|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010 - 2.del
18.7.2010 13:48:41   
micla
user posted image  čestitke novim punčkam!!!!

Pri nas se je vse umirilo. Včeraj do 2 zjutraj kar močni popadki vendar ne prou točni...z intervali vse od 15 pa na 5 minut, tko da sm bla res že v nizkem štartu, da se grem pokazat. Potem ob 01.30 me začne ful dol tiščat...grem na wc...me spuca, kot da bi imela najbolj hard rota virus in potem se umiri. Razen dveh odiskov wc-ja sem spala ko girica do 11.

Do sedaj pa kot da se včeraj ni nič dogajalo - nič ne čutim.user posted image Mislim...me prou malo heca. Sm se kar lotila pucat po kuhinji - grelnik za vodo, toaster, mikrovalovno....

Tko da jst še vedno čakam...ma vsaj malo se je shladilo, čeprav zdej je pri nas nehalo padat in je že malček bolj toplo.

micla

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 626
18.7.2010 14:45:45   
petrca2507
Jaz sem danes dopoldan med lulanjem opazila kri in se šla pokazat. čep je šel, MV se mehča, še redne popadke počakamo in gremo. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 627
18.7.2010 14:55:26   
pupika
petra in misla držita se, verjetno bosta kar obe počasi leteli v porodnišnico. Želim vama lep porod.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 628
18.7.2010 15:48:37   
Martinčka
soncekray in rozinca čestitkeuser posted image user posted image user posted image  Mala biba bravo za optimizem in močno voljo! le nacartajte se za vse živčne vojne nazaj...  zdravje je res najbolj pomembno pri naših malčkih!

micla tebe pa res nekaj heca... ampak očitno je da bo vsak čas tako da kar bodi v nizkem štartu še naprej...

jaz sem danes še malo prala, likala, kuhala... zvečer si še nogice zdepiliram in nohte uredim pa bom počasi tudi pripravljena da gremo po user posted image ... hihi... ah jaz mislim da še ne bo kaj hitro, čeprav me ves čas kaj špika in pride kakšen popadek ki me kar zalepi na sedežno, ampak nič rednega in očitno tudi ne resnega tako da mislim da se bomo še načakali da dobimo našo štruco v roke!

jutri imam sicer rutinski pregled ampak si nič kaj ne obetam iz njega.. bom pa jutri kuhala enoplončnico in še k frizerju grem jutriuser posted image  natrpan urnik ni kajuser posted image .. danes sem želela še na vaško veselico pa moj dragi ni pri voljiuser posted image ... jah nič grem zdaj na sladoled malo na zrak.. je prav luštno ko se je malo shladilouser posted image

srečno vsem ki že težko dihate zaradi popadkovuser posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 629
18.7.2010 15:57:02   
anajrim
Ojla pupe!

Mi smo včeraj 17.7. prišli domov...imamo se krasno... vse je super...več pa napišem v naslednjem prispevku...

Čestitke vsem novim mamicam!!!!

Petrca in ostale...srečno in pogunmo!!!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 630
18.7.2010 16:05:16   
anckabancka
Punce, tudi jaz vse čestitam, ki že crkljate svoje štručke... Jaz še vedno čakam, rok pa sem imela v petek. Me tudi vsake toliko kaj zvije, potem pa se spet umiri. Rada bi že šla rodit, ker zdaj sem pa res že fizično in psihično pripravljena.

Držite se vse, ki ste še v enem kosu in tiste, ki okrevate po porodu user posted image

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 631
18.7.2010 19:24:28   
đanika
dan user posted image  danes je blo pa malo lažje dihat a ne?

