Bonnie_RR
|
Js sem obakrat takoj po porodu dobila ornk mastitis, sedaj pa sem bila tud že 2x na meji (vročina, bolečina, flek) pa sem se sama nekak "zlizala", tako da sem kar podvržena temu . Obakrat, ko sem dobila vročino in me je začela joška bolet, sem dajala tamalo skoz gor, pa črpala. Obakrat sem bila pa en dan oz. večer čist adijo, naslednji dan pa že ful boljš. Aja, pa po podoju/črpanju hladen obkladek za minutko, dve na joško. To sem si js delala že od P naprej. Upam, da bo s teboj, Gajka, enako. GH... Js nisem začela uvajat, ker bi mi mleka primanjkovalo. Ga imam še vedno dost, verjetno pa tud manj (glede na manj povpraševanja). Na splošno vse lepo je, edino nad kakijem (z jabolkom) in proseno kašo sicer ni bilo nekega hudega navdušenja, nekaj pa je vseeno pojedla. Ko sem ji dala sveže slive, jih ni hotela jest (od takrat jih nisem več dala), v kompotu (jabolko, suhe slive in nekaj rozin) pa vse lepo poje. Js suhe slive včasih čez dan ali noč (pač dlje časa) namočim v vodi, potem pa pretlačim (večje olupke dam stran, ostalo pustim) in na tej vodi skuham gres, naredim rižkota, zdrobovo kašico... Vodo od kompota tud za to uporabim. sveže jabolko... Ja, misar, se še od nosečniške teme spomnim, da tebi deluje na prebavo ravno kontra. Mi je ostalo v spominu, ker še nisem slišala za to. Zadnje dni ji dajem manj svežega in več kuhanega, pa ne vidim neke spremembe. Mi je pa fajn, ker na ta način dobi tud malo več tekočine. Bom malo opazovala no... gluten... Že uvedla in ni problemov. večerja... Js ji dajem joško . Nekak imava tak sistem, da zjutraj okrog 5h, 6h dobi joško, naslednji obrok je sadna kašica okrog 9h, pol 10h, kosilo je okrog 12h, 13h (zelenjava, riž, krompir, polenta...), za popoldansko malico okrog 16h, 17h dobi pa nekaj mlečnega (gres, kašice, včasih z malo sadja noter). Večinoma dobi po vsakem obroku še joško čez, če poje pa (za moje pojme ) veliko, pa ne. Ponoči pa tud še pade kak obrok. No, nekak tak. Tako deluje, če smo doma. Do sedaj je namreč, če sva bili kje naokrog, dobila kar joško, sedaj bom pa začela zraven jemati hrano. pranje perila (tema enkrat v preteklosti)... Js vse perem skupaj, le mehčalca dam ful malo, če so pretežno Vitine cote noter. kopanje... Včeraj sta se z Nikom prvič skupaj kopala v veliki banji (Vita je bila v fliperju) in je bilo enega veselja in čofotanja. Kopalnica je bila pa kljub temu veliko manj mokra kot prej, ko je tamala cel čas samo zlivala vodo naokrog in se zraven krohotala (čeprav se je non stop rukala v banjico)... cotke... Vita ni neka velikanka in so ji večinoma še prav št. 62 in 68, 74 pa le ena ali dve cotki normalno na njej zgledata. No, zdej je pa že naveličana stajice in igrač naokoli... Šibam. Lp
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 22.11.2010 17:51:04 >