|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
9.7.2010 13:19:46   
egleria
babykitty a o dianatal porodnem gelu si se že pozanimala? mislim če ti nebi uspelo EA dobit..

midva sva pa oba kr mlada user posted image js sem stara 21 on pa 20 user posted image

(odgovor članu BabyKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 476
9.7.2010 13:23:22   
BabyKitty
egleria ta dianatal se mi zdi ena marketinška potegavščina... da bi za en lubrikant dajala 100 EUR... ki ti lahko ali pa ne skrajša porod za pol ure... pol ure od česa? Kako pa vejo koliko bi drugače porod trajal user posted image so Dannyja poklical user posted image vse skupaj s tem gelom mi je kar malo smešno... bo treba še malo počakat na izkušnje zdravnikov... kaj bodo povedal glede tega... 

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 477
9.7.2010 13:30:21   
zaljubljena23
jaz se tudi strinjam z babykitty o tem gelu...Mislim, da je še prehitro za razglabljat o tem, ker ni kaj veliko izkušenj na tem podočju

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

Neposredna povezava do sporočila: 478
9.7.2010 13:38:09   
anity_1
Jaz pa mislim, da če nekaj pomaga (baje naj bi ta gel pomagal, da se ne raztrgaš ali pa da te ne rabijo rezat), potem bi bila definitivno za. So nekje dellai neke teste in ugotovili, da je bilo doosti manj žens rezanih, ki so uporabljale ta gel. Se pa sprašujem, da ni to mogoče le psiha pri babici, da te pač potem ne prereže. Slišala sem namreč, da je ta prerez presredka že postal kar dokaj rutinski, kar mi ni všeč..
100 € je ful dosti. Če pa pomisliš, da greš v trgovino, kupiš zalogo za kak teden, je pa tut okoli 100 € proč. Tak da - ko bom jaz na tej poti, da se odločim, kako bom rodila, se bom najverjetneje odločila za tak gel..

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 479
9.7.2010 13:48:53   
BabyKitty
Sej sm že večkrat povedala, da se meni zdi večina teh "nosečniških" for samo služenje denarja na naš račun...

Že pred zanositvijo je NUJNO treba folno kislino, ker če ne bo oh in sploh... v kakšenm 0,001 procenta to potem dejansko nekaj pomeni, ostale pa se po nepotrebnem obremenjujejo...

Potem ti prepovejo kofein, noben pa ne pove ZAKAJ? Pa še vseeno so dovoljene 4!!! skodelice na dan! To je pa že ogromno za moje pojme... Samo da nardijo zdraho in skrbi po nepotrebnem...

Potem slavna toksoplazmoza... pa izogibanje vsej živi hrani... pa čeprav zdaj v 20, 30 celo 40ih letih nisi dobila toksoplazmoze pa si jedla vse... zdej v tem letu jo pa boš in te bo vsak postrani gledal če poješ košček KUPLJENEGA pršuta...

Potem vmes so nujni potrebni vsi možni dodatki vitaminov...

Potem je potrebno imeti BIO plenice, ker navadne škodijo (glej ga zlomka še vedno sem živa, kljub pamperskam)...

Ob porodu pa nujno DIANATAL gel ker potem bo porod tako lep in orgazmičen user posted image pa čeprav to trdijo samo na brošurah, nihče od zdravnikov se pa še ni kej posebej opredelil...

Ampak me to še vseeno vse kupimo, ker si seveda želimo samo najboljše za svoje otročke in če obstaja malenkostna možnost bomo vse pograble... ker smo pač mamice, ki bi že sedaj vse naredila za svoje otročke, oglaševalci in farmacevtska industrija nas pa vrtijo okoli prsta, ker vohajo denar...

In po eni strani se tega vse zavedamo, po drugi pa KAJ PA ČE... in potem nas skrbi ker smo pojedle kos pršuta in čevap iz svinjskega mesa...

Žalostno ane user posted image uff sem se razpištolila  user posted image

(odgovor članu anity_1)
Neposredna povezava do sporočila: 480
9.7.2010 14:03:58   
zaljubljena23
Babykitty, kupljen pršut je dovoljen, ker je pregledan user posted image user posted image Odsvetovane so samo domače klobase in podobne stvari, ki niso pregledane...