Mene je tudi ponoči nekaj zvijalo do 2 zjutraj nisem vedla al me lulat al na veliko potrebo kr neki sem na wc hodla. Pol sem si pa rekla bo treba zaspat pa bomo videli...nič se zbudim zjutraj ob 8h čist ok..user posted image

Se mi je pa danes ob 14h nekaj ulilo sem mela čist mokre hlačke in hlače tudi. Zdaj pa ne vem kako naj vem če mi je odtekla voda, ker prvič mi ni in ne vem kak to zgledauser posted image  Mislim da je bil bolj kot ne beli tok sicer je bilo brezbarvno ne vem počuim se ok razen špikanja v križu in bolečine v spodnjem delu trebuha to že traja 3 dni, doječek brca normalno tako, da nisem panike zagnala. Bomo videli kaj bo ponoči. Rok imam danes po UZ drugače pa 21.7 po ZM. V sredo pa moram v porodnišnico, če ne bo nič do takrat.

no upam da se čim prej začne...

lp

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 632
18.7.2010 19:57:41   
naja7
Kolk je fajn ko ne prpeka sonce in ni tistega težkega zrakauser posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke novim mamicamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pr nas ni nč novega, vse postarem z velikim bušijem in zatečenimi nogamiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kontrola šele 27.7 tako da ta teden nimamo pregleda, kako pa bo s temle 27 bomo pa tud še vidliuser posted image

Drugače sem pa včeraj bila v naši bolnici v Slovenj Gradcu in sem se zgražala do konca, brat je bil operiran na slepiču, zgražanje pa totalno nad sestro na oddelku, zaprla mu je vsa okna, da se sploh ni dalo dihat in potem je še takšne streljala, da sem jo skoraj vprašala če je sploh kdaj šla mimo medecinske šole....

˝Če ješ konstantno enako, torej nč kaj diet al kaj podobnega in greš 1x na 3dni na velko potrebo hujšaš.˝
Tako,da drage moje, če po porodu, hoče katera zgubit kakšen kilogramček, ne rabiš nč kaj telesne aktivnosti al pa diet sam 2x na teden pejt na skret pa bojo kilce adijouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

Drugače pa se mi zdi, da danes nekako manj oz bolj slabo čutim gibe naše pupe in ne vem a nej grem do dežurnega v P al kaj? Mav me je strah, ker je na naših koncih zaj že pri 2 v zadnem tednu prišlo do tega da se je malčku ovila popkovina in ena punčka se je rodila mrtvauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image druo pa so rešili v zadnjih minutkah...
In me je groza...

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 633
18.7.2010 20:08:14   
Martinčka
naja7 v bolnici v sg ne smeš imeti odprtega okna zato ker so na hodnikih klime... razen če imaš skos sobo zaprto... jaz sem imela čez dan odprta vrata na hodnik da je klima prišla do mene, ponoči pa sem vrata dol zaprla ker tudi klime takrat nisem začutila in sem si na strežaj odprla okno!
mah sestre so pa vsaka zgodba zase... jaz sem na ginekološkem oddelku full zadovoljna z njimi... enkreat so bile sicer malo sitne, ampak zdaj pa so vsakič bile super... sam ena glavna je malo bolj sitna, pa še to ni sitna ampak pač bolj resna! z zdravniki sem pa vsemi full zadovoljna... kosi, krištofelc, lužnik... vsi so super! z ženskim delom zdravnic pa še nisem imela kaj opravka...

ja popkovnica je kar problem... hec je v tem da v trenutku ko te pogledajo je lahko popkovnica super, čez 10 minutk je pa lahko že čisto drugače in ne moreš vedet! meni je zdravnik reku da naj se čim manj s takšnimi vprašanji obremenjujem in ga skušam upoštevat, ampak vseeno vsakič na pregledu vprašam kako je popkovnica ker itak vedno pogleda na UZ...

Naja7 saj veš, našteti moraš deset gibov čez dan, sicer se moraš iti pokazat v P!

jaz pa ne vem a naj grem zdajle še mal kuhinjo čistit.. posoda je sicer umita ampak sem mislila še vrata od omaric malo s steleksom sčistit...sam mam nogice takšne kot pujsek.. direkt za pršutuser posted image ... sploh si ne predstavljam kako ste nekatere to zdržale k ste mele dlje časa otečene... jaz imam zdaj zadnji teden pa je kar kriza...še parket škripa pod mojimi stpali ker so stopala taaako napeta da joj...

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 634
18.7.2010 21:00:05   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: naja7

Drugače pa se mi zdi, da danes nekako manj oz bolj slabo čutim gibe naše pupe in ne vem a nej grem do dežurnega v P al kaj? Mav me je strah, ker je na naših koncih zaj že pri 2 v zadnem tednu prišlo do tega da se je malčku ovila popkovina in ena punčka se je rodila mrtvauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image druo pa so rešili v zadnjih minutkah...
In me je groza...

