|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberčki 2009* 3. del
14.7.2010 14:05:41   
lean
Pa upam, da vprašanje ni preveč neumno, ampak tole me res muči. user posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 576
15.7.2010 7:06:00   
sasek79
Dobro jutro!

Kako ste kaj. Mene bo ta vročina uničila. Zelo malo prižigam računalnik, ker še dodatno segreje stanovanje, če dalj časa laufa. Na hitro vas preberem (kolikor je sploh za prebrat user posted image ), pišem pa ne.

Pri nas nič posebnega. Čakamo drugi zobek. Se že od ponedeljka vidi črtica tako da bo kmalu zunaj. Ga pa tile zobki strašansko mučijo. Skoz ima nekaj v ustih in je bolj slabo razpoložen. Spanje je seveda katastrofa. Poleg tega pa se veliko poti. Jaz komaj čakam, da se malo shladi. Se z Ažbetom kar lepiva eden na drugega, ko ga je treba uspavati.

Bila sva v posvetovalnici. Bil je cepljen. Ni bilo kakšnih reakcij ali sprememb v obnašanju. user posted image  Tudi bolj tečen ali crkljiv ni bil. Pri prvih treh cepljenjih je bil malce drugačen. Vzeli so mu tudi kri, da preverijo, če se je kri popravila in vzorec anusa sva naredila. To rabiva za vrtec. Danes grem po izvide. Upam, da je vse vredu.

Jaz se počasi spravljam v službo, da se dogovorimo vse potrebno. Imam manj kot en mesec do pričetka in dobra dva tedna do vrtca. user posted image user posted image

Lean: Tudi naš škrat rine s kavča z glavo naprej. Jaz se za to ne sekiram. Ko bo večki in "pametnejši" bo že pogruntal, da je bolje, da gre z rito  naprej. Mogoče bo katera vedela kaj več. user posted image  Za zobke.

TuBoLina: user posted image user posted image user posted image user posted image  Upam, da bo vse OK. Držim pesti.

Mateja: Bravo Vita. user posted image  Je dohitela ostale septembrčke. V nekaterih stvareh jih še prehiteva. Naš npr. še ni tako dovzeten za ponavljanje. Še noče ploskati in podobno. Včasih že pomaha ali požuga in govori ti,ti,ti, . user posted image

Lepo se imejte. Se še kaj oglasim.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 577
15.7.2010 19:28:02   
tulpek
Pokažite jim, kako naj gredo dol iz postelje. Js sem mu nekajkrat in danes je med previjanjem kar lepo ritensko zlezel dol in to še večkrat ponovil. Žal pa ni garancije, da ga ne bi zanimalo tudi, kaj se zgodi, če gre z glavo naprej....

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 578
15.7.2010 21:49:09   
Mož*
Hej, smo doma z morja. Morje je prava luža z 28 st, mali je bil ves dan v čebru ali pa v vodi, ali pa je nekoga sprehajal po soncu. Že 14 dnji kašlja, šele pred dvema dnevoma pa se mu je odprlo in je začel obilno izkašljevati.
Našega smo sicer učili, da je treba s kavča rikverc, pa čez rob ploščic čez teraso, ampak gre tudi na naprej: na glavo. Tudi pri tretjem je bilo podobno. Včasih se je metal s kavča kar z levjim skokom.
Bravo, Vita; evo, Mateja, user posted image user posted image user posted image
TuboLina: prekanceroze in rak materničnega vratu je večinoma res povezan z okužbo s HPV. Okužba z virusom HPV je ena izmed najpogostejših spolno prenosljivih okužb. Res pa je, da se večina prekuži tuho in brez posledic, pri cca 10% pa telo okužbe ne more obvladati in postane kronična, kar lahko vodi tudi v predrakave ali spremembe okuženih celic.

In, da, okužba je lahko tiha vrsto let, prenašalci so moški, ki ob okužbah s sevi, ki povzročajo karcinom materničmega vratu, nimajo nobenih težav.
http://med.over.net/forum5/list.php?281

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 579
15.7.2010 22:34:21   
TuBoLina_86
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

TuboLina: prekanceroze in rak materničnega vratu je večinoma res povezan z okužbo s HPV. Okužba z virusom HPV je ena izmed najpogostejših spolno prenosljivih okužb. Res pa je, da se večina prekuži tuho in brez posledic, pri cca 10% pa telo okužbe ne more obvladati in postane kronična, kar lahko vodi tudi v predrakave ali spremembe okuženih celic.