Vsa hrana, ki je termično obdelana, tudi svinjsko meso, je dovoljena, saj bakterije uniči...Sem pa zdaj ravno forum na MON-u malo pregledovala, in je bilo kar nekaj govora o tej toksoplazmozi...Tale Pušenjak, je res car...Kakšne včasih ven reče...user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 481
9.7.2010 14:07:55   
BabyKitty
zaljubljena23 jaz sem dobila listek pri ginekologinji, da tudi kupljenega ne smem oz. NIČ svinjine! In sestra pri G mi je izrecno povedala pred velikonočnimi prazniki, da svinjske šunke ne smem... da lahko samo puranjo user posted image vglavnem cel HALOOO... user posted image vglavnem samo, da te strašijo z vseh strani... in potem tako žalostno pogledujem proti pršutu v trgovini in ko tist sendvič pojem z enim listkom pršutka mam slabo vest še cel teden user posted image user posted image user posted image

Pušenjak je pa faca ja... mi je ful všeč njegov stil pisanja, ko se malo norca dela user posted image

< Sporočilo je popravil BabyKitty -- 9.7.2010 14:08:33 >

Neposredna povezava do sporočila: 482
9.7.2010 14:24:41   
zaljubljena23
a res? Ker meni je G dejal, da naj se izogibam samo domačim salam in podobno... pa tudi pri Pušenjaku sem brala, da tole kar dobimo v trgovinah je itak pregledano in ni panike za skrb....Sicer pa kot si sama dejala na začetku, sama se v 25-ih letih nisem okužila s toksoplazmozo, pa smo imeli skozi muce doma, pa domače salame, pa za higieno kot mali otrok tudi nisem najbolj skrbela...Saj veš z rokami pocamo tam in tam, potem pa greš nekaj prigriznit...Torej, bi zdaj že moralo biti res nekaj hudo narobe, da bi se okužila ravno v času N...% so tako majhni, da res brezveze...

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 483
9.7.2010 15:14:33   
Eva19
ste pa res pridne s pisanjem.

hm da vidim o čem je blo govora...hrana med nosečnostjo, ma jst sm jedla vse, gledala sem da jem raznoliko hrano,ampak sem pa jedla vse, tud domače  suhe klobase in še marskej druzga, pa je blo vse ok...tko da mislm da je res, 3/4 stvari pretiravanje...

glede diantal gela pa tud js mislim da je to samo še ena marketinška poteza, nevem, dokler ne slišim od žensk, da res pomaga, me sama reklama ne bi prepričala.

hm ena me je spraševala za scrapbook..jaz sem se tega  lotila tako, da sem najprej zbrala vse slike od mojega-od rojstva do 30 let. notri bom vključila njegovo družino, prijatelje(vsak bo kaj napisal o njem), hobije, službo, na koncu seveda še mene in lio, skratka vse na kratko. slike sem naročila kar po pošti, je najcenejš razvijanje se mi zdi. am potem sem pa v stanovanju našla vse kar bi blo primernega za dekoracijo. svilene mašnjice sem razrezala,imam s teh trakov na papir namen narest improviziriš okvirje, am zbrala sem darilne vrečke, poln ročno izdelanih voščilnic-na vseh so kakšne stvari nalepljene tisto sem tud dol pobrala. razne rožice, sponke, nalepke take in drugačne. iz revij določene pridevnke(lep, srečen, ustrežljiv itd...)bom lepla zraven slik za dekoracijo, pa da ne bom sama pisala s svojimi črkami. uglavnm polno uporabnih prčkarij najdeš že doma. pri hobby&art sem pa naročila papir za scrapbooking, je tak bolj starinskega videza, mi je ful lep. škarice, da papir postrižeš okrog, da pridejo vzorčki, ene štampiljke sem še naročila, pa komplet enih kartoniskih okraskov-notri so nalepke, cela abeceda kartonskih črk itd itd itd..
no to vse skup mislm spet v knjigo...polno okrasov zravn slik nalepit, da bojo prišle res lepo okrasene stvari...nekaj bom pa pač tud sama napisala, pri njegovi sliki ko je bil dojenček recimo rojstne podatke ipd...
tko mal na hitr :) upam da mi rata, bom končni izdelek prilepla gor, da boste vidle

Neposredna povezava do sporočila: 484
9.7.2010 17:58:50   
lil_
uf, ste se pa nacvekale user posted image

tut midva sva se mlada...pinky86...vidm da smo kr ista generacija...jst 86 ..sam jih mam zaenkrat se 23...moj je pa tut letos dopolnu 25.