Mene je tega tudi najbolj strah...res...
Res je treba biti pozoren na teh 10 gibov...

Drugače...danes se diha maximalno lepše kot minule dneve...
Meni je prav zakon tako,...pri na s je bila burja...

Včeraj sem bila na zadnjem shoping obhodu...Zvečer smo se vsi trije odpravili v Koper,ker dela PTuš do 22h,...in ker nam je ostalo 20 minutk sem skočila do H&M-a...opazila sem ,da so veliko cotk dobili...sem bolj na hitro pregledala...bolj za kakšnimi kratkimi rokavi in vzela dva kompletka in tri pare nogavičk.Še to sem vzela 56 št.

Zdaj pa nevem ali naj se lotim peglanja al kaj...še ta malo moram skopat,...

-Martinčka...počivaj... Kaj nam je,da neprestano nekaj pucamo in delamo,...namesto,da bi lepo počivale za bit spočite pri porodu...

Jaz sem tudi danes brisala prah,sesala,prala potleh,prala cunje,...

Micla...Petrca...user posted image

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 635
18.7.2010 21:11:26   
petrca2507
Jaz sem še doma, ker popadkov kar ni in ni. Tko da bom šla očitno jutri zjutraj še na pregled k moji G, potem bomo pa vidl, kaj bo rekla. Upam, da sem se vsaj odpirat začela. Za popadke bodo že poskrbel. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 636
18.7.2010 21:59:02   
kenya
Čer,

Najprej čestitke soncekray in rozinci za user posted image  user posted image    user posted image .

Mi smo danes zaključili s praznovanjem rojstnih dnevov zadnjih treh dni. Danes ima rojstni dan še mlajša hči-2 leti. Smo se imeli luštno, ampak sem vesela da je konce, ker mi bo razneslo križ user posted image .

Tudi jaz danes bolj slabo čutim user posted image . Se je zgleda mal polenila user posted image   user posted image . Drugače, pa jaz nimm nobenih znakov špikanja, otrdevanja itd., tako da mi se bomo še kar načakali. Ma, saj v bistvu se mi nikamor ne mudi. Edino refluks me matra za znoret.

Petrca, če ti je šel čep, lahko dobiš popadke in rodiš v roku parih ur, al pa šele čez en teden. No, upam da bo pri tebi prej user posted image .

DanielaNeli & Martinčka, vidve sta pa ultra pridni. Je meni kar nerodno, ker mi je včeraj moj user posted image  celo kuhno spedenal in počistil ter pomil in posesal. No, sej jaz sem čistila drugje, ampak tolk pridna kot vidve pa nisem.

Če gre katera ponoči v rim, srečno user posted image .

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 637
18.7.2010 22:38:12   
kate
Pozdrav,

Zanima me, tiste, ki še čakate, da se bo kaj začelo dogajat ali je normalno, da večinoma ponoči in čez dan, ko grem malo oddremat, me matrajo tile krči, pa še slabo mi je za znoret user posted image ..? Saj potem, ko vstanem je boljše, ampak je že par dni tako in sem čisto neprespana, ker se kar naprej zbujam oz. ne vem ali samo v polsnu čutim te bolečine (kot močne menstrualne krče).
Danes čez dan se mi je pri uriniranju, ko sem se obrisala, tudi malo prozorne sluzi pokazalo na papirju; a je to lahko začetek tistega čepka??
Čisto sem že zmedena user posted image in v težkem pričakovanju ali se kaj dogaja; PDP je 27.7.

Pri prvi hčerki mi je odtekla voda in nisem imela sploh nič popadkov, so me nafilali z umetnimi, da me je skoraj pobralo user posted image .., tako da ne vem kakšni so dejansko lahko simptomi za začetek poroda..

LP

Kate

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 638
18.7.2010 22:53:59   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: kenya
DanielaNeli & Martinčka, vidve sta pa ultra pridni. Je meni kar nerodno, ker mi je včeraj moj user posted image  celo kuhno spedenal in počistil ter pomil in posesal. No, sej jaz sem čistila drugje, ampak tolk pridna kot vidve pa nisem.

