|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ljubljanske srake
11.8.2010 21:44:51   
MaliMišek

IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M

Btw, punce ki imaste bolj zahtevne otroke... mene tale najin malo spravlja v obup. Uro in pol je bil na prsih, da me je že vse bolelo. Niti kaplje ni bilo več notr. Previt je bil, v naročju (torej ni osamljen ali prestrašen) on je pa kar kričal, kričal in kričal. user posted image user posted image user posted image Zraven je tlačil rokice v usta, kar običajno počne ko je lačen in meni je potem seveda prva ideja, da je bilo premalo mleka in da mu dodam še Aptamila. user posted image Čeprav po teži full lepo napreduje, kaka dovolj itd.

A je še kateri to delal? A je možno da se rabi samo iztulit? Ker poudarjam... on ne joka, ampak kriči na ves glas!!! Pa niso krčki (še). Koliko časa je potem še normalno da joka? A jih pustite, kaj drugega ukrenete??? Ker tole je res grozljivo poslušat. user posted image

Gal je bil tudi tak, pa smo delali z njim vse živo in sva na koncu izločila vse faktorje, pa se je še vedno drl. To mine. Je pa bilo vsaj naju na začetku zelo strah, ker se je dru tako da sva mislila da bo ostal brez zraka. Gal je jokal tudi do tri ure skupaj, predvsem zvečer. Smo zato začeli bolj intenzivno uporabljat dudo in jo zato zdaj obožuje user posted image . Naj ne bi imeli še v celoti razvitega živčnega sistema in je potem rezultat tega glasno kričanje ob večerih. Midva sva ga samo nosila in se pogovarjala z njim. Pa če ti kaj pomaga...se navadiš user posted image . Je bilo pa včasih tako hudo, da je Galjokal na eni strani stanovanja jaz na drugi, user posted image pa ni ravno vedel koga bi tolažil prej user posted image .

Marjanaj o čem ti to za zobke? A moram kej kupit user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 501
11.8.2010 22:02:37   
Masha_M
Ooo, hvala za odgovor! Jaz bi mogoče še preživela njegovo dretje, če bi vedela da mu res nič ne fali in predvsem to, koliko časa ga je še "varno" pustiti jokat. Malo me skrbi kakšna dimeljska kila, ker se tako matra zraven. :( Aja, in tudi pri nas je ta neutolažljiv jok samo ob večerih. Čez dan pomaga dojenje in crkljanje.

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 502
11.8.2010 22:05:57   
MaliMišek
Probaj bit čim bolj mirna. To je pri nas tudi zelo pomagalo oziroma skrajšalo njegovo jokanje. Pa miren prostor, brez zunanjih dražljajev.

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 503
11.8.2010 22:23:30   
Anonimen
Hej punce!

Da se se jaz malo javim. Ampak sem nabijala na drugi temi tako dolgo, da lahko zdaj tu malo kopiram. Vam za zabavo user posted image

Torej, mi smo nazaj iz morja. Bilo je superfinofajn. Se bolj pa bo cez 2 tedna, ko gremo se enkrat na ta pravo morje za dlje casa. To je bilo namrec le stih proba, kjer se je otrok zelo izkazal (spanje je podaljsala eno noc celo na 12 ur brez prebujanja - sem ze mislila, da se ji je kaj zgodilo user posted image ), noge je z veseljem stegovala v mrzlo morje, stoicno prenasala miljone neznanih ljudi, ki so jo grabili in se druzila s potepuskim mackom, ki se je hodil hranit k nam. Enkrat se ji je celo na glavo vlegel. Mene je skoraj kap user posted image No, reakcije ni bilo, torej lahko tudi doma kaksnega potepuskega macka zacnemo hraniti.
Ampak druga zgodba so pa ljudje v kampu! Unbelivable! V ta kamp hodimo skoraj 10 let in se seveda vsi poznamo, ampak ocitno se z rojstvom otroka ne spremenijo samo relacije mama-tasca, ampak tudi vsi v kampu bolje vedo kaj je dobro za tvojega otroka, tudi ce ga prvic vidijo. Ena soseda ji je namrec dala lubenico! In mi cez 2 dni povedala kako je Zoja z veseljem vlekla tisti koscek in vodo, ki je ven tekla. user posted image user posted image Pa kaj je normalna! Uvaja gosto hrano mojemu otroku, ki se doji user posted image Noro! Potem mi je govorila, da naj ji dajem cuker v caj in vodo. Da so njeni z veseljem pili. Ja, se spomnim njene hcerke, ki je imela cisto gnile, crne zobe. Ampak to bojda ni bilo od tega. Ne ne, kje pa. Ampak zmagovalna je pa ta: Jaz Zoji ne pustim, da vlece prst in sem ji dala roko iz ust. In soseda me prepricuje, da se da prstka ful hitro odvaditi. In jo vprasam kako so se oni. In mi pove, da je imela njena hcerka kronicne pljucnice (prvic pri 5 mesecih) in ker je bila cist fertik in dehidrirana so jo v bolnici na silo hranili in je bila polna cevk in ni bilo prostora v ustih za prst. Wtf?! Tako se torej odvaja prsta. Otroka das v cevke. Kristusmarija kaksen folk! user posted image user posted image

