|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
18.9.2010 10:05:13   
nikcaa
soncek in poletje- dobila sm napotnico za debeli rtic.. super zdravnica...
danes sm prvi dan pila mleko (obicno) da vidimo kaj bo.. pocasi bom zacela use... no, sei skora sm ze sam u malih oblikah... prej sm se skoz s sirom basala in raznimi sirovimi omakami... mogoce da je biu tud to razlog...user posted image
upajmo da bo kremica pomagala.... če pa ne bo, pa mal pouprasi zdravnico o kremi ELIDEL.. bos vidla kaj ti bo rekla... nam je res ze prvo noc 90% pomagala....

-tud jst sm jedla jabolka in banane.... (pozabla)

zdej se pa pocasi v kp odpravljamo... ker zaenkrat ne dezuje.. imamo en kup daril za kupit za rojsnte dneve...za prjatle, tasco....

GH- a ima katera kaksne fajn recepte?

danes pa lepo pocivat.... PAPA

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
18.9.2010 12:59:41   
majkl
hoj hoj
že sto let me ni blo tuki gor ...no berem vas vseeno,tko da na tekočem semuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6
joj kok je priden tvoj Arne... 10 min vse skupajuser posted image waw... mi rabmo vsaj pol ure! s tem da kupčka sploh ne podiram ker jo to totalno zbudi in pol pa sploh ni šans zaspatuser posted image eh ja... user posted image user posted image user posted image sama sem hotla dojenčkauser posted image user posted image user posted image

Pri nas je čist isto..zvečer kakšna ura, včasih ura in pol, da zaspi.
Pa ni mi jasno kako to, ker je bil že tok priden. Pa zgleda se mu je prestavla ura za spanje. Zdej nas parkrat ni bilo doma ob osmih...in smo mu porušl uro za spanje očitno. Zdej zaspi tm okrog devete in desete. Pa še to z ukvarjanjem in uspavanjem.

aja drugač mamo pa mi dons 3 mesce ...huraaaaaaaaa...sploh ne morm verjet kolk hitr gre čas
M
eymey ...čestitke Tomiju za 4 mesce

Izpadanje las...katastrofa...tko mi še nikol niso odpadale...sej to se umiri, a ne:))))
GH...zdej mi ni več nč jasno...eni pravjo da šele pri 6 mescih, zdej pa vas berem, da že po 4 mesecu...user posted image
zelen kakec...a ma še kera od vas izkušnje, da je kakec zelen in ne rumenuser posted image
Zadnje dva dni ima naš čist zelen kakec...pa mi je lih znanka razlagala, da je mela pri treh mescih naročen pregled in cepljenje za malega in se je tamalček pri zdravnici lih pokaku...in je bil zelen kakec...zdravnica ga ni hotla cept in so dal kakec na preiskave..in zdej še čaka na rezultate
zdej sm kr mal prestrašena, ker ma naš tut zelenga

mi imamo v ponedeljek drugo posvetovalnico...me zanima kolk naš vaga...pri dveh mescih je mel že 6100kg

tolk stvari sm hotla še pokomentirat, pa se zdele nč več ne spomnem..no pa še Jan se zbuja...evo je že dretje

aja še to...naš več ne zna jokat...začel je piskat in vriskat....pa me mal skrbi....upam, da je to sam začasno...kot da bi pozabu jokat

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
18.9.2010 13:03:39   
Kiya
IZVIRNO SPOROČILO: nikcaa
GH- a ima katera kaksne fajn recepte?

Ena uporabnica iz teme nedonošenčki mi je poslala pdf datoteko Velike paparice za male papavčke, če katera želi naj mi pošlje mail na ZS user posted image kolikor sem pogledala je nekaj receptov notri samo kaj bolj podrobno še nisem prebrala user posted image

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
18.9.2010 14:38:11   
bcljka
oj!

no dons naju je pa s Piko skor odplaknl user posted image  jst česa tazga nisem še vidla... no razen po TVju!
sm mela ob 9h v Konexu - Cesta na Brdo eno izobraževanje za aerobiko in sva šle s Piko ob 8.15 od doma... do ke imam ponavadi 10min... 1uro in 15min sva se vozile... user posted image  kamorkol sm hotla zavit povsod je bla zapora pa gasilci... sama voda, ni da ni... user posted image  men pa moj po tlefonu... ej, otroka maš v avtu... sm rekla naju bodo vsaj prej rešl če kje obstaneva...user posted image  skratka groza, ljudje pred svojimi hišami do pasu v vodi ipd. ... user posted image  k sm končno ugotovila da iz viča nekak ne bom na vrhovce, niti preko obvoznice ker je bil uvoz zaprt sm obrnla in šla čez center pa mim živalskega vrta... pa še tm je blo lih na meji da voda udre čez most... jao jao jao user posted image
user posted image

Pika je pa uradno najbolj priden otrok na svetu user posted image  je bla z mano na izobraževanju, je ležala v dvorani na blazini in opazovala predavanje user posted image  vseh 100 ljudi se je samo čudl ker ni niti pisnla, razn k se je ene 3x začela ful smejat... sicer ne vem kaj ji je blo tok smešn user posted image  pol jo je pa oči pršu iskat direkt iz službe tko da je mami loh odskakljala še 1 uro... user posted image

recepti GH - poglejte tle na forumu pr uvajanju goste hrane, tm kr neki najdeš, sicer pa Kiya, ti pošljem ZS

zelen kakec - nekje sm prebrala (nimam več pojma kje) da je zelen kakec od napenjanja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
18.9.2010 14:54:31   
bcljka
aja, sm pozabla povedat.. dons sm mogla budilko naštimat da ne bi zamudila... kar je pomenil da sm mogla Piko zbudit da sm jo lahko zrihtala in da sva šle user posted image user posted image user posted image  nč ji ni blo jasn zakaj jo s postle mečm... je tko čukavo gledala... in to po 10ih urah neprekinjenega spanja user posted image  