In, da, okužba je lahko tiha vrsto let, prenašalci so moški, ki ob okužbah s sevi, ki povzročajo karcinom materničmega vratu, nimajo nobenih težav.
http://med.over.net/forum5/list.php?281

hvala mož*.... saj G je rekla, da je tisti dr, ki gleda brise označil kot preventivo.... da nič ni 100%... ampak, saj vemo, kako je...nič ni 100%...

bom naslednji teden poklicala, pa vprašam, če so izvidi že prišli.... a lahko vpliva kaj na zanositev, nosečnost in porod? sem v šoku pozabila vprašat G....

lepo, če ste uživali na morju, mi pa bomo najverjetneje šli na začetku septembra, saj moj ne more prej dobit dopusta...

mali je tak moker, da kar teče z njega, in noče spat.... user posted image user posted image mam okno odprto na stežaj, pa nič ne hasni, je zunaj 30 stopinj.... pa niti vetra, da bi malo zraka prinesel... smo se danes čopkali v bazenčku in se je metal kot delfinček v vodi, na hrbet, pa spet na trebuh, pa spet na hrbet.... užitek ga je bil gledati....user posted image user posted image

no, uživajte še naprej, bom kar vgasnila rač.... mi preveč sobo segreva...

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 580
15.7.2010 22:37:47   
Mož*
Ne, na samo zanositev, nosečnost, ne vpliva, vendar pa je v primeru, da bo se v brisu kazale večje nepravilnosti v celicah, pred naslednjo zanositvijo stvar pozdraviti.

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 581
16.7.2010 23:35:50   
lean
Ojla

hvala vam za odgovore, sem ji že začela kazat, bomo vidli kdaj bo pogruntala. Me je pa točno to zanimalo, če naši otročki to že zmorejo.user posted image

Drugače mala veselo kobaca po štirih, za "šetanje" zaenkrat ne kaže zanimanja. No upam, da bo šele takrat ko bo sama nardila par korakov in bo potem še nekaj časa potrebovala pomoč za daljše razdalje.

Zobje nam naenkrat rastejo kot gobe po dežju, zdaj se kaže že šesti (tretji zgornji). Samo ne vem čemu jih bo rabla, saj zdaj ko je vroče skoraj nič ne poje. Je pa zanimivo, da me še enkrat ni ugriznila, moram potrkat. Se večinoma samo doji, mleka je spet toliko, da je spet začelo tečt. Smo bili včeraj zvečer na manjši veselici in evo jaz s flekom na joški user posted image .

Malo se je spremenilo njeno vedenje. Recimo ko sve same, je ful jokava, samo bi se nosila in crkljala. Jo švic in vročina prav nič ne ovirata, glavno da se lahko stiska k meni. Imam kar občutek, da kar čuti da bo kmalu vsega tega konec in bo kmalu morala v vrtec. Ko pa nas je več okrog nje, je pa čisto nasprotje, dobrovoljček, skoz nasmejana, se sicer še veliko fehta k meni, a ni tako hudo. Ji je ful všeč, ko je okrog nje veliko ljudi in je v središču pozornosti. Takrat tud ne fehta joške, tako da sploh ne vem če bi jo prej odstavljala preden gre v vrtec. Jo bom dala enkrat v varstvo k mami za tolk časa kot bo v vrtcu pa bomo vidli.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 582
17.7.2010 21:25:40   
Mož*
Hej, bili na pikniku na Bledu, jezero vrhunsko, Bled pa tudi, Kar preselila bi se... Mali šarmiral, sprehajal vse za hojo sposobno; vstane brez opore in obstoji; potem mu pa še ni čisto jasno, kako dalje...
Edino vožnja je bila pa ubupna, smo se morali parkrat ustaviti, da je user posted image user posted image user posted image user posted image Jutri gremo na daljšo pot in mi ni jasno, kako se bomo vozili 4 ure. No ja, user posted image user posted image user posted image
Novo je tudi to, da je začel prav cepetati, kadar mu kaj ni prav: trmasti mali možek.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 583
17.7.2010 22:40:14   
lean

Hej, bili na pikniku na Bledu, jezero vrhunsko, Bled pa tudi, Kar preselila bi se... Mali šarmiral, sprehajal vse za hojo sposobno; vstane brez opore in obstoji; potem mu pa še ni čisto jasno, kako dalje...
Edino vožnja je bila pa ubupna, smo se morali parkrat ustaviti, da je user posted image user posted image user posted image user posted image Jutri gremo na daljšo pot in mi ni jasno, kako se bomo vozili 4 ure. No ja, user posted image user posted image user posted image
Novo je tudi to, da je začel prav cepetati, kadar mu kaj ni prav: trmasti mali možek.