Konec avgusta gremo torej na Cres. V hiso. Kjer nam nihce ne bo tecnaril in nas bodo vsi pustili na miru. Potem bo nase dete lahko v miru poizkusalo gosto hrano. Komaj cakam! Pa bili smo cepljeni in merjeni. Nasega otroka je razgnalo!! Ima namrec 6460 g in 67 cm. Manekenka user posted image

Zdaj pa azurno.

Petrca, trikrat hura za dojenje!! In za pridno Niko seveda. Ampak to so puncke. Pridne. Upam, da vedno. Amazonka, any comments? user posted image
Masha, po moje je res najboljse, da poskusas biti cimbolj mirna, ceprav verjamem, da je hudo, ker otrok joka. Pri nas (trkam!!) ni bilo teh izpadov. Jo je pa ta zadnji zagon rasti cist spremenil in zdaj je poleg svojih nog (ki so za v usta), pasenja kravic in na pol plezanja, obracanja na bok in skoraj ze na trebuh, odkrila tudi svoj glas. Ki je cvilec. In gre skozi mozgane. In ni fajn.

Sesalni zulj je pa tudi nasa imela. To samo odpade. In potem spet pride. Ne mrdaj user posted image
Kako ste mlada druzinica drugace? Slikice na fb so ful lustne! Jaz se zdaj na pilates cez Dolgi most vozim in skoz gledam kdaj vas bom vidla s formulo in ugotavljam, da je veliko otrok v "nasih koncih".

Kako ste se imele na srecanju? Candy in Ziva, naslednji teden gremo lahko v LP. Ali pa septembra. Kakor vama je boljse. Kaj je zdaj Ziva, je zob ali ni zob user posted image
Kiwa, kako je bilo pri tasci?
Amazonka, ste ze v polnem selitvenem zagonu? Pridna! Rabis pomoc? Pridem. Ampak brez otroka! user posted image
Pupa, kako je blo na morju? Kljukec?

Lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu MaliMišek)
  Neposredna povezava do sporočila: 504
11.8.2010 23:01:29   
amazonka3
IZVIRNO SPOROČILO: marjanaj

amazonka Dentinox (al kaj že za zobe) so v Mullerju umaknili s programa in ga ne bo več. Niso vedeli zakaj. user posted image  Eni priporocajo Gangigel ali nekaj takega iz lekarne, a to poznas? Je ok? Ker unega Calgela al kaj že se tudi do septembra ne bo dalo dobiti.

Damn user posted image  pa to ni res, to je bil ta boljš gel. Mesec nazaj so ga še imeli. Šit. Gangigel je bolj za razkuževanje sluznice, ma kaj jaz vem, enkrat sem se kresnila z zobno ščetko in sem imela ful ranico, sem uporabljala tale gengigel pa ni kej prav dost nucal user posted image  Tako da bo treba potem na Calgel čakat. Kaj Tiborju že kaj ven silijo zobi pa maš nujo?

(odgovor članu marjanaj)
Neposredna povezava do sporočila: 505
11.8.2010 23:08:55   
marjanaj
MM ah ne, po moje Tiborju se ne rastejo zobki, sam tako, ker smo se ravno o tem zadnjic z amazonko pogovarjale, pa je omenila ta gel. Daš si na prst ali nekaj takega in mu masiras dlesni.

amazonka Calgel je baje lokalni anestetik, ki dejansko omrtvici dlesen, Gangigel pa samo lajša bolecino in hladi dlesni. Tako so mi rekli danes v lekarni. Sem sla ravno po Bepanten pa sem vprasala.

masha žuljček mu je "skoraj" sam odpadel. Drzal se je samo se na nitki, tako da sem mu kar sama dol potegnila, da ga ne bo slucajno pojedel user posted image

dretje joj to je začaran krog. Tibor še zdaj ob večerih joka neumorno. So seveda svetle izjeme, kot naprimer danes, pa še to samo zato, ker je zaspal na joški, pa sem ga v posteljico odložila. Je takoj seveda odprl oči in že hotel nekaj nabirati in se kremžiti pa smo mu hitro dudo zabasal v usta pa je delovalo. No, to je bilo ob 19h, pa še traja. Kot ga poznam, bo uzbuna okoli 3h, ko bo spet lakota .

