|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
16.7.2010 23:14:27   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

pikapolonči veš da bo šlo.. Mogoče pa bo fant takoj za.. Sporoči..
Ja, se kar malo bojim, da bo preveč vtikovanja v nas, ampak se mi zdi, da če se bomo pomenli, da ne bo problema.. Pa še pomoč bo user posted image Res-na stvari je včasih treba gledat malo drugače.. Potem vidiš čist drugačno stran, morda je celo prav fajna, čeprav včasih kdaj zaškripa..

Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti ... Ampak vseeno mislim, da ni fajn, če je nekdo mnenja, da ima toliko in toliko več besede kot ostali v hiši. Kakorkoli že, pretehtati moraš to, razmislit, ali je sobivanje s tastom in taščo res tako okej oz. ima toliko več prednosti kot slabosti ... Če pa je to samo kratkoročna rešitev, pa ni panike. No, na dolgi rok ena soba za vse 3 sigurno ni dovolj!

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 551
16.7.2010 23:17:30   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonči

Ne, sem mu že povedala.Po dveh urah pogovora sva prišla do zaključka, da sva v tistem trenutku preveč raztresena za trezno razmišljanje.Jaz sem mu povedala, da bi mi bilo najbolje da se normalno, otroka obdrži in se življenje nadaljuje pač po teh tirih.Njegov odgovor pa je bil, da mora premisliti, ker ne ve če je dovolj odgovoren za to vlogo.
Kakorkoli, v sredo se bo vse iz njegove strani razjasnilo.
Pogovarjala sva se sicer nasplošno, da bo to prišlo po službi, skupni vselitvi itd.Zdaj pa je pač tako kot je.
Zavedam pa se, da če bo vztrajal pri splavu, to le ne bo več moj fant.Evo,pa je nekaj zagotovo.Čeprav mu tega nisem dala vedeti, niti ga nisem silila oz pritiskala nanj.Mu bom pustila, da si vzame čas.

Ne vem, mogoče sem spregledala - koliko pa je star?

Uf, to pa imaš res težko situacijo. Sicer je lepo, da si mu pustila čas, in da si tako odločena, da v tistem primeru več ne bo tvoj fant ... Vsekakor upam, da bo se odločil ZA!

(odgovor članu pikapolonči)
Neposredna povezava do sporočila: 552
17.7.2010 8:24:15   
pikapolonči
Verjemi, da tudi jaz.Star je pa 25...tako da ja...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 553
17.7.2010 9:26:40   
pinky86
Hey pikapolonči...situacija je pač taka kot je (težka, lahka sploh ni važno). Življenje nas tako ali tako ves čas preizkuša samo na drugačne načine.

Vidva sta ŽE postala ODGOVORNA za tega otročka, ki raste pod tvojim srčkom v trenutku ko sta ga "NAREDILA" - SKUPAJ, pa četudi je bilo nenačrtovano. To da tvoj fant reče, da ne ve če je že dovolj odgovoren skrbeti za otroka, je zelo tipičen prvi odziv - razlog = strah! Odgovoren bo že moral postati, saj ga bo otroček "prisil" v to, čeprav se zdaj še ne vidi v tej vlogi. Žal te nihče direktno ne uči kako biti dober starš - to prevzameš vzorce vzgoje svojih staršev in bližnje okolice. Tudi me, ki pričakujemo ne vemo kako bo, ko bo dojenček prišel na svet, saj se bomo prvič znašle v tej vlogi, zato je vse kar se bo še dogajalo - PRESENEČENJE in NEZNANO. Potrebno je biti samo optimističen in z mislimi na realnih tleh.

Splav je zelo težka preizkušnja za mlado mamico v pričakovanju. Verjemi, da te bo tudi splav psihično izčrpal in mogoče boš kdaj kasneje pomislila, da si ravnala narobe.

Seveda pa bosta mogla s fantom ob tej priložnosti dobro začrtati svoje nadaljnje življenje in uskladiti želje in načrte.

Želim ti veliko potrpežljivosti  in zdrave pameti ob pogovoru s fantom ter upam, da bo dojel, da otrok ni nekaj, kar lahko kar tako zavržeš, ker še nisi dovolj odgovoren ?!?! Odgovornosti se tako ali tako ne da izmeriti, to postaneš iz dejanja ljubezni do malega bitjeca, ki se vama bo (upam da) lahko pridružil.

Pa lep dan vsem, mi2 se greva hladit na Gorenjsko ;))

< Sporočilo je popravil pinky86 -- 17.7.2010 9:28:27 >

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu pikapolonči)
Neposredna povezava do sporočila: 554
17.7.2010 9:40:42   
witch
jaz sem podpišem pod pinky86...

pikapolonči tudi jaz upam, da se bo fant odločil ZA otroka. Bi pa jaz če bi bila v enaki situaciji in bi bila fant za splav, bi šla do staršev in se z njiim pogovorila. Vprašala bi ju, če sta mi pripravljena pomagati, ker bi otroka rada obdržala... In verjamem, da bi bila. Ker si res ne predstavljam da naredim splav niti če sem stara 15 let.

