|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
2.9.2010 17:05:07   
meymey
ja... ravnokar sem imela ENO URO pregovarjanja, da je zaspan, mali pa zaspi za 5 min, se v joku zbudi, potem spet mirim, dajem dudo, pojem, dajem mal sladkih kapljic... končalo se je s takim, kričanjem, pa v naročju sem ga imela... sem ga pol hitro dala na joško in je tako v 5 min zaspal... zdaj spi v postelji... le za koliko časa??? user posted image

To se je začelo s 3. mesecem starosti... ponoči je začel lepo pridno spat, pa imamo zato podnevi kraval... user posted image . Sicer ni vedno take panike, vedno protestira, a večinoma se da dokaj mirno prepričati, sam zdajle pa je bil vrhunec joka... groza... po moje da bo prišel CSD na vrata, če se bo to ponavljalo... je pa fora, da je bil zaspan in sem ga dala v lupinco in v avto, tam je zaspal, ko pa sva prišla domov, se je zbudil in ni hotel nazaj zaspat v svoji postelji,tako da je bil prebujen in ful zaspan.

IZVIRNO SPOROČILO: dvojčica6

meymey mi ful gledamo, da jo damo spat samo  ne  zaspi brez joka - ma ne malo joka, je pravo kričanje... no, kdaj pa kdaj nam rata ulovit moment in samo malo zajoče, največkrat pa je prava muka to uspavanje... če bi vsaj malo podudalauser posted image najrajš bi na rokah spala, sam tut tam kriči preden zaspi...

ja js tut glede kopanja ne gledam kolk je temperatura, bolj pazim, da mam vse zaprto... da ni prepiha. Zdej k smo na vikendici in je noter okoli 19, 20 stopinj jo vseeno kopam... sej tistih par sekund preden gre v vodo in nazaj je naga...

suha koža - js tut uporabljam Bepanthen, za ušesi sem opazla, da ma malo suho...

evo, moram it, jo je tatko uspaval, zdej jo je treba sam še v košaro položit - držte pestiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
2.9.2010 17:19:32   
honey*
Ja pri nas tudi ni pop. spanje tako rožnato kot nočno... Spi po pol ure, največ 3/4 ure pol pa je mal pokonc pa spet sitnari ker se ji spi... in ker ma čez cel dan kratke spance nikol ni zares naspana... HB vsaj ponoči spi v kosu po 8h +... Ampak je pa res jih težko prepričat da so zaspani user posted image

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
2.9.2010 17:22:08   
honey*

IZVIRNO SPOROČILO: honey*

Ja pri nas tudi ni pop. spanje tako rožnato kot nočno... Spi po pol ure, največ 3/4 ure pol pa je mal pokonc pa spet sitnari ker se ji spi... in ker ma čez cel dan kratke spance nikol ni zares naspana... HB vsaj ponoči spi v kosu po 8h +... Ampak je pa res jih težko prepričat da so zaspani user posted image

Aja...user posted image A katera dela po metodi Pantleyeve: OTROŠKO SPANJE: BREZ JOKA V SANJE?
Mal sem jo že prebrala se mi zdi kr OK, a ma katera že kake izkušnje?

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
2.9.2010 18:32:17   
dvojčica6
mja ta s CSD-jejm je dobra meymey...user posted image user posted image user posted image pa od tebe direkt h meni...včasih ko jo dam v voziček in hodim po mestu me je kar sram k tolk kriči... si misli folk - pa dej jo vzemi vn - kot da bi kaj pomagalo...še bolj začne kričatuser posted image

zdej smo jo mela ene tri četrt ure v slingu, mala zehala, spat pa ne... no, zdej je končno zaspala, bogve za koliko...

honey* ma če ti spi več kot pol urce naenkrat je to super in maš da si tihouser posted image user posted image user posted image drgač pa - ne poznam teh metod... če se ti da na kratko povzemi kakšno ker kaj več kot vas babe na RR nimam cajta bratuser posted image user posted image user posted image

grem še naše mal pogledat kako igrajo..ajt

< Sporočilo je popravil dvojčica6 -- 2.9.2010 18:33:44 >

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
2.9.2010 19:10:46   
meymey
Enako je pri nas. A lahko na kratko poveš kaj svetuje avtorica knjige?

Aja...user posted image A katera dela po metodi Pantleyeve: OTROŠKO SPANJE: BREZ JOKA V SANJE?
Mal sem jo že prebrala se mi zdi kr OK, a ma katera že kake izkušnje?