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 506
11.8.2010 23:19:42   
amazonka3
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

Petrca, trikrat hura za dojenje!! In za pridno Niko seveda. Ampak to so puncke. Pridne. Upam, da vedno. Amazonka, any comments? user posted image
Amazonka, ste ze v polnem selitvenem zagonu? Pridna! Rabis pomoc? Pridem. Ampak brez otroka! user posted image

No tudi jaz sem že hotela Petrci napisat user posted image user posted image user posted image  in čim več mleka ti želim. Nikica lepo pomaga, ker lepo spi, ti pa se lahko v miru spočiješ.

Masha - bi ti najraje rekla moje sožalje. Probaj zdržat. Sprašuješ okoli cuzanja in mleka....morebiti pa ima povečano potrebo po mleku, pa ga bolj pogosto pristavljaj. Zna biti hudo 2 do 3 dni, potem pa se umiri. user posted image  če pa ni to, potem pa dudo. Joj, se mi kar smiliš.

Aglaia, punce so precej bolj pridne kot fantje....no odvisno kaj pojmuješ pod priden. Je pa res, da so dosti bolj odvisne od starševske animacije (beri so veliko bolj nesamostojne in si ne najdejo nekaj za počet same), pa starejše kot so bolj khm khm.....tečne so (beri taprave male babnce user posted image ).

Smo v polnem zagonu ja. Grozn je. Umiram. user posted image  Včeraj smo bili v Ikei. Z 2 avtoma. Iz najinega buska sva zmetala vse zice ven razen voznikovega in je služil kot kombi. Sva privlekla domov 4,5 metrov pax omar, komodo in nočne omarice, pisalno mizo in omaro za Tomažka. Noro, oba avta sta bila polna. Sva zračunala, da sva naložila cca. 800 kilogramoov robe.
Ne vprašaj kako je to izgledalo ob tem, da je bil tamali z nama. Jok in stok user posted image , hvala bogu je bila tavelka z nama, da ga je malo poujčkala vsake toliko in včasih je celo zaleglo, da se je pomiril.

Danes pa sem...ta tam...(uspelo mi je mojga nagovorit, da sem lahko najela gospo ki čisti user posted image ) skupaj z čistačico popucala celo podstreho, ometala pajčevine, stopnišče, vsa okna in tla. Pucali smo od 10 ure zjutraj do treh, potem pa še od petih do sedmih. Noro. Moj je še vedno tam in sestavlja pohištvo. Ludoooooo.

Lahko pa prideš ja, brez otroka, baje rada pucašuser posted image user posted image ....al pa sam na kavo, sej mam balkon, bova probale še Nax stauhat nekje (BTW kam je poniknila??user posted image ).

MM, kako je pa tvoj mali mišek zdaj (Gala mislim). Upam, da ne jočeš več na drugem koncu stanovanja. Nisi nikoli napisala, da je bilo tako hudo. Boga si bila, bi ti vsaj napisale, da smo v mislih s tabo.

No tolk. Zdej pa kr grem user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 507
12.8.2010 10:01:24   
Kiwa
Evo nas iz morja. Smo prišli že v ponedeljek, ampak smo ves čas naokoli.
Kaj naj rečem... Na morju je bilo super user posted image . Gaja pridna ful, tašča pa tudi user posted image user posted image . Ko smo prišli tja, je rekla, da je moje delo samo Gaja in, da mi ni treba prav nič delat user posted image . Stregla nam je (saj sem tudi pomagala) in bila super babica. Na plaži je pazila malo, da sem se jaz lahko malo namakal in sončila, prav nič ni težila. Enkrat jo je previla in rekla, naj pogledam, če je opravila test user posted image . Po rokah je tudi niso ves čas vlačili, v glavnem super. Edino enkrat zvečer jo je na rokah uspavala, pa sem rekla, da ne sme, ker je prav lepo navajena, da sama zaspi. In je rekla, da se je tudi sama spomnila to in da ne bo več. Res smo uživali. Gaja je bila pa tako pridna. Kot da je ni. Je uživala ob gledanju listkov na drevesu na plaži, doma pa je ves čas ležala na igralni podlogi, ko se je naveličala pa zaspala. So rekli, da sva lahko srečna, da imava zelo pridnega otroka. Jupiii user posted image .
Ko smo prišli v ponedeljek ob enajstih zvečer domov, je jedla, potem pa spala do 6.30! To je bil njen rekord. Drugače pa ponoči spi največ 5 ur in pol v kosu, kar mi je čisto ok. Ni sicer 12 ur, ampak ok user posted image

