|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
19.1.2011 17:11:22   
bambixxx
naš malček je tudi zbolel - prvič. zamašen nos, kihanje, kašljanje, rahla vročina. pa drug teden nas čaka dvojno cepljenje user posted image . upam, da se bo pozdravil do takrat.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 526
19.1.2011 18:16:30   
Kiya
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx

pozdravljena katka in dobrodošla.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za tvojo pupo. kako to, da je dobila RSV? a ni bila cepljena?

Katka pozdravljena user posted image

Bambi zaščito proti RSV dobijo otroci le do 28t GS, ostali problematični pa so mogli dati prošnjo.
Moja kolegica, ki ima 28 5/7 t punčko je morala dati prošnjo in so ji odobrili.

A je katera cepila user posted image proti gripi?
Nam ni nihče nič o tem cepljenju govoril, tako da je nismo

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 527
19.1.2011 18:18:31   
Kiya
Mi smo imeli enkrat zaščito proti RSV in 3 dozo cepiva in mi je zakuhala user posted image
po tistem HB nismo več imeli oboje naenkrat.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 528
19.1.2011 20:39:42   
bambixxx
to vem, da niso vsi avtomatično cepljeni. ampak, če je možnost s prošnjo, zakaj ne.

proti gripi nismo dali cepiti, niti nam ni nihče omenil.

naš je zakuhal samo po prvem cepljenju potem pa nič več. tudi po RSV cepljenju je bil ok. vem pa, da ne cepijo, če je user posted image  bolan, tako da upam, da se pozdravi do drugega tedna, drugače moramo spet vse prestavljati, pa že tak zaostajamo za eno dozo.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 529
19.1.2011 21:24:17   
scarlett_
Katka, pozdravljena! user posted image  user posted image user posted image da se malčki čimprej pozdravijo!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 530
19.1.2011 21:39:35   
Kiya
Mi smo RSV zaščito prestavili za 1 teden, ker je imela teden prej vročino user posted image

Zaenkrat je temp. v meji normale, čeprav malo povišana ampak ne toliko da bi bilo treba kar koli zbijat.

Sej za gripo tudi meni ni nihče nič omenjal, dokler ni kolegica rekla da je dala cepiti tamalo.

Pač mi imamo odsvetovano zadrževanje v šoping centrih, tako da user posted image ostaja doma, ali je pri tašči ali pa gre moj v trgovino

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 531
19.1.2011 22:40:51   
bambixxx
jaz osebno ne bi dala cepit proti gripi, ker je itak že dovolj popikan od ostalih cepljenj, pa včasih lahko s tem cepljenjem proti gripi več škode narediš kot koristi.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 532
20.1.2011 14:20:52   
katka katy
pozdravljena bambixxx
naša punca ni bila cepljena za rsv ker ni dovolj nedonošena. kljub prizadevanju, da bi dobili to cepivo je pridobila premalo točk, in takoj ko je bila stara 6 mesecev je bilo za cepljenje prepozno in že smo pokasirale rsv.
verjemi, da ni bilo lahko videti otroka ki lovi zrak in diha s trebuhom, ter samo joka in joka in joka. , sedaj pa nama cepljenje ne pripada več ker je že sama razvila protitelesa in ji cepivo ne bi pomagalo.
pravijo da skoraj ni verjetno da bi se ta virus ponovno pojavil v tako hudi obliki (upam).
vem pa kako težko je priti do tega cepiva (to je vbistvu samo zaščita s protitelesi), ker je naša država mačehovska do naših malčkov, ki rabijo največ  pomoči saj si sami ne morejo pomagati.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 533
20.1.2011 14:26:53   
katka katy
prav imaš cepijo samo nedonošenčke do 28t ostali pa morajo zbirati točke in prositi.user posted image

jaz je nisem dala cepiti proti gripi, saj je to zaščita samo proti enemu virusu gripe, če pa imaš srečo pa pokasira drugega.

mi poskušamo rešite te dihalne težave z čiščenjem in razkuževanjem rok, ne hodimo med večje skupine ljudi, kupila sem še inhalator, tako da imamom sedaj še vlažne inhalacije (fiziološka) večkrat na dan.user posted image
po pravici povedano pa si sedaj ne upam iti niti na sprehod, kljub temu da je bilo tako lepo sonce me je strah it ven, še skopat si je ne upam pa vem da jo moram

