|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
11.2.2011 9:24:43   
Tjasa27
katka - jz urbana na dudo nikol nisem uspela navadit, čeprav sem mu dajala sladke kapljice gor.
mogoče probaj po slamici, urban je to hitro pogruntal. kupi en sok v tetrapaku, ga zli ven in dej notr vodo al pa kej druzga pa ji ko bo imela slamico v ustih stiskaj.

šibam v vrtec. ta teden se še skupaj igrava drug teden bo pa že sam

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 601
11.2.2011 22:09:46   
katka katy
dajte povedat če katera ve kdaj pokličejo oz. te obvestijo iz porodnišnice da prideš k njim na kontrolo

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 602
12.2.2011 8:13:22   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: katka katy

dajte povedat če katera ve kdaj pokličejo oz. te obvestijo iz porodnišnice da prideš k njim na kontrolo

v MB tega nimamo

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 603
12.2.2011 10:33:49   
scarlett_
Tjasa27, kako pa gre Urbanu v vrtcu?

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 604
12.2.2011 14:17:23   
Tjasa27
se mi zdi da mu ne gre preveč dobro user posted image  prvi dan je še nekako bilo, v petek je pa skoz jokal, pa skoz plezal po men. ma me ful skrbi kako bo ko bo sam. sam nimam druge možnosti. čez 10 dni grem v službo user posted image  in bo mogel bit tam. mi je pa ful bedno ker imam jz grozn spomin na vrtec (sicer ko sem bila mal starejša) in zato res upam da bo njemu ok.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 605
12.2.2011 14:18:46   
Kiya

Domov dobiš vabilo z datumom, prvi pregled je v korigirani starosti 6m.

Je pa ponavadi za tiste user posted image , ki so imeli ob rojstvu manj kot 1500g, vsaj tako so Tjasi27 na EINT povedali, saj oni niso dobili vabila.

Neposredna povezava do sporočila: 606
12.2.2011 21:37:35   
katka katy
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Domov dobiš vabilo z datumom, prvi pregled je v korigirani starosti 6m.

Je pa ponavadi za tiste user posted image , ki so imeli ob rojstvu manj kot 1500g, vsaj tako so Tjasi27 na EINT povedali, saj oni niso dobili vabila.

hvala ti Kiya, naša je glih zadaj stara korigirano 6 mesecev (8,5), in je imela porodno težo 1640g, tolk da bo treba mal poklicat in se pozanimat kako pa kaj.

Tjaša27, naj te ne skrbi preveč, Urban se bo hitro navadil, hitrej kakor si misliš, samo roke je treba stran dat. jaz sem prvega sina prvič peljala v vrtec ob 5.30 in je ostal do 14.30, brez težav. takrat še ni bilo uvajanje v vrtec tako "moderno". zdaj so pa cele ceremonije okoli tega.

žal ne gre drugač kot otroka oddati vzgojiteljici se obrniti in iti v službo, pa če je še tako hudo ko joka. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 607
13.2.2011 14:22:24   
Kiya
Pregled v P je bolj informativne narave za pediatre, ki so jih imeli na začetku.

Spraševali so nas o prehranjevanju, cepljenju, če ima kakšen refulks, pa kako imamo kaj fizioterapijo itd.

Naslednji naj bi bil pri korigirani starosti 1 leta, še prej pa piknik v Mostecu user posted image

Katka kateri pediater pa je imel Katarino?

Neposredna povezava do sporočila: 608
14.2.2011 11:31:10   
katka katy
Katarina je bila pri dr Bregantu, če se še prav spomnim,

zdele grem pa v lj na Gastro da vidmo če mi bodo oni znal kaj pomagat ker naša punca kar naprej poliva in bruha, tudi gosto hrano

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 609
14.2.2011 19:24:29   
Kiya
A je na kaj alergična?

Naša je polivala, ko je bila na Aptamilu pa smo potem zamenjali in je zdej vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 610
14.2.2011 20:53:19   
scarlett_
Živjo! user posted image

Mi smo šli k alergologu, ko je po gosti hrani bruhala v loku, prej za mleko so nam pa samo rekli, da ima ful močan refluks. Itak nam gre pa vsak obrok več vn, kakor not. Aja, odkar imava un vzglavnik 15 stopinjski, je dosti bolje, jo dava po obroku malo počit in se pozna razlika.
Drugače je pa moja mala kar pridna, zdaj se pri pasenju kravic že kar nekako dvigne, tako kot, da bi se malo prav na kolenčka uprla. user posted image user posted image
Smo pa imeli v soboto 8 mesecev.