vs cist razumem, kako je s stanovanji. midva imava sicer namen met hisico in sva pocas zacela s papirji. drugac vs pa se kako razumem, da vsak evro gre. tut midva nisva te srece da bi bla otroka po poklicu... in da bi nama starsi kej financiral. sicer morm pohvalt mojo mami, k nama bo odstopla vsaj parcelo, ker brez tega pa res nevem kako bi. pa se jst sm studentka in ubistvu ziviva od ene place. je pa res, da nisva razspina in nama uspe, kljub eni placi se vedno kej prsparat, jit na dopust, al pa si prvosct kej. midva ziviva v stanovanju stare hise, stroskov nimava velik. je pa tut men skoda ulagat v to stanovanje, ce se mi zdi bolj pametno, da bi denar porabila, za svojo hiso. tko da kupva sam tist kar je nujno potrebno. tut jst sem mnenja da je najbolj fajn pridt v koncano, ze narejeno stanovanje. ampak glede na to da imava velik projekt, mislm, da se bova selila, cim se bova lahko in ne, ko bo vse gotovo. se mi zdi, da pr hisi itak nimas nikol cist vse dokoncan...sej pol se cev zivljenje kej prckas, pa rihtas, ce ne drugac pa okol hise user posted image bova pa tut midva vecino stvari nardila sama. mam sreco, da mam fanta, k je delov res ze skor vse. tut men se zdi, da pol vsako stvar velik bol cens, ce jo nardis sam. kar se pa tice odgovornosti...sej unim k jim starsi vse nardijo, kaj jim je pa hudga? oni sploh nevejo kasn je obcutek, zadovoljstva...tko da niso za nc prkrajsani.
jst bi pa rajs sobe v ikei kupila, kuhno pa bi mela po merah...k so mi velike in lepe kuhne po merah res fuuul vsec.

ena je vmes omenila, da ti da obcina ob rojstvu otroka nek znesek, kje pa bi lahko zvedla na katerih obcinah se dobi in koliko? imam problem ker sem prijavlena doma(lj) in sploh nevem, a nej pred porodom spremenim naslov, al pol, tok bo se enih papirjev za uredit. najbol me mori, ker bom mogla menjat vse dokumente, spet en kup letanja okrog in placevanja po nepotrebnem user posted image

no debati o gelih in porodih, se nimam nobenga mnenja, k je se cist predelc. sm pa vedno mela v glavi da bom rodila cist naravno. bomo vidl kako bo.
ja se cist strinjam, da je cim manj kompliciranja. jst sicer se ne vem, ce sem toksoplazmozo ze prebolela. ampak sem cev zivlenje zivela z mucki, jedla domace klobase, solato z vrta,... tut zdej ne kompliciram velik. zanc res nekje nism jedla domace majoneze, ostalo pa jem. mam pa sreco, da ze v splosnem nemaram kave, mehurckov,...user posted image

eva19 ti se bos pa res potrudila. meni bi bilo darilo zelo vsec, ce pa pomislim na svojega user posted image pa morm priznat, da mu nebi pomenilo kej velik, zbrane fotografije ja, tisti dodatki zravn, pa ne kej prevec. sicer pa ma vsak svojeuser posted image

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 485
9.7.2010 18:56:49   
pinky86
Lejte kakšne hlače sm zdj kupila mojmu možu: http://www.fissshy.com/si/index.html HLAČE ZA UŽIVAČE Luštne so.

Uvaaaa kok ste napisale:
Babykitty kako mislš, da si mela skoliozo, a nimaš to pač skos?!?! K jst jo imam baje tut...eno vretence imam zamaknjeno malo ven iz hrbtenice, kar opazi itak samo zdravnik, ko se sklonim - in to je potem malo ukrivljena hrbtenica t.i. skolioza - dobila sem vaje za hrbtenico, da si okrepim okoliške mišice, ki jih pa seveda nisem pridno delala in zdaj UPAM, da me ko bo večji buši ne bo zaradi tega kej preveč hrbet bolel

DIANATAL gel...ravno zdj ko sem bila pri splošni zdravnici (me daje en ornk prehlad, imam čisto zabasan nos, danes sem začela pa še grdo kašljat, mislm ŠMENT user posted image pomoje me je klima zdelala) sem v čakalnici vidla plakat. Meni je bilo tudi smešno, da ga skrajša za pol ure hah na katero dolžino pa, se res vprašaš ?!? --> no, tkole razlagajo: "Dianatal gel, ki ženskam olajša porod in deluje tako, da skrajša porodni čas - do 30 %, v fazi iztisa otroka, kar znaša približno 26 minut. Dianatal pomaga pri naravnem porodu tako, da zmanjša trenje in s tem preprečuje verjetnost raztrganin in ostalih obporodnih poškodb, kar je ključno za čim prejšnjo poporodno rehabilitacijo žensk." vir: http://www.viva.si/Novice/5066/Strokovnjaki-spregovorili-o-porodu-in-prvem-medicinskem-pripomo%C4%8Dku-Dianatal-gelu-ki-olaj%C5%A1a-naravni-porod

Do vsake take novosti, moraš bit pač kritičen...sliši se kot super zadeva, sam cena je res visoka. Čeprav je pri nas prerezovanje presredka še vedno kar močno prisotno, mislim, da se babice vseeno trudijo, da tega po nepotrebnem ne delajo več. Tko da, jaz bo še ornk razmislila, ali ga bom kupila ali ne.