Oj

Bled, se mi kar sline cedijo, lepi spomini.

Naša se je pa kar fajn prehladila, zdaj je še začela kašljat, tako da teden pred dopustom nič več kopanja. Je pa čisto nora na vodo, jo komaj spravimo ven.user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 584
17.7.2010 22:52:49   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: lean

Oj

Bled, se mi kar sline cedijo, lepi spomini.

Naša se je pa kar fajn prehladila, zdaj je še začela kašljat, tako da teden pred dopustom nič več kopanja. Je pa čisto nora na vodo, jo komaj spravimo ven.user posted image

Naš kašlja tretji teden: v napadih; začelo se je s parimi napadi dnevno, najhuje je bilo v drugem tednu. na cca 2 uri, ob napadu se je dobesedno davil in včasih tudi bruhal, sedaj gre na boljše. Izgleda kot oslovski kašelj. Začela je najstarejša, ki tu in tam pe sproducira kakšen napad, potem Klemen, nato jaz, pred parimi dnevi še mož. Ker res izgleda kot oslovc, sem za prekinitev kužnosti vsem dala antibiotik, kar pa, žal, ne vpliva na klinično sliko.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 585
18.7.2010 14:13:15   
sasek79
Oj!

Končno se je malo shladilo in lahko dihamo. Včeraj je bilo prav katastrofalno.

Kašelj: Naš je začel kašljati par dni pred morjem. Sem mu kupila Prospan, ki je primeren predvsem za otroke, lahko ga jemljejo otroci starejši od 6 mesecev (vse to piše v navodilih). Je bilo že po enem dnevu bistveno bolje. Je zakašljal le ene štirikrat v celem dnevu.

Dočakali smo drugi zobek. user posted image

Dobili smo izvide krvi. Hemoglobin se je po enem mesecu dvignil na 116, vendar smo vseeno dobili sirup še za en mesec, ker menda še nima dovolj zaloge.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 586
18.7.2010 21:07:24   
baby blue
Čer

Lana že dobro uro spi... Danes je imela tudi občutno več dnevnih spancev pa čeprav po max 20 minutk... Ampak se pozna da se je danes ohladilo... Je prav prijetno samo kaj ko že kmalu spet napovedujejo vročino...

Mi imamo že tudi dva zobka in sicer spodnja pa še ne čisto izraščena ampak tud to bo počasi user posted image user posted image

sasek79 tudi vam čestitke za drugi zobek user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 587
18.7.2010 21:22:21   
lean
Večer

mi tudi lažje dihamo, prav paše po tej vročini. user posted image

mož imate pa pestro tole s kašlanjem, čimprej se vsi pozdravte. Sicer pri nas ni takih hudih napadov, kašlja občasno, zaenkrat tudi kar spi dobro, sem mislila da bo veliko slabše. Kar ne morem verjet kako dobro to prenaša. Upam da se bo hitro pozdravila, da ne bo kot pri vas. Bom šla po ta sirup, ki ga priporoča sasek, čeprav nisem glih prepriačana, če že lahko. Mož kaj ti praviš kot zdravnica?

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 588
18.7.2010 21:29:22   
lean
Ooo to spanje: naša bi tud imela skoz neke pol urne dremeže čez dan, kateri pa niso kvalitetni, je še zmer vidno utrujena in zaspana. Porabim veliko časa, da jo uspavam, potem pa je takoj auf user posted image
Tako da sem se danes odločla, da je dopoldne ne bom več dajala spat, pa bom vidla če bo kaj boljše.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 589
19.7.2010 13:32:45   
sasek79
Oj!