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 534
21.1.2011 10:32:00   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: katka katy

pozdravljena bambixxx
naša punca ni bila cepljena za rsv ker ni dovolj nedonošena. kljub prizadevanju, da bi dobili to cepivo je pridobila premalo točk, in takoj ko je bila stara 6 mesecev je bilo za cepljenje prepozno in že smo pokasirale rsv.
verjemi, da ni bilo lahko videti otroka ki lovi zrak in diha s trebuhom, ter samo joka in joka in joka. , sedaj pa nama cepljenje ne pripada več ker je že sama razvila protitelesa in ji cepivo ne bi pomagalo.
pravijo da skoraj ni verjetno da bi se ta virus ponovno pojavil v tako hudi obliki (upam).
vem pa kako težko je priti do tega cepiva (to je vbistvu samo zaščita s protitelesi), ker je naša država mačehovska do naših malčkov, ki rabijo največ  pomoči saj si sami ne morejo pomagati.

glavno, da je zdaj ok user posted image

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 535
21.1.2011 13:32:09   
Tjasa27
oj

jz sem danes po malo manj kot 3 tednih dobila odločbo, da so mi zavrnili podaljšanje porodniške user posted image  z obrazložitvijo, da ni indikacije za daljši dopust za nego in varstvo otroka ker ne gre za hudo bolnega otroka in ni deček gibalno oviran.

tako da se morm kr začet psihično pripravjat da grem čez en mesec v službo, urban pa v vrtec. me je kr mal groza kako bo šlo vse skupaj pa kako bo urban v vrtcu se mi zdi še tok nebogljen za v vrtec user posted image

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 536
21.1.2011 16:29:23   
bambixxx
uf tjasa27 verjamem, da ti ni lahko. user posted image user posted image user posted image

jaz se tudi kar nekako zanašam na to podaljšanje... bomo videli kako bo.

upam, da boste ok. a vrtec za urbana si dobila?

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 537
21.1.2011 18:01:38   
Kiya
Mene so ta teden kontaktirali iz službe, kakšne imam kaj plane, da vedo za nadomeščanje user posted image

Me je že začelo zvijati, pa se mi porodniška izteče šele maja, pa še nekaj dopusta imam, tako da bi šla delat šele sredi junija, ampak jaz sem doma že od januarja 2010 in bo kar težko spet v službo hodit user posted image

Podaljšanje bomo pa videli, sem dobila datum za razvojno, imamo marca in bom tudi takrat rekla za mnenje pediatrinje, potem pa pač aprila vložim in čakam.

Tjaša a si odpustnico iz porodnišnice tudi dala kot prilogo? Ker ne vem a se to tudi da ali ne, ker tam je lepo vse spisano kakšne probleme je imel user posted image , pač dihalne stistke, CPAP itd.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 538
22.1.2011 9:22:14   
bambixxx
naš mali miško pa je danes star 9 mesecev - vse najboljše Tibor user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 539
22.1.2011 11:02:32   
scarlett_
Vse najboljše, Tibor! user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 540
22.1.2011 12:09:06   
katka katy
vse najboljše Tiboruser posted image

Tjaša27 glavo pokonc,user posted image nč ne bo hudga v vrtcu, kvečjem dobr, Urban bo tolk hitr napredval da sploh ne boš vedla kdaj bo leto minilo. men je bilo tud hudo ko sem morala sedaj 4,5 leta starega sinčka dat v vrtec. ni enostavno, toda otroci se hitro privadijo.
nedonošenčki niso bolni otroci čeprav jih marsikdo tudi v vrtcu tako obravnava. naši otroci rabijo samo čas, in tega imajo ogromnouser posted image

imam pa eno vprašanje,user posted image kako vam gre oz. je šlo z uvajanjem goste hrane? naša zraven žlice tako joka da ji ne morem nč spravt v usta, stara je 7,5 mesecev oz korigirano 5mesecev. uvajati sem začela pri 6 mesecih takrat smo počasi zamenjale en obrok  vendar sedaj po enem mesecu v bolnici ne gre nikakor več, tako da se spet polno dojimo ker se mi trapasto zdi da jo silim,
povejte še vaše mnenjeuser posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 541
22.1.2011 20:00:23   
DEJANMB
Vse najboljše Tiborju za njegov 9.mini rojstni danuser posted image user posted image ,naš fant pa je zelo priden....imamo že 7850 gr in smo veliki 72 cm,papcamo že skoraj vso sadje,meseka,najraje pa imam jabolko z kiwijom in keksom....spančkamo celo noč in zelo nas mantrajo zobki..........

Neposredna povezava do sporočila: 542
22.1.2011 20:29:35   
scarlett_
katka jaz ti žal ne znam nič svetovat .. mogoče pa najbolje, da greš še enkrat od začetka z uvajanjem, žličko za žličko vsak okus posebej .. mi imamo čisto drug problem, da kosila noče jest, poje vse ostalo, malico (sadje ali kaj mlečnega), večerjo (različne mlečne kašice), kosila (zelenjava, meso) pa noče več jest, pljuva ven in ne pogoltne niti žlice .. silit je jst ne morem .. user posted image in bom počakala pa videla kaj bo ..
dejanmb super ste!! user posted image user posted image ko bo prvi zobek ven pogledal, bo prec bolš! mi mamo spodaj že 2, potem je bilo malo miru, zdaj jih pa verjetno zgoraj čakamo ..