POROD:
željo imam, da bi rodila naravno. Zdaj me je oči čist zmedel z idejo, da bi rodila z epiduralno. Ena njegova stranka je zdravnik v NM bolnišnici in je ful zagovornik epiduralne. Rekel je, če bom želela, da ga obvestim in mi bo vse zrihtal. Potem sem govorila z eno kolegico, katere mami dela pa v Kliničnem, je pa ful proti. Da ni samo nevarnost za mamico, če ti je pač ne vstavijo vredu (to me je prej najbolj skrbelo), ampak sej menda to naredi usposobljen strokovnjak tko da rečmo, da to spregledam...ampak nevarnost je tudi za otročka. Ko dobiš epiduralno ne čutiš več popadkov in ne veš kdaj pritisnit. Zdravnik zagovornik pravi - ti sam babco poslušaj, da te ona usmerja in bo vse ok. Zdravnica - proti, pa pravi, da ravno zato ker ne čutiš popadkov, lahko narediš ful škode otroku. Da se rojevajo s poškodbami glave in možganov posledično. HUH no, potem se pa odloči user posted image

Našla sem še en forum, ki sem ga mal prebirala prejle, o porodnem načrtu --> http://med.over.net/forum5/read.php?1,4181265 Spet tok nasprotujočih si mnenj mamic, ki so že rodile proti zdravnikom in babcam. Adijo pamet user posted image

Menim da je prav, da se malo informiraš o tem kako porod poteka, kakšni zapleti oz. zavore so možne in kakšna zdravila oz. postopke ti ob tem ponudijo. Še vedno pa se prepustiš strokovnemu osebju, ki je za opravljanje poroda tudi usposobljen. Menim, da naredijo vse, da bo tebi in otroku dobro. Še vedno pa moraš poslušati svoje telo in morebitne želje med porodom tudi jasno izraziti.

"My past is my lesson. My present is my gift. My future is my motivation."

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 486
9.7.2010 18:57:02   
pinky86
TOKSOPLAZMOZA: pri meni so pa ugotovili, da imam ful protiteles in da sem jo očitno že prebolela, tko da se nimam kej bat čeprav z mačkami itak nimam praktično nič stikov, ker jih noben v familiji nima, pa tut prjatli ne...pri salamah sem pa tok zbirčna, da jih niti ne jem no. Mogoče kkšno ogrsko al pa pršut, sam to res redko.

BIO PLENICE: haha ma sej prodajajo že vse bio. Sam danes ob tako onesnaženem ozračju, ne vem kje najdejo košček zemlje, kjer lahko z gotovostjo trdijo, da so nekaj proizvedli čist bio (pol jih pa vidš, k na skrivaj škropijo user posted image ). Pri planicah moraš bit sam pozoren, da ne dobi otrok spuščajev po uporabi. Pa ne zato ker ga ne bi redno previjal, ampak ker mu določena znamka plenic pač ne paše na ritko.

Eva: ma se čist strinjam, ješ kar ti paše pa si ti happy pa baby tut user posted image

Lil: pa smo res iste generacije! "Otrok po poklicu"  user posted image TA JE DOBRA! Jaz jim prav ničesar nimam za zavidat, res ne. Ej super, da sta dobila parcelo, to je res odlična iztočnica, k zemlja je tko draga  Jaz bi se tudi vselila čim prej, no sej tudi sem se...želje imaš tko kt si rekla, vedno kakšne nove, kaj za urejat se vedno najde ipd. pr hiši pa sploh!

