|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske srake
14.8.2010 10:23:30   
MaliMišek
Amazonka pri nas se je stanje umirilo in z Galom ne jokava več vsak na svojem koncu. Verjetno sem se že navadila in mi ne pride več tako do živega, ,ker ob večerih še vedno joka. Pa ne zaradi krčkov.

Mkbk user posted image za igračke. Je bil že čas user posted image . Boga Lara user posted image . Sicer pa Lara skoz spi (vsaj ko jo vidim jaz) in verjetno niti ne potrebuje igračk v vozičku user posted image (no ali pa jo ima tvoj user posted image v naročju in jo uspava user posted image in igrač ne potrebuje)

Aglaia še vedno nisem prišla do OTH user posted image . Jih ne morem snet dol...me neki zafrkava..no al je pa moj to tako naštimal, ker se potem kar prilepim zraven teh nadaljevank in trpi družinsko življenje user posted image .

Andrazk mi nismo komplicirali okrog sprehodov, smo šli, če le ni preveč lilo ali bilo vroče za umret user posted image .

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 526
14.8.2010 15:25:32   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M
petrca: A sta vidve uspeli zdaj čisto opustiti Aptamil? Držim pesti...

So obroki, ko je dojenje dovolj in obroki, ko je treba mal dodat. Ponavadi je samo dojenje dovolj po kopanju in v nočnem času. Mogoče se mi je tud zarad tega začela zbujat na 2,5 oz. 3 ure ponoči. user posted image   Čez dan, ko je zbujena tudi po dobri 2 uri, pa je samo dojenje premalo. user posted image   Zgleda vseeno ni dovolj velika "proizvodnja".

Nika tud (še) nima igračk na in v vozičku. user posted image   Ima pa svojo "nanico" --- zajčico. Ko bova šle zapravljat bone v BC, bo pa še kakšno igračko dobila. user posted image

user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 527
14.8.2010 17:09:56   
Masha_M
Pri nas smo naleteli na nov problem. Valu so se začeli krčki, kar mene psihično (zaenkrat še) full sesuje. Običajno je mlekarna potem naslednji 2 uri zaprta, otrok bi pa jedeeeeel. user posted image Malo me je strah, ker sem že prevečkrat slišala, da so mamice izgubile mleko od stresa zaradi krčev.

Danes je star točno 2 tedna in sva mu prvič dala BioGaia kapljice. Upam, da se bo rezultat v naslednjih dneh že kaj poznal.

petrca: Super! Začetek je že dober. Verjamem, da bo kmalu vedno več obrokov naravnih ala mama. user posted image

MaliMišek:
Pa si že pogruntala zakaj joka? Al to spada v kategorijo "pač rabim samo jokat" kot pravijo v knjigicah, da morajo včasih zvečer dati energijo ven.

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 528
14.8.2010 20:52:37   
Anonimen
Hej.

Mi smo pa danes namontirali sportni del in ga gremo jutri takoj sprobat. Zaenkrat ni vecjega pritozevanja. S strani otroka seveda. Midva pa sva itak cist happy, ker bo to 100x lazje in lepse, kot pa kosara. Bom porocala.

Andrazk in Masha, jaz nisem ena izmed tistih mamic, ki dela 10 km na dan z vozickom. Mogoce je pa to razlog zakaj nisem bila 2 dni po porodu spet suha. No, saj hodim na pilates user posted image
V glavnem, jaz ne rinem ven v vsakem vremenu in nujno vsak dan (po moznosti vsaj dvakrat). Ah ja, jaz v tem ne vidim silnega smisla, da ce imas kaksen dan se kaj za narediti pa zivcaris, da mores se na sprehod. Lahko ga data tudi na teraso, saj smo videli, da je ful huda. Pa bo glih tako na zraku. Ampak vsak po svoje. To je samo moje (skromno) mnenje.

