|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 15:23:07   
bcljka
ups... nisem do konca prebrala... user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 15:47:55   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: gajka


IZVIRNO SPOROČILO: Kiya
A je včeraj katera gledala preverjeno?
http://24ur.com/novice/slovenija/dojencki-brez-plenic.html

Zanimiv prispevek user posted image


Res zanimivo in žal še kako resnično. Tisto o primerjavi uvajanja GH med 2008 in 2010 izkušam na lastni koži. user posted image No, na plavanje pa sem hodila s tavečjim in bom najbrž tudi s tamalo, ker smo bili enkrat na bazenu in sem videla, da v vodi prav nori. user posted image Plenice ima pa še naš 2,5 letnik 24/7 na riti, tako da se na to področje pa res ne bom spuščala. user posted image



sicer nisem gledala ker sm delala od 18h do 23h user posted image , sm bla pa učeri na uvodnem predavanju za plavanje ker začneva v ponedeljek in je Dorka povedlala da so pršl posnet in da bo zvečer na tv pa da so vse povedal ne ve pa kaj bo vn pršlo user posted image  ... user posted image  morm si pa čas uzet ker me zanima user posted image

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 16:10:07   
Zoja83
srečanje midva tud user posted image  rajši ljubljana in popoldne, če bo pa dopoldne, se boma pa k meymey uštulila, če bo za user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 17:08:41   
Sonček in poletje
Srečanje, če bo sva mi2 bolj za LJ, da nama ne bo predaleč.

Jez pa res ne vem al je sončev mrk, luna al ne vem kaj že krivo, da naš veliki jedez zadnje dva dni noče jesti GH, pa tudi na joški je vse bolj medlo. Tko, da bom okrivila kar zobke.

bcljka - jaz ti samo predlagam, da najprej stvari izjasneš, pol pa razpravljaš kako naprej... Ker bodo sigurno občutki, čustva, razmišljanja čisto drugačni, ko boš/bosta vedla na čem si/sta. Pa naj bo tako ali drugače. Držim pesti, da bo tako kot si vi2 želita user posted image .

prispevek na Preverjeno - meni se pa ne zdi nič narobe, če starš da svojemu otroku možnost, da se kar najbolje razvija. Seveda s pravo mero. Mi2 sva tut hotla na plavanje, pa smo meli probleme s kožo, pa pač nismo šli. Hodiva na telovadbo in se ma mali prov fino. Uživa. Če ne bi, ga ne bi vozila. Pa tudi to, da ga daš v jezikovni tečaj, ko je še majhen se mi ne zdi sporno, če OTROK v tem uživa. Naloga staršev je to, da opazujejo otroka in njegove reakcije in se ravnajo po otroku, eni so paž zaiteresirani za veliko stvari, enim pa je že ena preveč. Treba je samo ugotovit kaj otroku ustreza. Kar se pa dojenja tiče se pa kar strinjam, da so matere, ki se iz takšnih in drugačnih razlogov odločijo, da ne bodo dojila ali pa da ne morejo dojiti, ker nimamo mleka, kar malo stigmatizirane. In RES je nadležno vprašanje: A dojite??? Ja kaj vas pa to briga user posted image user posted image user posted image .

menstruacija - je še nimam user posted image in ne pogrešam.

GH - jaz kar z vilico pretlačim, mi je pa všeč ideja o mečkalniku krompirja user posted image

mlečni izdelki - zbiram pogum, da mu jih bom počasi dala, da vidim ali bo kaka reakcija ali ne. Po moje bom počakala, do dopolnjenega 7 meseca.

ribe - a je katera že dala?

avtosedeži - to bo spet cel projekt, ki se ga nikakor ne veselim.

porodniška - meni se izteče s prvim al drugim majem user posted image user posted image user posted image . Mam pa še 12 dni starega dopusta in 22 dni novega. Mi je kar hudo, ko pomislim, da bom morala svojega user posted image pustiti doma in bit ločena od njega 9 ur user posted image user posted image user posted image . Bom kar koristla tisto uro ki mi pripada za dojenje.

ninkica - HB je bilo vse OK, pač en opomin, da zares začneš razmišljat, kako otroka obvarovat pred nezgodami. Mi bom tud mogli kar raztur narest, da bo varno za našega malega plazilca.

uspavanje - jaz sem tudi nabavla knjigo Brez joka v sanje. Zvečer zaspi sam BP, rada pa bi počasi dosegla, da prespi noč. In nekako pogruntala kako ga podnevi uspavat brez pregovarjanja, ene parkrat mi je že uspelo, da sem ga odložila mu malo pela ali šla stran pa je zaspal user posted image .