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
3.9.2010 7:49:18   
gajka
Dobro jutro! Ekola, user posted image za pridne mamice čaka.

Ta večjega sem že odpeljala v vrtec, danes je to že njegov 3. dan. V vrtcu se sicer kar dobro obnese (sem bila samo prvi dan zjutraj 1 uro z njim, potem pa je bil naprej sam do 12h), ampak kaj, ko doma noče it opoldan spat (iz vrtca ga te prve dni jemljem ob 12h po kosilu). V sredo je omagal ob 14h (je zaspal v.d. tašči v naročju med branjem knjigic), včeraj šele ob orng po 16. uri (ko se je stiskal v mojem naročju, ker se je že n-tič pri svojem norenju udaril v glavo)... user posted image Še dobro, da je ta mala tako potrpežljiva, da se kar sama zaigra na igralnem centru, ker ta večji sploh zdaj zahteva 100% pozornost.

Mah, dojenčki jokajo, to se še da preživet... Boste videle, kako so sposobni šele 2-letniki na glas kričat, ti kar v ušesih piska! user posted image Tako kričanje je pri nas zadnje čase redno na sporedu. user posted image To je šele za CSD! Kar zamislite si, kako je fino kdaj zvečer, ko oba palčka spravimo v kopalnico za kopanje. Zara lepo čaka na previjalni, Rok pa se odloči, da ne mara vode in se noče slečt, sledi kričanje, da ušesa para, posledično se mu še Zara pridruži (itak se njo komaj sliši, ker jo ta večji orng preglasi), kaj si pa kdo misli, ki gre mimo hiše, pa raje nočem vedet! user posted image

Naslednjo soboto imamo krst za Zaro. Upam, da se vreme malo otopli, da ne bo treba še kakšnih debelih cunjic kupovat.

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
3.9.2010 8:31:50   
meymey
mmm, gajka, bo pasala ena kavica.

danes testiram. Sem ga lepo naštimala v njegovi dnevni posteljici- vozičku, igračke, sončka, glasbo. Da se bi fajn mel. Da ne bo ta voziček samo vir nezadovoljstva, ko mora it spat user posted image . Zdaj se glasno pogovarja z medvedkom Pujem. Prej sem ga vedno takoj vzela ven, ga dala na tla, ležalnik ali naročje. Zdaj bom pa še veselega not pustila... da se spet navadi. Javim, če je kaj ratalo.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
3.9.2010 9:37:44   
ozzi
dobro jutro!
dvojčica6 sem prebrala, da imaš sling. Imam 3 mesece starega dojenčka in me zanima kako se ti obnese prenašanje v slingu. Bi ga pa uporabila le za nujne opravke kamor z vozičkom ne morem-trgovina, knjižnica itd. Ima pa že 7 kg-ali so prisotne bolečine v hrbtu ko ga nosiš. Ker je kart drag ta sling se ga ne upam kupit.
Kje si ga pa ti nabavla?

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
3.9.2010 11:57:28   
dvojčica6
ozzi ma meni se zaenkrat še obnese, čeprav res postaja tamala z dneva v dan bolj težka (po moje ma vsaj 5,5 kg - bomo drug teden vagali)in ne vem kako bo ko bo mela 7 kguser posted image js bi ti svetovala da si ga sposodi če si upaš kje in ga prvo sprovaš... Za kako urco nošenja pa ni še take panike... mislim zaradi hrbta... Pri tebi bo kmalu tudi kak kengurujček prišel v poštev....nabavla sem ga v Pikapolonici... rabiš pa ene parkrat sprovat, ker meni je prvič ko sem jo dala noter ful protestirala... pa v drugo in tretje tudi, šele pol ga je pa vzljubla 100 na uro... Je ful praktičen res, js ga rabim predvsem ko gremo na vikendico ko ne morem vozičkat in ko je slabo vreme ker tamala kar lepo spančka noter.... joj, kok sm ti nabluzlauser posted image

meymey
  -mi tudi prakticiramo isto dnevno posteljčko in sem ji že en teden nazaj obesla take črnobele kravčke gor k jih ful rada gleda... en čas pali pol pa nazaj jok - ma važno da je vsaj 5 min mir neuser posted image

gajka
... ajojjj a tako zgleda met dva mulčka tako blizu po letihuser posted image sej se ti mora zrolat... men je že ful hudo k moja mala joče... mah nič, edinka vseeno nočem da bouser posted image drži se!