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
18.9.2010 21:05:17   
bubal
bcljka, mogoče pa smo kaj v soroduuser posted image tud tko pridne hčerkici imava. Je pa res pridna Pika user posted image da si lahko bila z njo na izobraževanju.
Naša pa dones ful spi, saj vreme je res glih za spat. Še jaz sem popoldne spala 3 urce. Po dve urnem čiščenju se je prileglo. In kaj se mi je zgodlo, to moram delit z vami user posted image .
Lotim se kuhanja makaron flajša in vzamem iz hladilnika domačo paradižnikovo mezgo in se samo dotaknem pokrovčka BUUUUM po celi kuhinji!!! OMG, vse stene so ble od paradajza, okna, zavesa, jaz cela od las do pete svinska! Pa to ne moreš verjet! Hvalabogu, da sem tamalo dala proti vratom na ležalnik, saj če ne bi jo celo zalil  user posted image . Z mojim sva 2 uri pucala kuhno! Moj je kr špohtel vzel in postrgel paradajz s sten user posted image user posted image .  Vglavnem v ponedeljek mavrica šoping in beljenje :). Jooj, tok sem bla jezna nase, tako da do nadaljnega ni makaron flajša na jedilniku! Prvo moram preboletuser posted image . Ja, punce, tako ti ga jaz ušpičim, he he...
No tako, ena dogodivščina za lahko noč user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
18.9.2010 21:14:39   
Zoja83
bubal to pa je bila prigoda! Prav predstavljam si te lahk...user posted image user posted image  
sploh ne vem, kaj naj komentiram...prijetno utrujena...
aja, sicer bom mal v temo brcnila... a pozna katera koga, ki slovenistiko (jezikoslovje) študira v Novi Gorici? sm vidla, da majo en predmet o postkolonializmu, kar bi mi FUUULLLL prišlo prav pri moji diplomski-če bi zapiske seveda dobila...Prosim, če katera pozna koga, da mi javi na zs!

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
18.9.2010 21:28:44   
ninkica
čer
Kako ste?Pri nas še kar dežuje in dežujeuser posted image in po TV-ju so grozne noviceuser posted image

Mi imamo jutri krst tko,da skoz nekaj letamo.Zjutraj sem bila pri frizerju sem se šla dat frizurco nardit potem sem šla še nekaj malega kupt za mojega moža zato,ker imava jutri 1 leto porokeuser posted image

uvajanje GH bomo začeli nekje okrog 5 meseca,ker zaekrat samo dojim in se mi zdi najbolj enostvna stvar.Sicer se pa že full veselim priprave samih kašič in podobnih stvari.user posted image

kakanje naša ima rumen kakec le kadar jem kakšno zelenjavo takrat se mal pokaka zeleno.Je pa še vedno pokakana za vsako pleničko.

kiya pošljem ZS.

To bo za danes vse
lep večer

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
18.9.2010 21:42:06   
Sonček in poletje
Nikcaa - a potem pri vas ne gre za alergijo? Sej meni je tudi rekla sorodnica, da se ji zdi čudno, da bi mali imel alergijo, ker se nič ne praska in je tak dobrovoljček, da ponavadi otroci, ki imajo alergijo slabo spijo, so nemirni in veliko jokajo. Naš pa niti približno ni tak. Spi fajn, edino danes je imel malo probleme, pa še to pomoje zato, ker je veliko spal čez dan. Full veliko se smeje, pogovarja in igra.
user posted image Pri vama so potem ugotovili, da ni alergija ali kako? Mi je tudi meni bilo čudno, ker je bila P tako površna in mi ni napisala napotnice za pediatra alergologa, zelo površno je pregledala sinka in kar potegnila neke zaključke. Katera pa je ta zdravnica na Rakitni? Ali se da k njej tudi privat? Kako si pa prepričala P, da ti je napisala napotnico? No sej imamo čez 14 dni posvetovalnico in upam, da nas bo pregledala naša zdravnica in da dobimo kakšne konkretne odgovore.

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
18.9.2010 22:34:41   
nikcaa
IZVIRNO SPOROČILO: Sonček in poletje

Nikcaa - a potem pri vas ne gre za alergijo? Sej meni je tudi rekla sorodnica, da se ji zdi čudno, da bi mali imel alergijo, ker se nič ne praska in je tak dobrovoljček, da ponavadi otroci, ki imajo alergijo slabo spijo, so nemirni in veliko jokajo. Naš pa niti približno ni tak. Spi fajn, edino danes je imel malo probleme, pa še to pomoje zato, ker je veliko spal čez dan. Full veliko se smeje, pogovarja in igra.
user posted image Pri vama so potem ugotovili, da ni alergija ali kako? Mi je tudi meni bilo čudno, ker je bila P tako površna in mi ni napisala napotnice za pediatra alergologa, zelo površno je pregledala sinka in kar potegnila neke zaključke. Katera pa je ta zdravnica na Rakitni? Ali se da k njej tudi privat? Kako si pa prepričala P, da ti je napisala napotnico? No sej imamo čez 14 dni posvetovalnico in upam, da nas bo pregledala naša zdravnica in da dobimo kakšne konkretne odgovore.

ne, moj nima alergije.. po vsej verjetnosti je preobcutljiva koza. tud mojega ni nic srbelo...ne nic.. enostavno je imel sam te mozoljcke in fejst,fejst suho kozo... kot sm ze rekla zdej mazem s to kremo Excipial v lipolotionu- super kremica. to mi je priporocila zdravnica in alergologinja. meni je zdravnica kr sama rekla da je najboljse da gremo k alergologinji in je kr sama dala napotnico-brez problemov... nima smisla da hodis privat, mal potezi in bos dobila napotnico. ti jo mora dat. 
-a mu kaj pikice pordecijo po dojenju??
-al ima vedno isto??
-ima suho kozo??