Res pa je tukaj vse odvisno od vaju. In verjamem (upam) da se bosta prav odločila, da nikoli ne bosta obžalovala svoje odločitve. Kakršnakoli že bo....

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 555
17.7.2010 10:29:13   
donna22
pinky86 in witch, se podpišem pod vajuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 556
17.7.2010 13:21:54   
pikapolonči
Uf, kos em si malo prebrala zgodbe mamic, ki so doživele SS, me je stisnilo.In jaz bi naj šla to naredila sama?Joj, ta psihauser posted image
Glede mojih staršev.Mami je bila samohranilka in poznam probleme, isto vem kako je, ko te oče zapusti in tega nočem za svojega otroka.Doma ima mami bolj kot ne nizko plačo.Vse je zapleteno.Komaj čakam na razplet, če ne bom pa naredila da bo v moj, najin prid.Navsezadnje bi ti meseci morali biti polni veselja, načrtovanja itd ne pa živčnosti...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 557
17.7.2010 16:44:23   
anity_1

[/quote]

Vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti ... Ampak vseeno mislim, da ni fajn, če je nekdo mnenja, da ima toliko in toliko več besede kot ostali v hiši. Kakorkoli že, pretehtati moraš to, razmislit, ali je sobivanje s tastom in taščo res tako okej oz. ima toliko več prednosti kot slabosti ... Če pa je to samo kratkoročna rešitev, pa ni panike. No, na dolgi rok ena soba za vse 3 sigurno ni dovolj!
[/quote]

donna22, se strinjam, da je treba pretehtat vse skupaj. Pri nas je zdaj tako, da mislimo tako bit kakšni dve leti, potem pa greva z dragim (pa z bejbijemuser posted image ) na svoje.. Je pa drugače tako, da je tast zakon, tašča pač ma včasih svoje muhe..

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 558
17.7.2010 16:54:06   
anity_1
Hmm.. očitno ne znam citirat user posted image

pikapolonči, tudi jaz mislim, da bi moralo biti čas nosečnosti eno najlepših obdobij pred otrokovim rojstvom. Ampak vsaka ima drugačne ljudi okoli sebe, vsaki pomenijo več druge stvari.  Morda pa pride nosečnost tako nepričakovano - kot pri tebi in se porajajo različni občutki. Upam, da sta se z partnerjem pogovorila in našla kakšno dobro rešitev za vse tri.. Pa upam tudi, da se partner ne bo ustrašil tega, ker to mi pa res ne zveni najbolj dobro..

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 559
18.7.2010 14:02:31   
Eva19
hej!

kako ste kaj danes? mi uživamo doma, ko nam končno ni tako vroče, že od zjutraj skos po malo dežuje in je krasno user posted image user posted image je tamala odlične volje. zdej že resno kar dobro kobaca in jo je povsod polno, pa treba je merkat na vsak kotiček, kjer je kakšna nevarnost user posted image ampak je pa luštno, se sama tko fino na tleh igra, res super.

včer smo dopolnili 8 mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image 8 čudovitih mesecev user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 560
18.7.2010 18:57:28   
BabyKitty
Eva19 čestitke za 8 mesecev user posted image user posted image

pikapolonči vse se bo dobro izšlo boš videla user posted image čim manj se obremenjuj, ker to ni fino za tvojo pikico...

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 561
18.7.2010 22:52:50   
anity_1
Babykitty, sem hotel videti tvoje slikice, pa mi piše, ko kliknem na tebe, da nočeš razkriti svojega profila.. Bi lahko vseeno vidla slikce? user posted image Me zelo zanimajo od tvoje morfologije.. 

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 562
18.7.2010 22:54:11   
anity_1
Oo, pa Eva19, čestitam tudi jaz za 8 prelepih mesecev.. Še malo, pa bo tvoja miška odpihnila prvo svečko user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 563
18.7.2010 23:03:38   
BabyKitty
anity_1 čudno, da ne prikaže... si kliknila direktno na album? 

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 564
19.7.2010 11:05:44   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

Pa sta prijateljici? Mogoče se nista dodali med prijatelje in imaš ti tam izbrano opcijo, da lahko slike vidijo samo prijateljiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 565
19.7.2010 11:28:08   
sa5i
hejla!

kako ste? Bom pozneje pokomentirala malo za nazaj, imam njujno vprašanje, kaj moram urediti otroko po rojstvu? rojstni list že imam in sedaj vem, da  je potrebno urediti zdravstveno, pa osebno pa otroški dodatek pa še kaj?? kam moram kaj iti? katera to ve? res lepo prosim za pomoč user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 566
19.7.2010 11:36:18   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: sa5i

hejla!

kako ste? Bom pozneje pokomentirala malo za nazaj, imam njujno vprašanje, kaj moram urediti otroko po rojstvu? rojstni list že imam in sedaj vem, da  je potrebno urediti zdravstveno, pa osebno pa otroški dodatek pa še kaj?? kam moram kaj iti? katera to ve? res lepo prosim za pomoč user posted image

Prek koga bo zavarovana? Tisti (sklepam, da njen ati) mora to uredit v službi.