Gaja ima tudi vsake toliko časa žuljček pa mu malo pomagam, da odpade user posted image . Najraje bi ji tudi mozolje na nosu stiskala :) Pa vem, da ne smem.

Dretje - jaz Gaje še nisem slišala. Mislim, da ne joka niti 5 minut na dan. Tudi, ko je lačna, malo pojamra (kliče), potem je tiho, spet pokliče itd. Mislim, da je zelo potrpežljiva user posted image .

V glavnem mi smo super, danes gremo še v mojo službo uredit zavarovanje, potem pa h Gajini prababici na Ptuj. Nič nas ni doma user posted image

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 508
12.8.2010 10:30:52   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: amazonka3

Masha - bi ti najraje rekla moje sožalje. Probaj zdržat. Sprašuješ okoli cuzanja in mleka....morebiti pa ima povečano potrebo po mleku, pa ga bolj pogosto pristavljaj. Zna biti hudo 2 do 3 dni, potem pa se umiri. user posted image  če pa ni to, potem pa dudo. Joj, se mi kar smiliš.

Jaz Vala dojim vsakič ko mu to paše oz. kaže potrebo. Včeraj popoldan recimo tudi na 1 uro. Zvečer je potem ene 10 min aktivno sesal, da je spraznil obe strani u nulo, potem se še kake pol ure crkljal na dojki, pa je bilo potem vseeno dretje. user posted image Aja, dudo pa ven pljuva.

Anyway... bomo že. Čeprav je na trenutke res grozno.

Je pa zanimivo, da ga noč zgleda full utrudi, ker potem najdlje in najbolj mirno spi dopoldan, popoldan pa cirkus. Pa izpis iz matične knjige smo dobili. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 509
12.8.2010 11:54:05   
petrca2507
Danes se bo pa men zmešal. user posted image   Očitno sem Niko preveč hvalila. Včer zvečer je začela z jokom, ki smo ga sicer umirili s sprehodom (v vozičku ful uživa, ko jo trese), ponoči sem jo nosila na rami, danes pa skoraj nič ne pomaga. In kot je napisala MM...ponoči sva jokali skupaj, danes jokava vsaka na svojem koncu. user posted image   Koliko časa ste jih pustile, da so jokali? Meni je kar grozno poslušat. Skoz je ne morem nosit, ker me potem vse boli. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 510
12.8.2010 12:46:33   
petrca2507
Se še mal oglašam, ker mi je uspel Niko uspavat in upam, da bo zdej spala čim dlje. user posted image  
Po mojem je punci vroče, čeprov nimam več kot 23 C v sobi. Ko sem ji slekla žabice je dobila tak zadovoljen nasmešek na obrazu. Pol sem ji pa v banjo naštimala vodo in jo vozila sem in tja. Tuki je bla šele vesela. Se je kar smejala, kot vedno. Po končanem kopanju sem ji samo body dala gor, mal nafutrala, položila v postelco in jo za vsak slučaj čez noge pokrila. Zdej pa spi kot ubita. user posted image

aglaia...a maš ti kakšne posebno prehrano in posledično mleko, da ti Zoja tolk dolg časa spi? user posted image   Jst včasih mal pogrešam spanje čez celo noč. Ampak se ne smem preveč pritoževat, ker je tud zbujanje na 4 ure luksuz.
Sem vidla fotke na FB z morja. Zoja je kar očitno zrastla. Pa še vedno ima najboljšo frizuro. user posted image

kiwa...ti maš tud tko pridno punčko, ki se sama uspava in zabava.
Pri Niki je tako, da se sama uspava samo ko je zmatrana. Takrat nekaj časa gleda in z rokami maha, potem pa zaspi.

