|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
12.7.2010 13:18:49   
Eva19
evo spet mal mene user posted image

donna za platnice sem uporabila mal trši karton in ga oblekla v blago, sem kr prišila gor, za vezavo pa še ne vem, mi bo mal ena kolegica pri tem pomagala, ki se s tem že dalj časa ukvarja, pa bom potem poročala. dons mi je celo uspel že par strani narest.

zdele bo pa treba počas kosilo kuhat...že tko je vroče pol pa še kuhno laufat, čist nč ne paše user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 501
13.7.2010 9:29:16   
egleria
1. ni od kolegice kolegica ampak je sorodnica. ki jo tudi na videz poznam - nekajkrat smo se srečali ko je še bila v sloveniji. zato me je toliko bolj šokiralo.
2. nisem rekla nobeni da naj se ne odloča za EA sam povedala sem kar vem slabih strani.
3. jaz sem rodila vaginalno (ne naravno ker sem dobila protibolečinsko).
4. jaz se spominjam mojega poroda kot zelo lepo izkušnjo in ne travmatično.

no dost je točk user posted image ne vem zakaj zadnje čase se mi vse zamisli kr po točkah vrstijouser posted image

punce razmislite tudi o porodu v vodi ker vam povem da voda zelo ublaži popadke. ko so mene poslali pod tuš preden sem šla v porodno sem hotla kar tam ostat ker je blo tak fajn..

joj mene je blo pa še nekaj dni nazaj strah da se bom na kak seznamček nosečk preselila. ampak HB sem dobila user posted image pa to še en teden pred morjem tk da je konec skrbi user posted image

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 502
13.7.2010 15:26:33   
zaljubljena23
egleria, porod v vodi...Verjamem, da je to dosti lažja oblika poroda (jaz sem tudi najraje pod tušem, ko me boli trebuh, pomaga)...Ampak je res škoda, da ga v SLO še ne prakticirajo tako...Koliko mi je znano, ga opravljajo v PO (hja čist na drugem koncu), za Rakičan pa nisem ziher...
Vglavnem, jaz se s samim porodom sploh ne obremenjujem, niti ne berem porodnih zgodb, ker vsaka ženska doživlja tole drugače...Ampak na konc še vse rodijo...Če sem se odločila za otroka, je treba sprejeti tudi to dejstvo, da ga je treba na spravit svet ali s hitrim porodom ali z zelo dolgim in fajn bolečim...

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 503
13.7.2010 18:06:15   
Lun1ca
Punce dajte mi povedat..

razmišljate kaj o hrambi popkovnične krvi? Oz. tiste ki ste že rodile ste dale shranit ali ne?

Mi2 z mojim sma o tem že sicer kr začela razmišljat, ker je treba kr srednje velik kupček denarja zbrat za tole in tut ne bojo dinarčki čez noč prileteli.. se nama pa to zdi zelo pametna stvar, vendar priznam, da o vsem skupaj še nimam ravno veliko informacij in me zanima kaj menite user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 504
13.7.2010 19:00:22   
pinky86
To je spet ena od novosti, o kateri moramo zdj ful razmišljat user posted image

Tisti, ki se s tem ukvarjajo so itak ful zagovorniki, kaj več se pa o tem niti ne ve. V oddaji sobotno popoldne je bil 1x gost en, mislm da sicer po profesiji biolog, sam se pač ukvarja tudi s temi matičnimi celicami, rekel je da zaenkrat lahko z njimi zdravijo nekaj bolezni (najbolj pogosto krvnega raka - levkemijo, in še kakšno avtoimuno bolezen). Matične celice dejansko porabi približno eden izmed 400 uporabnikov. V prihodnosti se bo ta veja bolj razširila in se bo z njimi dalo zdravit še več bolezni, kot pa zdaj - kar je super novica. Čeprav so celice otrokove, pa ni nujno, da bodo primerne za uporabo, včasih pač vseeno ne pašejo. Drugače pa se da matične celice pridobiti tudi v odrasli dobi, in sicer iz kostnega mozga. Pa tut v ceno odvzema ponavadi štejejo omejeno let hrambe, zdaj sem pogledala pri eni od firm in je v ceno 1.560 EUR vključen odvzem in 1 leto hrambe ?!?! Sicer vsako nadaljnje leto hrambe stane 50 EUR, kar ni ne vem kaj, sam vseeno no.