Pri nas se je pa danes povsem podrl ritem (kolikor ga sploh imamo). Trenutno Ažbe že drugič spi. Verjetno bo potrebno še tretje spanje, potem pa zvečer veselica. Nočno ropotanje in prebujanje očitno tudi njemu ne ustreza. user posted image  Se vidi, da ne vztaja naspan in razpoložen. Je po dveh urah budnosti že tako siten, da ga ni za prenašati. Nenormalno se slini (je čisto pikast pod usti) in si tišči roke, predmete ali pleničko v usta. Zraven pa kar piha. Ima reveč takšne probleme z zobki. Najhujše je očitno takrat, ko so zobje še v dlesni - ko nastajajo bulice. Takrat, ko je že črtica in prebija, ni nič slabše. Očitno bomo imeli težave dokler ne bodo vsi zobki zunaj. Torej še kakšno leto. user posted image

Lean: Upam, da bo Neva kmalu zdrava in da boste uživali na morju. Naš je z morja prišel bolj zdrav kot je tja šel, pa čeprav se je kopal v morju (takrat je bilo še mrzlo - sigurno pod 24 °C).Glede kazanja otročku kako naj gre iz kavča dol pa jaz nisem bila uspešna. Na začetku sem mu kazala, pa ni bilo učinka in sedaj se ne trudim več. Če se mu mudi, se ni časa obrniti. user posted image  Enkrat bo že dojel.

Punce, ali vi kaj berete svojim otročkom? Ali so pri miru in poslušajo. Naš ne kaže nekega zanimanja. Priporočite kakšno knjigo, če poznate kakšno dobro.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 590
19.7.2010 16:07:53   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79

Oj!

Pri nas se je pa danes povsem podrl ritem (kolikor ga sploh imamo). Trenutno Ažbe že drugič spi. Verjetno bo potrebno še tretje spanje, potem pa zvečer veselica. Nočno ropotanje in prebujanje očitno tudi njemu ne ustreza. user posted image  Se vidi, da ne vztaja naspan in razpoložen. Je po dveh urah budnosti že tako siten, da ga ni za prenašati. Nenormalno se slini (je čisto pikast pod usti) in si tišči roke, predmete ali pleničko v usta. Zraven pa kar piha. Ima reveč takšne probleme z zobki. Najhujše je očitno takrat, ko so zobje še v dlesni - ko nastajajo bulice. Takrat, ko je že črtica in prebija, ni nič slabše. Očitno bomo imeli težave dokler ne bodo vsi zobki zunaj. Torej še kakšno leto. user posted image

Lean: Upam, da bo Neva kmalu zdrava in da boste uživali na morju. Naš je z morja prišel bolj zdrav kot je tja šel, pa čeprav se je kopal v morju (takrat je bilo še mrzlo - sigurno pod 24 °C).Glede kazanja otročku kako naj gre iz kavča dol pa jaz nisem bila uspešna. Na začetku sem mu kazala, pa ni bilo učinka in sedaj se ne trudim več. Če se mu mudi, se ni časa obrniti. user posted image  Enkrat bo že dojel.

Punce, ali vi kaj berete svojim otročkom? Ali so pri miru in poslušajo. Naš ne kaže nekega zanimanja. Priporočite kakšno knjigo, če poznate kakšno dobro.

Hi

saj naša še tudi ni dojela, ji v bistvu sploh ni všeč če jo obrnem, protestira, tako da mislim da še nekaj časa ne bo nič s tega. Bo pač še nekaj časa večinoma na tleh sedela user posted image

Z zobmi pa mi imamo kar srečo, sta ji samo prva dva delala velike težave, ostali pa ne, upam da bo tako ostalo, zdaj jih ima že šest.

Hvala za lepe želje. Sem pa bla danes v lekarni pa mi prospana ni hotla dat, je rekla da ga daje samo po navodilih pediatra. Tako da sem jo potem kar naročila za jutri. Jo za vsak slučaj naj raje pregleda, da ni kakšna angina. V bistvu ne gremo na morje, ampak na Madžarsko, kjer bo moj brat na svetovnem prvenstvu pa so zraven tolpličke.