igralne podloge...kdaj ste otroke prvič dale ležat na igralne podloge? Jst vidm, da Nika že ful opazuje okoli. Samo ni ji všeč, da je skoz na istem mestu in v enakem položaju.

www.petrca.net

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 511
12.8.2010 23:42:10   
andrazk
Masha zdaj že spi, zato jaz podajam kratek update.
Sesalni žulj je danes Valu odpadel. Tako da zdaj v živo veva kako to zgleda. user posted image Sploh če ga zaradi firbca pozabiš umakniti, pa ga mulc direkt poje.
Včeraj zvečer je pošteno zaspal okoli 22:30, zatem ko sva ga imela 4 dni striktno na maminem mleku, je zahteval še, kljub temu da ni bilo več kaj ponuditi. Pa je spil dodatnih 30ml. In zaspal kot top. Ob 0230 prvo previjanje in hranjenje, ob 0600 naslednje in potem ob 0930 naslednje. Kazalo je super, brez glasu. Potem je bil pa ves dan po malem tečko. Spal eno uro, pa pošteno jedel. Pa spal le 15 minut, potem ga je pomirilo le crtanje in božanje v naročju. In po slabi uri spet jest! Nakar pa sploh ni hotel več zaspati! Gledal okoli, si nekaj mrmral, pa se nonstop po malem zvijal in bil zaripel v obraz. Samo jest je hotel. Še dobro da roke cele ne more stlačiti v usta, čeprav se zelo trudi. user posted image
Že n-tič je jedel, ne veva sicer kaj, ker ni bilo dosti ponuditi ampak se je kar trudil. Le da je potem začel tuliti in kričati in se zvijati kar z lepega. Pa takoj, kot bi odrezal, nič, mir, spat. Seveda v naročju. In čez 10 minut spet, ista procedura. In čez 15 spet. Tako da ni bilo druge, kot se sprehajati, ga crtati, masirati, on se je pa bošček napenjal da je bilo hudo ga gledati.
Hrane nisva uvajala nobene nove, tako da zna biti, da je fasal prvi primer krčev. Nobena od znanih poz ni pomagala, nobeno božanje...
Po ne vem kakem čudežu je okoli 20:30 zaspal (jedel ob 1900) v naročju pa vse do 22:30, ko sva ga končno lahko umila v miru. Relativnem miru. user posted image
Na sprehod jasno nismo šli popoldan, sva pa pri umivanju zmanjšala tuljenje z vseh 10 minut na samo polovico, pa še to se ga je vmes večkrat pomirilo. Yey! user posted image
Pošteno se je najedel, zdaj spi, upam da bo trajalo tako kot zadnje noči. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 512
13.8.2010 7:49:58   
Kiwa
petrca, jaz sem Gajo dala na igralno podlogo že pri dveh tednih, ker ni marala biti v stolčku in ker je tako živahna je ne smem pustit kjerkoli. Zato smo jo kar dali na podlogo. Mislim, da je že zelo kmalu začela opazovat igračke. Kake pol ure, mogoče še več, gleda v njih in uživa, potem pa zaspi.

Sva pa tudi midve včeraj imeli ena čudna hranjenja, ker se je kar jokala vmes. Tega še nikoli ni počela, vedno je mirno sesala. Se mi je zdelo, da ji je vroče in mislim, da je bilo res to krivo. Ker sem jo začela pihat po rokicah in nogicah in je začela lepo jest. Po kopanju pa je jedla že čisto normalno, tako kot vedno. Očitno jim vročina res ne paše.

(odgovor članu andrazk)
Neposredna povezava do sporočila: 513
13.8.2010 10:06:21   
mkbk
Hoj hoj..

A se men samo zdi al tole poletje prav prehitro mineva. Res skoraj ne najdem časa za računalnik...pa mal preveč dežuje, če se mene vpraša.

Mi smo načeloma ok, v sredo gremo spet v Vrsar. Lara, naša mala baročna deklica je pridno malo bitjece, mi je prav hudo pri srcu, ker je prav zaradi svoje pridnosti malo bolj na stranskem tiru, in se ukvarjamo bolj z gavnarjem Filipom..za njega pa je dobra samo še mami (jst user posted image ) Oči nč ne sme delat ga praska in ščipa kot norc, jst mu lahko pa delam skor kar čem. Je pa junaško brez plenic že kakšen mesec edino v vrtcu štrajka ko noče it lulat in mu ptem vturavajo plenice - to se mislm še skregat, rajš perem kot nora, če smo že tolk daleč prišli s tole toaletno čistočo.