< Sporočilo je popravil Sonček in poletje -- 5.1.2011 17:10:05 >


_____________________________

Z otročičkom ljubezen dobi novo dimenzijo.

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 19:21:56   
ninkica
Mi smo dobil prvi zobekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu Sonček in poletje)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 20:45:14   
smotka.dt
čer

Najprej današnji menu:
kosilo: teletina kuhana v vodi z zelenjavo (bučke, korenje, cvetača)+ polenta- itaq je velik jedec in se ne pritožuje ampak to je pa blo videt da mu je mega dobro
pop. malica: riževa kašica (delam jo z 1/2 AM in 1/2 vode)

bcljka držim pesti, da se bo vse uredilo tako kot vidva želita. Drgač pa jaz bi se isto odločila oz. takšna je najina odločitev. Midva bova ostala pri tem user posted image . In ta odločitev bo kot sem že enkrat pisala v februarja postala dokončna (ko moj opravi poseg). Pri nama je tud tako, da tablete so name grozno vplivale (pa tud nisem enih sam probala), pri kondomu pa je problem alergija. In ne vidiva razloga zakaj celo življenje trepetat.

konec porodniške uf ja tud jaz se tega zavedam, da bo kmalu prišlo user posted image user posted image . Sploh zdaj ko pišem eno poročilo za službo (sem obljubila pred odhodom, da to jaz uredim). Zdaj sem že odsotna vsak dan do 11.30 ure, ko grem na fitnes, a potem bom prišla domov šele ob 15.15 in to je velika razlika.

ninkica čestitke za zobek

Drgač pa naš user posted image ni nič odklanjal hrane v obdobju pred prihodom dveh zobkov, bil je mogoče mal siten zvečer. Edino parkrat je odklanjal hrano v obdobju polne ali prazne lune.

ribe še ne, ker ne najdemo vremena, da bi šli na morje lovit. Takoj ko bo možno pa pičimo. Če prej ne jih bo jedel v prvem tednu februarja, ko gremo na dopust za 1 teden v Črno Goro.

osebni dokument mi še nimamo nobenga no jutri se pa gremo slikat za potni list, ker ga v februarju potrebujemo. No saj bi bla ok osebna, sam imamo oktobra namen it na kanarce z letalom in potem ga bi pa definitivno potrebovali. Zato sva se odločila raje za potni list kot osebno. Sem pa želela počakat, da bo tamali sedel, da bo "lepša" slika user posted image

prispevek Preverjeno sem gledala z nekaterimi stvarmi se strinjam, z drugimi ne. Vsak naj vzgaja otroka po svoje, kot meni, da je prav. Čez cca. 16 let, ko bodo v puberteti pa se bo videlo ali je bila odločitev pravilna in kaj smo "ustvarili". mi je pa fajn ker sem najmlajša v družini (mam enga nečaka starega 17 let, drugega pa 6) in lahk pametujem kaj so nardil narobe in kaj prav in pol se trudim po svojih močeh nardit kar se pač da. user posted image Eh bluzim sploh ker bo naš user posted image ziher mel težek karakter, saj sva oba z user posted image trmasta (beri zatežena) user posted image . In če drži da jabolko ne pade daleč od drevesa, bo še pestro. Drgač pa sem vidla, da so sedaj po novem ribe priporočene po 6. mesecu, ko je ravno zadnjič ena napisala, da so šele za po 7. mesecu user posted image pol pa bodi pameten. Saj se še sami ne znajo zmenit.