Knjigice ji še nisem brala, bom še malo počakala, zaenkrat tud minuto ni pri miru, kaj šele da bi kaj poslušala. Trenutno je najbolj aktualna glasna muzka in potem ona pleše in poskakuje.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 591
20.7.2010 9:03:18   
baby blue
Jutro

Lana spi drugo rundo je pa danes prespala celo noč...user posted image   Spat je šla okoli 20 in se ni niti enkrat samkrat zbudila čez noč ampak šele ob 7ih... iiiiiii mami je čist spočita in naspana pa še vroče ni  user posted image user posted image Je prav milina... user posted image

Smo se pa včeraj potepali po Bauhausu in BTCju in je bila pridna... Nič ni jokala ampak je prav nadvušeno in z zanimanjem gledala okoli sebe user posted image Je bilo toliko ljudi in drugih stvari pa šundra jo moram prav pohvalit... S tem da je vstala včeraj že ob 6ih in je bila skoz budna potem je pa zaspala šele ob 2 ko smo se vsedli v avto in se odpeljali domov... Samo da sva jo dala v avtosedež je že spala user posted image In spala vso pot do doma 45 minutk user posted image

V glavnem nakupila nisem nč zase ker nimajo nobenih pametnih kopalk več zame user posted image Da o ostalih cunjah sploh ne govorim tak da ne vem v čem bom na morju user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 592
20.7.2010 16:44:09   
sasek79
Oj!

Kje pa ste vse? Ali ste na morju. Čili in Mateja se že nekaj časa nista oglasili.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 593
20.7.2010 22:07:39   
TuBoLina_86
pozdravljene!

jaz vas resno berem, pisat pa se mi neda, ker sem samo zvečer na rač.... user posted image

no, mi smo ok, zobekov imamo (kar) 6... no, 2 spodaj, 4 zgoraj...

v nedeljo zjutraj, ko smo se zbudili, sem mu na nogicah opazila velike rdeče pike, ki smo imele na sredini malo trdo bulico... nisem polagala posebne pozornosti, saj sem mislila da so samo piki komarjev, dokler ga nisem šla previjat.... imel je 6 - 7 rdečih pik, ene večje druge manjše.... smo šli v pon k dr, je naš pediater na dopustu, nas je pogledala...

vročine nimamo in nismo imeli, me je dr pozneje klicala po telefonu, po posvetu z pediatrinjo ( jo je poklicala ), da ji je P rekla, da bi to naj bile SIMPTOMATSKE KOZE..... user posted image user posted image user posted image user posted image sem včeraj poguglala in nikjer nič našla user posted image user posted image user posted image nihče ne ve, kaj bi to naj blo.... moja mama je rekla, ali so koze ali pa niso user posted image user posted image

in moja razlaga - da naj bi bili vsi simptomi kot pri vodenih kozah, le da ni prisoten virus, prisotni so samo simptomi.... ampak nimamo vročine, srbi zgleda da ga ne - mu mažem z tekočim pudrom... širi se ne, niti nima več pik, kot jih je imel.... a niti manj... nevem, bom mu mazalo, in počakam so pon, če bo slabše ( vročina, več pik... ) grem nazaj k dr, če ne, pa ne...

ampak če ga je pičilo nekaj, ga je nekaj res fejst, ker do rdeče pike velike kot evro kovanec, na sredini pa je trda bunkica, a ne zgleda, da bi bila kaka tekočina znotraj.... ga je pa popikalo ponoči, saj po kopanju ni imel še nič.... v sobi pa tudi nisem nič videla, da bi letalo, saj mamo mrežo na oknu....

no včera sva ostala not, danes pa sva šla ven, ker ni za zdržat not z njim...

no, toliko o nas....

kako ste kaj pupike? mali septemberčki? je pa pasalo zdaj par dni ohladitev, ne? ju3 bo pa spet nazaj toplo...

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 594
20.7.2010 22:23:28   
lean
Večer

midve sve danes ble pri zdravnici, je za vsak slučaj dobile inhalacije, da bo lažje dihala. Tako jokat pa je še nisem vidla user posted image , ji tista maska ni bla všeč. Drugače so pljučka uredu, sam precej je prehlajena. Je pa bla po inhalaciji tako jezna, da je kar vse letelo v sprejemnici, je nismo uspeli z ničemer zamotit. Sve morale nekaj časa potem tam sedet, da ji je ponovno poslušala pljuča. Spremenila se je v pravega malega vragca user posted image , je sestra kar pribila, vi pa imate verjetno pestro doma, ko ni kaj kot ona hoče. Sem bla raje tih, doma so včasih še hujši izpadi trme in jeze user posted image .

sasek Prospana še vedno nisve dobile, je rekla da še ni za naše otročke. Je rekla da poleg čaja iz slezove korenine, ji naj še dam slezov sirup za kašelj. Tako da upam, da bo do naslednjega torka, ko odhajamo na dopust zdrava.