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
3.9.2010 12:26:30   
ozzi
hvala dvojčica ampak žal ga tukaj pri nas noben nima, da bi si ga sposodla. saj me bodo tudi čudno gledali, ko se bova spehajala ampak nič zato. Sem misla sling, ker mi je ful lepši in boljši od kengerujčka ampak ker praviš, da je problem kilaža verjetno bo kengerujček prišel bolj v poštev
hvala

Neposredna povezava do sporočila: 1010
3.9.2010 14:15:31   
honey*
Dvojčica6 in meymey: torej glede te knjige Otroško spanje:brez joka v sanje... vsebino težko napišem ker je obsežna in notri je ogromno nasvetov za različne otroke - mlajše, starejše, tiste ki zaspijo izključno ob dojenju, za tiste ki ne spijo ponoči, za otroke s kolikami, vnetje ušesk, zobke... mah use živo je notri... pa vse se povezuje prav s spanjem. Mi smo imeli problem, da je mala začela povezovati spanje z dojenjem... namreč če ni bla na joški ni hotla spat pa će je bla še tok utrujena. Pa to, da je mogla zares trdno spat da smo jo lahko odložil v posteljico...če ne je bil vik in krik.... zdej lepo napredujemo te dve zadevi sta praktično rešeni (brez joka in dokaj hitro)...zdej pa nekako probamo rešit še pop. spanje-pa kr gre ampak bolj počasi. Pa tud noči nam zdej prespi cele user posted image Pa skoraj brez joka kar mi je najbolj važno! Če rabita kak nasvet iz knjige vama na kratko lahko opišem (sem jo včeraj prebrala do konca)...

(odgovor članu ozzi)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
3.9.2010 14:19:50   
gajka
gajka... ajojjj a tako zgleda met dva mulčka tako blizu po letihuser posted image sej se ti mora zrolat... men je že ful hudo k moja mala joče... mah nič, edinka vseeno nočem da bouser posted image drži se!

Pri nas je tako, drugi pa lahko imajo več sreče. Poznam primere, kjer je punčka starejša, pa veliko bolje shajajo, ker so punčke načeloma bolj nežne, dojenčki se jim zdijo fini itd. Naš grobijan pa včasih pride mimo, ko jo dojim in jo meni nič, tebi nič, poči po glavi! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1012
3.9.2010 14:40:39   
dvojčica6
IZVIRNO SPOROČILO: gajka

Naš grobijan pa včasih pride mimo, ko jo dojim in jo meni nič, tebi nič, poči po glavi! user posted image

sej vem da ni smešno, boga Zara sam vseglih sem se nasmejala... joj, naši malečkiuser posted image

honey* ... jah, kako zaspati brez joka me zanima... drugo jo ne muči nič, vsaj mislim da ne... zdej sicer uvajamo neko rutino - prej je celo delovalo, tako da bomo probali s tem...

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
3.9.2010 20:22:26   
Zoja83
jst sm utrujenaaaaaa user posted image
to ni res...meymey takoj, ko si šla ista pesem kot včeraj. jok, kričanje, vse kar je možno...pa sm ga dala v sling, pa me je že hrbet tolk bolel, da nisem mogla ga več okrog nosit...in pol sma ga šla skopat (se je lump smejal vmes), ga nesem v sobo za spat, pa hranjenje, pa spet jok...sm bla čist fertik in me direkt razjezi in sm ga sam fliknala v posteljco on pa TIŠINA in zaspi user posted image user posted image user posted image  FAK NO!?
Dans je ful spal, tk da ni utrujen, zobki ne vem, če so, ker je sam zvečer tak jok...nič jasno, sam tečen je ratal...
za konec pa samo: VEM, DA JUTRI BO SREČEN DAN!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1014
4.9.2010 8:18:37   
honey*

dvojčica6:

Ja tko, na kratko...npr. naša je mirno zaspala samo na joški-vsak otrok naj bi mel svoj način ki mu odgovarja kako zaspati ali na joški, v vozičku, z zibanjem, itd. Otroci naj ne bi meli težav z uspavanjem, ker oni bi radi samo zaspali kot njim odgovarja in tko kot smo jih navadili v prvih dneh življenja. Če otrok kljub vsemu nikakor ne zaspi brez joka, je zato ker nima neke navade kako zaspati (npr. po neki rutini) pa naj bo to dnevni ali pa nočni počitek je nervozen ker ne ve kaj bo sledilo on pa je tako zaspan. Druga možnost da joka je pa z zdravstvenega vidika (zobki, kolike, napenjanje,refluks ipd.). Torej, če otrok mirno zaspi zgolj na joški kot je naša in če to meni ne odgovarja, potem se nadalje rešuje ta problem.
Maš pa tudi notri opisano kako naj spi dalj časa ponoči, podnevi, kako uredi ležišče da bo varno, veliko se naučiš o samem spanju- kako poteka, koliko spijo otroci v dol. starosti in še pa še...

< Sporočilo je popravil honey* -- 4.9.2010 8:23:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 1015
4.9.2010 9:25:38   
bubal
Živjo mamice, dolgo se nisem oglasila. Berem, da imate kar težave s spanjem, tudi mi imamo take dneve, a drugače da potrkam je ful pridna. Ponoči spi od 20h-2h pa do 8h. Čez dan med obrok je kako urco po konci, potem pa spet spat, prava zaspanka. Sem pa opazila, da najlepše spi in je umirjena da smo cel dan doma, če gremo na sprehod to ni to, pride took utrujena od firbcanja da res težko zaspi. Takrat pomaga ati.
Drugače se pa veselo smeji in čeblja kot papagajček user posted image , saj je že 3 mes stara. Aja, pa že 2 tedna spi v svoji posteljci user posted image , brez pritoževanja. Zdaj se tudi že celo na bušija prevali, res lepo napreduje.
Naslednji teden imamo prvo ceplenje in upam, da ne bo kakih reakcij. Me pa zanima kok je težka, ziher enih 5800, dolga je pa ko pondelk user posted image , vse cote nosi že 68.
Tako, jaz pa pijem kavico, vsi ostali pa še vedno spijo (vključno s psomuser posted image ). Bodite fajn in čim več mirnih noči vam želim user posted image .

< Sporočilo je popravil bubal -- 4.9.2010 9:26:46 >

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
4.9.2010 11:48:15   
innes4
no pa se spet malo oglašam...

Pri nas so kr vidne spremembe zdej po tretjem mesecu...čez dan je bolj priden, tut spi mal več čez dan user posted image nočno spanje je pa postala prava težava...že zaspi mal težje kot prej, čeprov po večini še zmerej sam v svoji postlci, včasih je pa potrebna joška user posted image ampak ponoči se zbuja na dve uri ali manj user posted image pa noče glih nekj vlečt na joški, tko da je blo treba kr flaško nardit user posted image zdej pa nevem, a je to zdej njegov nov način, al je mal zmatran k težko diha, je mal prehlajen user posted image no sej bomo vidl kako bo...

zdej pa nekej glede vozička...jest mam peg perego pliko switch, je drugač lep voziček, ampak me ful motijo majhna kolesa, lahko vozim samo po asvaltu user posted image in poj morm ful študirat kam grem lohk na sprehod, da nau makadam in sem poj ful omejena s sprehodi user posted image
Zdej pa mal razmišljam da bi kupila rabljenega peg perego gt3, pa me zanima tista ki ga ima (mislim da Zoja83 in še ena) kako se obnese, je res tako dober za po vseh poteh? In še mnenje vseh tistih ki imate kakšnega otročka od prej doma...kok je voziček kaj uporaben za čez zimo?. Ker ne vem a se mi ga splača menjat, al ne, glede na to, da je zima skor pred vrati, pa da nau poj voziček več al manj stal doma user posted image
a sm mal zakomplicirala vse, a? user posted image user posted image

v pondelk mamo pa cepljenje, pa v  tork UZ kolkov....poj gremo pa v Goriška brda user posted image user posted image komaj čakam...mal spremembe okolja...v petek pridemo nazaj, v soboto zjutraj pa naprej na morje (mali lošinjuser posted image )  se res prov veselim, da bo mal bolj pestro vse skupej user posted image

nič zdej pa morm končat.....alarm....