Kenya... vidiš,meni je pa nerodno,ker se moj user posted image  sploh ne takne takšnih opravil... To pa je kriva nj. mamica,ki jim je stregla in dajala vse pod nos,ter nič naučila!user posted image user posted image user posted image

Kate...veš,da sem tudi jaz v podobnih dvomih...sploh na kakšen način se mi bo vse začelo.Ker imam občutek,da se mi bo na čisto drugačen način kot pri prvem porodu.
Jaz sem tudi pri navalih lažnih popadkov,...križ pa me itak boli,vedno. Tako,da nevem...

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 639
18.7.2010 23:10:15   
DanijelaNeli

Soncekray mi je prejle pisala...in sicer nas vse pozdravlja na RR,čestitala vsem,ki so vmes ko je ni bilo postale mamice in želi vso srečo vsem ki to še bomo.
Kljub CR  in začetnim težavam pri dojenju so super,srečni,presrečni.
Več napiše ko preide na net...

Neposredna povezava do sporočila: 640
19.7.2010 6:41:13   
đanika
jutro mi še kr v enem kosu..user posted image

Kate in DanijelaNeli pri meni je isto čez dan sploh pa zvečer slabo krči bolečine wc (driska, lulanje..)do pozno zvečer. Komaj zaspim potem pa nič do zjutraj evo zdaj pa spet jovo na novo bolečine v nožnici kot bi mi kr kaj ven pogledalo špikanje v spodnjem delu trebuha potem v križu..doječek bolj miren...čist sem zmedena user posted image  Se sama sebi prav smejim.user posted image

no glede pridnosti možev moj je tudi tak ko tvoj Danijelaneli ediček mamicin sinček nič kaj ne miga doma user posted image  

jaz pa grem še zlikat, da bo moj mel kaj za obleč če slučajno grem...

lp

Neposredna povezava do sporočila: 641
19.7.2010 8:47:52   
oži
Punce nočem vas strašit, samo če ne čutite gibov pojdite na pregled. Meni se je isto zgodilo l. 2006 a sem bila prepozna in se je hčerka rodila mrtva v 33t(ovita popkovina). Zato pojdite raje večkrat k genik. kot da bo prepozno ali pa samo preverite utrip z AS.

Drugače pa samo da javim. Naša Brina lepo napreduje, ima že 3300g. Malo se hranimo z izbrizganim mlekom, malo z dodatkom. Bratca sta jo tudi lepo sprejela, tko da smo sedaj res ena happpy family.

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 642
19.7.2010 8:58:44   
micla
Dobro jutro,

kako se je lepo dihalo danes ponoči in zdej zjutrej je blo še vedno fajn frišno.

V glavnem pri nas nič ne dogaja.....kot da bi se vse ustavilo. edino včeri zvečer, ko sem pojedla mi je blo tko čudno slabo in sm se že pripravla, da bom celo noč na wc, dokler me spet ne bi spucalo v nulo, ma je zgleda šlo mimo. Zdej pa ne vem, al so te slabosti in driske kaj v vezi s popadki in porodom al preprosto nimam več prostora v mojem trebuhu in je želodec tko speštan, da zvečer tud enga grižljaja ne sprejme več. user posted image

Nič....se grem jst naštimat in se pokazat v P na ctg.  Pa za te moje hemoroide vprašat, če bi mi jih kar odrezali obenem, ko bom že na porodni mizi....ja sej sanja svinja kukuruzuser posted image .....še bomo trpeli.

petrca...tudi jst upam, da vsi ti krči kaj pripomoroje k odpiranju, ker v prvo sem imela samo hard popadke že na 3 minute, odprat pa neč oz. en prst. Šele ko mi je po 24 urah prdrla mehur sm se začela spolžćjo hitrostjo odpirat....tko da to da te že skor zdira, ostaja pa še vse zaprto tudi ni fajn in boli ko sam hudič.

Hvala bogu imam očke malo boljše....sem šla včeraj kar v dežurno in mi je dal mazilo, tko da gre že na boljše. Sm jim kar rekl, da se počutim ko enooki jack s pol zaprtim in rdečim očesom in da taka pa res ne morem it rodit in so mi kar takoj dali mazilo, da se pocajtam še pred porodom.

