|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberčki 2009* 3. del
6.7.2010 9:37:37   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: lean

Jutro

hvala mož, sem si ogledala video in takoj videla, da naša punca res zelo narobe vstaja. Sem šla pogledat in je v soboški knjižnici nimajo. Jo pa imajo v Lendavi, tubolina bi si jo mogoče sposodila zame, a kaj obiskuješ tisto knjižnico? 

čili saj Neve nikol sama ne postavljam na noge ob opori, vstane sama povsod, kjer se lahko prime. Problem je v tem, da ko vstane se povleče samo za rokice in ne stopi obenem na stopalo ampak jih vleče za sabo. Upam,da sem bolj razumljivo napisala. To dela že od vsega začetka, sem mislila da se bo to z vajo popravilo pa vidim da skoz to ponavlja, ni nič boljše. V hojici pa noče več biti že nekaj časa, ko je vidla da lahko po štirih hitro pride kamorkoli user posted image , jo  uporablja samo še za igranje.

Nečak je tako vstajal...Je imela sestra taka navodila,da naj SAM obdeluje teren ...

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 526
6.7.2010 9:56:37   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: čili

Jutro

hvala mož, sem si ogledala video in takoj videla, da naša punca res zelo narobe vstaja. Sem šla pogledat in je v soboški knjižnici nimajo. Jo pa imajo v Lendavi, tubolina bi si jo mogoče sposodila zame, a kaj obiskuješ tisto knjižnico? 

čili saj Neve nikol sama ne postavljam na noge ob opori, vstane sama povsod, kjer se lahko prime. Problem je v tem, da ko vstane se povleče samo za rokice in ne stopi obenem na stopalo ampak jih vleče za sabo. Upam,da sem bolj razumljivo napisala. To dela že od vsega začetka, sem mislila da se bo to z vajo popravilo pa vidim da skoz to ponavlja, ni nič boljše. V hojici pa noče več biti že nekaj časa, ko je vidla da lahko po štirih hitro pride kamorkoli user posted image , jo  uporablja samo še za igranje.

Nečak je tako vstajal...Je imela sestra taka navodila,da naj SAM obdeluje teren ...

aha, se prave ka se je to samo od sebe popravelo ale?

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 527
6.7.2010 9:57:59   
lean
tubolina maš zs

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 528
6.7.2010 10:00:24   
Mož*
Dober dan!
Naš kobacač kobaca podnevi in ponoči. Ko je šel ponoči mož za trenutek v kopalnico, sem dobila en tak čuden občutek in - zadnji hip ujela malega za nogo, ko je startal s postelje za možem.
Mali je kot navit, leze, leze, leze, vse pretakne. Igrače ga sploh ne zanimajo, razen, da kaj okroglega lahko brca kot žogo. Kabli, vtičnice, rože, daljinec, pc-ji, ... to pa to...

Kar se popravljanja vstajanja tiče: samo-obvladovanje terena pomeni, da otroka nikoli ne postavljamo na noge, oz. mu pri tem ne pomagamo. "Teren" so čvrsto pritrjeni predmeti, hojice, hodalice, ipd. niso zaželjene. Otrok na bi bil čim več bos, oz. le v usnjenih copatkih, tako da je stik s podlago popoln in obvladoval tudi naravne terene: klančine, kamne, kamenčke, vodo, ipd.

< Sporočilo je popravil Mož* -- 6.7.2010 10:04:33 >

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 529
6.7.2010 21:48:06   
čili

Jutro

aha, se prave ka se je to samo od sebe popravelo ale?

Tako,tako user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 530
6.7.2010 22:35:28   
lean
Večer

čili, mož hvala da se trudita in mi svetujeta. Se bom probala manj sekirat glede tega, upam da se bo pač čimprej popravilo, nasvete pa upoštevam.user posted image

sasek želim ti, da se to noč naspiš. Imam prijateljico, kateri se isto dogaja. Mali se je zbujal na dve uri, velikokrat je ponoči tudi po uro in pol pokonci. Je imela dost in se je odločla, da bo probala s čajem, da se mogoče ne bo tako pogosto zbujal. Je mislila, da to počne ker se hoče pocartat na joški. Rezultat je še hujši, zdaj se zbuja na eno uro in pije čaj, večinoma noče več joške, se je skoraj praktično odstavil, tudi uspavanje nazaj traja dlje časa. Mleka po flaški pa noče, jo že zdaj glava boli, kako bo zdržala v službi.