Število obrokov GH midva sva na 2. Poleg teh še spije na dan 640 ml mleka. Ko bomo na treh (plan je, ko pridemo iz dopusta) pa bo mleka 470 ml spil na dan.

Čao zdaj pa šibam, gremo malega kopat. Jutri pa se moramo sred noči vstat, saj imamo posvetovalnico ob 8ih. user posted image

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 21:19:50   
ninkica
današnji menu:
kosilo kuskus s cvetačo vse ostalo je bilo danes dojenje razen zvečer piškotna kašica.

smodtkakaj pa če si bosta čez nekaj let zaželela še kakega otročička??

bcljkasplav ni enostavna stvar tko,da ti želim da se ti stvar razplete kokr si sama najbolj želita.Sem pa slišala,da se s splavom lahko resno poškodujejo rodila.In tudi psiha lahko naredi svoje.
Držim pestiuser posted image user posted image

preverjeno sem gledala učeri se strinjam z določenimi stvarmi.Samo men je blo to čist mim da otroka pri 1 mesecu starosti odvajaš od pleničk.Ne vem sicer ima pa vsak svoje mnenje glede tega.

Nekaj dni nazaj je imela Leja 2 dni rahlo povišano temperaturo pa pikice je dobile okrog ustk danes je pa ven pokukal.Je bilo skoraj neopazno..

število obrokov GHLeja dobi dop malico,kosilo,pop malico in pa večerjo.
Zjutraj in pa zvečer se doji in pa vmes pred spanjem se še mal pocrkljauser posted image

Nam pa čez dan še ogromno spi.user posted image

Nočko

_____________________________

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu smotka.dt)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 21:39:25   
smotka.dt

IZVIRNO SPOROČILO: ninkica

smodtkakaj pa če si bosta čez nekaj let zaželela še kakega otročička??



Te izbire pač več ne bo.

(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:15:37   
mkbk
SREČANJE JUNIJSKIH MAMIC IN DOJENČKOV

Kje
Ljubljana: majkl-tut PO, gajka, meymey, misar, honey*, bcljka-tut PO, mkbk - mogoče

Primorska (predvidoma Postojna?): nikcaa, miki 23, dvojčica6, bubal, mkbk

Kdaj
petek 21.1.

Ura
dopoldne rajš

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:20:46   
Maxica
Da končno spet malo pokukam na RR. Letos še nisem bila, se mi zdi. user posted image  V glavnem, srečno, veselo in zdravo novo leto vam in vašim sončkom. user posted image
Hana je za silvestrovo dobila vročino, 38 se ji je vlekla dva dni, potem pa kar 39 v ritki, tako da smo morali uporabiti dvakrat svečke za zbijanje. V ponedeljek smo se šli gužvat k pediatrinji, ki je rekla, da je najverjetneje viroza. Od včeraj je brez vročine, so se ji pa danes po trupu spustile take pikice, ne vem, a je bila to šesta bolezen, ali pa le virus gre ven na tak način. Sicer pa kaka pogosteje, pa ne vem, a zaradi merjenja temperature v ritki ali jo res še to kaj matra.
Z gosto hrano je bilo pred boleznijo celo že malo napredka, no, zdaj smo pa spet na začetku.user posted image  Eh ja... Dojila bi se pa, celo noč in cel dan. Tako da očitno ta moja deklica enostavno ni lačna, ko je čas za obrok, ker se mi toliko doji, ne vem.
Srečanje - do Ljubljane in do Postojne imam praktično skoraj enako daleč, vsaj po času, tako da mi je vseeno. Se pa pofočkava s Hano. user posted image
Bcljka - počakaj, pa ne paniciraj vnaprej. Saj si predvčerajšnjim šele seksalauser posted image , ne moreš imeti zdaj že kar znakov. Počakaj, res. Sicer sem pa jaz tudi proti splavu, jaz osebno. Saj vidiš, da imam tri majhne otročičke, pa še kakšnega bi imela. user posted image  Res je neugodna situacija, samo celega življenja človek tudi ne more splanirati vnaprej, kaj gre tudi po svoje in vse je za nekaj dobro. Držim pesti, da je samo alarm za brezveze.user posted image
Menstruacije še ni, jaz jo dobim itak tam nekje okrog 11 meseca, vsaj ponavadi.