GH- spet nekaj prakticirajo da se zacne z cetrtim mesecem.. eh.. jst ne bom....

no, danes smo se tud napohajkovali, kljub slabem vremenu... smo sli do kopra, po ta darilca...
pol pa je se moj soncek od necaka praznoval roj,dan. in je mel festo za sosolce, prijatelje....
tako da zdej prav pase mal miru..po celo dnevem divjanu...norenju otrok....user posted image

naj ta dz ze enkrat neeehhhaaaaaa!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
19.9.2010 10:11:24   
Sonček in poletje
IZVIRNO SPOROČILO: nikcaa

ne, moj nima alergije.. po vsej verjetnosti je preobcutljiva koza. tud mojega ni nic srbelo...ne nic.. enostavno je imel sam te mozoljcke in fejst,fejst suho kozo... kot sm ze rekla zdej mazem s to kremo Excipial v lipolotionu- super kremica. to mi je priporocila zdravnica in alergologinja. meni je zdravnica kr sama rekla da je najboljse da gremo k alergologinji in je kr sama dala napotnico-brez problemov... nima smisla da hodis privat, mal potezi in bos dobila napotnico. ti jo mora dat. 
-a mu kaj pikice pordecijo po dojenju??
-al ima vedno isto??
-ima suho kozo??

Nič mu ne pordečijo po dojenju, sej mogoče se malo izboljšuje ampak se pa kje kaj novega pojavi, na predelu izpuščajev je koža suha in malo groba. Tko, da jaz ga s tisto čist navadno kremico mažem, ki so mi jo predpisali. Pa tudi spi lepo, danes se je prvič zbudil ob 4:00 pa je zaspal ob 20:45, tako da meni je vse skupaj res sumljivo. Bom pa rekla za napotnico za alergologa.
user posted image A potem lahko greš h kateremukoli alergologu, al moram enega najdit ne celjskem? A ta krema se dobi na recept?

Pa hvala za potrpljenje  user posted image .

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1161
19.9.2010 14:02:45   
dvojčica6
hejhej... no pa je sončke mal posijalouser posted image

js se vam vsem priporočam za recepte o GH... bcljka, bubal, Kiya... plizzzzz na ZS... k moja mala mi da glih 5 min da prečekiram RR in ni cajta študirat o GH.. Loh pa bo od torka naprej (k mamo 3 mesece) vse durgače-sanja svinja kukuruzuser posted image user posted image user posted image

Eno vprašanje za doječe mamice... moja mala zadnje čase (vsaj tako se meni zdi) poje ful malo... jo dam na zizo in parkrat potegne pol pa kar gleda okoli al pa se celo jočeuser posted image user posted image user posted image mama pa sam WTF... Ponoči vsaj je, čez dan pa takotako... ne vem kako zdrži brez jest... a je možno da ji mleko ni všeč? Ker vsakič preverim če ga je še kaj noter in vedno priteče, zdej pa ne vem...

Da vas še malo pokomentiram...

zeleni kakec
- nočem te strašit majkl sam če je zelen in da nisi slučajno jedla kakih bučk nonstop pol to menda pomeni, da ne prebavlja dobro al neki tazga je meni patronažna bluzila... Je moja kakala na začetku koščke špinače pa menda je blo od hrane tako, če je pa tako zeleno brozgasto pa zna bit  da je slabo prebavljeno... Kliči magari pediatrinjo, ti bo ona najbolj za ziher povedla.

alergije... punce, čimprej se jih rešte, druzga ne morem rečtuser posted image user posted image user posted image

bcljka user posted image user posted image user posted image tvoja Pika klasa zase... čukasto gledala po 10 urah user posted image user posted image user posted image ma kaj ji daješ pit - šnopc- js bi tut mela eno tako zaspanko... pa svaka čast da je zdržala na predavanju brez jokat... še js ne vem če sem tega sposobnauser posted image

Zoja83 - se bom pozanimala pa ti sporočim...

bubal... za crknt... user posted image user posted image user posted image pa vem da ni blo smešno, sam user posted image user posted image user posted image

morm it jest!

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
19.9.2010 15:24:19   
Kiya
Naša Julija je pa danes stara pol leta user posted image

je iz včeraj na danes tudi prvič prespala pri teti (ki dela v vrtcu), tako da ni bilo bojazni da ne bi zmogla.
Smo bili včeraj na praznovanju 70 letnice moževe babice in ker imamo jutri operacijo je mala morala ostati doma, da slučajno ne bi zbolela dan prej user posted image

Bcljka za seznam, sem se zatipkala
6. mesec: 56 cm, 5250 g, 41 cm

Tomi, Jan vse najboljše za mini RD user posted image

GH sem poslala maile. Bcljka če lahko a mi pošlješ kar si skupaj spravila user posted image
pa če ima katera še kakšne recepte user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
19.9.2010 16:00:25   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja83
zmeraj pozabim: lasje-kake spremembe pri vas? pri meni so skoz mastni user posted image  pa odpadajo mi v šopih user posted image  

Hvala enako! Sem se prejšnji teden orng postrigla, tako da sem lahko vse elastike in podobno pospravila globoko v predal. Las je pa itak povsod polno, sploh pri umivanju. user posted image Je bilo prvič enako, se stanje izboljša čez čas in požene kup novih laskov. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: innes4
uuu, novga je še to, da sm kupila nov voziček...peg perego gt3...gajka in zoja, res je ZAKON!!!! sicer res velik, tko da gremo zdaj v menjavo avta no, to smo mislli že prej, ampak zdej bo treba pohitet, v našega (hyundai i30) gre komaj in zraven NIČ več bomo kupili enoprostorca...kaki predlogi?