Sicer pa je dan bil dober, mala pridna, potepale sve se pri sosedih

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 531
6.7.2010 23:38:35   
Rosca79
Dober večer!

Sem se končno lahko mal priklopila še k vam...
Morje: naša Lucija je tako uživala da res nisem mogla verjet. Kar brcala je od navdušenja ko smo šli v vodo, brez stokanja, uživala in se naglas smejala ko jo je kdo namakal in guncal ven in not v morje. Okol je imela pa več ali manj skoz bratca, tri sestrične in enega bratranca pa še kakšne otroke iz sosedovih brisač, tko da to je bil res njen raj pa še voda je imela odličnih 26 stopinjuser posted image Kreme za sonce sploh nismo uporabljal, smo dopoldan zbežal in prihajal na plažo spet šele po 18h, pa še takrat kar v senco - je sonce še kar tako žgalouser posted image Pa kakšnih obročev tud nismo prakticiral je tako bolj zabavnouser posted image aha pa v štirih dneh me je trikrat polulalauser posted image

Porodniška: svaka jim čast! Podaljšana do 21. novembra! Juhuuuuhu!

Zobi: še tri tedne nazaj nismo imel zob zdej pa kar triuser posted image in že fajn grizemouser posted image sta čez vikend pršla enka zgorej in spodej istočasno ven in to brez problemovuser posted image tako da pazite se mame brezzobih detec - je sprememba hitra in bolečauser posted image

Pa lahko nočko septembrčki in mamice in atki!

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 532
7.7.2010 8:01:00   
sasek79

Večer

čili, mož hvala da se trudita in mi svetujeta. Se bom probala manj sekirat glede tega, upam da se bo pač čimprej popravilo, nasvete pa upoštevam.user posted image

sasek želim ti, da se to noč naspiš. Imam prijateljico, kateri se isto dogaja. Mali se je zbujal na dve uri, velikokrat je ponoči tudi po uro in pol pokonci. Je imela dost in se je odločla, da bo probala s čajem, da se mogoče ne bo tako pogosto zbujal. Je mislila, da to počne ker se hoče pocartat na joški. Rezultat je še hujši, zdaj se zbuja na eno uro in pije čaj, večinoma noče več joške, se je skoraj praktično odstavil, tudi uspavanje nazaj traja dlje časa. Mleka po flaški pa noče, jo že zdaj glava boli, kako bo zdržala v službi.

Sicer pa je dan bil dober, mala pridna, potepale sve se pri sosedih

Dober dan!

Žal se tvoje lepe želje niso uresničile. user posted image  Zbujanje na vsako uro in še kdaj vmes se nadaljuje. Mene pa poleg tega, da sem neznansko utrujena, tudi vse boli. Naš fant ima že 11 kg. Zjutraj se komaj sestavim. Me boli križ, zapestja, komolci, kolena, kolki,... - skratka vsi sklepi. user posted image  V službi bo še veselica.

Rosca: Čestitke za zobke. Naš je tudi pred enim tednom dobil prvega, pa mislim, da bo kmalu še kakšen.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 533
7.7.2010 10:00:49   
Mož*
Dober dan!

Naš preživel noč skoraj na trajnem priklopuuser posted image user posted image user posted image user posted image . Lezel, kobacal, vstajal, malce mirnejši je bil le, če sem ga trdno držala. Od sedmih lazi okoli, napada kable, elektroniko in se pogovarja, joooooj, koliko ima za povedat.
Rožca, super za uspešni dopust, pa za zobkeuser posted image . Naš je bil na morju tudi prerojen. S kožo verjetno ni bilo dodatnih težav, kajne. Tudi jaz našega ne mažem, samo ščitim z občalili in Pepenny-em, oz. ne izpostavljam. Čestitke za podaljšano porodniško. Ma, ti kar zavidam, veš. Tile čarobni trenutki z malimi kobacači in hodilci so neverjetni in neponovljivi.
Lean: vaja dela mojstra, saj veš.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 534
7.7.2010 12:55:03   
baby blue
Dober dan