29.5.2010 je zame začel sijati sonček Tim***
21.5.2011 pa sem postala žena***
Vse lepe stvari se mi dogajajo maja <3<3

(odgovor članu bubal)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
4.9.2010 12:52:58   
dvojčica6
u kolko lepih stvari te čaka innes4 user posted image uživajte!

honey*
hvala za povzetek, bom vseeno probala dobit par minut na dan, da sama preletim to bukvo... zdej moram it pa nazaj pogledat, kako se kliče...

naša mala pa je včeri bla pravi angelček - sem jo takoj ko je zazehala fliknila v košaro in dete je samo ene parkrat pojamralo in pol je zaspalouser posted image user posted image user posted image Tut spala je po dvakrat eno uro v kosuuser posted image prej pa ni šans 15 minut skupi...

midva že cela hepi da je to to sam danes so pa že problemi na vidiku... lohk da smo zamudili pravi momentuser posted image jah, ne bo šlo vse tako gladkouser posted image Sam pa je sigurno bla utrujenost kriva da je kričala... joj,jih je težko pogruntat naše user posted image

cepljenje - js pa zdej bi cepla za pnevmokoke, za rota pa ne bi... kako ste se ostale odločle? Pa ne me napadat, sej vem, da smo že parkrat pisale na to temo, ma zdaj se moram dokončno odločit in sem še vedno zmedena... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
4.9.2010 14:15:30   
honey*
Dvojcica6: ja, najbolj da sama prrebereš knjigo res, najbolj poznaš svojega otroka in boš najlažje kakšen pameten nasvet najdla... Imenuje pa se Otroško spanje:brez joka v sanje, napisala jo je Elizabeth Pantley (če še slučajno nisi našla).

Kako pa drugače spijo vaši user posted image ? Na trebuščku, boku, hrbtu?

Neposredna povezava do sporočila: 1019
4.9.2010 15:36:35   
nikcaa
Heii... maLi nincka... tako da mam mal casa zase...user posted image

jst se nad mojim user posted image res nimam kej pritozevat, ker je fuuulll pridkn......naj tako samo ostane....user posted image

uglaunem, preducerajsnjem smo bli spet pri zdravnici... naslednji petek mamo že pregled.. pa neko kremo mu je dala...baje full mocna.. ampak mu je zginlo skoraj ze use..po dveh dneh.. mazem ga zvecer- danes bo tretji dan..in je super mu...
jst pa se vednooo na dietiiii.....user posted image mi ze piscanec gleda skozi usesa vn....user posted image
bomo vidli na kaj je alergicen moj mali bonboncek...................

temenca- jih je mel ffuuullll... cist taki veliki debeli kosi so se mu luscili... sm si nabavila kremo od mustelle u enem tednu mu je use zginilo..

spanje- jst ga dam na bok (predvsem ko gre spat za noc)...ampak u sekundi najde svoj polozaj... na hrbtu... in ga tako tud pustim.. ker itak ma glavo na stran... pa se full miga tako da mi ne preostane kaj dosti, kot ga pustit na hrbtu...
se pa ze obracamo tud iz hrbta na trebuh.......... parkrat mu je uspelo amak samo na desno stran...

GT3 ima moj svak, pa mislim da je kr zadovoljen..........nism slisala nobenih kritik... le da je ffuull velik...

ležalnik- kako imajo vasi mali kaj radi lezalnik? mi smo notri tud po eno uro... in tako se lepo igra... miga tako z nogicami kot z rokicami... mi ni niti malo zal da sm ga nabavila...

grem mal pocekirat po televiziji... PAPA

(odgovor članu honey*)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
4.9.2010 21:33:38   
Bonnie_RR

naša mala pa je včeri bla pravi angelček - sem jo takoj ko je zazehala fliknila v košaro in dete je samo ene parkrat pojamralo in pol je zaspalouser posted image user posted image user posted image Tut spala je po dvakrat eno uro v kosuuser posted image prej pa ni šans 15 minut skupi...

midva že cela hepi da je to to sam danes so pa že problemi na vidiku... lohk da smo zamudili pravi momentuser posted image jah, ne bo šlo vse tako gladkouser posted image Sam pa je sigurno bla utrujenost kriva da je kričala... joj,jih je težko pogruntat naše user posted image

Pri nas je ful podobno. Včeraj ni niti malo jokala, pa sem jo uspela celo 2x pravočasno dat spat, pozno popoldne je pa kar sama na sedežni dala plenico čez glavo in malo zadremala...user posted image
Tud js sem zdej 100%, da je bila vzrok za vso slabo voljo in jok le prevelika utrujenost.