Toyota Verso. GT3 gre lepo noter, s koleščki vred (brez itak), prečno pokonci ali pa bočno. Po dolgem pa ne, ker je voziček res na hudičevo dolg.

IZVIRNO SPOROČILO: Maxica
Gajka - kako je stanje pri vas?

Eh, no comment! Včasih lepše, včasih slabše. Ta teden je za povrh bil mulo še cel teden doma, ker je imel v nedeljo in ponedeljek vročino in jamral, da ga uho boli. Je bilo uho malo vneto, ampak premalo za antibiotike. No, se je zlizal brez zdravil, zdaj je že OK, tako da jutri spet nizek štart za vrtec. Z Zaro pa je včasih lepo nežen in skrben, drugič pa en totalen štor - ga prime, pa jo kar brcne ali pa po glavi poči. user posted image

scorpiogirl
- kaj pa, če temenca z olivnim oljem namažeš in potem z glavničkom spraskaš? user posted image

Zoja83
- nočne obroke začneš kenslat šele krepko po 6 mesecih.

Kiya - srečno jutri! user posted image

majkl
- zelen kakec je lahko znak za alergijo na mleko (ampak je navadno še polno sluzi, velikokrat še neke krvavkaste nitke), lahko je pa zaradi zraka v črevesju, če ne podirate dosledno kupčkov, ampak v tem primeru kakec ni ves čas samo zelen.

< Sporočilo je popravil gajka -- 19.9.2010 16:03:45 >

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
19.9.2010 22:26:07   
miki23
Se še jst mal oglasim... Naš user posted image zenkrat se pridn,sam zdej ene dva dni hoče jest na 2 uri,pa to spij po 70ml in tko čez cel dan... Zvečer si pa nrdi kar zalogo in spi tut do 8h zjutraj...

bcljka- ti maš pa res zlato hčerkico user posted image user posted image user posted image
GH- mi bomo začeli tam okrog 5,5 mes sm pa tole dobila tu na forumu

4-6 mesecev: korencek, koleraba, spinaca, blitva, bucke, riz,polenta, koruza, jabolko, banana, hruske
5-6 mes.: marelice, nektarine, dinje, slive, mango, avokado
8 mes.: zitarice brez glutena (koruza, ajda)
6-9 mes.: krompir, brokoli, strocnice, borovnice, maline, cesnje, robidnice
9-12 mes.: grah, repa, paradiznik, testenine, mandarine, pomarance, grozdje
10-11 mes. : zelje, por
12 naprej: leca, fizol, kivi, suho sadje, jagode, med, beljek

MESO:
6 mes. : perutnina (bela)
7 mes.: teletina, zajec
8 mes.: konjsko meso
9 mes.: perutnina (temna)
10 mes.: govedina
11mes.: plava riba
12 mes.: sardele, svinjina

in tole:

I. PO DOPOLNJENEM 6. MESECU ŽIVLJENJA

Za obrok zadostuje za začetek 50 g živila v KUHANI obliki (zaradi nezrelega prebavnega sistema). Živila uvajamo v razmaku enega tedna, da se dojenček novemu okusu privadi in da v primeru preobčutljivostne reakcije lažje ugotovimo, katero živilo jo je povzročilo.
Ko ugotovite, da vse dobro prenaša, lahko količino postopoma povišate do 150 g.

ŠESTTEDENSKI NAČRT:

1. V prvem tednu dopolnine prehreane pričnite Z ZELENJAVO Z MALO ALERGENI (npr. korenje). Zelenjavni pire razredčite samo z vodo ali s prehrano za dojenčke, ki jo uporabljate.

2. Če vaš otrok prvo živilo dobro prenaša, uvajajte v drugem tednu  DRUGO ZELENJAVO (npr. krompir). Druge primerne vrste zelenjave so: cvetača, brokoli, koleraba, sladki krompir, bučke, rumena koleraba, komarček.

3. V tretjem tednu dodajte prvič MALO MAŠČOBE (npr. olivno olje). Vzemite 1 čajno žličko olja na približno 100 g zelenjave.

4. V četrtem tednu razširite jedilnik S SADJEM, vendar ne s surovim, temveč s kuhanim. Najpreje poskusite enkrat do dvakrat s 50 g kaše ali kompota kot majhnim vmesnim obrokom. Priporočljivo sadje so jabolka ali hruške, kasneje tudi banane, marelice ali morda borovnice.

5. V petem tednu ponudite otroku RIŽEVE KOSMIČE za konico noža (Rižolino, Rižko) ALI KORUZNO OZ. AJDOVO MOKO.

6. Če vaš otrok brez težav prenaša 2 vrsti zelenjave, olje, eno vrsto sadja in riž, mu v 6. tednu lahko ponudite tudi KUHANO ZMLETO MESO: zajec, teletina, perutnina, jagnjetina. Za začetek naj dobi približno 10 g mesa v obroku, kasneje pa količino povečajte na 30 do 50 g.