< Sporočilo je popravil pinky86 -- 9.7.2010 19:00:11 >

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 487
9.7.2010 19:01:58   
BabyKitty
pinky86 ma sej še sama nevem kaj sem mela user posted image fora je, da sem padla po stopnicah tri leta nazaj in se fejst udarla v ledven vretenc... ker ni in ni nehal bolet, sem šla k fiziatrinji, ta me je poslala na slikanje, mi napisala v izvid skolioza in 60 fizioterapij... ker seveda ni nehal, sem šla še k ortopedu... on pa mi je v izvid napisal lumbalgia (bolečine v hrbtu) in da nej delam pilates... zgodba zaključena user posted image delala sem pilates je blo res boljš, nobenih bolečin več 2 leti... zdej pa nevem več kaj se dogaja user posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 488
9.7.2010 19:39:36   
pinky86
Ma itak, če ti vsak drgač reče...včasih se ti res zdi, da neki rečejo, sam zato da rečejo user posted image Da osmislijo svoje delo - no pa sej to je logično nekak, sam nas laike pa itak sam zmedejo. Sej sm razmišljala mal, da verjetno se jo da z vajo odpravit...ker če delaš vaje za krepitev si tudi hrbtenico lepo poravnaš, se posledično pravilno držiš in ti nima več kej vn štrlet - tko kt pr Bebe Confort user posted image ufff že vidm, da sm dons spet premal govorila user posted image user posted image Ma še katera take "probleme" ??? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 489
9.7.2010 20:35:43   
BabyKitty
pinky86 ne ti mene z bebe comfort primerjat user posted image user posted image user posted image pa tud ti si boš še ene 2x premisla, preden boš vedela katerga bi kupla user posted image Jst mam vsak mesec druzga favorita user posted image glede premal govorila, pa nevem kaj misliš... Jaz vedno skoz gobcam user posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 490
10.7.2010 8:52:51   
Eva19
pinky86, jaz mam pa sama take hlače fissshyke. odlične za nosit.

Neposredna povezava do sporočila: 491
10.7.2010 14:23:08   
innes4
Ojla user posted image

Berem vas kar redno, za pisanje pa mi kar zmankuje časa, mi ga moj mali zaenkrat kar precej pobere user posted image bo že bolš,an user posted image

Nekaj bi rada komentirala glede epiduralne. Sama sem se odločila za porod z epiduralno in moja izkušnja je SUPER!!! Res, jest sem bila tako zadovoljna, da sem rekla v porodni sobi babci, da pridem še user posted image
Glede tega, da je nevarno za otročka...to ni res, ker popadke čutiš vse, samo bolijo te ne. To je vsa razlika.
Ko je ženska dovolj odprta ji vstavijo kateter in spustijo prvo dozo. Potem pol ure minimalno pol ure ne dobiš nove doze. Ko te popadki spet začnejo bolet, prosiš babco za novo dozo. Med eno in drugo dozo mora pretečt vsaj pol ure, lahko pa tudi več. Odvisno od praga bolečine. Jest naprimer sem novo dozo prosila šele po dobri uri.
Čez celo prvo fazo poroda sva se z mojim user posted image zraven zabavala, se smejala, gledala na ctg-ju stopnjo popadkov, ki je prišla tudi do 127. Vsakič preden je popadek prišel sem čutila, da prihaja in tudi cel čas ko je bil popadek prisoten, samo ni me nič bolelo, kar je SUPER user posted image
No ko pa je prišla faza, ko je treba otroka iztisnit, sem imela še veliko energije in sem brez problema potiskala.
No tkole spočiti smo pa izgledal 10minutk po rojstvu najinga sinčka user posted image
user posted image

Tko da jest bi vsaki, ki razmišlja o epiduralni svetovala, da gre na posvet o epiduralni (ki je nekje celo obvezen, če jo hočeš imeti). Tam ti strokovno in po domače povejo prednosti in slabosti epiduralne. Res, ne brat in poslušat raznih žensk, ki so tako proti epiduralni, da govorijo o nekih nevarnostih in slabostih epiduralne, niti pa niso bile na posvetu, še manj pa so jo same izkusile.
Tudi mene so želele nekatere prepričat naj rodim naravno, da slučajno ne ostanem hroma zaradi epiduralne user posted image user posted image . Da ostaneš hroma je verjetnost manjša kot da greš na avion in padeš dol user posted image user posted image
No jest se nisem pustila prepričat, ker sem bila odločena, da jo vzamem. Vsaka pa najbolje zase ve kakšen porod si želi in naj jo nič ne prepriča v nasprotno, ker takega kot si želi, tak je za njo najboljši...

Pa veliko sreče v nosečnosti vsem nosečkam user posted image

29.5.2010 je zame začel sijati sonček Tim***
21.5.2011 pa sem postala žena***
Vse lepe stvari se mi dogajajo maja <3<3

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 492
10.7.2010 16:40:42   
egleria
EA: od moje kolegice sestrična je rodila v tujini z ea in je ostala hroma. poznam pa tudi eno ki jo zdaj grozno mučijo glavoboli po EA. jaz sem rodila brez ea, sem dobila samo eno protibolečinsko injekcijo ki ni nič prijela.. bi pa naslednjič preizkusila z veseljem porod v vodi ker voda zelooo oblaži bolečine ob popadkih. user posted image ali pa ultivo ki je baje še zmeraj na voljo ponekod..