Po novem pa jo večkrat, vsekakor pa zadnji obrok pred spanjem, podojim na obe in ne več samo na eno joško. Zaenkrat bom rekla samo, da spet normalno (beri: celo noč) spimo. user posted image

temenca... Skoz se ji po malem pojavljajo. Šampon ful pomaga, ampak čez par dni jih spet nekaj dobi...user posted image

ležalnik... Nič kaj ni v njem. Sedaj sem ji naštimala na tleh puzle in gor igralni center in je večkrat kar tam, če pa kaj po kuhinji brkljam ali pa grem(o) jest, jo dam(o) pa v jajčko. Se pa že malo bolj zaigra sama, brca in binca, zraven pa smeji in vriska. Ko je seveda spočita in razpoložena. Še malo, pa jo bom čist prečitala...user posted image

obračanje... Mislim, da bo prej osvojila obrat s trebuha na hrbet kot pa obratno, ker ji na trebuščku ni kaj preveč fajn, čeprav pa že malo več časa zdrži preden se začne pritoževat in gre nazaj na hrbet.

položaj pri spanju... Ponoči spi na hrbtu z glavo na stran in rokami v luft user posted image , podnevi pa včasih tud na boku in trebuhu.

duda... Zadnja 2 dni jo je začela po malem cuckat in je ne meče več tako vztrajno ven. Se je tud že 2x zgodilo, da jo je parkrat potegnila in zaspala. user posted image

gajka... Sori, samo js sem se tud nasmejala tvojemu postu. Sej vem, da ni glih smešno...user posted image No, našega moram pa kar pohvalit, da je ful ponosen na tamalo, ful zaščitniški (bog ne daj rečit kaj čez njo, se kr skrega! user posted image ), tud nežen - jo skoz lupčka in gladi po glavi. user posted image Tamala ga pa skoz gleda cela zaljubljena, pa kr naprej se mu smeji...user posted image

nikcaa... Boga, s to dieto. Upam, da ugotovite, na kaj je mali alergičen.

bodoče dopustnice in dopustniki... Uživajte in naj vam bo vreme naklonjeno. Meni se zdi že ful mrzlo zunaj...user posted image

cepljenje... Naša bo cepljena samo za standardne zadeve.

zoja... Ful si pridna z diplomo. user posted image Js se pa nekaj trudim z učenjem, ker grem v petek na izpit. Me čaka še kar nekaj učenja in pa urejanja logističnih zadev. Po mojem bo tamala morala kar z mano v LJ (verjetno bom prosila mamo od user posted image , da bo z njo ta čas), ker sva z user posted image včeraj ugotovila, da mala noče več po flaši pit. Sploh...user posted image

No, dost je bilo za danes. Uživajte v preostanku vikenda.

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 4.9.2010 21:43:28 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 1021
4.9.2010 22:56:48   
ninkica
čer
tudi jaz ne najdem kar dosti časa za RR,ko Leja spi ali pa je budna vedno kaj drugega brkljamuser posted image

Mi smo še vedno zlo pridni in upam,da tko tudi ostaneuser posted image Če ne spi,je budna in se sama zelo zamoti zajoka pa samo takrat ko je lačna ali pa zaspanauser posted image

spanje jaz jo položim v posteljico ji dam dudiko navijem vrtiljak in sama zaspi brez kakršnega koli pritoževanjauser posted image
spi pa čez dan na trebuščku ali pa na hrbtu,zvečer pa na hrbtu in glavico obrača na eno ali drugo stran.Na boku pa ne spi kaj preveč rada zato,ker se vedno obrne na hrbet.

obračanje naša se obrne z mojo pomočjo na trebušček in obratno iz trebuščka na hrbet,bo vse ob svojem času,..Je pa stara 2,5meseca

temenca jaz imam od Mustelle peno in ji pridno umivava glavco ampak nočejo popolnoma zginituser posted image

ležalnik mi ga imamo od Fisherpric-a in je zelo rada v njem imamo še tist kot nek vrtiljak gor in se s tistimi igračkami zlo pogovarja pa brca z nogicami na vse strani.

voziček jaz imam od Jane Pro slalom,triklesnika in sem z njim zlo zadovoljna,je zlo lahek in šiba po vseh terenih tudi po makedamuuser posted image

gajka kot nekatere tukaj sem se tudi jaz prav nasmejala tvojemu stavku,no vse bo minilo tavečjega ga bo pa tamala ko bo večja nazajuser posted image

user posted image tiste,ki bote dale krstit svoje otročke me zanima kaj jim bote oblekle?Mi imamo 19.9 krst na 1 leto najine poroke,ampak še ne vem v kaj bi jo obleklauser posted image Nekaj,da jo bom lahko še kdaj v tista oblačila oblekla,..