Vam javim po pregledu.

micla

(odgovor članu oži)
Neposredna povezava do sporočila: 643
19.7.2010 10:55:46   
anajrim
ojla!

Evo čas je za mojo porodno zgodbo!user posted image

Dne 14.7. zjutraj sem odšla na pregled v P ker sem bila 6 dni čez rok...čakala ko ena budala 3 ure da sem bila navrsti in na ctg...no saj to ni tako pomembno ...vse važno sledi...

Po pregledu pri zdravnici...mi je rekla...gospa odprti ste 5 cm...mi je rekla naj se kar preoblečem ker grem rodit...potem pa pride nazaj in mi reče da je porodni blok poln, na oddelku pa nima niti ene postelje da bi tam v miru lahko počakali popadke...smo se vsi smejali..user posted image user posted image user posted image .ker pa jaz svojih popadkov še nisem imala rednih in hudih mi je rekla da če se strinjam grem lahko tudi še domov...jaz sem seveda privolila ker sem si želela še videti Nika..user posted image user posted image user posted image .tako sem odšla domov in na kosilo in ura je bila 18.00, ko sem imala svoje popadke že na 7 minut...hitro sva letela v P in tja prispela ob 18.30... babica v sprejemni je bila zelo zelo prijazna in ko me je pogledala je rekla joj gospa vi ste odprti že 8-9cm...ni časa za klistir kar takoj v porodno...ob 18.55 sem bila v porodni sobi...kjer sta mi babica in zdravnica predrli mehur...potem pa vse res ekspresss...ob maski sem predihala par močnih popadkov...ko je rekla gremo kar na hrbet...tako je ob 19.31 že prijokal naš Tadej...ob neizmerni sreči nisem mogla ne jokat in ne smeja ampak sem se hihetala kot ena koza...porod je trajal minimalno in babica je bila navdušena...mi je rekla na koncu...veste gospa tako se pride rodit user posted image user posted image user posted image Fora je bila pa še te ki jo že vse poznate naša Nagaja...super sva se imela in sem res vesela da sva lahko vse podoživele skupaj...user posted image user posted image user posted image

Zdaj smo doma vsi srečni...Tadej veliko spi...je zelo priden...danes pride patronažna...popoldan pa gremo na sprehoduser posted image user posted image user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 644
19.7.2010 12:35:03   
Martinčka
hello... jaz sme nazaj iz pregleda... sem bila že tudi na tržnici in grem zdaj nazaj v mesto..

skratka na pregledu nič novega... mi je želel malo pomagati da bi mi kaj pospešil s pregledom in luščenjem ampak je vse tako visoko gor da sva raje prenehala ker je bilo kar malo boleče... tako da sva rekla če do konca tedna nič ne bo da bova sprožila, do takrat pa čakava...
no kljub temu od pregleda dalje kar lepo izločam krvavo sluz tako da mogoče sva pa vseeno uspela kaj zrihtatuser posted image  bomo vidli zvečeruser posted image ...

nič zdaj pa grem kupit dva okvirja za slike da dam črno bele slikice od poroke noter ker mi je ena stena tako žalostno prazna... pa še enkrat grem na tržnico ker mi je ena gospa pozabila zjutraj prinesti domači fižol.. potem pa še imam frizerja da se malo ustrižem in popoldan bom delala enolončnico...
jutri pa še zadnjič likam! upam... haha...

mah jaz drugače nisem kaj preveč pridna samo tako se malo zamotim in se mi zdi da če bom kaj migala da bo kaj prej.. haha... soseda mi itak pravi da jaz sploh nisem noseča ker ona se še obut ni mogla samauser posted image ... jaz pa sem si še včeraj delala pedikuro, ker mi zaradi zatekanja prav poka koža na podplatih in nič čedno... ampak sem pa danes slišala da bojde ni fajn imeti za v porodno nalakiranih nohtov... da je ponekod celo prepovedano!???? meni ni še nihče nič rekel!? pojma nimam.. no če jih bo kaj motilo bodo mi pač obrisali doluser posted image

šibam zdaj v mesto!