Zdaj pa se krcki. Jaz hvalabogu s tem nimam izkusenj, ampak kot se spomnim so v MS rekli, da otroka med krci ne smes hraniti, ker mu samo se zraven dajes hrano v zelodec, ki ga ze tako ali tako matra. Makes sense? Jaz pa o tej izgubi mleka zaradi krcev se nisem nikoli slisala. In tudi ti ne poslusaj tega!! In poskusaj se ne sekirati. Ne mores mu pomagati. Pomaga pa bojda topel termofor na trebuscek, vetrovne kapljice tudi lahko probata (koroske pravijo, da so ok), skrci mu noge, da mu pomagas prdniti, nosi ga tako, da ti lezi na roki ... ne vem kaj se vse. Zal pa, kot pravi tvoja mami, vcasih nic ne pomaga in mine pri 3 mesecih. Se cist malo torej. Be strong! user posted image

Mkbk, zakaj pa tvoj uspava Laro v narocju? In ja, kot pravi MM, takrat igrac sploh ne potrebuje. Me pa veseli, da je pridna. Pa se bolj bo. Bos vidla! user posted image

Amazonka, ce med vsem seljenjem, pucanjem, previjanjem ... (tvoj status se bere kot tisti star oglas za frutek: kuhamo, pasiramo, rezemo, sekljamo ... a ves?) se najdes cas, da se tu gor javis, ti majkemi nekaj kupim. Ti si superheroj! user posted image

Petrca, ja, sem prepricana, da Zoja nima narkolepsije. In tudi, da je z njo vse v redu.

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 529
14.8.2010 22:46:30   
amazonka3
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

Amazonka, ce med vsem seljenjem, pucanjem, previjanjem ... (tvoj status se bere kot tisti star oglas za frutek: kuhamo, pasiramo, rezemo, sekljamo ... a ves?) se najdes cas, da se tu gor javis, ti majkemi nekaj kupim. Ti si superheroj! user posted image

user posted image user posted image user posted image  a oblubiš user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 530
15.8.2010 0:03:43   
candy24
Končno sem se priklenila za računalnik, da vam raportiram kaj se (ne)dogaja pri nas. V ponedeljek je bil Oskar prvič pri svoji pediatrinji. Večino pregleda je kar dremal, zbudil se je le takrat, ko smo ga slekli do nazga. Nove mere: 60,5 cm, 5.660g, 39 cm. Za svojo starost je res velik. Tako velik, da mu bo košara od vozička kmalu premajhna. Bemti pa tak izvenserijski otrok oz. voziček. user posted image Res ne vem kje ga bom potem vozila, ko jo bo res prerasel. In to bo zagotovo kmalu. Ali ga lahko dam že v športni del? Verjetno ne smem, ker se ga ne da spustiti do ravnega. A zdaj bom pa morala kupiti še nov voziček ali kaj? user posted image

Po pregledu je sledilo druženje v Čolnarni. Midva z Oskarjem sva se kar nenapovedano prištulila zraven. Super je bilo! Jaz sem edina jedla! user posted image Potem pa smo mi odromali v BTC po fasungo. Šli na kosilo. Nakar smo se mislili iti slikat v halo A. Se ustavimo vmes v BC, da sem ga šla podojit. In med dojenjem se je tako posral, da mu je kakec odneslo do pol hrbta. user posted image HB, da sem imela komplet vse za preoblečt zraven. Slikanje je potem valda odpadlo. Presneti mulc! user posted image

V torek, sredo in četrtek sem spet imela obiske. Kdaj se bo to nehalo? Včeraj pa smo mi trije šli prvič za cel dan h nekomu na obisk. Kiwa ne boš verjela kam - k tašči! In tudi mi smo nekako preživeli. user posted image Sem pa bila na začetku malo razkačena, ker so psa (sicer prijaznega nemškega ovčarja) zaprli preden smo priši. Po vztrajnem prepričevanju so ga izpustili, ko smo prišli, da je lahko povohal Oskarja. Pes pa je bil povsem zmešan, ker mu lastni gospodar ne zaupa! Mislim... Kolikor je meni znano, menda res ni priporočljivo skrivati otroka pred psom. Sploh če ni posebnih razlogov za to. A ne petrca? (BTW: Čestitke, da tako napredujeta z dojenjem.) Zato po eni strani že komaj čakam, da gremo k mojim staršem naslednji vikend. Da bo Oskar spoznal našo mrcino - 2,5 kg težko maltežanko. user posted image

One of the three Graces - to sem ti že zadnjič hotela napisati: da vaju občudujem z Zojo, ker sta tako hrabri z diaper free. Vidve sta to začeli prakticirati kar iz nule ali kako? In kako to zgleda čez dan? Povsod kamor jo odložiš brez plenice, ji spodaj pod ritko podložiš nepremočljivo podlogo ali kako? Da, pojma nimam kako to gre. user posted image Še bolj pa me zanima kako bi se to obneslo pri fantku. Ker ko Oskar začne lulat, to nese tudi po dva metra daleč in po možnosti še v različne smeri. Zoji verjetno samo lepo steče med nogicami. user posted image Lahko LP naslednji teden, lahko pa se dobimo tudi kje drugje, če bi še katera rada kofetkala/se nam pridružila.

igralna podloga - Oskar je sploh ne mara preveč. user posted image Zato sem trenutno v fazi iskanja nove animacije, ki bi bila primerna za tla. Ima katera kakšen predlog?

