebika, Tomi je car. Itakuser posted image . Saj smo vsi vedeli, da je samo vprašanje časa, kdaj bo zbriljiral še vrtičkanjeuser posted image .

Uuuuuuuuuuuuu, Goldy, tole pa ni hec! A to je kombinacija zobkov, kašljanja, pa še česa? Da si nisi le ti vzela tegale štrajka čisto preveč k srcuuser posted image ? BTW, moj že drugi dan benti, če mu zdaj ni treba več davkov plačevat, ko mu država odreka storitve...user posted image

Gapi, dopust je bil tak...no...brzinski... ampak mi potem, ko mi je stisnil všeč-mi-je še minister za promet, res ni več kazalo, da se lotim obširnega pojasnjevanja, kako si je la-mama-nouveau tole zamislilauser posted image . Sicer pa .... tudi enodnevni gremo-na-morje štejejo, ni resuser posted image ? Viš, ena sama uvidevnost me jeuser posted image . Kdaj pa pri vas selitev?

Lanči, tile ušesni termometri so fensi-šmensi, ampak ker meriš z laserjem na bobniču, ušesni kanal pa je zavit, naj bi kao napravil 5 meritev in vzel povprečje.
In pri tem gladko izgubil bistveni razlog za izbiro te meritve: priročnost, brzino in zanesljivost.
Evo.
Namesto ušeska je nam P priporočila klasiko - ritko.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 868
28.9.2010 17:09:06   
Reby
bibon - jaz imam tale jedilnik, sem ga že enkrat prilepila, pa malo pošnofaj user posted image

Uvajanje goste hrane

Meseci: 6+
1. riž
2. korenje, bučka
3. krompir, koruza
4. cvetača, koleraba
5. jabolka, hruška, marelica
6. manjše količine žit z glutenom (oves, pšenica...)
7. na koncu priprave dodajamo k jedem manjše količine olja (10g = 1 žlička / 150-200 ml obroka)

Količina obroka: 230-250 ml

Konzistenca hrane: tekoča živila, pretlačena živila, živila nastrgana na strgalnik

Izberemo 1 obrok v dnevu, ko otroku ponudimo zgoraj navedena živila. Nova živila uvajamo na 3-4 dni. Ostale obroke se otrok še doji oz. hrani s prilagojeno mlečno formulo. Ob uvajanju goste hrane pričnemo ponujati prekuhano vodo (nekaj žličk) po obroku. Čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

Meseci: 7+
postopno dodajanje beljakovinske hrane (30-35 g), nadaljevanje uvajanja različnih vrst sadja, zelenjave, žit

meso 2-3x tedensko
1. perutnina, zajčje meso
2. žrebiček
3. teletina

ribe 2-3x tedensko
1. mastne morske ribe
2. bela riba
3. sladkovodne ribe

230 - 250 ml

pretlačena živila, dobro narezana živila

Primer jedilnika:
1. materino mleko/prilagojena mlečna formula
2. sadna kaša
3. zelenjavna kaša z dodatkom mesa
4. materino mleko/prilagojena mlečna formula
5. žitna kaša, materino mleko/prilagojena mlečna formula

Prekuhana voda od 400 ml/dan, poleg tekočine zaužite s hrano (mleko, sadje, juhe)
Čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

8.-9. mesec:
nadaljevanje uvajanja različnih vrst sadja, zelenjave , žit in beljakovinske hrane
rumenjak 1x tedensko
količina na obrok: 250 ml
pretlačena živila, drobno narezana živila

Primer jedilnika:
1. materino mleko/prilagojena mlečna formula
2. sadno-žitna kaša
3. zelenjavno-mesna kaša
4. sadno-žitna kaša
5. mlečo-žitna kaša, materino mleko/prilagojena mlečna formula

prekuhana voda od 400 ml/dan, poleg tekočine zaužite s hrano

čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

10.-12. mesec:
postopen prehod na družinsko prehrano
manjše količine kravjega mleka ali mlečnih izdelkov (jogurt, skuta, smetana - sladka, kisla, maslo)
sadni sok (kot vmesen obrok namesto sadja)
količina na obrok: 250 ml
pretlačena živila, drobno narezana živila, postopen prehod na družinsko prehrano

Primer jedilnika:
1. materino mleko/prilagojena mlečna formula, mlečno-žitna kaša
2. sadno-žitna kaša ali sadni sok
3. zelenjavno-mesna žitna kaša
4. sadno-žitna kaša ali sadni sok
5. mlečo-žitna kaša, materino mleko/prilagojena mlečna formula

prekuhana voda od 400 ml/dan, poleg tekočine zaužite s hrano

čaj, sladkane pijače odsvetujemo!

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 869
28.9.2010 21:02:05   
Goldy
Uuuuuuuuuuuuu, Goldy, tole pa ni hec! A to je kombinacija zobkov, kašljanja, pa še česa? Da si nisi le ti vzela tegale štrajka čisto preveč k srcu ? BTW, moj že drugi dan benti, če mu zdaj ni treba več davkov plačevat, ko mu država odreka storitve...

biba - Hja, nabrž ne bo šlo glih takole - z davki mislim.user posted image

A ima vnetje srednjega ušesa. Tako, da bom izgleda večidel stavke zamudila...user posted image

reby - hvala za pikepoke. Huraaa za Tomija in vrtec!!!!

