rozinca33
|
Hoj! JS sem doma s pregleda. Sem za dober prst odprta, MV je pa še 2 cm dolg. CTG ni pokazal nič popadkov, bebica pa večinoma spi. Če ne bo nič novega, grem v petek zjutraj spet na pregled, drugače pa direkt v P. Mi je pa moja G rekla, da če bi me v petek zjutraj kaj "šraufalo", da naj pridem tešča. Sem vprašala, če lahko vsaj kavo (črno, grenko) spijem, pa me je pogledala, se nasmejala in rekla, da ja, če ne bo nič kazalo, da bi še šla rodit, drugače pa obvezno tešča. Sem pa danes bila pri kolegici na obisku v Soboški P, ki je rodila v ponedeljek. Je rekla, da je porod šel hitro, osebje pri porodu prijazno, da pa fejst šparajo, dobiš en paket vložkov in to je to. Glede vizit in informacij o otroku so pa precej skopi. Otroka odpeljejo dopoldan za 2 uri in ti ga pripeljejo potem nazaj, ter rečejo, da boš vse zvedel, ko bo pravi čas. Je pa njen sinek na široko povijan, in konkretno oblečen, vendar je P zelo klimatizirana, tak da je to za razmere tam normalno. So ji pa baje rekli, da naj otroka ne bi niti doma oblačila v kratke rokave in kratke hlače. So pa v Soboški P obiski organizirani tako, da imajo pri izhodu iz dvigal urejeno "čakalnico alias obiskovalnico" - se pravi, da pride porodnica tja in s sabo v posteljici pripelje novorojenčka. Ni vstopa v sobe, tak da obiskovalci ne motijo druge porodnice, ki je v sobi. Lepo se imejte, mamicam lepo cartanje, nosečnicam pa prijetno božanje trebuščkov - ter skrivanje v senci in ob osvežilni pijači želim.
|