pozdravček vsem

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 645
19.7.2010 13:37:11   
naja7
Martinčka sej štejem teh 10 gibov na dan, so prisotni ampak so taki polenjeni in nč kaj primerljivi z prejšnimi, jih je tudi več kot 10 in zraven še tiščanje udov v moja rebra in drugam...
Ampak je umirjeno in zmanjšano, ker prej je bilo kot bi imela tahujš tornado v trebuhuuser posted image user posted image user posted image user posted image in kr naenkrat ena majhna nevihta z majčkeno bliskanja in grmenja nč konkretnegauser posted image user posted image

Ja vse mi vleče na vremenske pojaveuser posted image in upam da bo še kakšen dan kot je bilo včeraj, ker sem prav uživala ni bilo potenja in plitkega pasjega hlastanja za zrakom...

Js sem se pa konkretno polenla, kolkr sem še dobr mesec nazaj sam čistla pa prala pa likala že ob pov 5 zjutraj, sedaj spim do 10 al pa celo pol 11 in se mi komaj da skobacat iz postelje...

Danes je bilo pr nas zelo lahko kosilo solata s puranom in prelivom iz kisle smetane, dobro, lahko pa še fajn se naješ...

Neposredna povezava do sporočila: 646
19.7.2010 13:59:37   
eelyy
hojla!

evo tkole jdst bom čist user posted image že cel teden me dajejo lažni popadki sploh pa cel vikend da me bolijo neprestano po par uric,bolečine kot pri menstruaciji potem pa poneha.....bi že rada nej bo mir stem ali pa nej gre zares!jutri imam prvič ctg bomo vidli kaj bo....ker to tud za zdržat ni več od teh bolečin.

vsem novimmm mamicam iskreneee čestitkeuser posted image
mala biba lepo,da si se nam oglasila

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 647
19.7.2010 14:05:48   
đanika
naja pri meni je tako zato tudi mislim, da je to ok 10 gibov res so taki bolj nejevolni, kot da se mu več ne da skakt tam notriuser posted image  kaka rokica kje ven primoli..ritka izboči to je pa tudi vse.

Naja kako narediš preliv iz kisl smetane si mi lušte naredla.

jaz sem danes šla še k frizerju pa smo se hecale, da zdaj pa lahko grem rodit ko sem se opedenala...user posted image  

Anajrim to je pa res en lep porod upam da ga še jaz dočakam..

lp

(odgovor članu naja7)
Neposredna povezava do sporočila: 648
19.7.2010 14:11:06   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: đanika

no glede pridnosti možev moj je tudi tak ko tvoj Danijelaneli ediček mamicin sinček nič kaj ne miga doma user posted image  

jaz pa grem še zlikat, da bo moj mel kaj za obleč če slučajno grem...

Aha,pol nisem edina... No,mojuser posted image ni edinček-ima brata enojajčnega dvojčka,in starejšo sestro..
Ta izjava glede cunj je dobra...user posted image
Sem rekla tudi mojemu,da naj v času moje odsotnosti,ko bom v porodnišnici naj pelje prat cunje k moji mami.
Da ne bi slučajno prišla domov in,da me čaka nevem koliko strojev cunj...od Neli,njegove,kakašna moja in še od tašče...user posted image user posted image

Mama pa mi bo rade volje oprala in zlikala...

Danes ponoči se me je tudi mene nekaj lotilo...po eni uri spanja,slabost in me je malo rukalo,ter trebuh otrdeval...še neko črvičenje me je prijelo za se it spucat na wc...
Pol user posted image  je izvajal akrobacije...upam,da ni vse zmotano s popokovino...Nisem mogla ležat...le sedet...
Potem sem vendar šla nazaj spat po 2h.

...zdaj grem pa malo počivat...Moj gre delat...spet neka dolga fura proti Mariboru...

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 649
19.7.2010 14:11:59   
buškolinka
živjo vse user posted image  in mamice!

Najprej naj se vam zahvalim za vse čestitke in lepe želje. Midve z Valentino sva že doma in se lepo rihtave.