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 870
28.9.2010 21:26:19   
ledenka

A žihr še malo na temo voda/čaj in GH:
Kdaj ste ponudile pijačo?
Toplo ali hladno?
Koliko naj bi 7kg otročiček ob GH sploh popil?
Kako pogosto?

uf, naš je pil vodo že od ene 2, 3 mesecev dalje, ker je bilo vroče.

sicer pa sem mu ob GH dala zmeraj kake pol deci vode, pa je popil, kolikor je hotel. hje pa pil iz lončka (poglej doidy cup ali nekaj takega). voda je bila sobne temp, čaj mlačen do topel

temperaturo mu pa merim pod pazduho, v ritki mi nekako ni simpatično.

pa še za bolančke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  da hitro mine!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 871
29.9.2010 10:54:48   
gapii27
dan dan dan

J bo dobil zonek Nr.2user posted image   se že dela bunkica, je včiraj bil zelooo cmerav in je mami vrgla oko v usteca in glej jo glej.. sem mu zvečer dala Calpol in je lepo pančkal, sam 2 se je zbudil user posted image

zdej še nina, A pa ga sračka zraven mene,se afna ko ena kozicauser posted image

selitev bo dokončna naslednji tedn...malarji še finiširajo, pol pa mora mami to vse še ene 3x prepucat in razpakirat stvari in pičimo novim sanjam naprotiuser posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 872
29.9.2010 12:08:54   
kimsy
gapii - juhuhu... kmal se boste preselil! user posted image  user posted image  user posted image
Goldy - držim pesti za A, da čim prej ozdravi.

glede pitja vode... Naša full velik pije, predvsem vodo, sadni sokovi ji ne grejo. Včasih ji mal komarčka podtaknem, drugače pa voda je zakon! user posted image

Naša pa še kar žura ponoč. Včeraj se je zbudila s takim jokom, da sm jo komaj potolažila, sm jomogla vzet k seb za par minut. Tak krik, da naju je skor kap. Sploh ne vem, kaj ji je... Še dobro, da čakamo zobke in mam vsaj zgovor... zobki bojo! Sm pa itak že cela povožena! user posted image

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 873
29.9.2010 13:48:32   
obayifo
pa kaj je to z našimi sončki user posted image user posted image naš je čist drug otrok!
mi se že 2 noči zbujamo na vsako uro ali dve, pa nikakor nazaj zaspat, joške so že čist skurjene, pa mi skos majco gor vleče in se dere, če mu prec ne ustrežem, čez dan je takoooooooo siten, da ni za nikamor, sem probala pogledat, če so zobki, pa ni šans, da bi pustu.. še okol ust ga ne smem obrisat. vročine sicer nima več, ampak dela pa take štale.. sem tut jaz že čist preč, pa še glava boli...
danes mamo prvi roditeljski v vrtcu user posted image , uvajat pa začnemo v petek. sem pa zihr, da nekaj časa ne bo jedel kosila, ker je to zanj absoluuutno prezgodaj, njemu ob 11.h paše sadje, ne pa krompir, ko se zbudi, pa lep cajt ne bi zajtrka jedu, je ob 8.h tut prezgodaj. ahhh, bomo vidl, upam, da bo počas premaknu te svoje 'ure'
btw, kaj mislte, glede na to, da je tako siten in da noče spat (tut čez dan spi sam pol ure), a naj mu kar 'na slepo' dam 1x mal paracetamola, da vidm, če bo kej bolš??

(odgovor članu kimsy)
Neposredna povezava do sporočila: 874
29.9.2010 14:06:30   
biba007
Rebi, hvala za receptke. Sem si jih shranila - na zalogo. Papica nam super šiba - očigledno sem bila pridna in si vzela tvoje nasvete glede (ne)odlašanja z uvajanjem k srcu. Plidna-plidna Biba.

Ampak ... ja, ni vrag, tudi pri najboljših zadevah je vednO kakšen AMPAK ... mali je super, zelenjava je super (bučke, krompirček, korenček. probali tudi že grahek - vse šiba) in sadje tudi (jabolko, breskev, danes dobi še hruško, pa da ga vidimo), AMPAK (no, pa smo tam): flaša ga ne zanima več. Uopšte. Popije kakih 40ml mml, potem pa pljuva in se gre bosansko škropilnico. No, ko mu v taisti mml zamešam kašico, slisti od 100-150ml, no problem. Flaša mu šiba le še ponoči, ko spi in se ne spomni, da je ravno ne bi. Aja, pa pil tudi ne bi več v naročju...

In zdaj me seveda, overzelous mamo, matra, koliko tekočine mora moj 4,5mesečnik sploh spit? Voda/čaj itak ne gresta, tako da govorimo izključno o mleku - ob GH? Se mi zdi, da tstega mml-ja v kašicah ne morem ravno šteti med tekočine, ali pač?

(odgovor članu obayifo)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.