Anonimen
|
Hej. Kako ste punce? Kaj je novega? Otroci rastejo, spijo, jejo, lulajo in kakajo? No, pa igrajo se. Fajn je biti na porodniski, a ne? Nekaj sem hotela na veliko pokomentirati pa se ne spomnim vec. Porodniska mi nazira mozganske celice. Glih se ene 3 so mi ostale. Bom samo na hitro, kar se spomnim. Amazonka, to ne steje kot javljanje! Ampak naj ti bo. Nekaj ti kupim. Za novo kuhinjo. Da bos pekla. Tako kot jaz danes. Sredi noci vstanem (ob 8 zjutraj) in namesto, da bi kaj pametnega pocela (recimo se malo spala) grem kukije pect Meymey, dobrodosla med srakami! Tomi je meni ful lepo ime za fantka. Tako kulsko Masha, upam da ste v redu in da je mali (veliki) sef postal prizanesljivejsi kar se tice spanja. Pa krcki, ze kaj boljse? Anajrim, Tadej je pa kar zrastel. Dobro ti to hranis! Candy, komaj zdaj sem vidla ZS. Sori. Sem bila pa v tem tednu ze 2x v LP. Super je! Pa notri je ful lepo. Pa knjige. Aaaa, jaz bi tam delala. Al pa v Azilu. Kako huda knjigarna! Al pa v Beletrini. No, pri knjigah skratka. V glavnem, mi gremo naslednjo soboto se za 2 tedna na morje, tako da se lahko zmenimo za naslednji teden. Da se Zoja in Oskar spoznata. Bodoca filozofa Ti bom dala Three Graces!! Hahaha! Moja barocna postava bi Raphaela ziher ocarala Diaper free ti bom bolj podrobno na kavi razlozila. Lahko ti pa tudi knjigo posodim, ki jo imam od ene kolegice. Njen sin je pri 13 mesecih brez plenicke. No, ona je mene navdusila. Ampak ona se temu bolj posveca kot jaz. Pravi pa, da je pri fantkih se lazje, ker se jim lulcek napne ( ) ko jim je lulat. Ne bi vedela. Drugace pa ni nic tako tezkega. Priblizno vem kdaj kaka (lulanje nam ne uspeva glih najboljse) in jo nesem nad wc oziroma nad eno posodico (komaj cakam kahlico!) in ji dam znak, da sprosti misice. Kar ima za pasti pade, potem jo nesem pod tus ali pa jo na previjalni umijem in dam plenicko. Poleti je bila veliko brez plenicke (na tistih podlogah za enkratno uporabo) in sem vidla kako lula. Recimo dopoldne ful, popoldan pa manj. To je vsa umetnost. Pri meni. Ene pa psihirajo in cel dan samo otroka gledajo kaksne znake daje. Aja, znaki se potem spremenijo, ko zacnejo kobacati, ker so jim zanimive druge stvari in pozabijo, da jih je lulat. No, meni se to ne da. Itak. Kaj pa se meni da?!? Sem pa ze skoraj nehala dojiti, ker je imela tako ogromen poskok v rasti in sem imela premalo, potem sva ji zacela dodajati, zdaj pa itak hoce samo se flasko. Nekaj si sicer crpam in malo jo se silim na prsi, drugace pa je flaska cist zakon. Sploh ni tak problem, kot sem mislila. Pa se za dlje casa jo zdaj lahko pustiva v varstvu in sva malo sama V glavnem, ta "umetni" kakec je se bolj grozen! Zelen, gost in smrdec! Sploh nocem vedeti kaksen bo od goste hrane. No, zato mi je diaper free vsec, da vsaj kakec ujamem v wc in potegnem vodo in je to to. Ker kadar uide v plenicko, smrdi celo stanovanje Pupa, hvala za link za masaze. Bom probala kdaj, ampak meni Zoja ze med kopanjem zaspi, tako da je potem ne mrcvarim vec. Smo pa zaceli s tusiranjem in je super! Spi pod tusem zaenkrat sicer se ne. Kako pa naj, ce jo zalivava po glavi Aja, se to. Happy baby. Marjana, ce hoces ti lahko kdaj pokazem kako to deluje. Pa mislim, da imam se celo nekje to amerisko "povijalno" plenico. To je konkretna odejica in tudi njihov nacin vezanja je drugacen kot pri nas. Naceloma pa lahko majhne otroke povijes tudi v tetra. Das skoraj na pol in jih povijes kot indijancka/strucko. Roke mora imeti ob sebi (vsaj tako so v porodnisnici povijali). Pri nas nima Zoja nobenega strahu pred velikimi prostori. Tudi ko zaspi na najini postelji (180x200) nic ne zgleda, da se ne pocuti varno. Sem pa te metode v zivo videla v ameriki. In nimam naceloma nic proti umirjanju otroka, ampak tam grejo mame po 3 mesecih v sluzbo. Otroci pa v varstvo. Tam pa jih nihce ne zavija in jih trese. In tam je joka in stoka za znoreti. Zato pa potem najemajo privat babysitterke, da izvajajo happy baby. No, v glavnem, hocem recti, da je to samo ena izmed mnogih metod umirjanja otroka in da si lahko slovenske mamice mnogo vec stvari privoscimo, ker smo pac doma 11 mesecev. Drugace pa ce katero se zanimajo kaksne americanske metode, jih imam jaz polno na zalogi. Poleg diaper free seveda Oni na primer otroka zelo hitro postavljajo na noge (4-5 mesecev), obstajajo stolcki, ki jih tam na veliko uporabljajo in posedajo otroke pri 2 mesecih, televizija je v ameriki itak zakon in otroci gledajo baby programe ze od rojstva ... ampak spijo pa otroci v svojih sobah ze od rojstva. Tako, da vsaj tistih travm preselitve nimajo. No ja, sicer pa vsak dela po svoje. In vsak najbolj ve za svojega otroka kaj hoce, zeli in dela. Kakor koli je to moji tasci tezko razumeti. Ona namrec misli, da samo ona zna Zojo uspavati. Ne vem kako potem ostale dni, ko tasce ni zaspi. Na hitro sem komentirala ja. Komu lazem?
|