Neumno se mi zdi, da bo to spet ena od stvari, zaradi katere bomo imeli starši slabo vest, če je ne bomo "privoščili" otroku, ali pa se bomo kasneje tepli po glavi, če bo situacija nanesla, da bi jih mogoče potrebovali. Žalostna sem tudi, da si bo to lahko enostavno privoščil premožnejši sloj, mi pa se lahko zakreditiramo še za eno zadevo več. Saj vem, da je naložba v zdravje VSE, vendar vseeno si slabih 2.000 EUR dodatnih stroškov zdaj težko privoščim in to me jezi, kadar gre za tako - lahko tudi življenjsko pomembno - stvar. user posted image

< Sporočilo je popravil pinky86 -- 13.7.2010 19:01:50 >

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 505
13.7.2010 19:18:59   
Lun1ca
no čist btw.. jaz sem zdaj ne vem pri kateri krvni banki zasledila da je cena dokaj podobna.. torej slabih 2000€ vendar vključuje to 20 let hrambe. Po pretečenih 20ih letih se pa otrok sam odloči al ša dalje hranijo ali ne in seveda če ja se dalje doplača..

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 506
13.7.2010 19:42:40   
BabyKitty
Punce, ki razmišljate o shranitvi te krvi v zasebno banko, vam povem moje mnenje...

Za moje pojme je to bolj ali manj nateg... Spet igrajo na nas mamice, ki bi naredile vse za svoje otročke ne glede na ceno... Ta popkovnična kri je uporabna za otroke nekje do 25 kil... kar pomeni cca. 5 let, nevem kaj ti pomaga če jo shranijo 20... Zelo pogosto te popkovnične krvi odvzamejo premalo, da bi si lahko z njo sploh kaj pomagali, zato jo na javni banki odvržejo, ker nima smisla shranjevat, če ne koristi... Oni pa bolj ali manj vse vzamejo in te potem nategujejo, čeprav si v primeru, da jo potrebuješ ne moreš z njo nič pomagati...

Vglavnem še bi lahko naštevala user posted image sama bom absolutno dala v javno banko, ki je zastonj in je tudi zelo veliko možnosti, da v primeru, da rabiš celice dobiš nazaj svoje, saj je možnost da odgovarjajo še komu mislim da 1:300 000 ali nekaj podobenga... vglavnem ogromna številka. Možnost, da jo boš pa potreboval za svojega otroka je pa 0,001 %

Vglavnem tukaj imete link od javne banke pa si malo preberite... med drugim tudi priporočilo, naj ne shranjujemo v zasebne banke...

http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi/

http://www.ztm.si/res/doc/strokovno%20mnenje%20shranjevanja%20PK-4275.pdf

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 507
13.7.2010 20:05:55   
egleria
nam so rekli v MŠ da tudi javne banke hitro zavržejo to kri..
jaz je nisem dala shranit. sva hotela dat v javno banko pa sva bla prepozna..

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 508
13.7.2010 20:27:01   
BabyKitty
egleria valda, da jo zavržejo, ampak ti ni treba plačat 2000 EUR za to, da jo oni stran vržejo user posted image sprejmejo le cca. 35% krvi in ne verjamem, da zato, ker se jim ne da delat... ampak zato, ker pač ostalo ni uporabno... medtem ko ti privat banke shranjo take celice, ki jih potem ne moreš uporabit in to očitno v cca. 65%... Uporabne so pa celice tako ali tako samo nekaj let... in res je tudi to kar piše v linku... da bohve, kaj se bodo spomnl drugega v teh letih... lahko, da bo šel ta razvoj medicine čisto v drugo smer... 

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 509
13.7.2010 20:47:30   
anity_1
Tudi jaz mislim, da to leti na starše, ki bi za svoje otroke dali vse.. Mislim pa še to, da je tukaj lahko velik problem glede genov, da ne bi te zasebne banke enkrat izkorisile te gene - namesto, da kri vržejo stran, pa te gene uporabijo. Jaz jim krvi ne bi zaupala.