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 543
22.1.2011 21:29:26   
Tjasa27
oj!

Katka - hvala za spodbudne besede. glede gh pa ti ne znam pomagati user posted image

ma ful sem upala da bom še tri mesece doma, ampak ok. me pa res skrbi kako bo v vrtcu, ker se urban ful boji drugih otrok (čeprav je že od malega zelo pogosto v družbi) skoz joka pa mene se drži. upam da se bo hitro navadil.

kiya - jz odpustnice nisem priložila zraven ker nič takega ne piše. urban je imel prehodno dihalno stisko in je bil dva dni na eint pol je pa že prišel k meni. po moje če jo priložiš ni nič narobe. pri urbanu je bilo tko da je bil on najslabš okrog 3 meseca, ker ga p sploh ni hotla cepit ker je bil tok slab v motoriki. ni se sploh odzival, levo roko je zavijal nazaj in na desno sploh ni pogledal če si zvončkljal al ga poklical. takrat me je p ful  prestrašila je rekla da ga bo okol 8 meseca poslala naprej na diagnostiko. user posted image  . sem bila čist sesuta takrat. pol se je pa okol 6 meseca čisto sestavil in zdej je super. je celo p rekla, da jo je ful presenetil in da kr ne more verjet kok se je sestavil. in glih tle je pol problem k ne morem predložit samo stare izvide oz. takrat nisem mogla še vložit tko da smo tle. ampak hb da je z urbanom vse ok. to sem pa res vesela. pač je rabil samo svoj čas, a ne user posted image

drug teden pa pihamo že prvo svečko!!!

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 544
22.1.2011 21:40:57   
scarlett_
Tjasa27 user posted image ker ti niso podaljšali .. upam pa, da bo Urban vsaj vrtec dobro sprejel! Je pa res, da naši otročki rabijo samo čas, mamicam otročkom, ki so toliko prej rojeni, bi pa pomoje morali vsem podaljšat!

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 545
23.1.2011 9:13:53   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: katka katy

imam pa eno vprašanje,user posted image kako vam gre oz. je šlo z uvajanjem goste hrane? naša zraven žlice tako joka da ji ne morem nč spravt v usta, stara je 7,5 mesecev oz korigirano 5mesecev. uvajati sem začela pri 6 mesecih takrat smo počasi zamenjale en obrok  vendar sedaj po enem mesecu v bolnici ne gre nikakor več, tako da se spet polno dojimo ker se mi trapasto zdi da jo silim,
povejte še vaše mnenjeuser posted image

kaj pa je v bolnici jedla? na koliko ur jo hraniš? mogoče je že preveč lačna in potem žlička ne pali, vsaj pri nas ni. ko je bil samo na mleku je jedel na 4-5 ur, zdaj pa je med obroki samo 3-3,5 ure. čeprav bi naj bila gh bolj sitostna, pri nas ni ravno tako.
začni spet počasi žličko po žličko in tisto kar rada je, pa bo šlo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 546
23.1.2011 9:15:25   
bambixxx
hvala vsem za čestitke!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 547
23.1.2011 12:52:15   
katka katy
v bolnici smo se samo dojile, že tako smo mele probleme ker ko je prišla iz intenzivne na pulmo, je imela tako hud odtegnitveni sindrom (od pomirjeval) da 5 dni ni nič jedla, žal iz flaške ne mara zato smo se samo dojile in to je vsak obrok trajal najmanj pol ure in smo vsak gramček štele drgač ne bi mogle it domov.
doma se hranimo sicer na 3 ure gosto hrano pa ji dajem popoldne vendar zmeraj po dveh urah hranjenja, da ni preveč lačna, vse finte smo že probal, od tega, da tamal sin pleše zraven, da jo nosmo..... pol pa kolkr mam srečo in poje med 30-50g, kar je vsekakor premalo, zdi se mi da ji cel popoldne rinem žlico v usta pa nima ne ona ne jaz nč od tega,
mam pa problem ker ne mara flaške ne dude, tako da ji moram čaj zlivat v usta in to traja in traja. dojenje je vse super in prav dokler ne prideš v bolnico, otrok noče jest, z dojenjem ne moreš prisilt, flaše pa ne spravim v usta.

VČERAJ SMO DOBILI DVA ZOBKA NA ENKRAT  VEN

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 548
24.1.2011 9:03:46   
bambixxx
user posted image  katka za zobke

Neposredna povezava do sporočila: 549
28.1.2011 11:13:40   
Tjasa27
Mi pa danes praznujemo 1. rojstni dan!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image  VSE NAJBOLJŠE URBAN!

Sploh ne morem verjeti kako hitro je minilo to leto!!!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?