_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:27:07   
miki23
ojla! Še jst mal prekomentiram... Ja pa še to da smo spet prehlajeni user posted image user posted image pop... bom,glih fanj se je pozdravu in evo nazaj...

GH: naš ima 3 obroke na dan ppa po vsakem obroku cca.čez urco nazaj joka in ko mu ponudim mleko ga spije 240ml. Zadnje čase full poje je pa še vedno k kobilcauser posted image ah,bo že sej sm tut jst pr enmu letu mela 8400g,sm glih včeraj gledla tko da bo pa po meni user posted image

porodniška: Se mi izteče 22.maja,bom pa nekej časa pol še počivala,bo sam možek delal,k v lokalu kjer sem delala nebom več. user posted image ah,bomo že kej delali user posted image je še dost časa za to user posted image user posted image

bcljka: ja zgodi se,tko da upam sicer da se izteče zate ugodno,pa če se odločiš za splav te nebom nč napadala,to je tvoja odločitev,prej sm bla full proti,sam sm pol pršla do spoznanja da ni za krivit tiste,ki se zato odločijo. Pač če ne gre,ne gre. Sm pa mela jst aprila 2009 splav in so mi ga v B morali naredit,ker se pač plod ni razvijal in ja blo mi je fullllllll bed k sm si full otročka želela,pa sm pol okt.2009 zagledala +. Je pa itak metoda danes bolš k prej,vse sterilno,če pa kej ne očistijo dobro pa še enkrat. Je bla pa takrat v sobi ena punca k je mela doma 6 mesečnega user posted image in se je ravno tako nepričakovano zgodilo,je pa rekla da še ni prpravljena in je pol to opravla...

Na zdej pa sm na to napisala cel doktorat user posted image

grem k me glava boli za znoretttttttttt

noč


(odgovor članu smotka.dt)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:32:58   
mkbk
bcljka- al lahko pokomentiram...nama se je tud ponesrečlo al pa posrečlo lot zdej pravim, pa je res razlika, da mam končan faks in službo, tko da me glede tega ni skrbel. sam zdej sm ful hepi, da se nisva drugače odločla, mam valda zdej kontracepcijo, kondom, če bo pa ta poču, bova mogla pa ORNG premislit. Čeprav načemoma nisva proti trem. Držim ti pesti, ker če se bo teba odločat bo vsaka odločitev user posted image težka.

majkl - končno si nas mal počastila s svojo prisotnostjo user posted image user posted image user posted image

GH - naša pa ni šans da bo pojedla en tini mini košček, če ni v nulo spasiran, sem ji probala pretlačit al pa na steklen ribežn naribat...po 3 žlicah jo je minilo. A mislte,da morm vztrajat?

porodniška - se mi izteče s 5 majem. Star dopust nam pa user posted image brišejo.

sonček in poletje - javi ko boste prespali noč in potem prosim za metodo. <Ker jst bi tud spala ponoč user posted image

gajka, sem glih opazla,da imaš ti tud oba otroka na isti dan rojena, pri nas sta pa na 5. Pa isto 2008,2010. Kul ne, ni treba dost razmišljat o datumih.

smotka , a sem te prav razumela, da greš vsak dan na fitnes? Grozno sem ti fouš. Jst se mučim, da bi zgubla kak kg, pa no way, bom verjetn prej novo garderobo kupla user posted image user posted image Kako pa z varstvom urediš? Pa s hranjenjem? Sori k sm tak firbec, samo me je kar fasciniral!

nikcaa, maš ZS user posted image

zobje - nema ništa, ninkica - čestitke!

ribe - po novem je po 6. mescu, tko kot gluten.

večerja - a ma katera od mamic tukaj kakšno idejo kaj naj dam za večerjo razen joške - mlečnih kašic ne mara, poje max 1 žlico. user posted image . Sm jo hotla pol tavečjemu podturit, pa je reku,d a je zanič user posted image