Lepo mirno noč vam želim in pa lepe sanje

< Sporočilo je popravil ninkica -- 4.9.2010 22:58:25 >

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
5.9.2010 8:35:06   
misar
dobro jutro

ena kavica za vse user posted image .

evo današnja noč pa fenomenalnauser posted image user posted image user posted image . sta oba čmrlja (beri: trotek in frčafelca user posted image ) zaspala ob 21:15. tamala je spala valjda do jutra, trotek pa do 3h, se namalcal, pa do 5h se posral user posted image in sedaj še kar šlafauser posted image . mezinec dam za take nočiuser posted image

danes bo pa en čuden dan. bom sama doma s trotkom, ker familija gre nabirat slive na njihovo parcelo čez HR mejo, mali pa še nima dokumenta, da bi šli lahko vsiuser posted image saj ne, da pogrešam nabiranje slivuser posted image sam, ko pa se z mojim user posted image tako malo čez teden vidimo(dela do 19 ure), da prav paše, ko smo za vikende skupaj user posted image .

mal pokomentiram.

spanje: čez dan spi konkretno samo v vozičku- je sposoben spat tud 4 ure. doma čez dan zelo težko zaspi za dlje kot pol urce. nekako me to ne sekira. zvečer pa obvezno joška, namakanje v vodi, pa spet mal na joško, če želi in potem še buden v košek z dudo. vedno sam zaspiuser posted image user posted image to je zame cela milina, ker frčafelco smo morali vsak večer nosit inni ti ni bilo nujno uspešno, ko si jo odložil. men se je kar rolalo od utrujenosti. tokrat sem načrtno od prvega dne začela še budnega odlagati v košek in se je obrestovalouser posted image user posted image
tamali spi na hrbtu že od momenta, ko se je z boka vedno zvalil na hrbet. ponoči, ko je grozno nemiren ga dam spat tudi na trebušček. se mi zdi, da mu je v tem položaju najljubše.
nenadna smrt v zibki ni povezana z zadušitvijo s tkanino ali bruhanjem, če ste o tem kaj brale. vidim namreč, da se vse tolažite, da otroci pa vendarle držijo glavo na stran, ko spijo, da se ne bi zadušili. gre za to, da pač nenadoma prenahajo dihati. enostavno še ni pojasnjeno zakaj se to dogaja. se pa dogaja pogosteje (menda), če otroci spijo na hrbtu ali trebuščku, če je v sobi pretoplo in če je otroku prevroče. najpogosteje se to zgodi med 2. in 4. mesecem starosti možno je pa vse do 1. leta otroka. vas nočem strašit sam tko pravijo strokovnjaki.
jaz sem našo P vprašala kaj misli o spanju na trebuščku in mi je rekla, da načeloma ni nič narobe s tem, da le ne spi tako vso noč.

temenca: jih ima tako malo, da z navadnim šampončkom 2x tedensko in česanjem spravimo vse dol. frčafelca jih pa ima ŠE VEDNO user posted image user posted image pri njej so bili to celi projektiuser posted image

ležalnik: ga imamo pa ni preveč navdušen. še najraje gleda vrtiljak s čebelicami nad posteljo. tudi igralni center še ni navdušujočuser posted image upanje umre zadnjeuser posted image

cepljenje:
smo mislili dat proti rotavirusu, sam smo si premislili...tako kot bonnie bomo samo redna cepljenja dali čez

jaz se tudi ta mesec lotim diplome, sem že dogovorjena z mentorjem, da se dobiva v 2/2 septembra, da zaštartava.

knjiga od Pantleyeve : Otroško spanje:brez joka v sanje super zadeva, le da pri naši frčafelci nismo bili uspešni, ker je treba bit vztrajen, kar pa pri moji utrujenosti ni šlo. NUJNO je ob začtku izvajanja metod potrebna usklajenost in pomoč partnerja ali bližnjihuser posted image

evo sirenauser posted image

lep dan

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
5.9.2010 21:44:05   
nikita*
Hejjjjjjjjj,

evo našega dopust je konec user posted image , imeli smo se super. Vreme smo imeli v ponedeljek slabo je bil dež in mrzlo, potem pa skoz sončno in toplo.

user posted image je bil na morju full priden, mu je klima sedla. Je full užival, se smejal in tudi s spanjem nismo imeli nobenega problema je zaspal ob 18:30 in spal do 03:00 in potem do 7:30, noro res user posted image user posted image user posted image , sem prišla k roža domov user posted image user posted image .

