sasek79
|
IZVIRNO SPOROČILO: lean Večer evo mala je spet zaspala ob pol osmih , odkar hodi samo po kosilu (par dni) spat, je kar koma zvečer. Zaenkrat lepše spi, se mogoče joka do 2x cirka do devete ure, jo je treba malo pobožat , za dojenje pa se zbudi šele po četrti uri. Sem še preveč naspana , me zanima kako dolgo bo trajalo. Sem pa danes vidla, kako se zaspi od izčrpanosti, ko je prišla iz vrtca, še kosila ni jedla, sem jo samo odložila in je zaspala brez zize. Bo fajn če bo šlo tako tudi v vrtcu. V vrtcu se je spet imela super, je bolj pogumna kot mama, po pol ure sem mogla it, si nisem mislila, da mi bo tako hudo, še zdaj mam solzne oči. Sem kar stala pri vratih in se nisem mogla premaknit, ko sem jo gledala kako veselo se je igrala. V tistem momentu se res zgodi neka prelomnica, saj ne znam niti opisat. Ko sem se vrnila po njo, je bla še zmer nasmejana. Ima super vzgojiteljico in vzgojiteljico pomočnico, boljših ne bi mogla dobiti. Sem pa prejšnič slabo poslušala, v skupini jih je samo 7, ena punčka pride še pozimi. Super, da jih je tako malo. čili moj ima že spet obdobje, ko misli da lahko dela vse, se pravi žura vsak vikend, v nedeljo ga ni iz postelje... tud zdaj je nekam šel , sploh ne vem kaj se mu plete po tej buči. Ne vem več katero taktiko naj uberem, naj počakam da ga mine, saj se je zdaj z njim nemogoče pogovorit ali naj mu težim Bo že... mož ravno danes smo v vrtcu poslušali kako pogosto lahko pride do ugrizov. Pa nam je blo lepo povedano, da seveda to poskušajo preprečit, samo po drugi strani pa vse to spada zraven, otroci se morajo naučiti, da se postavijo za sebe. Dobro jutro! Super, da vam gre tako fajn. Je pa težko pustit otročka, ane. Meni je šlo tudi kar na jok, sem imela cmok v grlu. Tudi naš se ni nikoli jokal, ko sem šla. Drugače bi bilo še huje. Veliko lažje je otroka pustiti, če veš, da se ima lepo in uživa. Mi smo imeli včeraj roditeljski sestanek in pravi vzgoiteljica, da je Ažbe že super, da praktično ne joka več, da skoz hodi in da se drugi otročki veliko ukvarjajo z njim. Seda pri nas ni skupin in so veliki otroci tudi zraven. Ažbe menda v vrtcu veliko sam hodi. Sedaj že tudi sam vztane. Tudi spanje ni problem. Pravi, da ga morajo najprej malo animirati, nato pa zaspi. Tudi pri nas bo zaenkrat samo devet otrok, nato prideta še dva. Glede hrane sem povedala, da se mi ne zdi primerno, da jejo juhe iz vrečke in toliko svinjine. Problem je v tem, da sem samo jaz takšnega mnenja in da se ostalim staršem zdi hrana vredu in okusna. Verjamem, da je. Vendar to ni hrana primerna za najmlajše otroke. Še vedno imamo problem s kakanjem. Upam, da se bo kmalu uredilo. Drugačen jedilnik otrok dobi samo, če prineseš papir od zdravnika. Spanje ponoči - po starem. Se mi zdi, da Ažbe postaja zizoman. Ponoči se tako dere, če mu ne dam. On bi rad povsem buden visel na zizi in dudau. Se mi zdi, da sploh ni nič več v zizi, vendar to njega ne moti. Samo da lahko duda. Kadar želi zizati, to zelo jasno pokaže. Se mi zdi, da bo postaja to kar moteče in neprijetno zame. Raje niti ne pomislim kako se bomo odstavljali. Res sem upala, da se bo sam odstavil. Mislim, da ne bomo imeli te sreče. Nekateri mi pravijo naj mu dam flašo ali dudo. Meni je to čisto mimo, da bi ga eno odvisnost odvajala z drugo. Če tega do sedaj ni imel, bo tudi v bodoče tako. Mleko mu bom dajala iz kozarca, ko bom nehala dojiti.
|