Masha_M - kot ti je že Aglaia napisala - nič se ne boj za mleko. Če si ga do zdaj imela, boš ga tudi naprej. Tulečega Oskarja pa sva midva z B do zdaj vedno pomirila s klasično glasbo. Pa ne s tistim "sranjem" Lovely baby in podobno. Predvajaj mu pravo klasično glasbo - pri nas zelo pali Erik Satie. Upam, da bo pomagalo. Nam je; četudi se Oskar ne bi bil pomiril ob tej glasbi, pa sem se jaz (beri: zaspala sem zraven). Pa spomnim se, da je neka_noč enkrat napisala, da je njenemu Žaku pri krčkih pomagala telesna bližina - da ga je stisnila k sebi ipd.

Vsem želim lahko noč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 531
15.8.2010 15:24:06   
Masha_M
Aglaia: Tudi midva mislim da ne bova lezla z glavo skozi zid. Smo pa danes skoraj uro in pol v miru vozičkali po Tivoliju, midva pa sva celo spila vsak svojo kavico v čolnarni! user posted image user posted image user posted image

Glede krčev in hrane pa makes sense v teoriji. V praksi se pa Val med eno in drugo rundo histeričnega dretja umiri in jasno pokaže, da je lačen, ker si skoraj pomljaska rokico do komolca. In v taki situaciji mu potem pač dava za jest, da ne bo jokal še dodatno zaradi lakote. user posted image Ma kaj jaz vem... Trenutno je vse itak še trial & error sistem. user posted image

BioGaia kapljice že dajemo, naslednja stvar (če ne bodo pomagale) bodo pač še te od koroških lekarn. user posted image Nekaj bomo že našli I hope. Termoforček bomo še uvedli, ostalo pa že prakticirava (pokrčiti nogice, ga nositi na trebuščku itd.). Candy: Hvala za idejo. Na glasbo sva kar malo pozabila. user posted image

Aja, drugače pa ni tako, da bi verjela drugim, da mi krčki lahko ukinejo mleko, samo sama v praksi opažam, da ga imam ponoči in dopoldan še full, popoldan, ko se začne jok in dretje se pa mlečna proizvodnja kar ustavi in so prsi skoraj čisto prazne. Sklepam, da je to zaradi stresa in ker pač ne morem počivat toliko zraven, čeprav mi Andraž full pomaga in ga ima vsaj polovico časa on v naročju. Od tukaj moj strah, ne od kakšnih vraž in/ali govoric. Ko je mleka čez noč in dopoldan dovolj, ga tudi full lepo podojim in zadovoljen zaspi nazaj, popoldan pa sesa in sesa, se potem razburja zraven ko sprazni vse in potem začne cmokat po zraku in glodat rokice. user posted image

Aja ima pa naš otrok danes že 4,02 kg (iz porodnišnice smo prišli s 3,45 kg)!!! In spet ima že nov sesalni žuljče, ker tako manično sesa. Morda mu ga tokrat ne bomo dali za pojest. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 532
15.8.2010 20:30:40   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia
Petrca, ja, sem prepricana, da Zoja nima narkolepsije. In tudi, da je z njo vse v redu.

Aglaia...upam, da me nisi resno vzela, ko sem napisala o narkolepsiji. user posted image   Jst bi tud nrada imela tako pridno punčko, kot je tvoja Zoja.

Smo se pa tudi pri nas začeli ukvarjat s krčki. user posted image   Ponavadi se pojavijo zvečer in je kar hudo. Z Niko jokava v duetu. Ona malo bolj na glas, meni le solze tečejo, ko jo gledam. user posted image   BioGaia kapljice sem ji začela dajat v sredo ali četrtek (se ne spomnim točno) in upam, da bo kaj pomagalo. Drugače bo treba po kakšne druge.
Jst jo nosim tako, da mi s trebuščkom leži na rokah. Večinoma ji kar ustreza, le ko pride tisti krč, se zvije in zajoka. Probam ji dajat tudi dudo, ki jo nekaj časa močno vleče, potem jo pa pljune ven. In vajo ponoviva, ko se malo umiri. Bom pa probala še s termoforčkom.

www.petrca.net

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 533
15.8.2010 21:40:50   
anajrim
Ojla srake!!!