Razen skoz bi se dojil, pa ne vem al je bil žejn al se ne naje dovolj za obrok al je posko v rasti, nimam pojma. Ga moram začet na obe joški dojit na obrok, pa da vidim.

Preletela sem vas čis na hitro, tako da bom pokomentirala samo

temence:
smo jih imeli full. Namazala sem ga z oljem, res fajn in potem po parih urah sčesala, nato pa galvo umila z mustela peno in je šlo veliko stran.

spanje na trebuhu:
spimo že od 1 meseca tako, ponoči pa od 1,5 meseca. Sem tudi jaz P vprašala in je rekla da če mu tako paše, da ga naj pustim, da ne vidi razloga zakaj ne bi tako spal, samo da ne bi imel blazine ( jo itak nima user posted image ). Saj mi smo tud vsi prespali na trebuhu, ker je bilo takrat to najbolj priporičljivo.  Samo tako mi spi po 2 do 3 ure v kosu, če ga pustim na hrbtu se po 20 min zbudi.

plavanje z dojenčki:
tudi midva greva novembra v atlantis. user posted image Katera je rekla, da gre tudi takratuser posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
5.9.2010 21:49:16   
Sonček in poletje
Evo, pa smo nazaj z dopusta. V bistvu smo bili že včeraj, ampak sem vas komaj uspela prebrati.

Dopust je bil kar fajn, čeprav se mi zdi, da je za malega bilo malo stresno, ker mu po mojem mnenju ni bilo jasno, zakaj se selimo. Potem je bilo pa še toliko novih stvari, da prve 3 dni podnevi skoraj da ni spal, ponoči se je pa se je zbujal ob treh. Četrti dan je bil tako utrujen, da je prespal skoraj cel popoldan in ponoči lepo do petih, kot tudi doma. V petek je tudi veliko spal čez dan, ponoči tudi normalno. Včeraj pa smo bili še na praznovanju rojstnega dneva in spet polno nekih novih dražljajev in posledica - danes je čez dan spal komaj 2 uri, ob 19.00 sem ga nahecala, da je zaspal in je spal do 20.45, potem sva ga skopala in dala spat, mi je spal že na dojki.

Upam, da bo ju3 bolje.

položaj pri spanju - naš v glavnem spi na hrbtu (se sam prevali, jaz ga polagam na bok) in rokice ob glavi, čez dan včasih na trebuščku.

ležalnik - mi ga imamo, pride prav še posebej, kadar noče spat v času kosila, ga ruknem notri in ga dam na mizo, da je v družbi in je potem zadovoljen.

razvoj - naš je kar naenkrat ˝pobezljal˝, ful se odziva, prijema igračke, jih nosi v usta, obročke in žogice prijema z obema rokama, mamico cuka za lase user posted image . Igralni otok je zakon, na igralni blazini se igrava skupaj, mu devam igračke, ga obračam s trebuščka na hrbet (v obratni smeri zna že samŽ). Se mi zdi, da je postal full močan, ker drži tudi igračke, ki jih prej ni mogel, ker so bile pretežke. V glavem sem čisto ponosna nanj user posted image .

temenca - smo se jih čisto znebili

duda - še vedno je na mara

voziček - na dopustu sva ga na zajtrk in večerjo vozila kar v lupinici, ker je tako firbčen, da sploh ni hotel bit v košari, sem ga probala dat v športni del, pa je občutno premajhen, je pa naš vožiček (Concord Neo) tako narejen, da se ga ne da zravnat. Razmišlam, da bi si od sestre sposodila GT3-ja, kjer se športni del lahko čisto zravna. Smo ga probali in je bilo malemu čisto všeč user posted image . Pri drugem otroku bom bolj pozorna kak voziček kupujem user posted image . Sej sva imela na začetku teorijo, da bo en za vse (načrtovane) 3 pa sedaj vidim, da 1 otrok 1 voziček oz. se mi zdi, da največ 2.

Cepljenje - mi bomo dali samo obvezno

Čim daljšo noč vam želim

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu misar)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.