Za tiste, ki vas še zanimajo porodne zgodbice, tu je moja:
v sredo 7.7. sem imela gin.pregled, kjer CTG ni pokazal nobenega napredka, G se je končno odločila da me tudi vagin.pregleda in rekla, da sem žal odprta šele za prst in me naročila na ponovni pregled 14.7. in 21.7. in izrazila upanje, da se ne vidiva več (predvsem zaradi njenih skrbi glede moje sladkorne)...občutek sem imela, da bo tole še trajalo in da bom 100% čez rok (16.7.)

z user posted image  sva tako naslednji dan (8.7.) praznovala njegovih 30 let - peljal me je v francosko restavracijo na Miklošičevi v LJ., kjer sva res super jedla, in potem sva šla še na sprehod po centru, srečala prijatelje in se zadržala na vodi/pivu do polnoči. Na poti do avta sem se že morala ene dvakrat ustavit in malo podihat, spat sva šla ob pol enih zjutraj. Med spanjem sem začutila tri popadke in ker nisem vedela, na koliko minut si sledijo, sem se odločila, da vstanem in si malo zabeležim ure. Vstala sem ob pol dveh. user posted image  še nisem želela buditi. Tako sem popadke predihovala vse do 4ih zjutraj (in kar nisem mogla verjet, da se user posted image  ob vseh mojih krikih ni in ni zbudil), ko sem ugotovila, da si sledijo na cca 5 minut. Zbudila sem user posted image  in ga prosila, da si zapisuje ure popadkov, medtem ko sem se šla tuširat. Pridem izpod tuša, pogledam na listek z urami popadkov in ugotovim, da si sledijo na 3-4 minute. Moram reči, da sem se kar "ustrašila", da ne bi šlo prehitro in ga začela preganjat, da morava hitro iti. Na poti do garaže sem predihala (oz. prekričala user posted image ) še en popadek (je rekel moj, da če bi me kdo slišal, bi misli, da nekoga posiljujejouser posted image ) in enega v avtu in že sva bila pred porodnišnico. Babica v sprejemni prijazna, me pregleda, reče,da sem 5 cm odprta in da gremo kar v porodno sobo. Ob cca 5ih prispeva v modro porodno sobo (št.8), me priklopijo (CTG, infuzija, maska) in predihovanje se začne. Zaradi slabih popadkov prejmem še umetneuser posted image , moj me je konstantno hladil (pihal z ledvičko), mi dajal piti vodo in nudil močno roko za stiskanje, babica Maruša (vse pohvale!!!) me spodbuja in hvali, "študentka"(?) ščipa za trebuh in tako meri popadke. Ob pomoči dodatne babice, ki se mi je uprla na trebuh in epiziotomiji, dvakrat pritisnem in glavica je zunaj. Babica Maruša me pokliče in pove, da jo lahko pogledam. Potem pritisnem še dvakrat in ob 10:39 je najina Valentina zunaj. Ker ni takoj zajokala se kar malo ustrašim, potem pa le spusti tako zelo zelo nežen zvok, tako nežen jokec, da se mi kar milo stori...kot mali mucek...babica Maruša ji nadene dodatno ime - Srečka! Naša Valentina je imela namreč popkovino zavito okoli vratu in dodatno še pravi vozel. V tistem trenutku temu nisem posvečala veliko pozornosti, potem pa je le prišlo za mano, da je res Srečka...in midva z njo!
Na hitro jo očistijo in mi jo položijo na prsa - zazdela se mi je tako težka, da sem se čudila, kako sem jo tako zlahka nosila v trebuhu. Očka prereže popkovino in sledi temeljitejše čiščenje, tehtanje in merjenje, medtem ko mamico zašijejo nazaj. Cartali smo se še 3 ure in potem odšli na oddelek, kjer sva ostali dodatna dva dneva, ker je Valentina dobila tudi zlatenico.

Zdaj sva končno doma in ustvarjava ritem dojenja, previjanja in spanja. Valentina je pravi angel in skoraj nič ne joka - patronažna pravi, da je to verjetno tudi zaradi zlatenice, ker naj bi le-ta nekoliko dodatno zmatrala otroke. Ko pa Valentina dobi energijo, naj bi pokazala svoj pravi jaz user posted image  user posted image  
Slikice v našem albumu objavim ob naslednji priliki.

Sicer pa čestitke vsem novim mamicam in vse najboljše vašim user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?