Lp

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 611
15.2.2011 8:59:01   
bambixxx
super scarlett user posted image , pa vse najboljše za mini 8-ko user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 612
15.2.2011 17:44:29   
Kiya
Čestitke za 8 user posted image , mi se pa 11 približujemo user posted image

Jutri imava 4 dozo zaščite proti RSV, pa še mal bo tehtanja, da vidimo če smo že 7 prekoračil user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 613
16.2.2011 15:19:34   
Kiya
No pa smo šli čez 7, pri 11m ima 67cm in 7230g user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 614
16.2.2011 15:47:39   
bambixxx

No pa smo šli čez 7, pri 11m ima 67cm in 7230g user posted image

bravo Julija user posted image . zobkov že ima kaj? naš še kar nič, dlesni pa take, da bojo zacvetele vsak čas user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 615
16.2.2011 23:13:23   
katka katy
no evo me smo zrihtal kar se je dalo zrihtat vsaj zaenkrat.
klicala sem v porodnišnico in me je po posvetu z dr Bregantom naročila konec marcauser posted image

Na gastro se nismo zmenile nič posebnega, rekla je pač da ima določene spremembe na jetrih verjetno posledično zaradi nedonošenosti in posledično zaradi  prebolelega RSV ja ker je bila intubirana 7 dni in v tem času na kisiku. ponovili bomo ultrazvok čez dva meseca,
kar se pa tiče polivanja  je pa rekla da lahko poliva tudi do enega leta starosti, pač potrebno je dvigniti vzglavje (to že itak mamo zaradi RSVja) in pa opazovati, dokler ne bruha v loku hrane je pač ok, naredila bo še dodatne presikave sedaj pa čakamo na izvide krvi.

na razvojni, zaenkrat lepo napreduje, kljub temu da smo mesec dni izgubile, teža je super, zaenkrat ni videti da bi imela povečan mišični tonus. kar pa se tiče podaljšanja porodniške pa moram počakat do junija potem pa še enkrat na kontrolo, rekla pa mi je da bo tudi ona dodala par besed tolk da upati do zadnjega.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 616
17.2.2011 7:39:04   
Kiya
Mi imamo RA marca in takrat moram spomniti za mnenje pediatrinje, saj moram potem aprila že vložiti user posted image

Še vedno smo brezzobi user posted image

V Lj. pa sneži user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 617
17.2.2011 17:09:19   
katka katy

Mi imamo RA marca in takrat moram spomniti za mnenje pediatrinje, saj moram potem aprila že vložiti user posted image

Še vedno smo brezzobi user posted image

V Lj. pa sneži user posted image

men je tud rekla en mesec pred iztekom porodniške da oddam vlogo in vse kopije od zdravniških izvidov, in kao naj bi ble čim bolj firišne ker lahko rečejo da je otrok sedaj zdrav in ni pol nič s podaljšanjem porodniške.

Na Mirni pa dežujeuser posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 618
18.2.2011 21:43:37   
katka katy
naša katka ima dones že drugi dan zaporded povišano temperaturouser posted image med 37,5 in 38,3 ful me je strah da bo spet kaj pokasirala. user posted image dec pa itak prav da so zobje in da se preveč sekiram, cel dan je zaspana ful slabo mi je, dohtrca k nalašč dones ne dela tolk da sploh ne vem al se splača pelat k dežurnemu al ne.

povejte koliko je bilo razmaka pri zobkih med dvojkami in trojkami?

Neposredna povezava do sporočila: 619
18.2.2011 21:46:25   
Kiya
Katka a 6 otroško bolezen je že imela?
3 dni vročine in 2 dni flekov?

Glede zobkov pa žal ne vem, ker smo še vedno brez.

Neposredna povezava do sporočila: 620
18.2.2011 22:02:17   
scarlett_
katka jst tudi ne vem, Flora ima samo spodnji enki. Mogoče bolš, da počakaš, da videš kaj bo noč prinesla .. eh, naši deci so pa itak bl je**vetri, ampak sej bolš skoz pridejo user posted image Želim vam mirno noč!!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 621
19.2.2011 15:13:42   
katka katy

ne ni še imela , kakšna bolezen pa sploh je to?
danes smo sicer zaenkrat brez vročine, apak dan je še dolg.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 622
19.2.2011 15:22:01   
hermy1

ne ni še imela , kakšna bolezen pa sploh je to?
danes smo sicer zaenkrat brez vročine, apak dan je še dolg.

Taka kot je napisala Kiya...3 dni visoka temperatura (naša je imela tri dni 38.6), četrti dan zjutraj izpuščajčki po trebuščku, ritki...nič nevarnega, le pač več spijo in sitni so lahko. Če še ni tri dni, pa ji sicer nič ne fali, je ne rabiš nikamor vozit. Če je zelo sitna, ko ima visoko vročino, ji daj mal Calpola.
Zaradi zob naj bi pa ne imeli temperature user posted image !

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

Neposredna povezava do sporočila: 623
19.2.2011 21:24:12   
Kiya
Ob vročini je meni zelo uporabna knjižica Moj otrok ima vročino in se nekako držim pravila, da se gre k zdravniku 3 dan vročine, če seveda ni nič drugega. Do sedaj smo imeli le 1x 3 dni vročine in sem takrat klicala in naj bi imeli virozo, so se pa naslednji dan pojavile rdeče pikice in je zgleda bila 6 otroška bolezen.

Katka kako ste?

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 624
20.2.2011 11:05:29   
Tjasa27
oj

evo zadnji vikend porodniške user posted image user posted image user posted image  kako hitro je minilo. v sredo pa v službo.

urban je v vrtcu še kar. baje da je skoz po naročjih. ampak vsaj joka ne

zobki - urban je dobil prvih 6 zelo hitro. zdej pa kr stoji. med prvima enkicama in drugima je bila razika cca 1 mesec.

katka - upam da ste bolje

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?