user posted image  za Lano, naša se sigurno vsaj še dvakrat zbudi, celo noč je nazadnje prespala, ko je bla stara 4,5 mesecev.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 595
20.7.2010 22:28:43   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86

v nedeljo zjutraj, ko smo se zbudili, sem mu na nogicah opazila velike rdeče pike, ki smo imele na sredini malo trdo bulico... nisem polagala posebne pozornosti, saj sem mislila da so samo piki komarjev, dokler ga nisem šla previjat.... imel je 6 - 7 rdečih pik, ene večje druge manjše.... smo šli v pon k dr, je naš pediater na dopustu, nas je pogledala...

vročine nimamo in nismo imeli, me je dr pozneje klicala po telefonu, po posvetu z pediatrinjo ( jo je poklicala ), da ji je P rekla, da bi to naj bile SIMPTOMATSKE KOZE..... user posted image user posted image user posted image user posted image sem včeraj poguglala in nikjer nič našla user posted image user posted image user posted image nihče ne ve, kaj bi to naj blo.... moja mama je rekla, ali so koze ali pa niso user posted image user posted image

in moja razlaga - da naj bi bili vsi simptomi kot pri vodenih kozah, le da ni prisoten virus, prisotni so samo simptomi.... ampak nimamo vročine, srbi zgleda da ga ne - mu mažem z tekočim pudrom... širi se ne, niti nima več pik, kot jih je imel.... a niti manj... nevem, bom mu mazalo, in počakam so pon, če bo slabše ( vročina, več pik... ) grem nazaj k dr, če ne, pa ne...

ampak če ga je pičilo nekaj, ga je nekaj res fejst, ker do rdeče pike velike kot evro kovanec, na sredini pa je trda bunkica, a ne zgleda, da bi bila kaka tekočina znotraj.... ga je pa popikalo ponoči, saj po kopanju ni imel še nič.... v sobi pa tudi nisem nič videla, da bi letalo, saj mamo mrežo na oknu....

user posted image user posted image user posted image naj pike čimprej izginejo

(odgovor članu TuBoLina_86)
Neposredna povezava do sporočila: 596
21.7.2010 2:02:29   
Rosca79
Ojla!
Se hitro malo javim...
pa pohvalim našo dečvo in njeno kožo. Je taka kot mora bitiuser posted image Smo pa res kar v morju, vmes skočimo domov za dva tri dni na terapije, pa spet nazaj.
Smo imel pred alergijo v planu it kam malo dalj, zdej si pa morava same kuhat pa sva se z dragim odločila za kemping. Se selimo vsakič bolj proti juguuser posted image in res uživamo. Aja sva pa našla zamenjavo za najin mali šotor z enim za 6 x 4m, tako da je kar mala hiška in je neverjetno prijetna...celo v slabem vremenu. Je pa za ves luksuz prepelat res potreben kombiuser posted image

Vmes smo pridelal en padec, tak da je po 10 dneh P rekla da takga hematoma še nikoli ni vidlauser posted image pa nas poslala na kirurgijo punktirat, no tam so pa rekl da nej rajš samo hladimo in opazujemo da se ne vname...iz estetskega vidika piše na izviduuser posted image

Pa v stolčku na kolesu se je danes prvič vozila in se čist ubrisan in na glas smejalauser posted image
Drugače pa pomaha za adijo, ko kdo izreče besedo bravo že ploska, se trudi že tleskat s prsti, je vedno bolj glasna, zgovorna je že od prej, ko je ne upoštevamo zapre oči in našobi ustnice da je čist smešna in se naredi najbolj bogo daleč naokoli, se itak tud ona poj smeji ko odpre oči in vidi nas nasmejaneuser posted image s postle ji kažemo kako pa še kar ni čist dojela zakaj, vse kaže s prstom in govori to to, ali pa ato, kato, in podobno, vse ji je zanimivo sploh stvari ki jih ne sme itakuser posted image pa čist je nora na atija, mene sploh ne šlivi razen za jošk timeuser posted image

Kašelj: a je možno da jih ozon matra? Mene so za skoraj en dan uspel napsihirat s tem ozonom, mi pa glih na morje na 40 stopinj...pa sem si prebrala nekaj stvari

user posted image za vse nove zobke septembrčkov, ta bolani se pa čmprej pozdarviteuser posted image user posted image user posted image

čav čav

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 597
21.7.2010 9:09:36   
baby blue
Jutro

lean... No sej današnja noč je bila pa spet taka kot ponavadi... Zbujanje dvakrat na noč user posted image Očitno je prejšnjo celo prespala zato ker smo bili celo dopoldne po trgovinah user posted image

Drugače pa nič novega pri nas... Paše da se je malo shladilo ampak kaj ko spet vroče napovedujejo... Meni tole vreme kot je bilo zdej ko je bilo hladneje kar paše...