< Sporočilo je popravil mkbk -- 5.1.2011 23:33:14 >

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:36:04   
bcljka
ne bom navajala k me bo zihr vn vrgl...

skratka ni blo lih predučerjašnjim, tko da ubistvu čez štiri dni lahko že test delam pa mam cikel na 30dni...itak grem na pregled, gre pa mož z mano ker je to najina skupna odločitev in tud pr Piki je bil vedno zravn... sicer pa ne bi paničarla če ne bi blo tko očitno... grozne jutranje slabosti, bruhanje za brezveze, joške mi lezejo vn iz modrca ki mi je bil prej totalno prevelik, pa cela sm napihnjena... bi blo pa fino ja če bi blo od česa druzga... user posted image

človk si sploh ne predstavlja kaj prnese 5 mescev razlike, ker če bi junija zanosila sploh ne bi blo dileme... 

sej ne rečem da mi do 2015 ne bi ratal diplomirat ampak predstavljajte si - septembra gre Pika v vrtec, septembra bi rodila, mož dela 20x nočno... skrbeti hkrati za novorojenčka in za dojenčka ki je začel pravkar hodit v vrtec... hkrati pa 4x na teden delat tedensko pedagoško prakso in od januarja do junija it še 3x za teden dni na tabor? no go! če bi zanosila junija bi vse brez problema poštimala ker bi blo to že mimo... svašta!
tko da do junija bo treba pazt potem pa brez problema v akcijo, kasneje pa ista odločitev kot pri smotki.dt

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
   RE: Junijčki 2010
5.1.2011 23:46:26   
bcljka
porodniška - no edin ta prednost pa je če si študent... sicer je faks od oktobra pa jst še delam zravn ampak ni mi pa treba maja v službo za 8 ur user posted image  sam če bi pa mela službo bi pa šla takoj na še eno porodniško user posted image  nikol prou user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 8:08:25   
meymey
Jooooj, moja noč je bila še hujša od prejšnje user posted image . Po moje sem dojila na eno uro... sej ne vem kaj naj, sam ziher se ne bom vsako uro vstala pa ga uspavala, ker pol sem zombi. Tak pa če ga duda ne pomiri, ga fliknem na joško user posted image  in pol zaspi. S posledicami teh dejanj se bom ukvarjala kasneje, ker zdaj ne morem niti razmišljat od utrujenosti. 

Pol pa se še moj odloči da je Tomi razvajen, ker se ne igra sam po celo uro kot pri 3m, zdaj hoče imet nekoga o sebi... ma, rekord mu je kake pol urce igranja, samo definitivno ne zdaj zjutraj, ko se zbudi. V glavnem, ON ga bo šolal. Jeah right, nič mimo mene. On ga bo šolal eno uro zjutraj, pol pa meni v roke potisnil. Meni se zdi tamali čisto normalen dojenček, a vaši se kr sami po ure in ure igrajo? Sicer pa se trudim ignorirat kake poskuse izsiljevanja, potem neha jamrat in se igra dalje.
Nič, grem še po eno šalco user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 9:08:45   
ninkica
Jutro

meymey ena velika user posted image user posted image zate in za vse ostale

igranje tamala se sama lepo zaigra,samo kadar je pa zaspana pa hoče pozornost dokler je ne dam spat.Pri nas je pa tko,če se igra ne vem s papirjem ali pa čim podobnim pa če ji vzameš se kr malce strmauser posted image samo jaz na to ne gledam tko kot ,da je otrok razvajen..

porodniškase mi ne izteče,ker sem študentka.Imam pa junija za opravt 400 ur prakse potem pa v akcijo za noevga družinskega člana.Gre pa Leja od junija do septembra v privat varstvo,septembra pa v vrtec.

Midva z možem tud pomislila nisva nikol,da bi šel on na poseg.Ker nikoli ne veš kdaj te želja prehiti in takrat so lahko posledice hude..te pa podpiram pri tem smodtka..