II: PO DOPOLNJENEM 9. MESECU ŽIVLJENJA

1. V prehrano pričnite uvajati MASLO, nato SMETANO in IZDELKE IZ KISLEGA MLEKA (npr. jogurt).

2. ŽITA so pomemben vir ogljikovih hidratov, vitaminov B-kompleksa in rastlinskih beljakovin. Dodajati pričnemo predvsem zaradi njihove energijske hranljivosti. Žita, ki vsebujejo GLUTEN (pšenica, oves, ječmen), uvajamo po 9. mesecu zaradi preprečevanja celiakije.

3. JAJCE
Trdo kuhan rumenjak ponudimo dojenčku po 9. mesedu, beljak pa zaradi nevarnosti razvoja alergije šele po dopolnjenem prvem letu. Začnemo z manjšimi količinami, tako da otrok dobi enkrat tedensko cel rumenjak.

4. STROČNICE

III. PO DOPOLNJENEM 12. MESECU ŽIVLJENJA

1. Če otrok dobro prenaša mlečne izdelke, lahko po prvem letu življenja uvajate v prehrano kravje mleko. Mleko naj vsebuje vsaj 3,2 % maščobe, ker so vitamini A, D, E, K topni samo v maščobah.

2. Jajčni beljak (1/teden)

3. Med

4. Lešniki, arašidi, orehi

5. Citrusi, južno sadje, jagode

6. Paradižnik, špinača

7. Kislo zelje

se pa tud js priporočam za kake recepte Kiya,bubal,bcljka...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
19.9.2010 22:43:41   
balem
scorpiogirl: mi smo imeli fuuuuuuuul temenc, čez celo glavico, pa sem mali izdatno namazala glavico z oljem (oljčnim ali pa z mandeljevim) ji dala gor kapico, pustila urco, dve (pa tudi čez noč) potem pa z glavničkom izčesala (v štirih dneh je blo vse ok).
Sam je res grozn zgledal, še celo na obrvi jih je imelauser posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
19.9.2010 23:18:24   
scorpiogirl
Čer user posted image
smo imeli en pester dan danes. Od sestrične tamaladva sta imela - eden krst, drugi pa rojstni dan, tako da smo se napraznovali. No moj dragi ne, ker je zbolel in smo ga doma pustili. Naš tavelik se je nadivjal z otroki, tamali je bil pa prav pridno priden user posted image user posted image user posted image seveda se je zvečer tudi poznalo vse skupaj, sta oba kar dol padla user posted image bomo videli, kako dolgo bo trajalo user posted image na naš mini RD smo pa ob vsem šundru kar pozabili ... no, vse najboljše, Lucijan user posted image

Gajka, balem ... bom tamalemu temenca z oljem ali pa bepantenom (tud grejo fajn) dol spravila user posted image sem to mustelino peno kupila bolj zaradi tavelikega, ker ima še zmer to nadlogo pa tolk las, da z bepantenom al pa kakšnim oljem blizu ne pridem ... pa tud si ne predstavljam, kakšen bi bil v glavo po mazanju s kakšno mastno zadevo. joj, da ga pošljem v vrtec vsega mastnega, me še obtožijo, da se mi je zmešalo user posted image user posted image user posted image

bcljka, tvoja Pika je pa res faca user posted image user posted image user posted image dobro, da je še tolk majhna, da ti ni kam zbežala z blazine user posted image user posted image

alergije ... uf, punce, upam, da hitro minejo te nadloge user posted image user posted image user posted image Lucijanu sicer tud ne paše KM, ampak k sreči samo mleko, lahko mlečne izdelke čisto normalno jem. Mleka pa jst itak popijem blazno malo ... kolikor ga rabim za kavo user posted image

zelen kakec ... je ponavadi pri krčkih, baje zaradi plinov. ne vem, jst nisem nikjer še slišala, da bi bilo kaj narobe.

recepti GH ... ko se bom začela odločat, da pričnemo, vas bom pa mal pocukala za rokave, da tud meni posredujete tole ... sam ne vem, kdaj bo to, k mi je tolk fajn, k mam hrano skoz pri roki user posted image tisto obdobje, ko user posted image poje samo kakšno žličko (ti pa delaš celo znanost pa opackaš pol kuhinje za njegov obrok), mi ni prav pri srcu user posted image

tko, lepo spite, podatke za seznam pa sporočim konec tedna, ko imamo posvetovalnico user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
19.9.2010 23:31:50   
bcljka
-KORENČEK+BROKOLI+RIŽ
-KORENČEK +KROMPIRJEV PIRE
-KORENČEK+KROMPIR+RUMENJAK-9.mesec
-KORENČEK+STROČJI FIŽOL+KOSMIČI
-KORENČEK+ PAGETI+BUČKE
-KORENČEK+KROMPIR+POR
-KORENČEK+KROMPIR+CVETAČA+MESO
-KORENČEK+KROMPIR+ INAČA+RUMENJA
-KORENČEK+TESTENINE+ UNKA
-KORENČEK+TESTENINE+BROKOLI+MESO
-KORENČEK+RIŽ+TELETINA

-BUČKE+KROMPIR+BROKOLI+CVETAČA
-BUČKE+RIŽ+MESO
-BUČKE+ZELENJAVA+MESO
-BUČKE+POLENTA+SIR
-BUČKE+POLENTA
-BUČKE+POLENTA+OVSENI KOSMIČI
-BUČKE+BANANA
-BUČKE+RIŽEVI KOSMIČI

-KROMPIR+PI ČANEC+ZELENJAVA
-KROMPIR+KISLA SMETANA+PI ČANEC
-KROMPIR+BUČKA+STROČJI FIŽOL
-KROMPIR+BROKOLI+CVETAČA
-KROMPIR+PURAN
-KROMPIR+ PINAČA+CVETAČA
-KROMPIR+KORENČEK+POR+RUMENJAK
-KROMPIR+KOLERABA
-KROMPIR+BROKOLI
-KROMPIR+OHROVT
-KROMPIR+ZELENA+MESO
-KROMPIR+STROČJI FIŽOL+MESO