Neposredna povezava do sporočila: 510
13.7.2010 20:57:30   
pinky86
thanks babykitty za tole informacijo...sploh nisem vedela, da jo lahko brezplačno shraniš v javno banko. Zasebna banka je res slepa naložba, pri kateri nikoli ne veš v katero smer bodo šli in ali boš kri sploh lahko uporabil. Zdravstvo gre itak tok hitr naprej tut na drugih področjih, tko da ga ni vragca, da ne bodo naše malčke lahko pozdravil tut na drugačen način. Sej zdj se tem "modernim" boleznim skor ne moremo izognit, eno obliko raka v tem norem, onesnaženem in hitrem svetu, zih fašeš, pa če še tok "paziš" user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 511
13.7.2010 21:15:17   
Lun1ca
no hvala za info tudi z moje strani user posted image Kot sem rekla res nisem vedla veliko o tem in še vedno če zveste kaj novega oz. zanimivega kar na dan z besedo user posted image

Jaz sm še načeloma vedno brez slabosti, razen včeraj zvečer sem mela malo težki želodec drugače pa je vse ok. Bolj me muči utrujenost in zaspanost. Cele dneve bi sam ležala v postelji pa kvečjemu kaj brala, za druga pa mi nič ni. Zdaj sm se komaj spravla par stvari poiskat pa spakirat, ker namreč grema z mojim dragim v petek že na morje..

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 512
13.7.2010 21:27:42   
BabyKitty
Sej vem, da sem malo zmešana, ampak meni se res zdi, da nas hočejo nat*gnit na vsakem vogalu... Ker ni ga boljše tarče kot mame, ki bi vse naredila za svojega otročka... in potem je tu folna kislina, pa nujni vitamini v nosečnosti, pa nujni dianatali, pa matične celice v zasebno banko, ker lahko tvoj otrok umre!!!

Res se počutim manipulirana, ne morem pomagat... Hvala bogu, da obstaja internet in informacije na roki, da lahko malo pogledamo o zadevah... Se mi zdi pa zelo zanimivo, da je tole stran o javni banki izredno težko najdt... sama sem jo našla čisto slučajno, ko sem se pozanimala, kje deluje ta banka in potem vtipkala zavod za transfuzijo krvi... ker če napišeš javna banka v google ne najde NIČ pametnega, samo ene poste iz foruma...

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 513
14.7.2010 9:14:19   
egleria
nam so pa vse glede bank povedali v MŠ. tudi tam lahko zveš marsikaj novega.
so nam pa rekli tudi da je kri v javnih bankah tudi namenjena za raziskave da bodo ugotovili kaj vse in na kakšen način lahko ozdravijo s temi matičnimi celicami.
tak da jaz sem bila takoj za to da bi dala tja tisto kri. ampak žal sem bla prepozna..

lun1ca jaz sem bila tudi skos zaspana na začetku nosečnosti. menda sem prva dva ali tri mesece kr prespala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 514
14.7.2010 17:58:01   
sa5i
Hejla mamice , nosečke in tiste, ki še to boste user posted image

sem vas takole na hitrco prebrala in se vam moram kar opravičit, mi je res žal, da sem tako zgodaj šla pisat o svoji porodni zgodbi, ker danes bi vam jo predstavila malo drugače, saj je vse res kar sem napisala pa vseeno. sedaj je pozabljeno, nevem več prav opisati kako hudo je bilo nevem s čim bi primerjala bolečino niti kako huda je bila. ni ravno uživanje bom rekla, drugače pa ne bojte se te, ki se še pred tem. danes bi rekla, da grem še enkrat rodit. ne ravno tako zdaj, ker prvič nimam kaj roditi pa še šivi niso čisto celi user posted image

ampak punce, to, da zdaj čuite brcike, takoj bi še enkrat šla skozi vse to, kaj vem mogoče pa če bo višja sila dala že drugo leto user posted image

ja pa še epiduralna, takoj vzeti. če imate možnost, v tistih 4 urah bi lahko kartala, user posted image smejala sva se z mojim, ko so me pa po porodu vprašali kako se mi je epiduralna zdela sem rekla, da je SVETOVNA pa to ni ravno moja beseda user posted image ker je res in popadke čutiš, tudi pritisk čutiš, ko te začne na koncu dol pritiskat pa je več niti ne dobiš tako da finiš krepko čutiš popadke in kdaj je treba pritisniti, razen, če več popadkin ne primejo kot pri meni pa tudi ni bilo vakuma ali carskega in mala ima ok možgane in glavico, le par šivov in to je to. tako, da če je šansa kar. vse bo ok. tvegana je vsaka stvar v življenju.

zdaj pa grem poskušat naložit slike, čeprav nevem kako bo. vam bom raje fb naslov dala da jo vidite :) sicer pa večina ga tako  že ima.

