Masha_M
|
Zadnje čase pišem same enovrstične poste z Valom v naročju, daljših komentarjev za nazaj se pa še nisem lotila. Mini prvič danes celo SAM spi nekaj minutk. Pred tem pa dojenje, jok, naročje, ujčkanje... Ufff. Aglaia: Uspavanje na rokah kako zgleda? Imaš frocka v naročju/na ramenu dokler ne zaspi, potem ga zeloooooooo previdno odložiš in moliš boga, da se po odlaganju ne zbudi. It's as simple as that. Next topic: Co-sleeping priporočajo tudi za to, ker naj bi zmanjševal pojavnost smrti v zibki, saj naj bi mamino dihanje dajalo ritem tudi otrokovemu dihanju in je zato manj šans, da "pozabi" dihat ponoči. Pa za take škratke kot je najin, ki imajo full potrebe po bližini in stiku je v bistvu edina opcija, ker drugače se sploh lahko posloviva od spanja. Val zaenkrat še celo spi pri naju v postelji na sredini, ker nihče še ni našel vikenda ko bi bil tako spočit, da bi se lotila projekta "privajanje na svojo posteljo". To bi namreč pomenilo otroka odložiti v posteljico, on začne tulit, ga greš pomirit/pobožat in greš. Spet začne tulit, greš nazaj ga pomiriš in tako ponavljaš v nedolged... Enkrat vem da je petrca omenjala, da se je Nika odvadila svoje posteljice med epizodo krčkov, kar je rezultiralo v tem, da je ene 5-10 min spet jokala, ko jo je odložila. Jaz pa govorim o URAH, ne minutah tuljenja na ves glas, ko mu kaj ni prav. Ti povem, da je to zajebana kombinacija: občutljiv in nežen otroček, ki rabi/hoče bližino in veliko telesnega sika, hkrati pa trmast in odločen, da lahko kriči tudi dolge ure, če mu kaj manjka oz. kaj potrebuje in mu ni všeč. Kljub temu, da sem pred porod govorila, da moj otrok pa res ne bo spal v zakonski postelji, če ima svojo posteljico tik zraven, ker za to ni potrebe, sem potem v praksi hitro izbrala manjše zlo. Že tako me je 3-urni tempo dojenja skozi vsako noč izčrpaval, če je bil ob meni je vsaj po dojenju takoj zaspal, če bi ga prestavljala pa bi se zbudil in pitaj boga, koliko dela bi potem imela še z uspavanjem. Najverjetneje kar do naslednjega dojenja. Drugače pa za Vala pravim da je kronično nezadovoljen zato, ker toliko prejoka čez dan če ni v naročju. Non stop mu nekaj ni prav in včasih se mi zdi, da je tiho res edino med dojenjem in spanjem (ki ga je pa čez dan zelo malo). cojka: Ehhh, don't worry, nisem zahtevna. Na celonočno spanje brez težav še počakam nekaj mesecev. Želela sem si le, da bi se futral vsaj malo malo več kot na 3 ure, ker to meni vmes dovoljuje le 2 urci za spanje v vsaki rundi. Drugače je pa zdaj v 7. tednu že začel počasi malo več spati in prvo večerno rundo (od 9h naprej) že potegne na 4 ali 5 ur in sem presrečna, navdušena in vzhičena. cojka & nax: Jaz mislim, da mu pleničke še niso premajhne. Ven mu udari se mi zdi predvsem takrat, ko spi na boku in mu potem urin enostavno steče ob spodnji nogici navzdol. Gravitacija pač. Zdaj sem poskusno kupila Hoferjeve pleničke, pa mi niso všeč, ker so precej trde. petrca: Jasno da nisem jezna. Zdaj sem pač na istem, kot če ti ne bi šla v Ikeo in na istem, kot sem bila prej, ko sem tudi morala preživeti brez teh vrečk. Skratka, ne brini...
|