-CVETAČNI PIRE+PI ČANEC
-CVETAČNI PIRE+KORENČEK+BROKOLI
-CVETAČA+PAPRIKA+KORUZA IZ KONZ

-RIŽ+ZDENKA SIR+DU ENE BUČKE IN MALANCANI
-RIŽ+ZELENJAVA ME ANA
-RIŽ+BRESKEV
-RIŽ+JABOLKO+BANANA
-RIŽ+ZELENJAVA+PI ČANEC
-RIŽ+GRAH
-RIŽ+STROČJI FIŽOL+PI .MESO
-RIŽ+CVETAČA
-RIŽ+MLEKO
-RIŽ+MLEKO+SUHE SLIVE

-RIŽEVI KOSMIČI+ZELENJAVA
-RIŽEVI KOSMIČI+HRU KA
-RIŽEVI KOSMIČI+JABOLČNI KOMPOT
-RIŽEVI KOSMIČI+POR
-RIŽEVI KOSMIČI+BUČKA
-RIŽEVI KOSMIČI+SUHO SADJE

-POLENTA+ZELENJAVA
-POLENTA+ PINAČA
-POLENTA+OVSENI KOSMIČI+BUČKA
-POLENTA+MLEKO
-POLENTA+ZELENJAVA+MESO
-POLENTA+BUČKE+ZDENKA
-POLENTA+MLEKO+BANANA
-POLENTA+POR
-POLENTA+SUHO SADJE
-POLENTA+KOLERABA+CVETAČA
-POLENTA+BROKOLI+K.SMETANA

-JABOLKO+ROZINE
-JABOLKO+NARAVNI SOK SKUHANO+JOGURT IN KOSMIČI
-JABOLKO+KORENČEK
-JABOLKO++HRU KA+BANANA+P ENIČNI IN OVSENI KOSMIČI
-JABOLKO+BANANA+SKUTA
-JABOLKO+BANANE+KEKS
-JABOLČNA ČEŽANA S PI KOTOM
-JABOLKO+RIŽ
-JABOLKO+SLIVE
-JABOLKO+HRU KE
-JABOLKO+SUHE MARELICE
-JABOLKO+JOGURT
-JABOLKO+BOROVNICE

-BANANA+RIŽ+MLEKO
-BANANA+PI KOTI
-BANANA+ŽITNE KA ICE
-BANANA+KIVI
-BANANA+BUČKA+KEKSI
-BANANA+SKUTA

-GRIZ
-GRIZ+JABOLKA+MARELICE
-GRIZ+PI KOT
-GRIZ+BANANA

-KUHANA ZELENJAVA+ZDENKA SIR
-ME ANA ZELENJAVA+SMETANA
-ZELENA+KOLERABA
-BROKOLI+KORUZA IZ KONZERVE
-STROČJI FIŽOL+KROMPIR+BUČKA

- PINAČA+KROMPIR+SMETANA
- PINAČA+POLENTA
- PINAČA+CVETAČA+KROMPIR
- PINAČA+K.SMETANA+OVS. IN PROS.KOSMIČI

-JOGURT+SADJE
-JOGURT+BOROVNICE+OVSENI KOSMIČI
-SKUTA+KAKI
-SKUTA+BANANA
-SKUTA+BOROVNICE

-BUČA ORANŽNA+KROMPIR+KORENČEK

-OVSENI KOSMIČI+SUHE MARELICE+ROZINE-skuhamo
-OVS.KOSMIČI+JABOLKO+SUHE SLIVE-skuha
-OVS.KOSMIČI+ROZINE+BANANE
-OVS.+PROS.KOSMIČI+ PINAČA+K.SMETA.
-OVS.KOSMIČI+JOGURT+BOROVNICE
-OVSENI KOSMIČI+MLEKO

-AJDOVA KA A+MLEKO
-AJDOVA KA A+ME ANA ZELENJAVA+MESO
-AJDOVA KA A+POR
-AJDOVA KA A+ČEŽANA
-AJDOVA KA A+BUČKA+ZELENA+CVETAČA
-AJDOVI ŽGANCI+JOGURT

-PROSENA KA A+MLEKO
-PROSENA KA A+ZELENJAVA
-PROSENA KA A+SUHO SADJE+JABOLKO
-PROSENA KA A+BUČKE

-KUSKUS+BUČKA+CVETAČA
-KUSKUS+SUHE MARELICE+SLIVE
-KUSKUS+BROKOLI+KORENČEK+ZDENKA

avokado + banano + jabolko

riž - avokado - piščanec
krompir - brokoli - jogurt/kisl.smetana
testenine - malancan - korenje - meso

mango - banana  ( + jogurt ali piškot)
skuta - mango
suhe breskve - jabolko - hruška
suhe slive - jabolko
jabolko - korenje – piškot
polenta + kompot
ajjdova kaša + kompot

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
19.9.2010 23:41:05   
bcljka
evo, sm kr sm prlepla da ne bom vsaki posebi pošiljala user posted image  tole sm našla pr uvajanju goste hrane user posted image

sicer pa je naša gospodična podaljšala svoj spanec iz 10 na 12 ur... zato (zdej vem) je tud učeri tok čudn gledala k sm jo po 10ih zbudla user posted image  svašta!

