Bina 83
|
Hojla! Čestitke vsem novopečenim mamicam, in vse dobro tistim, ki boste mamice vsak čas postale ! Malabiba tudi meni si polepšala dan! Full sem vesela za Nejca in zate...zdaj pa naprej v nove zmage! Mi smo pa od ponedeljka že doma in če bo šlo tako naprej z malo, bomo že kar takoj začeli delat, da ne bo edinka (joke)! Res je pravi cukr: spi,je, kaka... Joka pa kadar je lačna ali pa pokakana! Ravno danes smo stari en teden, pa se mi zdi, da je že full zrasla ! Porodna zgodba: V četrtek smo bili ob 7h naročeni na cr zaradi medenične vstave! Ampak mala se je odličila da ma dost varnega zavetja v trebušku... Tako mi je ob 2:30 odtekla voda! Ob 2h smo prišli v porodnišnico Lj, popadkov pa nisem čustila! Tam pa sta že dve predihavali popadke! Sledil je ctg, kjer se je pokazalo da se res nekaj dogaja, odprta pa sem bila 4cm! Nato klistir in enourno čiščenje...takrat pa sem že čutila prve popadke! Ob 5h so me odpeljali v porodno, kjer so me še 1x pregledali. Babica je sicer rekla da se lepo odpiram, da bi lahko poskusili tudi naravno (me je blo kar groza, ker sem se na naravni porod pa res nisem nič pripravljala, ker sem že 2meseca prej izvedela da sem 100% za cr). K sreči me je zdravnik vprašal kaj si jaz želim! Potem so me odpeljali v operacijsko...maska...spanje...prebujanje... Babica: "Čestitamo mamica, punčko imate..." Jaz: "Je vse v redu?" Babica: "Vse je ok" Jaz: "Koliko pa je ura ? A sem že vparšala če je vse uredu?" Tako sem rodila ob 6:21! Še vso omotičeno so me odpeljali iz operacijske, kjer je očka pestoval malo (baje že eno uo)! Res nepopisen občutek, sploh pa ko sem vidla kako drži dojenčico-kot bi to počel že vse življenje! Nato en dan v intenzivni! Šivi so re boleli, sploh ko je bilo treba it prvič na wc, ampak potem pa vsak dan boljše! Drugi dan pa so me prestavili na oddelek! Z osebjem sem bila popolnoma zadovolna... bili so ustrežlivi, prijazni in niti enkrat nisem imela občutka, da bi jim bilo karkoli odveč! Kar naprej so spraševali, če potrebujem še protibolečinsko inekcijo ali tablete in ko sem prosila za dodatne vložke in brisače, sem jih brez težav tudi dobila . Res je pa da mi je blo dolgčas za umret, sploh zadnja dva dneva... Pa bradavice so me bolele za umret. Mala je tako potegnila, da sem kar cepetala z nogami. Tako da sem si najprej mal mleka sčrpala in ji ga dala po steklenički, šele potem na dojko! Zdaj smo pa doma...uživamo maximalno...šivov skoraj ne čutim več...mami in tašča so zlate, tako da se lahko pustim razvajat! je včeraj malo že peljal na prvi kratek sprehod po ulici. Upam da se hmalu klikamo na "starši čvekamo"
|