Mi smo se potepali 5 dni po prekmurju in se imeli res super...Tadej je bil nadpriden...res imam zlatega otroka....user posted image user posted image user posted image

Da pokomentiram vse kar sem prebrala...

Petrca - super za dojenje in upam da krčki kmalu minejo...poskusi s kapljicami gas bimbi...nam te najbolj pomagajo...sem ukinila bio gaja ker ga je po njih bolj matralo...

Masha - upam da se ulaufste in da Val postane bolj priden...ti ne zavidam situacije, če pa rabiš malo sprostitve pa se lahko kaj dobimouser posted image

Amazonka - kot vedno v pogonu...upam da vam čim prej uspe se vselit in normalno zadihat

Kava in sprehod - jaz sem takoj za, kjerkoli in kadarkoli!!!user posted image user posted image user posted image

letim

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 534
16.8.2010 0:05:12   
marjanaj
Oj, nimam casa sploh da kaj napisem user posted image  na hitro malo....

petrca ce bi poiskusila s kapljicami Gas Bimbi, jih imam jaz se doma, ker jih ne potrebujemo, pa ti jih dam, da poizkusis, preden nove kupis. Sporoci mi, saj imas mojo tel. Pa itak ziviva samo nekaj 100 m narazen, greva lahko na kavico pa ti jih prinesem.

Joj midva sva sla vceraj v kino. Aaaaaaaaaa sama po miljon letih (se mi zdi) ok no po 4 mesecih, ce smo natancni. Kako je pasalo. Me je dragi hecal kdaj ga bom peljala kaj v kino (drugace greva mogoce 1 x na leto, ker raje filme dol potegneva in se doma razkomotiva, ker meni kino ni ne vem kaj), pa se mi je zdelo, da bi ga lahko malo pocrkljala, ker je res zlat. Pa sem poklicala mojo mami, jo narocila za soboto zvecer, da bo prespala pri naju in slucajno se malo varusko igrala in sva res sla. In kot da bi vedel, se je mali zbudil kmalu potem, ko sva prisla domov, se vlegla v posteljo, nekaj pogovarjala in evo ti ga na: "Josko hocem".

Danes smo bili pa malo pri sorodnikih (beri: opice v Zoo). Nas niso smirgljale 5 posto, so lezale na hlodih in tudi mignile niso. Je bilo pa lusno gledati malega medvedka, kaksne norcije zganja. Odlicen dan.

Andrazk res ni potrebno, da greste vsak dan ven. Pridejo dnevi, ko bi se najraje zabubil doma in se nic ne odpravil v civilizacijo. In je prav tako. Brezveze za vsako silo v vsakem vremenu. Ce vam pase greste ven, ce ne pa tudi ok. Verjemi, da je malemu dokaj vseeno. Potem pa, ko bo vecji, boste pa kar mogli it ven, zato, da se zmatra in da bo zvecer zaspal. No ja, do takrat imate se eno leto casa user posted image

Kaj sem se hotela pokomentirati? Ah ne spomnim se. Grem spat, itak se bo mali zbudil cez ene 3 ure in bo akcija.

Aja, smo bili na merjenju pri 4. mesecu, pa nismo ne vem kako napredovali. Tibor je zdaj velik 65,5 cm in tezek 7260 g. Torej smo v enem mesecu zrasli za 2,5 cm in se zredili za dobrih 600 g. Ocitno se je vse skupaj bolj ustavilo. Se bomo vecali le se v sirino user posted image

No sem rekla, da bom kratka. Ah brzeveze. Grem zdaj. Lahko noc.

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 535
16.8.2010 7:32:54   
petrca2507
Na hitro pokomentiram današnjo noč. Se mi zdi, da je bilo super. user posted image   Včeraj je zaspala malo pred 21h in se prvič zbudila ob polnoči. Na hitro je mal pojedla in zaspala v 20min ter se zbudila ob 3h. Ko je začela jest, se je pokakala, zato sva se previli, potem pa je počasi naprej jedla in zraven napol spala. Dokončno je zaspala ob 4h in se zbudila ob 6.40. Spet je na hitro pojedla in v 30min zaspala. Zaenkrat spi, tko da grem jst tud še mal odležat.

marjanaj...jst sm od poroda dalje pri svojih starših na Igu. Bom najprej vidla, kakšna situacija bo danes, pa se potem slišiva za Gas Bimbi kapljice. Ponoči sem se spomnila na članek od Dr. Harvey Karp in sem jo probala uspavat po napisanih metodah. Očitno deluje, al pa je bila le tako zmatrana od večera, da je vsakič takoj zaspala. user posted image   Bom testirala dalje, da vidim, če je to res to.

www.petrca.net

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 536
16.8.2010 10:07:19   
Anonimen
Ojla srake!