Za vse bolančke pa upam da se čimprej pozdravijo user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil baby blue -- 21.7.2010 9:10:12 >

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 598
21.7.2010 10:18:36   
sasek79
IZVIRNO SPOROČILO: lean

Večer

midve sve danes ble pri zdravnici, je za vsak slučaj dobile inhalacije, da bo lažje dihala. Tako jokat pa je še nisem vidla user posted image , ji tista maska ni bla všeč. Drugače so pljučka uredu, sam precej je prehlajena. Je pa bla po inhalaciji tako jezna, da je kar vse letelo v sprejemnici, je nismo uspeli z ničemer zamotit. Sve morale nekaj časa potem tam sedet, da ji je ponovno poslušala pljuča. Spremenila se je v pravega malega vragca user posted image , je sestra kar pribila, vi pa imate verjetno pestro doma, ko ni kaj kot ona hoče. Sem bla raje tih, doma so včasih še hujši izpadi trme in jeze user posted image .

sasek Prospana še vedno nisve dobile, je rekla da še ni za naše otročke. Je rekla da poleg čaja iz slezove korenine, ji naj še dam slezov sirup za kašelj. Tako da upam, da bo do naslednjega torka, ko odhajamo na dopust zdrava.

user posted image  za Lano, naša se sigurno vsaj še dvakrat zbudi, celo noč je nazadnje prespala, ko je bla stara 4,5 mesecev.

Kdaj se bodo v našem zdravstvu poenotili. Naša zdravnica pa pravi, da ta sirup je itak preblag in da nič ne pomaga. No, nam je pomagal in se mi ne zdi, da bi Ažbetu kaj škodil.

Že večkrat sem opazila, da eni zdravniki pravijo tako, drugi pa čisto kontra (okrog D vitamina, uvajanja goste hrane,...). Saj ne veš komu verjet. En starejši zdravnik (ima čez 80 let) mi je rekel, da naj se izogibam zdravnikov. Največ je vreden mamin instinkt, ker otročka najbolje pozna. Pravi, da je današnje zdravstvo takšno, da bi radi vsi čim več zaslužili in nič delali. - To so njegove besede. Vsak si naj ustvari svoje mnenje.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 599
22.7.2010 15:10:45   
Mož*
Dober dan!

Oglasam se iz Avstrije, kjer hribolazimo, smucamo, se kopamo. S Klemnom smo opravili tri daljse ture, Deuters III je zakon. Klemen sicer kaslja ze cetrti teden, napadov je vsekakor mnogo mnogo manj, a vseeno so se. Pred tednom dni je zbolel tudi moz (grozovit kaselj), vceraj pa ponovno Zala user posted image  
Prospan lahko uporabljamo od 6. meseca starosti dalje.
Temperature tule so vsekakor bistveno prijaznejse kot v Ljubljani ali celo na morju, kljub temu pa je celo tu nenavadno vroce. Bivamo na 1700 m in se gibamo do 3300 m. Hvalabogu pricakujemo konec tedna ohladitve in morda celo kaksen sneg.
Klemen je vsak dan bolj pogumen - se celo spusti za kaksen korak in vsak dan bolj jeznorit. Cepeta kot palcek cepetavcek, ce ni kaj po njegovo; tudi dere se prav nemarnouser posted image user posted image user posted image user posted image
Ocitno bo spet dobil nekaj novih zob, saj se slini kot lazar, prav potoki se cedijo in ze dober teden sva prakticno samo na dojenju. Kakor je lepo jedel gosto hrano, sedaj v sestevku celega dneva ne pravi skupaj za en samcat obrok.
Rozca79, user posted image , bravo za kozo! (tu ne morem uporabljati sicnikov in sumnikov)

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?