sicer pa nč posebnga... zdele smo mel mal frendov na obisku pa smo mal poker igral pa katance... Pika pa itak spi, se je pokakala tok da je tekl na vse strani vn iz plenice ob 21h in potem kr v igralnem centru zaspala, tko da sm jo potem samo prenesla v zibko (seveda sm jo prej še previla in preoblekla)... user posted image

jutr gremo spet na morje, nobenmu se ne da, ampak mormo it, k je treba še neki okol bajte poštimat... joj, upam da bodo ceste zaprte da ne bomo šli user posted image

pozdravček do nadaljnega

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
19.9.2010 23:48:04   
bcljka
user posted image

nick
IME
DR (PDP)
mere ob rojstvu

Kiya
user posted image JULIJA
19.3.2010 (11.6.)
35 cm, 860g, 25 cm

2. mesec: 40 cm, 1610 g, 30.5 cm
3. mesec: 45 cm, 2510 g, 33 cm

4. mesec: 48 cm, 3200 g, 37 cm
6. mesec: 56 cm, 5250 g, 41 cm

meymey
user posted image TOMI
17.5.2010 (9.6.)
49 cm, 2850 g, 35 cm

1. mesec: 52.5 cm, 3260 g, 37 cm

3. mesec: 61 cm, 5540 g

mumu
user posted image TIT
20.5.2010 (4.6.)
3340 g, 51 cm, 36 cm

1. mesec: 4830 g, 53.5 cm, 38 cm

2. mesec: 5970 g, 56 cm, 39.5 cm
4. mesec: 7230 g, 61.5 cm

Bonnie_RR
user posted image VITA
24.5.2010 (17.6.)
48 cm, 2780 g, 34 cm

1. mesec: 53 cm, 4030 g, 37 cm
3. mesec: 59 cm, 5570 g
4. mesec: 60 cm, 6070 g, 41 cm

innes4
user posted image TIM
29.5.2010 (4.6.)
50 cm, 3170 g, 35 cm

1. mesec: 54 cm, 3800 g, 38 cm

3. mesec: 63 cm, 6750 g, 40 cm 

pik ipoki
user posted image ŽIGA
1.6.2010 (11.6.)
50 cm, 3300 g, 34 cm

1. mesec: 52.7 cm, 4000 g, 36 cm

3. mesec: 58.1 cm, 5430 g, 39 cm 

bubal
user posted image SARA
2.6.2010 (20.6.)
52 cm, 3200 g, 35 cm

1. mesec: 56 cm, 4100 g, 36 cm
2. mesec: 58 cm, 4810 g, 38 cm
3. mesec: 61 cm, 5860 g, 40 cm

Zoja83
user posted image ALJAŽ
3.6.2010 (6.6.)
54 cm, 3660 g, 34 cm

1. mesec: 58 cm, 4600 g, 36 cm

2. mesec: 62 cm, 5450 g
3. mesec: 64.5 cm, 6700 g, 41 cm

mkbk
user posted image  LARA INTI
5.6.2010 (4.6.)
51 cm, 3100 g, 33 cm

1.5 mesec: 56.5 cm, 4550 g, 36 cm

novakatja
user posted image TJAŠA
6.6.2010 (7.6.)
51 cm, 3440 g, 34 cm

1.mesec: 53 cm, 4330 g, 37 cm

bridget3
user posted image TIM
10.6.2010 (21.6.)
48 cm, 2870 g, 33 cm

1. mesec: 55 cm, 3655 g, 37 cm

Maxica
user posted image HANA
12.6.2010 (12.6.)
51 cm, 3410 g, 34 cm (ob odpustu 36.5 cm)

1. mesec: 54.5 cm, 4100 g, 38 cm

3. mesec: 62 cm, 6080 g, 42 cm

Sonček in poletje
user posted image STAŠ
12. 06. 2010 (30.5.)
57 cm, 5120 g, 40 cm

1. mesec: 63.5cm, 6780 g, 43 cm

Bubika26
user posted image ALEKSEJ
13.6.2010 (6.6.)
50 cm, 3490 g, 33 cm

gajka
user posted image ZARA
15.06.2010 (21.6.)
3850 g, 53 cm, 36.5 cm

1. mesec: 5550 g, 59 cm, 39 cm 
2. mesec: 6355 g, 61 cm

ninkica
user posted image LEJA
15.6.2010 (8.6.)
3400 g, 50 cm, 34 cm

1. mesec: 5020 g, 56 cm, 37.5 cm
2. mesec: 5520 g, 58cm

misar
user posted image NEJC
15.6.2010 (21.6.)
2860 g, 49 cm, 33 cm

1.5 mesec: 4700 g, 56 cm, 35 cm

majkl
user posted image JAN
18.6.2010 (13.6.)
55 cm, 4290 g, 37 cm

balem
user posted image NEŽA
19.6.2010 (8.7.)
51 cm, 3410 g

1. mesec: 54 cm, 4070 g
2. mesec: 58 cm, 4625 g

nikita*
user posted image NAL
20.06.2010 (15.6.)
3950 g, 54 cm, 37 cm

1. mesec: 4960 g, 58 cm, 40 cm

2. mesec: 5660 g, 62 cm

miki23
user posted image GABRIEL
21.6.2010 (19.6.)
52 cm, 3670 g, 35 cm

1. mesec: 54.5 cm, 4430 g, 36 cm
2. mesec: 60 cm, 5380 g

dvojčica6
user posted image AJDA
21.6.2010 (14.6.)
50 cm, 3380 g, 35 cm

1. mesec: 54 cm, 4460 g, 37 cm

2. mesec: 58 cm, 5400 g

honey*
user posted image BRINA
22.6.2010 (23.6.)
3380 g, 51 cm, 34 cm

1. mesec: 4350 g, 54 cm, 36 cm

naraščaj
user posted image AJDA
23.6.2010 (14.6.)
4050 g, 53 cm, 35.5 cm

1. mesec: 5270 g, 56.6 cm, 38 cm

Honey26
user posted image VIDA
24.6.2010 (21.6.)
50 cm, 3180 g, 34 cm

1.5 mesec: 57 cm, 5070 g, 37 cm

bcljka
user posted image PIKA
25.6.2010 (18.6.)
52 cm, 3640 g, 36 cm (35 cm)