Sm pozabla zadnč na tivoli in čolnarno, mi je prav žal, ker sem bila v LJ user posted image . No pa next time.

Kiwa - maš pa res super poštimano tole na morju!

Masha - ja pred dvema letoma je bil naš Filip tud tak razbojnik, mu očitno niti mami niti oči nisva pasala. user posted image Mal boste protpeli zdaj, saj mogoče se pa prav hito vse skupaj uštima, majhen je še. (Btw. LAra bi bla tud Val če bi mela pimpka user posted image )

Aglaia - lubenica, o božemili !? A naslednič bo pa že makaronflajš?

amazonka - matr sm ti fouš za novo hišo! user posted image . Kr puci, da bo lep novi domek! user posted image

petrca - dojenje user posted image -pridne punce!

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 514
13.8.2010 10:48:53   
petrca2507
Očitno zadnje dni našim otrokom nekaj ne paše. Včeraj je bila Nika prava tečka. Šele kasnej sem ugotovila, da ji je vroče in da zaradi tega sitnari in joka. user posted image
Zgleda tudi, da ima zdej nek svoj ritem za spanje. Zvečer zaspi okoli 21h, se prvič zbudi ob polnoči, potem ob 3h in ob 6h. Zvečer in ponoči po hranjenju lepo zaspi, zjutraj bi bila pa kar budna. Danes je npr. zaspala šele ob 8.30, pa še to med vožnjo v avtu (moj oči me je peljal v laboratorij) in zdej še vedno spi. user posted image

andrazk...vidva se mi kar smilita. user posted image   Upam, da bo Val kmalu našel svoj ritem, ki bo tudi za vaju manj obremenjujoč.

kiwa...včeraj je bil zelo soparen dan in po mojem to vpliva na otročke. Jst sm že mislila, da je Nika dobila krče, sm šla iskat BioGaia kapljice, v bistvu ji je bilo pa samo vroče.
Hvala za odgovor o igralni podlogi. Jo bo zgleda treba nabavit, ker se mi je ne da več prenašat sem in tja po bajti.

mkbk...vidim, da tudi ti potrjuješ, da so punčke bolj pridne od fantkov. user posted image

A se je že kateri zgodilo, da se je otrok vlekel za lase? Men se je Nika včer med previjanjem začela kar naenkrat na ves glas dret. Oziroma je bolj tulila, kot se drla. Ker je bilo to dretje čist drugačno od prejšnjih, sem hitro gledala, kaj bi lahko bilo narobe. In potem vidim, da se z levo rokico drži za lase in vleče. Bolj ko jo je bolelo, bolj je stiskala pest in vlekla. Sm se pošteno namatrala, da sem ji razprla pest in jo rešila bolečin. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 515
13.8.2010 12:10:33   
Anonimen
Guten Morgen se od mene.

Danes je tak zaspan dan, da z malo samo spiva. Sicer pa nas otrok ze dva dni vec ali manj samo spi. Spet je taksna, kot je bila majhna. Zdaj pa ne vem, ce ni to kaj narobe, glede na to, da je vmes imela ze ful aktivne popoldneve. Mogoce me je pa slisala kako sem se pritozevala in je zacela spet nazaj spati. user posted image

Petrca, jaz ze od zacetka jem VSE (no, edino pri fizolu sem se sparala, ampak sem kmalu ugotovila, da je bilo to brezveze). Sem zadnjic brala La Leche League in pravijo, da jim je ful zal, da veljajo te stare vraze, da mamice ne smejo jesti svezega sadja itd. in da so s tem tako mamice kot otroci prikrajsani za veliko vitaminov in okusov v prvih mesecih zivljenja. No, sicer pa vsak po svoje.
Jaz imam verjetno preklemansko sreco, da mala ze od dobrega 3 tedna prespi celo noc. Zato se bo po morju zacela operacija "preselitev v lastno sobo". To bodo spet zurke v spalnici user posted image Moram pa najprej en kavc iz njene sobe prestaviti. Rabi katera mogoce? user posted image

Masha, zdaj me je mkbk spomnila, da so nama vsi tezili, da mora Zoja biti Val, ce bo fantek, ker je bila na morju narejena. Pa sva se tako bunila proti temu, da potem nisem niti pomislila na to ime, ko sem ti hotela Stefa uturiti user posted image
Glede napornosti otroka vidis, da ti vse priblizno isto svetujemo. Bodi(ta) mirna in cakajta, da mine. Pa ne morem verjeti, da si mu dala sesalni zulj za pojesti user posted image