Grem si kavico skuhat

_____________________________

Očkov in mamin največji zakladek:
Leja 15.6.2010

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 9:34:09   
gajka
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya
Dohodnina punce ne pozabite da je treba vzdrževane družinske člane (če jih nisi imel prijavljene med letom) prijaviti do 7.2.
http://e-uprava.gov.si/storitve/pridobiObrazec.esju?id=2206

Kiya - hvala, da skrbiš, da ne pozabimo! user posted image Sem pravkar preko neta dala vlogo za tamalo.

avtosedež - imamo od ta večjega oz. je trenutno še on v njem, čeprav mu je že orng "na knap". Imamo Römer Safefix Plus. Zaenkrat pa bo za tamalo še jajčka OK, še za par mesecev bo že zdržala. Ta večjega smo iz jajčke izselili pri 10 kg in 78 cm, tako da še imamo nekaj rezerve.

smotka.dt - samo iz firbca, če ne vrtam preveč... Zakaj pa sta trdno odločena, da bi ostala samo pri enem user posted image ? Finance, starost, sta vidva edinca... user posted image

konec porodniške - halo, punce, nikar se preveč že zdaj ne smilite same sebi! user posted image Pa saj še ni konec sveta, če začnete hoditi v službo, ne boste ne prve in ne zadnje in vaši user posted image tudi ne. Pa tile malčki bodo v teh par mesecih še orng "odrastli" in se razvili. Ta hitri bodo že pridno hodili, malo počasnejši pa šibali okrog po vseh štirih in se vsaj na noge že tudi postavljali. Še tisti, ki se dojijo, se bodo po večini sami odklopili. Sicer pa imate možnost o delu s krajšim delovnim časom (npr. 6 ur), ali pa pravico do tiste dodatne urice za dojenje (kar v praksi pomeni 7-urni delovnik in tudi temu primerno plačilo za skrajšan delovnik). Mene sploh ne skrbi, kako bo tamala preživela brez mene, bolj se smilim sama sebi, ker bo spet treba vsak dan v službo hodit (se človek prehitro razvadi) in to ravno pred začetkom poletja! user posted image Bad mama, samo nase misli! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mkbk
gajka, sem glih opazla,da imaš ti tud oba otroka na isti dan rojena, pri nas sta pa na 5. Pa isto 2008,2010. Kul ne, ni treba dost razmišljat o datumih.

Je kul, ja. Samo da se je tamala 1 mesec prehitro prijela kot je bila sicer planirana, bi se lahko datuma čisto poklopila. user posted image Sicer pa mamice itak vse datume vemo, očiji so ta problematični, moj ima že čisto zmešnjavo s tem, čeprav za tamala dva pa mu začuda še kar gre. user posted image

meymey - eh, deci, oni bi najraje včasih videli, da bi imel user posted image gumb za izklop. No, saj bi to tudi jaz rada videla včasih, sploh pri tavečjem. user posted image Meni je bilo najbolj nerazumljivo, ko me je moj, ki sicer navadno ful slabo spi, začel po Zarinem rojstvu spraševat, če tamala celo noč spi, da naju nič ne sliši, da bi vstale. user posted image Ali pa kar nekaj mrmral, če sem jo v spalnici dojila, ker ga je tamala s cmakanjem zbudila. user posted image user posted image Mu včasih prav privoščim, ko pride iz službe, pa še kosila ne more v miru pojest, ko ga ta večji že v sobo vleče, da bosta bagre iz kock gradila... user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil gajka -- 6.1.2011 9:36:52 >

(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2542
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 9:49:35   
honey*
Dobro jutro...
No, danes častim user posted image , sem jo nujno! potrebna.
Danes noč, prvič v 6ih mesecih KATASTROFALNA! Ne vem kaj ji je blo... Se mi zdi da smo se vsako uro zbudli user posted image Nimam pojma kaj jo je pičlo, ker načeloma mirno spi od 7ih-8ih, občasno se zbudi zaradi dudike... Tole dons- polom! Zihr so zobki user posted image (kot vedno)user posted image ...
smotka.dt: uau, vaš pa poje. Naša ma tut 2 obroka dnevno GH, pa 3 obroke mleka. In spije mleka največ 400ml- pa še to je redkost.... Tko da ko bomo še tretji obrok GH uvedli bo mleka res mal dubla... eh, bo že... bo pa kakšna mlečna kašica več.
meymey: eh, pomoje ni nč razvajen... naša se tut max. 20min zaigra sama. Pa itak sej se še nima s čim zaigrat- mal se obrača, na kolena se dviguje, mal kkšno kocko premetava, vse mora dat v usta-seveda... in potem konec igre. To, da se zna ure in ure zamotit otrok sam z igro, pomojem pride ful kasneje. Takrat ko se res zna že igrat... Se strinjam pa s tem, da mejčkn izsiljevat že znajo (vsaj naša)...mal "ignore" vklopiš, pa neha user posted image