Mi smo imeli pa pestro noč... Se je Lana zbudila ob pol treh v joku sem jo vzela k sebi v naročje je zaspala jo dam nazaj v posteljico jok... No in to sva spet ene 3krat ponovili pol sem pa rekla zdej pa dost pa sva šli v taveliko spat... Sem jo stisnila k sebi in sva zaspali do 6ih dokler ni spet jokat začela... No in sem potem vidla v ustih da ji bo na plan začel kukat drugi spodnji zobek user posted image user posted image

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 535
7.7.2010 20:31:13   
mateja8
Ojla,

sam tolk da se javim. Bom jutri kaj več napisala o poslabšanju vedenja naše Vita in o poslabšanju spanja in še čem. Joj je katastrofalna zadnje dni. Grem jo iskat v postelco, ker noče spat. user posted image

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 536
7.7.2010 21:30:15   
čili
Ha,ha...Mateja,sem mal hudobna in sem našla neke tvoje želje...
Sem pa res firbčna kaj ga tvoja pridna Vita biksa user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mateja8

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Dober dan!
Sem že nazaj s prve seje, spet bo vroč dan. Mali ponoči švica, da je kaj. Dnevi so očitno za vse zelo intenzivni, saj le malo pišemo(te). Po moje 100x dnevno pobiram malega iz bolj ali manj nevarnih položajev, vstaja ob čemerkoli, leze, vleče, plezauser posted image user posted image user posted image ; zagrabi daljinca ali nekaj kablu podobnega z obema rokama, se zvrne, spet pleza, spet leze...; vam je znano???
Uživajte!

Meni ni nič od tega poznano. Pa bi tako rada tudi te stvari spoznala. Ne vem kdaj bo to pri nas prišlo na vrsto!? user posted image  

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 537
7.7.2010 21:39:05   
sasek79

Ha,ha...Mateja,sem mal hudobna in sem našla neke tvoje želje...
Sem pa res firbčna kaj ga tvoja pridna Vita biksa user posted image user posted image user posted image

Dober dan!
Sem že nazaj s prve seje, spet bo vroč dan. Mali ponoči švica, da je kaj. Dnevi so očitno za vse zelo intenzivni, saj le malo pišemo(te). Po moje 100x dnevno pobiram malega iz bolj ali manj nevarnih položajev, vstaja ob čemerkoli, leze, vleče, plezauser posted image user posted image user posted image ; zagrabi daljinca ali nekaj kablu podobnega z obema rokama, se zvrne, spet pleza, spet leze...; vam je znano???
Uživajte!

Meni ni nič od tega poznano. Pa bi tako rada tudi te stvari spoznala. Ne vem kdaj bo to pri nas prišlo na vrsto!? user posted image  

Ha, ha, ha user posted image user posted image user posted image !

Nisem šla iskat nazaj. Spomnim se, da si napisala, da si ti tudi želiš takšnega otročka in da komaj čakaš, da bo tudi pri vas pestro.

Tudi mene firbec matra kaj se vam dogaja.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 538
7.7.2010 21:52:19   
čili
ste me tolk s tem morjem zakurle... Komaj čakam da še našega malega vidim kako mu bo pasalo ritko namočit.

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 539
7.7.2010 22:11:30   
lean
Večer

ni blo prej časa za RR, sve že dopoldne odšle na daljšo turo k moji mami. Sve pa šle tokrat z manjšim vozičkom, sva kupla haucka-marelo, ki je trenutno znižan v BC in moram povedat mala v njem naravnost uživa. Bolj komot sedi, vse ima na vidiku. Se lepo drži za sprednje varovalo, je prava mala frajerka. Pa naslon se lepo spusti v leže, ko zaspi. Je bil tole dober nakup user posted image .