Vlogo za otroški dodatek daš na CSD-ju, prav tako tam z rojstnim listom dopolniš vlogo za starševski dodatek. Tudi vloge za državnee štipendije se urejajo tam. Če s partnerjem nista skupaj (ali pa sta tako prijavljena), je pred vsem tem potrebno na sodišču uredit preživnino.

Osebne izkaznice še ni nujno urejat takoj, moraš pa jo najprej it slikat, potem pa dat vlogo na občino (enako kot za sebe). Mi smo ji dali delat izkaznico pri 4 mesecih, ko je bilo slikanje tudi nekoliko lažje (imajo kup zahtev - otrok mora bit gor, pa gledat mora v objektiv itd.).

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 567
19.7.2010 11:46:58   
sa5i
uff, hvala donna torej najprej preživnina, potem pa vse na csd ok. ampak a dobim starševski dodatek za nazaj, če še ta mesec to vse nimam urejeno??

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 568
19.7.2010 12:00:45   
Eva19
jaz sem na csd oddala potrdilo, da sem vložila vlogo za določitev preživnine, ker sva pač oba na svojem naslovu prijavljena, no in je tam zabeležla da sva oddala, in ko sem dobila odločbo s sodišča sem jo nesla tja in dobila otroški dodatek še vse za nazaj. 

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 569
19.7.2010 12:36:53   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: sa5i

uff, hvala donna torej najprej preživnina, potem pa vse na csd ok. ampak a dobim starševski dodatek za nazaj, če še ta mesec to vse nimam urejeno??

Probaj najprej s potrdilom, kot je napisala Eva, pri nas žal to ni šlo, sem nesla, ampak ni blo dovolj.

Vem, da dobiš otroški dodatek za nazaj (vendar moraš oddat vlogo v 60 dneh od rojstva, potem več ne dobiš za nazaj), za starševskega si pa menda morala oddat vlogo že prej, a ni tako? Za starševskega moraš nest samo še rojstni list, ker je itak fiksen in ni odvisen od dohodkov.

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 570
19.7.2010 12:38:46   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: Eva19

jaz sem na csd oddala potrdilo, da sem vložila vlogo za določitev preživnine, ker sva pač oba na svojem naslovu prijavljena, no in je tam zabeležla da sva oddala, in ko sem dobila odločbo s sodišča sem jo nesla tja in dobila otroški dodatek še vse za nazaj. 

Aja, zdaj sem se spomnila, to potrdilo sem tudi jaz odnesla, pač zato, da sem oddala vlogo za otroškega v roku tistih 60 dni, da sem lahko dobila še za nazaj. Potem pa sem odnesla odločbo s sodišča, ko sem jo dobila, in sem dobla za nazaj.

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 571
19.7.2010 19:58:48   
lil_
tut mene cakajo se vsi te papirji...pa zaenkrat, sploh se nocm pomislt na to. sam k lih govorite o tem. midva bova tut vsak na svojem naslovu prijavlena. otroka bosta prijavlena pri meni. kako pa je pol z zavarovanjem otrok? sta lahko zavarovana po fantu?

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 572
19.7.2010 20:30:56   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: lil_

tut mene cakajo se vsi te papirji...pa zaenkrat, sploh se nocm pomislt na to. sam k lih govorite o tem. midva bova tut vsak na svojem naslovu prijavlena. otroka bosta prijavlena pri meni. kako pa je pol z zavarovanjem otrok? sta lahko zavarovana po fantu?

Ja, lahko sta, mi2 imava tudi tak poštimanouser posted image

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 573
19.7.2010 21:05:46   
zaljubljena23
pikapolonči, jaz o splavu ne bom komentirala kaj veliko, ker imam čist svoje mnenje o tem, sama sem morala dati skozi že en SS, na bebici smo se trudili zelo dolgo...Tako, da tega izhoda definitivno ne podpiram in......

Papirji, huh že zdaj ko pomislim na njih mi slabo postane...Dobro da jih bomo urejali v zimskih mesecih...

Danes sem imela pregled, smo delali UZ, videli spol, čez mesec dni pa morfologija...Začela sva tudi malo urejat sobice, tako da na polno dogaja

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 574
19.7.2010 21:33:47   
anity_1
IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

ja, takrat sem kliknila samo na tebe, pa mi ni hotelo pokazat. Zdaj pa sem kliknila direkt na album, pa je šlo.. Ful lepe slikice, pa trebušček se že tut kar vidi - taki lepi.. Pa bejbi je tut prav fajni že v trebuščeku user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Spočet na silvestrovo: Kdaj lahko pričakuj...
Kdaj lahko pričakujeta otroka, če so prazniki tisti, ki v vama prebudijo največ strasti in porednih želja?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?