No, grem. Konec igre, že kliče... Kot da bi vedla o čem sem trenutno pisala user posted image


(odgovor članu ninkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 10:16:02   
mamimo
Ojla!

Noč več kot katastrofalna. Tut 5 user posted image dons ne bo pomagalo.

IZVIRNO SPOROČILO: meymey

Jooooj, moja noč je bila še hujša od prejšnje user posted image . Po moje sem dojila na eno uro... sej ne vem kaj naj, sam ziher se ne bom vsako uro vstala pa ga uspavala, ker pol sem zombi. Tak pa če ga duda ne pomiri, ga fliknem na joško user posted image  in pol zaspi. S posledicami teh dejanj se bom ukvarjala kasneje, ker zdaj ne morem niti razmišljat od utrujenosti.


Ja, meymey, enako jaz. Sem  nekje ob polnoči obupala in sem ga vzela k sebi v posteljo in se nato samo prestavljala z ene strani na drugo. Vem, da bi počasi ponoči morala nehat dojit, ampak sem enostavno preutrujena, da bi vsakič vstala in ga pol ure nosila okoli, da bi zaspal. Pa še ko zaspi, se ne pusti odložiti v svojo posteljo. Gospod bi spali kar v naročju.

Samostojno igranje:
ma kje pa! Nekaj minut že, potem je pa vsega konec. Še tavečji rabi veliko animiranja. Se bodo očki pač morali navaditi, da otrok zahteva veliko časa in pozornosti.

Konec porodniške in služba:
jaz bom skupaj z dopustom doma nekje do konca maja. Saj je težko iti po porodniški nazaj v službo, ampak verjemite, da kmalu ugotoviš, da ni tako slabo. Rutina, ki jo zahtevajo otroci te do konca porodniške začne počasi malo dušiti. Je pa res, da te boli srce, če moraš otročka, ki je celo svoje življenje preživel ob tebi, lepega dne pustiti pri tujcih. Res je veliko lažje, če ga pazi kakšna babica.

grem po zobotrebce, da si veke podprem...



(odgovor članu meymey)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:01:21   
bcljka
noč - taka kot use... spanje od 19:30 do 7:30 user posted image  pa pol še do 10ih...

igranje - sama tud po 1 uro... pa recimo zdele sm jo mela sabo na faksu na vajah pa se je 1 uro igrala na blazini al nas pa gledala, umes se mal zasmejala in to je to... niti enkrat mi ni blo treba it do nje, sm jo sam pogledala pa mal pomahala user posted image

sicer pa je trenutno ena kolegica v porodni in ena soseda user posted image user posted image user posted image  dons očitno Pika dobi še dve prjatlci Brino in Julijo user posted image

(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 2545
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:06:08   
gajka
bcljka - kdo ti pa sicer Piko pazi, ko te ni? Samo tako sprašujem, če res ni opcije, da bi merkali še enega... user posted image Ker včasih res zmoremo veliko več kot si mislimo. Sicer pa je itak treba najprej počakat, če se sploh je kaj prijelo, do takrat pa verjamem, da bosta tudi vidva orng premislila in predebatirala, kako odreagirat, če se bosta res znašla pred to odločitvijo.

srečanje - meni ustreza samo dopoldan med tednom, popoldan ne, ker pride že tavečji iz vrtca...