Zobki: vztrajno rastejo user posted image , tud mi jih imamo že tri in verjetno bo kmalu četrti, se tud Neva tu pa tam zbudi z jokom, ampak zaenkrat še ni panike. Znajo pa povzročat hude težave, nam jo je najbolj prvi. Smo mel vse od driske, jokanja do vročine.

sasek user posted image  

rosca user posted image  za podaljšano porodniško

mož točno taka je naša punca ko spi. Se obrača za 360 stopinj, pa na trebušček pa nazaj, dviguje rito, vmes se vsede in me gleda (jo hitro položim nazaj, drugače se predrami in joka), pleza, zdaj ko spi v prenos. posteljici pa seveda tudi vstane in stoji, ko bi rada user posted image . Sem jo še prej ko je spala z mano na postelji tudi morala kar držat pri sebi, ker drugače se nisem glih naspala. Sem jo skoz lovila in obračala, glede pokrivanja sem pa obupala. Zato sem toliko bolj vesela, da ji zdaj ugaja ta posteljica in se lahko obrača po mili volji, prej me je bilo zmer strah, da bo padla s postelje pa zvečer sem jo nonstop čekirala, saj gre spat okrog osmih, jaz pa okrog polnoči.

Zdaj pa moram še pomit tla user posted image , se javi katera?  

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 540
7.7.2010 22:16:39   
lean

ste me tolk s tem morjem zakurle... Komaj čakam da še našega malega vidim kako mu bo pasalo ritko namočit.

kaj pa še čakaš, od morja te loči ena urca vožnje. Kako je blo še včasih fajn, ko sva živela v Lj. Sva se spakirala zjutraj v avto in že sva bla tam. Dobri stari študentski časi.user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 541
7.7.2010 22:24:17   
čili

kaj pa še čakaš, od morja te loči ena urca vožnje. Kako je blo še včasih fajn, ko sva živela v Lj. Sva se spakirala zjutraj v avto in že sva bla tam. Dobri stari študentski časi.user posted image

To smo delali lani ,ko je bil Ažbetko še v trebuhu.Je bilo super. Se pa sedaj mali nerad vozi z avtom ,tako da  bomo mogoče drugo leto več takih enodnevnih tur naredili.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 542
7.7.2010 22:48:54   
Mož*
Hej, Mateja, bo poročilo ali ne???
Sicer pa tudi naš še veselo lazi okoli; jaz se veselim zmage Špancev; moji dve prvi ekipi se srečata v finalu... Z morjem se bom ponovno srečala čez par dni, potem pa za daljši čas odidemo na plezanje, smučanje, hribolazenje. Bo po moje vseeno enostavnejše hribolazit s Klemnom v nahrbtniku kot v trebuhu... Sicer pa sem imela lani julija okoli 8 kg plusa, sedaj pa ima Klemen dobrih 8 kg.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 543
8.7.2010 0:18:23   
Rosca79
Oj!

Mož: imaš prav. Na morju je nisem sploh z ničemer mazala, niti z negovalno ne, pa je dobila tako res pravo dojenčkasto kožo. Sicer jo še malo srbi pa nekaj rdečih flekcov po pregibih ima še, ampak občutno bolje.

Mateja: a tvoja Vita tud????user posted image

Lean: mi imamo tudi to marelo - ta rozauser posted image , ampak zdej že ene tri mesece, pa mi je fantastična za v avto in take turistične ture, sploh za šoping...user posted image ker terenca pa samo v kombi spravim, ga niti ne zlagam, pa za potovanja tukaj okoli doma. Se strinjam - odličen nakupuser posted image

Spanje
: ja, naši dečvi se tudi v spanju dogajajo čudne zadeve. Zadnjič mi je ponoči ustnico prebila, se dvigne na kolena z zaprtimi očmi in se vrže kamor pač jo odmedeuser posted image pa leze po vseh štirih, pa čez naju, pa atiju rebrca men pa joške zbrcauser posted image ... ko se bomo navadil vsega hudega, bodo pa v svoji pojstli začel spatuser posted image

Pa jst bi tudi vam takoj podaljšala porodniško in še kakšen mesec več cartanja z vašimi malčkiuser posted image

Smo pa predvčerajšnjim dobil nahrbtnik, pa smo ga hotl včeraj stestirat, je bilo pa tako slabo vreme...no zdej se pa atiju že meša...bosta šla baje se jutri zjutraj kar v ruzaku slikat za osebnouser posted image