Matr mi ni bilo tok časa gor, da sem mogla prov gruntat kakšno geslo imam. za nazaj ne bom šla brat, ker nimam pojma kje sem ostala. Zelo zadaj. No mi smo že en teden domauser posted image  Tale Lj mi čist mori in komaj čakam konec septembra, da gremo spet na dopust, tokrat v meni ljubše krajeuser posted image  Tai je bil na morju res priden, začela sem z uvajanjem GH in zdej je zamenjal že en cel obrok z GHuser posted image  Pediater mi je rekel, da naj mu dam še en obrok mal banane+jabolka, potem pa še mleko, sam jaz sem Taiu dala pol banane+pol jabolka in ker je hotel še, sem mu dala še ostalo polovico. In je vse požrl, ne pojedel. In pol jaz gruntam če mu dam še mleko. Dobr, da mi je kapnilo, da je pojedel celo banano in celo jabolko. Pismo jaz ne pojem tok z malico. In seveda mu nisem dala mleka. In pol gruntam od kje ima moj otrok 7470guser posted image

No da ne pozabim. Čestitke petrci in Mashiuser posted image user posted image user posted image  Se vama opravičujem, ker sem tok pozna.

No zdej bom pa kako stran za nazaj prebrala, da bom na tekočem.

Neposredna povezava do sporočila: 537
16.8.2010 10:56:26   
andrazk
Sprehodi: saj ni panike, čisto tako me je zanimalo. Zdaj je prav fino, se praktično ob vsaki uri lahko odpraviš ven, razen če res dežuje. Ima pa Val še čudne poglede na to. Včasih zaspi v košari še preden zares štartamo, včeraj se je pa najedel, kolovratil doma na kavču 20 minut, nato pa še celih 45 minut v vozičku. Ko smo se vrnili je bil buden kot sova. V glavnem je trajalo, preden je sploh posatl utrujen. user posted image
Večinoma je pa res tako, da sploh ne razumem, zakaj dajejo vzmetenje na vozičke: bolj kot je razsuta pot, bolj ga to uspava. user posted image

Krčki: tri dni nazaj ga je matralo med 1800 in 2000 uro ene dvakrat po pol ure. Dva dni nazaj ga je ves dan matralo na on pa off po par minut. Z nule na sto v sekundi. Bošček. Včeraj se je pa ves dan po malem zbujal, krčilo ga je le parkrat, na kratko. "Problem" je v tem, da vsakič ko se zbudi, tuli od lakote. Roke v usta, mlaskat, cmokat... in to ne glede na to če je jedel tri ure nazaj, eno ali pa le 15 minut. Huh. Še vedno nimava recepta, kako ga uspavati, ko se le napol zbudi in ga potem lakota premaga. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 538
16.8.2010 11:15:11   
pupa*81
hej hej!

evo tudi mene končno... sicer smo že 14 dni doma, ampak je tamala po morju čisto izgubila ritem in s tem seveda adijo mamin 'prosti čas' user posted image no zdej je nekako prišla k sebi in celo čez dan za kako urco zaspi, hb!

za nazaj ne bom dost komentirala, da ne bo spet cel roman user posted image , sam na kratko mal user posted image

dojenje in dodajanje lepo in fajn je, če lahko mamica doji, mal se je tud vredno potrudit/potrpet, sam ne pa da greš čez svoje meje in si potem k izžeta cunja, tako da otrok nima nč od tebe: zadovoljna mamica -> zadovoljen otroček, pa magar na AM! user posted image

petrca kjuti pupica! igračke ji dam pa jst eno al dve na voziček... sploh zdej v športnem delu, k je ratal glavni šport metanje igračk v daljavo/ iz vozička user posted image

Masha en big hug za/proti krčkom user posted image pomaga pa sam tvoja mirnost! (pač poleg ostalih preverjenih receptov)

candy če ima športni del ravno in trdo hrbtišče, ga pomoje lahko daš notr, tudi če ni čist leže... mal založiš s kako brisačko/tetro/dekico, pa je. drgač pa fajn da si se oglasila!