TOKSOPLAZMOZA:
moja teta se je okužila z njo v šestem mesecu nosečnosti. sicer je rodila zdravega sineka, sam je pa bla vmes en mesec v LJ  v bolnici. okužila pa ne vejo od česa se je.. jedla je domače suho meso pa še na vrtu je veliko delala..
jaz sem jedla skoraj vse. ampak v manjših količinah..user posted image
BIO plenice - larifari user posted image najbolj bio so tak pralne, sam žal za navadno študentko kot sem jaz prevelik strošek..

(odgovor članu innes4)
Neposredna povezava do sporočila: 493
10.7.2010 21:14:35   
BabyKitty
egleria ne mi zamerit ampak te kolegice od kolegic ipd. to sama nič ne verjamem... ker to gre potem k telefončki... en reče nekaj potem naslednji malo spremeni na koncu je pa človek napol mrtev, čeprav ga je bolela samo noga... meni se zdi, da če bi bilo to tako tvegano tega pač nebi počeli... ker ti ne bi hoteli dajati nekaj kar ti tako zelo škodi... če bi bilo teh primerov res toliko potem bi že zdavnej prepovedali vse skupaj... hroma pa lahko postanem vsakič ko se vsedem v avto...

Vglavnem, to je čist odločitev vsake posameznice in eni je to super noro ql... druge pa pač hočejo biti natur... hvala bogu, da imamo to izbiro... Jaz pač molim za epiduralno, ker nevem zakaj bi se poroda spominjala kot nek travmatičen dogodek, če se ga lahko spominjam kot nekaj lepega... tveganje bom pa s tem pač sprejela... tako kot ga sprejmem vsak dan ko se vsedem v avto, ko grem v trgovino in ko se vsedem na letalo... Če mi je namenjen kej groznga mi pač je... Nimaš kej...

innes4 kok ste lušna družinica... pa res ne zgledaš k da bi lihkar rodila user posted image ful sm vesela zate, da je bilo vse skupaj tako lepa izkušnja user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 494
10.7.2010 22:00:43   
Lun1ca
Ja punce hudiča.. a mate vse počitnice, dopuste? user posted image Ste pa velik načvekale user posted image

No skratka ker mi je najbolj padlo v oči tole o epiduralni bom prvo tole pokomentirala. Jaz sem se odločla, da bom šla na seminar al izobraževanje al karkoli že pač to je o epiduralni in se bom že pol na porodu odločla ali ja ali ne. Za vsak slučaj bom pač dala to "šolanje" skoz, da si ne bom kje pol tam zaželela epiduralne, pa mi bojo rekli, da nič ne bo brez seminarja. Pri nam namreč to menda zahtevajo. Tak sem pač slišala. No in zaenkrat še načeloma ne vem kaj bi, ker pač pravijo, da mladim mamicam ni tak težk rodit, da gre lažje itd. In tudi jaz si načeloma želim dat porod skozi tak kot pač je.. če so naše mame, tete, babice in miljarde žensk preživele ob bolečinah popadkov bom še pa jaz hudiča. Sej to je nek čar tega ne? Čeprav pol se pa spomnimo na našo ubogo sa5i, pa ti mine, da bi sploh šla rodit.. user posted image tak da ja.. bomo vidli user posted image

innes4 čudovita slikica in družinica user posted image in res si videt polna energije user posted image

pinky86 dej mi ti povej kak si s tem BeSafe pasom zadvoljna? In a ga ma še katera druga? Izkušnje?

Drugače pa jaz sem ok. Na momente me prsi bolijo za znoret, načeloma pa nimam nobenih drugih težav. No zaspana sem še občasno ful, ampak to me nekak že tak spremlja celo življenje user posted image Niti slabo mi ni nič.. a mi sploh bo hudiča? Bi si skor želela, da bi mi malo blo... Bom še pozabla, da sem noseča bemtiš user posted image Včeraj sma povedla mojim in sta bla čist navdušena. Sta rabla, kar nekaj časa da sta skapirala oz. mislim, da prvo sploh nista prav "upala" pomislit, da je res. Namreč včeraj sta prišla iz morja in tak skupaj večerjamo in pol da moj na mizo 4 kozarce in šampanjec na šampanjec gor pa en zoknček za dojenčka (zokn = nogavica.. ker mislim, da me ponavadi vsi ki niso štajerci niso razumeli kaj je to zokn user posted image ) No in tak gledata tist zokn in naju in tak kr tih in nista vedla al bi se smejala al ne.. prav hecna sta bla.. no je trajal nekaj minut predno smo te dejansko pojasnili stvar. user posted image No in pol so seveda nazdravlal s tistim šampanjcom jaz pa z mojo brezalkoholno Bavario z okusom breskve (ni ga brezalkoholnega piva čez tega) user posted image

No pa še malo kr nekaj: Jaz sem že od nekdaj čist navdušena nad acapella skupinami in kaj sm odkrila http://www.youtube.com/watch?v=N6EYrqIn0yI&feature=player_embedded#! ful so dobri.. tak da, kera ma rada glasbo, si vzamte te 3 minute pa 15 sekund user posted image

Še malo pa na morjeee.. čeprav zdaj ko sm user posted image se mi zdi, da bi raje kar doma ostala.. se vete.. ziher je ziher user posted image pa vsi povdarjajo kak je prvo trimesečje še nevarno za ss, jaz pa se grem potepat po Rabu user posted image No pa itak bo pa vse ok.