Mkbk, bravo Filipu za "brezplenicnost" user posted image
Saj je cist ok, ce gre pri 2 letih iz plenic, a ni? No, jaz z mojim diaper free upam, da bomo prej brez, ampak bomo se videli. Nisem fanatik glede tega. Ko ujamemo lulanje in kakanje smo veseli, ko pa uide pa pac uide. Zaenkrat sem zadovoljna s tem, da ima ponoci vedno suho plenico in gre zjutraj takoj lulat. Tako kot jaz user posted image
No, vceraj me je od Pupe moz ze skoraj oznacil za eno fanaticno diaper freejevko user posted image Hecam se. Je bilo pa fino videti mlado pupino familijo. Tarja je ze prava faca z dvigovanjem in sedenjem! Pa samo mami in oci sta carja v njenih oceh. Ostali so bolj tako za zraven. Pupa pravi, da to pride s 4. meseci. Ker nasa je trenutno res ena ciganka. Smeje se vsakomur in se pusti nositi, bozati, lupckati in vse to. Upam, da jo vsaj do 16. leta to mine user posted image

Kdaj se bomo kaj videle? Zdaj se spet odpravljamo na morje, ampak po morju bi se pa lahko spet videle, a ne?
Pozdrav vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 516
13.8.2010 12:13:29   
Anonimen
Eh, to sem pa pozabila.

Kiwa, ti si carica! Lepo si se imela na morju, Gaja tudi, tasca pa tudi. Win-win! Boste se sli?

Igralna podloga, nasa jo je kar hitro dobila in je gledala igracke. Ampak konkretno igranje in prijemanje in zavedanje zvokov, ki jih sama ustvari, je pa prislo sele pri 3. mesecih. No, zdaj se igra tako, da prime igracko in svojo nogo in si oboje zatlaci v usta. Kmalu bo imela taksna kot Steve Tyler od Aerosmithov user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 517
13.8.2010 12:22:07   
mkbk
Petrca...Lara je bla pa včeri ko je blo soparno fl pridna in je spala čez dan tolk kot že dolgo ne, no ja danes pa plačujem...mi kar neki štrajka. ji zgleda sopara prav bolj paše kot dežek. Ja men tud, kaj čmo! Jaz jo imam pa šele kakšen teden na igralni...če ma Aglaia lahko diaper free, mam pa jest lahko toys free...tko tud pršparaš, a ne? Sej se hecam, da me ne bo kera na csd prijavila!

MM končno sm larici obesila igračko nad voziček. Sem grozna a ne?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 518
13.8.2010 12:23:17   
Masha_M

Masha - ja pred dvema letoma je bil naš Filip tud tak razbojnik, mu očitno niti mami niti oči nisva pasala. user posted image Mal boste protpeli zdaj, saj mogoče se pa prav hito vse skupaj uštima, majhen je še. (Btw. LAra bi bla tud Val če bi mela pimpka user posted image )
mkbk: Mogoče bo pa še kakšen prišel in bo lahko prevzel ime. user posted image Drugače mi je pa kristalno jasno, da ni druge kot pregurat tole, samo luštno pa ni niti najmanj. user posted image

petrca: Tenkju. Noči in dopoldnevi nam že kar grejo. Popoldan je pa hudič, ker zaspat noče/ne more, mleka tudi nimam na 15 minut glih cele litre, ko je buden ni da bi bil zadovoljen in samo gledal naokrog. Pa še krči mislim da so se včeraj začeli. user posted image

Aglaia: Nič se sekirat zaradi Štefa. Je vsaj prej ven prišel, da se s tabo malo pomeni. user posted image user posted image user posted image In nisem mu dala žulja za pojest. Ga je kar sam, ker mamine mlekarne ne delajo v dovolj visoki prestavi za njegove potrebe, hehehe. user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 519
13.8.2010 12:50:35   
Anonimen
Aaaah, se to sem pozabila (mogoce pa prevec spim).

BioGaia kapljice nasi midva dajeva ze od kaksnih 2 tednov. To naceloma niso kapljice proti krcem, ampak probiotiki. Za razvijanje crevesa. Crevesne flore ali kaj je ze. Kot Linex za odrasle. Ali pa ti novi Maya ali nekaj podobnega.