no lepo bodite aja pa tokosoplazmoza še je bila na tapeti, jaz je tudi nisemprebolela. in sem imela slabo vest predvsem ob božiču ko je ta biftek pa pršut in potem velika noč adijo pamet pa sem zmeraj malo jedla nisem mogla, da ne bi nisem se okužila, tako, da po mojem ni ravno taka kriza, res pa da domačih iz preventive nisem jedla, aja pa še to imamo 3 muce user posted image   

se slišimo kaj

ja pa Lun1ca ne boj se user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 515
14.7.2010 19:47:41   
pinky86
Hey Sa5i, ma sej vemo user posted image čist vredu si napisala, tko si se pač takrt počutila. Jaz se nisem nič prestrašila, ker itak vem, da niso ravno same rožice, ko greš rodit, ampak otroček mora ven, tko da nekak ga bom že spravila na svet user posted image

Jaz sem bila pa danes na 3. pregledu, in smo videli lulčka, tko da bova imela fanta user posted image hehe prav drugače se počutim zdaj, ko sem izvedela kaj bo...prej je bil na splošno brezspolni dojenček, zdaj je pa kar naenkrat postal pravi fant hah

Sredi avgusta imam morfologijo - kar hitro mineva vse skupaj, počutim pa se ODLIČNO, res, samo naj tako ostane user posted image

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 516
14.7.2010 20:09:53   
zaljubljena23
user posted image user posted image user posted image pinky čestitke za fantiča

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 517
14.7.2010 20:27:56   
anity_1
pinky86 wuhuu.. superuser posted image Jaz pa bom verjetno raje kar počakala do poroda, kaj bo - fantek ali punčka.. Ne vem, če mi bo ratalo, da bi vzdržala. Samo je baje tako, da je to, da zveš, katerega spola bo pri porodu kto odvijanje dragocenega darila, na katerega si čala 9 mesecev.. Ve ste vse hotele že pred porodom vedeti, kaj imate?

Sem se pa pogovarjala z mojo zdravnico in sem želela, da mi naredijo test za toksoplazmozo (če sem jo že prebolela) pred nosečnostjo.. In je rekla, da se pred nosečnostjo ne dela nobenih preiskav. Tudi za HIV, hepatitis in te stvari baje da ginekolog napotnico šele pri prvem pregledu (torej nekje pri 8 tednih). To se mi zdi zelo čudno, ker bi že prej lahko kaj preprečili in zdravili, ne pa šele v nosečnosti..

Zdravnica mi pa je predlagala še jemanje elevita. Jaz sicer jemljem šumeče tablete vitamina b in folne kisline in mi je to odsvetovala - rekla je, da je to predrago in še na zdravje ne vpliva dobro.. Čeprav mislim, da to ni res.. IN seveda sem si kar nabavila elevit, da bom videla, kako bo ta deloval name.. Popila bom še edino enih par šumečih tablet, ki so mi ostale, potem pa začnem z elevitom..

In kako se srečke nosečke počutite v tej vročini?

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 518
14.7.2010 20:29:42   
anity_1
Aja, pa sa5i, mi je kar všeč, da je ta bolečina in vse že malo pozabljeno.. Verjetno je tako pri vseh user posted image Da se le dobro držite zdaj.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 519
14.7.2010 20:50:31   
pinky86
anity ja saj te čist razumem, verjetno je res prav poseben občutek, ko izveš šele ob porodu...ampak jaz sem velik firbec in sem že pred nosečnostjo vedla, da bom vprašala, pa tut moj se je strinjal tko da ga mamo zdj user posted image

Pa še prav fino bo, ker pri imenu za fanta ful nisva imela ne vem kakšnih idej, pa bova zdj lahko intenzivno razmišljala.