Tak zdaj pa grem malo poškilit v skripto.. mam še v pon zadnji izpit za to izpitno obdobje seveda.. No pa ko sm se prejšnič hvalila kak sm izpite nardila. Sm zdaj padla enga tak, da po mojem bolj ne bi mogla.. če bi hakle delili, ni dvakrat za rečt, da bi ga dobla user posted image Bom pač avgusta 2 nardila pa diplomirala pa bo mir user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 495
10.7.2010 22:06:06   
Lun1ca
ah moram še tega prifopat http://www.youtube.com/watch?v=jSf3KRlkdV0&feature=watch_response user posted image user posted image user posted image user posted image aja pa vsaj tam okol 3 minute poglejte par sekund user posted image

< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 10.7.2010 22:07:08 >

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 496
10.7.2010 22:26:36   
anity_1
innes4 kak ste lepi user posted image Res izgledaš polna energije.. Super, to bi si vsaka želela.. Dajaš malo upanja, da le ni tako hudo..

Za epiduralno je pa verjetno res dobro, da se gre na tisto predavanje ali seminar, da se malo pozanimaš o tem.. Mogoče pa se na porodu le odločiš za to..

Jaz pa sem v 14 dnevu ciklusa brez KT.. Do danes ni bilo kakšnih posebnosti, danes pa imam zelo občutljive prsi, ob kakem hitrem gibu me fuul zaboli v predelu jajčnikov (kot kakšen krč), pa imela sem fuul sluzi z nekimi temnimi pikami.. A je to ovulacija? Teh simptomov nikoli nisem imela, verjetno zaradi KT..

Lunica le pazi, da ne boš pozabla, da si nosečka user posted image Mislim, da ni problema, da greš na morje.. Pač po pameti, ziher se boš imela fuul fajnuser posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 497
10.7.2010 22:27:53   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: BabyKitty

egleria ne mi zamerit ampak te kolegice od kolegic ipd. to sama nič ne verjamem... ker to gre potem k telefončki... en reče nekaj potem naslednji malo spremeni na koncu je pa človek napol mrtev, čeprav ga je bolela samo noga... meni se zdi, da če bi bilo to tako tvegano tega pač nebi počeli... ker ti ne bi hoteli dajati nekaj kar ti tako zelo škodi... če bi bilo teh primerov res toliko potem bi že zdavnej prepovedali vse skupaj... hroma pa lahko postanem vsakič ko se vsedem v avto...

Vglavnem, to je čist odločitev vsake posameznice in eni je to super noro ql... druge pa pač hočejo biti natur... hvala bogu, da imamo to izbiro... Jaz pač molim za epiduralno, ker nevem zakaj bi se poroda spominjala kot nek travmatičen dogodek, če se ga lahko spominjam kot nekaj lepega... tveganje bom pa s tem pač sprejela... tako kot ga sprejmem vsak dan ko se vsedem v avto, ko grem v trgovino in ko se vsedem na letalo... Če mi je namenjen kej groznga mi pač je... Nimaš kej...

innes4 kok ste lušna družinica... pa res ne zgledaš k da bi lihkar rodila user posted image ful sm vesela zate, da je bilo vse skupaj tako lepa izkušnja user posted image

Se podpišem pod to ... Če bi razmišljala o tem, da bi mogoče lahko ostala hroma, ne bi nikoli sedla v avto! Vsak dan ljudje v avtu ohromijo, umirajo in podobno grozne stvari, sigurno pa ženske ne ostanejo vsak dan hrome po EA. Tak da gre za precej manjše tveganje, kot je tveganje v vsakdanjem življenju ... Če se pa slučajno zgodi, pa je namenjeno, nič ne moreš. Nenazadnje pa se še vedno zgodi, da pride do kakšnih hudih posledic pri naravnem porodu (nočem strašit s kakimi podrobnostmi, ampak tako je), brez EA, pa kljub temu ni nujno, da bo potem vse lepo in prav kot prej.