marjanaj bravo za kino user posted image no, zdej bomo pa tud midva mogla počasi it! user posted image

naxi hej! na morju ni blo nč cajta, zato te nism klicala, sori! lepo da fant tako napreduje... naša se je pa tokrat zelo malo zredila, pa so mi že začeli najedat pri P... sam jih sploh ne šmirglam user posted image no sej pol pa so medicinske sestre pogruntale, da se ni tolk zredila, ker ponoči spi od 8 do 5 zjutrej in ji zmanjka en obrok, pa da nej jo kao zbudim ponoči user posted image user posted image user posted image a se njim mal blede al kaj user posted image no, vseeno jo zdej zvečer mal bol nafutram pa ji dam mal rižeka v moje mleko, hope it helps user posted image

ja ja, sej ni tako dolg post ratal no user posted image pa drugič manj! user posted image

(odgovor članu andrazk)
Neposredna povezava do sporočila: 539
16.8.2010 12:07:34   
MaliMišek
Ooooooooo srakice, ste prilezle iz svojih lukenj user posted image . Je konec dopustov? Fino, je spet malo več aktivnosti na forumu user posted image .

Andrazk in Masha upam, da se krčki pri vas kmalu umirijo user posted image . Pri Galu niso zalegle nobene kapljice, razen Antiflat, ali pa je zdaj že toliko star, da se krčki umirjajo sami po sebi. Kdo bi vedel. Da smo pa mi skoz "viseli" na sprehodih, je bilo pa zgolj zato, ker je bil Gal doma neznosen, na sprehodih sem bila pa tudi jaz bolj mirna in s tem poslednično tudi Gal. Kar se pa ritma tiče se pa Gal šele zdaj bolj poredko hrani oz. je to res nekje na tri ure. Prej je jedel non stop, tako kot Val. A dude pa ne mara, da bi recimo s tem probala malo zamotit in uspavat ko se predrami?

Petrca a Niko pa tudi krčki dajejo?

Nax ste se spočili na morju? Tai je pa pravi korenjak user posted image . Gal je zaenrkat samo zelo dolg user posted image , koliko tehta pa pojma nimam user posted image . Jaz že komaj čakam uvajanje goste hrane......

Mi še nismo bili na dopustu (beri morju). Se odpravljamo konec meseca za 10 dni proti Zadru in me resno skrbi kako bom vso robo stlačila v avto. Moj namreč še vedno ni kupil kufra za na streho user posted image . Kolk robe ste pa ve kej vlačile s sabo (pupa, aglaia, cojka, nax,anjarim ....) user posted image

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 540
16.8.2010 12:19:14   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek
Petrca a Niko pa tudi krčki dajejo?

Če so res krči, bom kmal vidla. Danes zjutraj so mi bile BioGaia kapljice mal sumljive. user posted image   Zdej jih nekaj časa ne bo dobivala, pa bom vidla, če se njeno zvijanje umiri. Kolikor sem brala, naj bi se krči pojavljali bolj v večernih urah. Jaz sem ji pa BioGaia kapljice dajala 3 zvečer in 2 zjutraj. In se mi zdi, da jo po teh kapljicah zvija, ker ostali obroki (tekom dneva in noči) so brez zvijanja in jokanja.

www.petrca.net

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 541
16.8.2010 12:27:21   
MaliMišek
Ampak te kapljice niso proti krčkom, ampak za prebavo....probiotik so. Se mi zdi, da je Aglaia tudi na tem forumu pisala o tem. Zakaj si ji pa začela dajat BioGaio?

Neposredna povezava do sporočila: 542
16.8.2010 12:41:14   
candy24
Ojla!

Danes sva z Oskarjem že ob pol devetih drvela z vozičkom med bloki. Me je B prestrašil, da bo dež in sem hotela vseeno iti na sprehod... No, zdaj pa sije sonce, ko sva prišla s sprehoda! Pa zakaj še sploh poslušam njegove vremenske prognoze? user posted image

Zdaj Oskar spet spi, jaz pa (zaenkrat) nimam obiskov, tako da sem prišla malo sem pogledat preden grem kuhat. Pride katera na sojine čufte? user posted image  user posted image