1. mesec: 55 cm, 4340 g, 37.5 cm

nikcaa
user posted image ARNE
26.6.2010 (28.6.)
58 cm, 4660 g, 38 cm

1. mesec: 60 cm, 5750 g, 39 cm
2. mesec: 65 cm, 6350 g

Inika84
user posted image ANŽE
29.6.2010 (25.6.)
2600 g, 47 cm, 33 cm

1. mesec: 3680 g, 51 cm
2. mesec: 5200 g, 57 cm

annie
user posted image KLARA
2.7.2010 (24.6.)
50 cm, 3720 g, 34 cm

čeb Maja
user posted image ŽIGA
2.7.2010 (15.6.)
54 cm, 4370 g

1. mesec: 61 cm, 5600 g, 40 cm

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
19.9.2010 23:53:30   
bcljka
še seznamček sm posodobla... tm k sm popravljala sm štela 3 mesce in 25 dni oziroma 3 mesce in 22 dni pod evidenco za 4.mesce... mal prilagodim - upam da ni nč narobe user posted image

aja... temenca... naša jih je mela ful mal ampak sm jo 2x namazala z mustelino peno in je šlo vse stran, je mela pa ful za ušesi, tm sm pa z bepanthenom namazala pa s pleničko fajn podrgnla in je tud šlo user posted image

bubal - ha ha ha ha za omako user posted image  sm se ornk nasmejala!

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
20.9.2010 8:34:06   
ninkica
Jutro
Ena user posted image za vse!

Včeraj smo imeli krst in to na 1 leto najine poroke.Najprej me je mož zjutraj presenetil z uhančki in bonboniero jaz sem ga tudi.user posted image user posted image Med samim krstom je bila Leja full pridna in v gostilni kjer smo imeli kosilo kot,da je ni bilo.Je izredno pridna se nimam kaj pritoževat.

Spimo še vedno celo noč

Kiya in bcljka hvala za recepte o GH.

dvojcica lahko,da ima Ajda samo tako obdobje da tako malo poje.Na kok časa jo pa dojiš?Me se dojimo v razmaku od 2-4ur s tem,da celo noč spi.user posted image

alergije naj se vam čimpreje pozdravijouser posted image user posted image

voziček jaz imam Jane proslalom in gre v Golfa VW 5 brez problema notri  samo zložim ga in ga dam notri brez razstavljanja.user posted image

Nimam več časa nič komentirat se morva z Lejo zrihtat zato,ker imava en kup opravkov
lp

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
20.9.2010 9:53:49   
misar
dobro jutro

noč solidna, 3x budnica. lahko bi skrajšal za eno budnicouser posted image

sva pa že z druge posvetovalnice. je vse pokazal, le kravic ni hotel pasti...no saj ga je na koncu le prepričalauser posted image in je tudi to lepo pokazal... dobil je prvo pikico in jo čist po moško prenesel: z obilico drenjauser posted image user posted image user posted image   se je tako drl, da je bil čist rdeč v glavo. frčafelca ni nikoli toliko jokalauser posted image

no saj se je potem prec umiril, ko je dobil v usta zizikouser posted image user posted image user posted image ...spet čist tipično moškouser posted image

evo bclljka podatke...

misar

NEJC
15.6.2010 (21.6.)
2860 g, 49 cm, 33 cm

1.5 mesec: 4700 g, 56 cm, 35 cm
3 mesece: 6230 g, 62.5 cm, 41 cm

ja, pravi kerlc je ta naš fantina...že davno je podvojil težouser posted image ...raste, kot da je na steroidih...pa je samo dojenuser posted image (mogoče sem pa jaz na steroidihuser posted image )

evo, zdaj se je pa podrekal kot tavelik, gremo v akcijo

lep dan

< Sporočilo je popravil misar -- 20.9.2010 9:54:31 >

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
20.9.2010 10:24:41   
Kiya
Mi smo s pediatrične, operacija ni bila potrebna, ker se kile ne začuti tako, da smo prišli nazaj domov user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bcljka

sicer pa je naša gospodična podaljšala svoj spanec iz 10 na 12 ur... zato (zdej vem) je tud učeri tok čudn gledala k sm jo po 10ih zbudla  svašta!

Koliko pa imate potem obrokov, če punca skoraj pol dneva prespi?

Jaz imam še vedno strah, da če ne bo 6 obrokov na dan, da se mi ne bo normalno redila, samo mi smo itak primer zase user posted image user posted image

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
20.9.2010 12:38:24   
gajka
Kiya - super za Julijo, da se je vse poštimalo brez operacije! user posted image Glede spremljanja zaužite hrane ti pa nikakor ne zavidam; naša pupa ima okrog 7 kg, pa še vedno zganjam malo panike, ker se je samo prvi mesec redila kot pujsek, potem pa ne več toliko. user posted image

Spanje - naša ta mala prespi v kosu nekje 5-6 ur, včasih samo 4, včasih celo 7, pa se mi že to zdi nebeško v primerjavi s ta prvim mulčkom. user posted image Še ta večji pri 2 letih ne prespi 10 ur brez zbujanja! user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 20.9.2010 12:42:54 >

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

kovid
Lelly28 RR

se boste ceplili proti corona virusu?

da (23%)

ne (52%)

sem že cepljen/a (26%)

se ne smem zaradi zdravstvenih omejitev (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!