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 520
14.7.2010 21:56:14   
Eva19
hej!

pinky86 čestitke za user posted image user posted image user posted image user posted image
uf, jaz tud nisem mogla počakat do rojstva da bi zvedla spol, sem isto na morfologiji zvedla. pa lepo da se kljub taki vročini počutiš super user posted image

mene pa kr mal matra ta vročina, v stanovanju mam skoz okrog 30 stopinj, sej imava klimo, sam zarad tamale je nočm preveč laufat, mam na ene 3 stopinje manj naštiman kukr je drugač temperatura, pa je ravn prov. sam zame š zmer premal. zdej hodva vsako jutro ob 7h vn, se mal sprehodit, pa mami gre na kavico user posted image user posted image user posted image no potem pa še zvečer, prejle sva lih dobr not pršle, zdej pa tamala že spi v svoji sobi, matr mam pridnga otročka user posted image user posted image user posted image

no mi smo se zdej začel naprej plazt-prej smo šli v rikverc user posted image sicer se večino še po trebušku velik vleče, sam je pa čezdali večkrat na vseh štirih, prileze pa tako al tako čist povsod, da jo potem kdaj prav iščem po stanovanju. en tak dobrovoljček je naša lia user posted image to se skos smeje user posted image user posted image

zdele je pa čas da gre še mami v vodoraven položaj user posted image lep večer še naprej mamice, bodoče mamice in bodoče user posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 521
15.7.2010 13:31:53   
pikapolonči
Pa sem prihitela v malo bolj svežo temouser posted image V glavnem, včeraj sem naredila test in je pokazal dve črtici.
V bistvu se komaj danes zvečer dobim s fantom, da dorečeva kako in kaj, namreč ne živiva skupaj, par sva pa skoraj tri leta.Stara sem 20, tako da veste da je kar šokuser posted image
Ampak dobro.Sama ciljam na to, da otročka obdržim, normalno.So bile mamice v slabšem položaju kot jaz in so zvozile.Ampak zaenkrat si ne predstavljam sebe v tej vlogi.Verjetno bo po današnjem večeru bolj jasno.
Pa pozdravček vsem...

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 522
15.7.2010 13:35:35   
Eva19
pikapolonči dobrodošla med nami user posted image user posted image no jaz sem že mlada mamica, stara ravno toliko kot ti...20 user posted image na fax se še niti vpisala nisem, narejeno imam gimnazijo. to leto in po možnosti še drugo bo mala z mano doma. je pa res da imava s partnerjem svoje stanovanje in on zelo dobro plačo, jaz pa dobivam na mesec cca 500 €, kar se mi tudi ne zdi malo. fax bom šla potem delat verjetno izredno, ker mi tako pač bolj ustreza. kljub temu da sem mlada normalno sfolgam vsa opravila in še tamalo, med nosečnostjo sem opravljala maturo pa mi je tud šlo. 

(odgovor članu pikapolonči)
Neposredna povezava do sporočila: 523
15.7.2010 13:41:37   
pikapolonči
Aja?Super....no, jaz pa sem letos zaradi ledvic itd manjkala na vajah in mi kljub prošnji letnika ne bodo odobrili, sem pa razmišljala o vpisu na višjo zaradi statusa itd-sem že izrabila možnost dveh vpisov.
Fant je zaposlen s kar dobro plačo, jaz sem v garsonjeri v Lj-najem, on pa pri starših, kjer nimava možnosti svojega stanovanja.Tako da bomo videli ane.
Razmišljam, kaj mi je bolje.Se vpisati na faks (štipendije ne bom prejemala, edino stoji mi lahko, za vračanje bi že uredila) ali pa iti na zavod, se prijaviti in dokler gre delati preko sestrine napotnice.Mislim, da mi je najbolje, da grem v kakšno svetovalnico?user posted image
Je pa zanimivo, da ti otrok da še toliko več moči za učenje itd.Bravouser posted image
V glavnem,malo se mi je ogrelo srce ko sem gledala razvoj zarodka po tednih...bitje srčka itd user posted image

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 524
15.7.2010 13:48:26   
Porodne zgodbe
Pozdravljene (bodoče) mamice!  

Sem mamica šest tednov starega sinka in pripravljam projekt z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšel  predvidoma konec leta 2011. Ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.   Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bo izbranih predvidoma sto tistih, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-         Kako se je porod začel?
-         Koliko časa je trajal?
-         Vaši občutki pri porodu?
-         Kdo je bil prisoten ob porodu?
-         Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-         So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-         Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-         Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-         Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-         Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-         Kako je potekala faza iztisa?
-         Vaši občutki po koncu poroda?
-         Drugo.  

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:  

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):  

Svoje porodne zgodbe pošljite do konca letošnjega leta na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo v prvi polovici leta 2011 o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.  

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).   Pa prijetno starševstvo še naprej!  

Katja

< Sporočilo je popravil Porodne zgodbe -- 15.7.2010 13:50:05 >

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.