misar
|
dobro jutro jel me netko tražio?? ena kavica za neprespane ...smo meli ludi teden...no coment..tast pa tašča šla narazen po 40ih letih, ati od moje mame je umrl...ni da ni tamali ga biksa zdaj par noči in mislim, da je to zaradi švoh mleka..resno. sem ta teden shujšala skor 2 kg in malo ali nič jedla in po moje je tud mleko bolj voda kot ne . in pri njegovi kilaži, ki jo ima 6+kg mora posledično več jest. pa še kak poskok v rasti pa smo tam. najverjetneje pa seveda čuti vso nervozo okoli njega... komentarčki: helijevi baloni: zakon je tamala zadnjič v zoo nafehtala babico za enega in valjda ga tamali non stop gleda. sem mu ga navezala okoli nogice in medtem, ko on veselo brca- balon pa skače imam jaz 1/2 ure čistega miru - ne me na socialno prijavit pucanje noska: dnevno na sporedu. v vsako nosnico stisnem kar precej fiziološke- 2 kapljici sta odločno premalo. potem pa prav tako grrem v akcijo s čistilcem na ustni poteg. najboljše je pa itak, če kihne, takrat gre pa tud vraga in pol ven se pa seveda zraven tako dere, kot bi ga iz kože dajala. še posebej ponoči... krst: mi se ne gremo tega, spljoh jaz sem čisti antikrist, heretik kenguru: ja ga imamo in je za večjega otročka zelo uporaben (ko drži samostojno glavo). posebej, če smo šli na kak daljši sprehod ali v kak hrib, je bil men fajn. tokrat sem dobila pestunjo in mi je tud ful fajn, sem pa prepričana, da za kakšno hudo pohodništvo ni, bolj kam za na hitro skočit al pa za sprehod po mestu. GH: pri frčafelci je veljalo (2 leti nazaj), da se uvaja GH po dopolnjenem 6. mesecu starosti, tokrat sem dobila navodilo pri P, da se uvaja že takoj po 4. mesecu. moje mnenje: uvajati GH, ko je otrok pripravljen. nič prej in nič pozneje. naša frčafelca, je prvič sprejela GH pri 8. mesecih. glede na to kak požerušček je trotek si mislim, da bo to gotovo prej vlažilec zraka: ga imamo, sem kupila, ker suh zrak je smrt za poln nosek in prehlade. smo ga uporabljali pozimi kar precej. posebej pri kakem prehladu je izredno učinkovit. priporočam kupite ultrazvočnega ne na paro. pa nujno je, da gledate kako zelo je glasen, ker pri zelo glasnih se ne da spat zraven. bolje dat kak evro več, kot manj. fajn je , če je možno zraven tud dodajat kakšna etrična olja. telovadba: ne, trotka ne bom vozila na telovadbo, temveč frčafelco. ker pozimi bo nujno rabila se mal zdivjat nekje. bom pa jaz zdaj z oktobrom začela hodit na vadbo mamic z dojenčki...to je telovadba predvsem za mamice, dojenčki so pa uteži obračanje: ne, ne obrača se še, je pa res, da mu pri tem niti kaj dosti ne pomagam. spet mislim, vse ob svojem času. pri frčafelci sem tud jaz veliko sodelovala pri teh razvojnih stopnjah, zdaj mi je jasno, da se vse zgodi, ko je čas za to glavica: jo drži že kar samostojno, po določenem času seveda kinkne . kravice tud pase, je pa pri tem manj uspešen kot je bila frčafelca. normalno, ker je imela ekstenzijski vzorec in je iz tega razloga že pri 1 mesecu pasla kravice kot 3 mesečni dojenček. pri njej sem redno izvajala hendling, zdaj ga sploh ne. (hudičeva lenoba) nič, neham nakladat lep vikend vsem, baje bo krasen