Oooo pupa! user posted image Hvala, bom probala tako podložit/založit, kot si napisala, ampak to bo šele za vikend, ker imam športni del v Mariboru. Oskar tudi takoj zgubi ritem. V soboto smo bili ves dan zdoma in ni čez dan nič spal. No, posledično smo včeraj čez dan že imeli borbe, da je vsaj malo zadremal. Presneti mulc. user posted image

nax - se ti zdi, da ima tvoj Tai dosti kg? A ni on že skoraj pol leta star? Oskar je imel en teden nazaj (pri svojih šestih tednih user posted image ) le slabi dve kilci manj od Taia. user posted image

anajrim - se je Nik v Prekmurju spet navduševal nad kravicami že ob sedmih zjutraj? user posted image

petrca - meni se zdi, da sem nekje prebrala, da biogaia kapljice menda dobijo pravi učinek (začnejo delovat) šele po nekaj tednih jemanja... Na njihovi spletni strani pa piše, da pri zdravljenju kolik dobijo učinek po štirih tednih rednega jemanja (beri: da se jok zmanjša).

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 543
16.8.2010 12:50:17   
pupa*81
Kolk robe ste pa ve kej vlačile s sabo (pupa, aglaia, cojka, nax,anjarim ....)

hahahha, vse user posted image user posted image user posted image mož je skor znoru, pa polovice stvari nism rabla user posted image no, bom vedla za drugo leto: cunj 2x preveč, ležalnik brezveze, v igralnici je bla 2x user posted image , itd. kaj si vzela preveč boš pa šele dol pogruntala, ima vsak otroček itak svoje fore na dopustu.... lahko da ti bo sam spal user posted image

candy mislim da ima Tai čist dost kil: do 6 meseca morajo podvojit minimalno/odpustno težo, pri taiu moraš pa še korigirano starost upoštevat. ah, kot pravim otročki so si tolk različni... Zoja ima npr. že več g in cm k Tarja, pa je en mesec mlajša user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 544
16.8.2010 12:59:01   
anajrim
Mi še nismo bili na dopustu (beri morju). Se odpravljamo konec meseca za 10 dni proti Zadru in me resno skrbi kako bom vso robo stlačila v avto. Moj namreč še vedno ni kupil kufra za na streho . Kolk robe ste pa ve kej vlačile s sabo (pupa, aglaia, cojka, nax,anjarim ....)

Mi sicer imamo kufer za na streho... vzela sem od stvari ležalnik ker je res rad v njem... pa voziček... pa cote...hrano smo sproti kupovali... mi smo imali tudi robo za starejšega... saj boš vse spravla not ne skrbi...pa daj malo pod noge tamalemu... user posted image user posted image user posted image

Petrca .- jaz sem prenehala z bio gaio ker ga je matral...pa je ful bolje...mu pa dajem gas bimbi kapljice in je superuser posted image

Candy - ne ponujaj čuftov ker se me ne boš rešula, obožujem jih user posted image user posted image user posted image Nik se je navduševal nad vsem ob 6huser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

papa

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

Neposredna povezava do sporočila: 545
16.8.2010 13:52:18   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: pupa*81

candy mislim da ima Tai čist dost kil: do 6 meseca morajo podvojit minimalno/odpustno težo, pri taiu moraš pa še korigirano starost upoštevat. ah, kot pravim otročki so si tolk različni... Zoja ima npr. že več g in cm k Tarja, pa je en mesec mlajša user posted image

Hehehe, a nista Tarja in Tai najstarejša tukaj? Pa ne, da bosta kje na koncu onadva najbolj drobni sraki... user posted image V majhnih flaškah je strup, a ne?! user posted image

Ampak... Šele zdaj sem se zavedla... Oskar je vse prehitel s svojimi 4.170g! Kot sem rekla - debelinko po mami. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pupa*81)
Neposredna povezava do sporočila: 546
16.8.2010 13:53:07   
Masha_M
petrca: Krčki naj bi se praviloma pojavljali popoldan/zvečer, ni pa to nujno. Moja mami je rekla, da sem imela jaz recimo zelo močne krčke do polnih treh mesecev in to preko celega dneva. Skratka, obstajajo tudi izjeme. Vsekakor držim pesti, da vam čim prej minejo oz. da odkrijete nekaj, kar vam bo pomagalo. Btw, kakšni pa so nasveti za uspavanje od te Dr. Harvey Karp. Mislim, da bi nam vsak nasvet prišel prav. user posted image