Tudi jaz sem vesela, da živim v času, ko imam izbiro user posted image Včasih po mojem mnenju še vedno premalo, ampak je pa nekaj. Definitivno bi tudi jaz šla na posvet o EA in bi se potem na samem porodu odločila, kako in kaj - če bi mogla it rodit.

Neposredna povezava do sporočila: 498
11.7.2010 10:19:23   
pinky86
lil: najboljš, da greš kar na upravno enoto vprašat - v občini, kjer imaš stalno prebivališče. Moj je tut tam zvedu.

Innes res je super slikica in tvoja porodna izkušnja je čudovita user posted image Ma sej vem da so + in -!! Tut pri naravnem so lahko zapleti, kot pri vsaki stvari v življenju (vse kar je že Babykitty opisala). Včeraj mi je partnerka od mojga strica razlaga o svojem porodu (k je rodila 8M nazaj), naravno in mi je tko lepo vse razložila...je imela tudi tako lepo izkušnjo, čeprav z nekaj težavami (prvič je imela že dolgo popadke pa se ni nič odpirala, pa so ji dal umetne in je rekla, da so res mal bolj agresivni kot so naravni, ampak se pa stvar začne premikat in je bila tamala potem hitro zunaj). Pri drugi punčki je pa rodila s svojimi popadki, sam je bila tamala malo večja in je bilo zato malo težje sam je vseeno šlo kar ok. Tko pač, itak je sam pomembno kako sam porod in njegov namen sprejmeš, kako o tej izkušnji, ki jo še večina nas ni dala skos, razmišljaš...če si pomirjen in optimističen, te tut kakšen zaplet ne bo vrgel s tira...tko da sploh ne mislm nobenih informacij kle na netu o porodu več iskat, k me sam brez veze obremenjujejo user posted image sej na materinski šoli izveš vse in še več. Glede epiduralne pa je čist osebna izbira, jaz se zaenkrat še vedno bolj nagibam k naravnemu, vem pa, da imam tudi druge možnosti in še kar nekaj časa za razmislek...kar je fino user posted image

Aja pa še en nasvet mi je dala: če si dolgo notri (med popadki, da počasi napreduje vse skupaj) nujno prigrizke s sabo, ker ti ponoči ne dajo nič za jest user posted image pa če se bo zgodilo, da bo treba presredek prerezat, obvezno s sabo otroški "šlauf" za v vodo, da lepo naslednje dni gor čičaš, da ne boli tok...v porodnišnici (LJ) imajo baje tok vse trdo za sedet, da res prav pride user posted image

BeSafe
sva midva kupila, ker se vsak dan vozim 25km do službe v eno smer...no pa itak je lohk kej tut če greš sam do štacune...tko pač iz preventive...ker ob hitrem zaviranju ali nesreči se ti spodnji del pasu lahko zarine ene 5cm v trebuh potem pa že vse veste kje pristane...no, pa ker itak upam, da do nesreče niti prišlo ne bo, mi je pa vseeno fino, da nimam pasu ravno čez trebuh - boljši filing. Slabost je edin to, da je cena kar visoka (40 EUR) in da se ga da dobit samo v Pikapolonici user posted image Mi2 sva se potem seveda včlanila v klub popustov, tko da mi denarnico krasi ŠE ENA plastična kartica in je potem cena malo nižja 33 EUR. Lun1ca tko da premisli...velika večina user posted image se jih vozi brez tega, pa so tut čist zadovoljne...po želji user posted image

Pa Lu1ca UŽIVAJ v dobrem počutju!!! Prve mesece je malček še tako majhen, da nosečnosti praktično res ne čutiš, če se dobro počutiš, tko da res UŽIVAJ in ne klič user posted image , k pri meni se je slabost (oz. bolj tiščanje v želodcu, pekoča zgaga, čuden okus v ustih in slab apetit) začela v 6 tednu in je trajala ene 4 tedne, potem se je pa počasi umirilo.

PA BUŠI MI JE MALO ZRASTU hihi in tut pridobila sem celo 1 kg VAU - čist happy user posted image Drugače pa še tri dni do 3. pregleda - komi čakamuser posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 499
11.7.2010 11:20:44   
donna22
Eva, imam nekaj vprašanj glede scrapbookauser posted image No, predvsem me zanima vezava - kakšna je? In pa kaj si dala za zunanje platnice?

Moj ati ima namreč skoraj abrahama (no, pravzaprav ju3, ampak je na delu v tujini in še imam nekaj časa, da ustvarjam, praznoval bo tako ali tako šele avgusta), pasem mu hotela dat narejeno fotoknjigo, pa se mi to nekako še bolj dopadeuser posted image

(odgovor članu pinky86)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.