Pa pa

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 544
8.7.2010 8:07:03   
Mož*
Dober dan!
Očitno mnogi lezejo ponoči. Naš je bil danes spet v akciji, se mi zdi da se greva Toma in Jery - a po postelji, pa e še ne morem odločit, kdo je Tom in kdo Jeryuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 545
8.7.2010 9:11:58   
lean

Dober dan!
Očitno mnogi lezejo ponoči. Naš je bil danes spet v akciji, se mi zdi da se greva Toma in Jery - a po postelji, pa e še ne morem odločit, kdo je Tom in kdo Jeryuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  ta je pa dobra

Sem pa danes dobre volje, mala je včeraj zaspala malo čez osem in danes naju je zbudil sosed s traktorjem ob pol devetih. Sem kot rožica, mala pa tudi user posted image .

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 546
8.7.2010 9:12:29   
sasek79
Dobro jutri!

Tudi naš je pravi akrobat v spanju. Ko se prebuja ali ko zelo rahlo spi, leze naprej in rine z glavo v stranico postelje. Nato se usede. V glavnem vedno sedi, ko naredim luč in ga vzamem iz postelje - to je ponoči karnaprej. V svoji postelji si ga skoraj ne upam več imeti odkar je padel iz postelje medtem, ko sem jaz spala.

Danes ob 12.15 imava posvetovalnico. Bo Ažbe cepljen v rokico (mislim da proti rdečkam, ošpicam in mumsu). Vzeli mu bodo tudi nek vzorec glivic na anusu. To vse menda rabimo za vrtec.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 547
8.7.2010 9:14:26   
lean
Pa dober dan vsem

sem prišla pogledat, če se je mateja že oglasila, smo firbčne a ne

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 548
8.7.2010 9:18:37   
lean
IZVIRNO SPOROČILO: sasek79

Danes ob 12.15 imava posvetovalnico. Bo Ažbe cepljen v rokico (mislim da proti rdečkam, ošpicam in mumsu). Vzeli mu bodo tudi nek vzorec glivic na anusu. To vse menda rabimo za vrtec.

nas pa to čaka avgusta

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 549
8.7.2010 9:39:51   
mateja8
Jutro.....

naša princes se je tako poslabšala v spanju, da kar verjet ne morem, da je to ista pridna deklica. Prej je hodila spat ob 19h zvečer, zdaj jo pred 22to ne dobim v postelco. Prej je zaspala sama. Sem jo samo položila v posteljico in je zaspala, zdaj jo moram jaz uspavat in crklat. Prej je spala cele noči, zdaj se zbudi najmanj 3x na noč in skor vedno jo težko nazaj spravm. Tut čez dan je zmanjšala iz 4 ur na uro in pol v dveh kosih.

Čist skos, ampak res skos, neki nerga, sitna, se dere za prazen nič in podobno. Skos se ji dogaja, ker moram skos za njo ali pa z njo okol hodit, pa ji še ni prav in še tečka. Še vedno nimamo zobkov, tako da ne vem al je to to, al je kaj druzga.

Pri vsem tem me sploh ne moti, da jo moram stalno izpod pisalne mize in izpod omare vlečt, da kobaca in vzame v roke in usta vse kar ni zanjo. Sam da pa zraven skos sitna in nekaj protestira.... Joooj...... Tako jo je lepo gledat, kako kobaca in se ob vsem možnem, kar ji nudi oporo postavi na kolena. Vstat pa še ne zna.

Dober dan!
Uživajte!

Punce to pobiranje iz nevarnih položajev je meni čisto v redu. Sem navdušena nad vsakim novim korakom in podobnim. Tudi nad vlečenjem predavov in prtov, sam stalno jokcanje, trmanje in to je pa prav ubijalsko.

Drgač pa bi Vita sam hodila, da bi jo kdo za roke vodil, js pa tega nočem in mi ni kull, pol je pa spet trmanje.

Zdej moram pa končat, ker tamala spet sitnar in gruli in joka in Žigata 100/h ščipa, cuka in praska. Pol pa še on tuli in se krega...........zdaj pa imam pestro.

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?