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:16:00   
Kiya
Srečanje ne vem še kdaj imamo fizioterapijo, tako da ne morem nič reči user posted image

Igranje zelo rada je na zakonski postelji in se vrti kot vrtavka iz trebuha na hrbet in nazaj, samo je treba fejst pazt, da ne pride na rob postelje. Se pa zna zamotiti za cca 30 minut s kakšnim grizalom ali čim drugim, sploh zdej k jo dlesni matrajo. Pa v ležalniku je zelo rada, saj ima gor lok z visečimi igračami in se gunca in igra z tistimi visečimi igračami.

Spanje danes sva potegnili do 10:30, s tem da je bilo hranjenje ob 7h in potem sem jo ob 9h ko se je nekaj prebujala vzela iz posteljico in dala k sebi in sva potegnili še naprej user posted image

VDČ sva včeraj spisala in danes oddala. Sem se pa spomnila, da moram konec februarja dati vlogo za otroški dodatek, saj mi ta poteče user posted image

Meni:

malica: kaki z plazma piškotom
kosilo: muškatna buča z kuskusom
večerja: mlečna kašica, samo še ne vem katera user posted image
 
Otroci:
nama se ni ponesrečilo, sva se kar trudila in sva rekla, da bova imela 2 ali pa 3 odvisno od financ, ampak pri enem sigurno ne bova ostala kljub komplikacijam ki sem jih imela.

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:16:24   
dvojčica6
haha to sm pa morala prist komentirat...meymey - moja ma rekord 10  min se sama zamoti in še to je blo zdej dvakrat, ko je zraven še našo mačko gledala...kaj pa js vem,sej me bojo mamice z več otroki skritizirale verjetno, sam men se zdi, da prvorojenci se ne znajo sami igrat...majo preveč pozornosti... moja kar popeni če jo ignoriram ko se začne pritoževatuser posted image user posted image user posted image jah ni kej...mama krivauser posted image user posted image user posted image

dojenje ponoči... js prakticiram že en cajt all inclusiv ponoči sam drgač podnevi ne bi mogla funkcionirat.... pol pa bo kar bouser posted image ziher nič dobregauser posted image Pa moja je mela resno histeričen izpad, če sem jo dala v postelčko...ne vem kaj se ji dogaja ma po moje si misli, da jo bom tam pustila...ojojjojj...no, tako zdej spi pr mami na mlekarniuser posted image

mkbk...naša ma podobne fore, najbolj so ji všeč kupljene kašice ker so v nulo zmiksane, doma pripravljene je res samo če jih spasiram... Tut meni en nasvet v zvezi s tem plisssssssss...aja za večerjo sam js moji madam od Hippa good night kašice (najrajš ma vanilijo, čeprav je tut ta baby keks zakon)... pa mlečnih kašic tut naša ni šans da poje...
miki23 a bubani steuser posted image zato te ne vidim več zuniuser posted image Dej se pocajtat da gremo na eno kafo...

srečanje
... Dejte še malo uro napisat ostale kdaj bi vam blo fajn, da se počasi zmenimo kaj bolj za trdno, grem zdaj mal apdejtat seznam...


(odgovor članu mamimo)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:17:56   
bcljka
Pazi jo tašča, samo ona ma dopoldne službo... varstvo mamo mi vedno kadarkoli želimo popoldne in ponoči, dopoldne pa ne... prejšnji teden je pa mela dopust...

no sej v pondelk bo vse znano k grem na krvni test, pol pa v kolikor so moja predvidevanja resnična ne rabm it na poseg lahko s tabletkami user posted image  smo se pa s sestro pri G kr ornk nasmejale user posted image   

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
   RE: Junijčki 2010
6.1.2011 14:22:22   
dvojčica6
no zdej sm mal štela in Ljubljana zmagauser posted image just kidding, meni itak ni panike...user posted image Tako da rečemo kar za Ljubljano, 21.1. enkrat dopoldne??? Lokacija??? Nekje na toplem, predlagam BTC al kaj takega... Dejte se še enkrat pofočkat tle pliz:
1.dvojčica6+ajda



(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




ime
tinamami

katero ime vam je bolj všeč?

Nika (25%)

Lara (21%)

Tiana (10%)

Tia (15%)

Neli (12%)

Manca (17%)


Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!