anajrim: Sprostitev bom že rabila. Bolj je problem v tem, da me bo na začetku kar strah z Valov hodit ven, ker je tako nepredvidljiv. Ni ga problem podojit, problem je recimo v tem, da ga nikakor ne morem/znam uspavati drugače, kot ob dojenju, pa se mu potem samo umaknem. Čim ga premikam in/ali prelagam s zbudi in začne tulit. Ne pomaga duda, ujčkanje, glasba... In v Tivoliju bi izpadlo najbrž malo smešno, da se z njim uležem na tla, ga podojim in mu potem uidem, njega pa pustim tam na tleh spat še kakšno uro ali dve. user posted image user posted image user posted image Saj vem, da bo slej kot prej treba stestirati tudi kako drugo metodo in ga pustiti malo jokat (s tem da smo ob njem, da ve da ni sam). Samo imam en zlovešč občutek, da je ta otrok sposoben jokat tudi nekaj ur skupaj. user posted image

marjanaj: user posted image user posted image user posted image Čestitke za "solo" kino. Verjamem, da je zelo pasalo in ne dvomim, da vama je obema dosti pomenilo imeti kak trenutek spet zase. user posted image

nax: To je pa res lepo slišat, da Tai tako fino napreduje in je GH. In hvala za čestitke. user posted image

pupa: Mirnosti se šele učim. Prvi dan sem se seveda zjokala, ko sem gledala revčka, zdaj mi gre pa vsakič boljše. Zaenkrat ga imam jaz preko ponoči, da se Andraž naspi, čez dan ga pa potem on malo več crklja, da se jaz spočijem in morda še kaj naspim. Sčasoma sigurno vsaka mamica sprejme jok kot nekaj vsakdanjega, ker jaz sem začela iz pozicije, da bi za svojega otročka naredila vse in sem poskušala preprečiti oz. potolažiti čisto vsak jok in stokec. Pa pač ne gre... Aja, glede teže jih pa res ne šmirglat. Poslušaj raje svetovalke od LLI, ki pravijo, da če je otrok živahen in zdrav in ima na dan dovolj pokakanih pleničk, potem je z njim vse v redu ne glede na to kaj pravi tehtnica. user posted image

candy: Matr delaš lušte s temi čufti (al se prav reče s čuftami). user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 547
16.8.2010 13:55:04   
candy24
IZVIRNO SPOROČILO: anajrim

Nik se je navduševal nad vsem ob 6huser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Oprosti, ker sem te pustila eno uro dlje spat...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 548
16.8.2010 13:59:15   
petrca2507
IZVIRNO SPOROČILO: MaliMišek

Ampak te kapljice niso proti krčkom, ampak za prebavo....probiotik so. Se mi zdi, da je Aglaia tudi na tem forumu pisala o tem. Zakaj si ji pa začela dajat BioGaio?

Vem, da te kapljice niso proti krčem. Dajat sem jih začela zato, ker je patronažna predlagala. In ji ne bom več dajala, ker se mi zdi, da je samo še slabše. Če bo imela hude krče, bomo šli po kapljice, ki so namenjene za lajšanje le teh. Sem pa zjutraj opazila, da jo zelo pomiri, če jo zavijem v dekco in zibam. Je brez hranjena spala 2 uri.

morje...kaj je že to? user posted image   Mi letos ne bomo šli več na dopust. Vsaj na morje ne, ker nam ne bo zneslo.

nax...tvoj otroček je pa že cel fant. user posted image

MM...brez skrbi, da boš vse spravila v avto. Naju je tud skrbelo, kako bova poleg 2 psov še voziček in vso kramo spravila v karavana, pa je kar šlo. Moj dragi sicer ni bil najbolj navdušen nad vsem in sem ga spet poslušala, da morva family wagon kupit. Morva enkrat še stestirat, kako izgleda, če v xsaro picasso spakiramo vse. Aja...pa midva imava kiblo za na streho, ampak jo je mojmu odveč gor montirat. Ker on se ne bo skoz s kiblo na streh okol vozu. user posted image  

www.petrca.net

Neposredna povezava do sporočila: 549
16.8.2010 14:05:21   
candy24

In v Tivoliju bi izpadlo najbrž malo smešno, da se z njim uležem na tla, ga podojim in mu potem uidem, njega pa pustim tam na tleh spat še kakšno uro ali dve. user posted image user posted image user posted image

Jaz sem si to zdaj dejansko predstavljala. Ampak v množini - da to izvedemo vse v eni skupinski točki usred Tivolija... Crkujem od smeha... user posted image

candy: Matr delaš lušte s temi čufti (al se prav reče s čuftami). user posted image

Vabljena, mase sem naredila toliko, da lahko nahranim pol ulice. user posted image  

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Počitniško varstvo
Michonne RR

Ali je bil vaš otrok vključen v kakšno počitniško varstvo med poletjem?

Da (39%)

Ne (61%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!