Mkbk, ti kar day toy free. Zakaj pa ne? Na koncu so otrokom itak najbolj zanimive bedne stvari. Plastenka, kljuci, robcki itd. To pa imate doma, a ne?
Pa se to. Razmisljam, da bi dala Zojo kar v kamp, da jo oni navadijo na gosto hrano. Potem pa pridem jaz in greva z malo na odojka. Ni slaba taktika navajanja na GH, a ne? user posted image

MM, kako ti gre OTH? Si ze pogruntala kako dela na Macu? Moja sestra prisega na Mace, meni je pa samo jabolcek vsec, vse ostalo me nervira user posted image

Masha, no vidis! Samo se en del dneva vam je ostal za pogruntati. Super! In ja, vem, da mu nisi dala zanalasc zulja za pojesti. Je pa hiter, to pa user posted image

Ah, kaksno vreme. Krasn! user posted image

(odgovor članu Masha_M)
  Neposredna povezava do sporočila: 520
13.8.2010 13:54:25   
andrazk
IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

Masha: Pa ne morem verjeti, da si mu dala sesalni zulj za pojesti user posted image

Ha ha, saj ni bilo nalašč. En moment se je še trdno držal ustnice, drug moment je visel na nitki, jaz sem Vala držal z obema rokama, ko sem rešil eno in segel po njem, sem ga videl le še na jeziku in... gulp! pa je šel dol. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 521
13.8.2010 16:30:50   
petrca2507
aglaia...jst tud več ali manj jem vse, kar sem prej oz. kar mi paše. Pa mi mala vseeno ne prespi cele noči. Mogoče bi jo mogla dat k teb na uvajanje mal. user posted image   Sam...a si ti ziher, da Zoja nima narkolepsije, k skoz spi? user posted image
BioGaia kapljice nimam direkt za proti krčem, ampak kot si sama napisala, za razvijanje in uravnavanje črevesne flore. Te nam je predlagala patronažna, pa sm jih šla kupit.

mkbk...Nika je pa ravno kontra Lari. Včeraj je bila ful zbujena in ni pa ni hotla zaspat, danes je bila pa zaenkrat vsega skupaj ene 4 ure zbujena. Spala je od 8.30 do 12h, pa zdej od 13.30 spet spi.

Sem pozabila napisat, da mi je poštar včer dostavil Sleepy Wrap. Sem ga dala takoj prat in zdej čakam, da se posuši, da ga lahko stestiram.

Ob 12h je prišla tud patronažna na obisk in je stehtala ter skopala Niko. Sedaj je težka 3.900g, v kopanju je pa kot ponavadi ful uživala. Danes je celo prve plavalne korake naredila. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu andrazk)
Neposredna povezava do sporočila: 522
13.8.2010 22:59:03   
andrazk
Danes nič posebnega, vsem je pasala ohladitev. Val je bil pretežno priden, je delal standadno (jedel, spal, prdel, gundžal in kolcal user posted image ) potem pa med 18:00 ter 20:00 uro imel dvakrat po pol ure raztura zaradi krčkov. Nakar se je pomiril, malo naspal ter napol podojil. Še vsega zadovoljnega sva se ga lotila umivati, pa je šlo brez enega samega piska! Yey! Seveda, da je bilo vsaj malo po njegovo, naju je oba malo pomočil. user posted image
Zvečer je bil pa spet nenasiten, tako da sem za 0400 zjutraj že naročil bager, da ga bodo izkopali iz plenice. user posted image
Pitanje: danes smo bili neodločni kako s sprehodi pa to, po vakem nevremenu kot je bilo. Glede na situacijo (beri zgoraj) potem nismo šli. Ostali? Je to sploh smiselno, rinit ven za vsako ceno?

Neposredna povezava do sporočila: 523
14.8.2010 9:57:27   
petrca2507
Jst grem ven, če vreme res ni preveč zanič --- dež, veter, vročina, hud sonce, ... Niki tresenje v vozičku ful paše in vedno zaspi.

www.petrca.net

(odgovor članu andrazk)
Neposredna povezava do sporočila: 524
14.8.2010 10:13:23   
Masha_M
petrca: A sta vidve uspeli zdaj čisto opustiti Aptamil? Držim pesti...

Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

vrtec ali ne
fantek712

1 leto star otrok v vrtec,varstvo starih staršev, varuška?

vrtec (51%)

stari starši (37%)

varuška (10%)

drugo (2%)

Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!