koala.cek
|
ok, sej se malokrat spravim k takemu razmišljanju ampak danes mi je pa res počil film. začeli smo resno razmišljati o selitvi v tujino. in to ne kar tako. najraje bi zamenjala državljanstvo pa tud narodnost. to kar se gremo v naši preljubi sloveniji je živa groza. in res se ne vidim, da bom tu dočakalo penzijo. izkoriščanje delavcev, študentev, upokojencev. firme propadajo in to ne slabe in ne zato, ker so delavci delali kaj narobe, ampak ker so si požrešni voluharji nabirali premoženje naprej in nazaj. in to čisto legalno. in prav noben ne bo sedel zaradi gospodarskega kriminala. v podjetjih se špara, ni plačanih nadur, ni šolanj, izobraževanj, službenih potovanj, pisarniškega materiala, tudi regresi bodo veliko vprašanje in če je sreča je celo za plače, ki so itak vsepovsod na minimunu. zdravsto - šparamo na vsakem koraku. čakalne dobe so dolge, da prej crkneš preden ti bo nekdo pomagal. doma ima polno škatlo nekih zdravil, krem intd...za katere sem več ali manj dala iz svoje denarnice. edino cepivo, ki mi ga pediater priporoča moram plačati. vsak mesec pa 60% plače dam za prispevke in dajatve. Pa kam gre ta denar ? plače mizerne. oprostite, ampak z 900 eur ena normalna štiričlanska družina ne more preživet. in kapo dol tistim katerim uspe za 8 ur na dan, s prevozom vred preživeti s 500 eur. plača bi mogla biti najmanj 1500 eur, ampak za ta denar moraš biti že skoraj voluhar. in seveda izpadeš požrešen. da ne govorim o tuji delovni sili, katere izkoristijo, izmozgajo do konca, potem pa jih iz države izženejo. sram me je !!! navijajo davke, cene na osnovne življenske potrebščine so narasle, o dopustih lahko skoraj da samo še sanjamo. ali pa se zapufamo. ja, za dopust!!!!!!! trenutno si niti pomisliti ne upam, da bi vzeli kredit za hišo. osebno skoraj z gotovostjo trdim, da živimo slabše kot pred enim, dvema letoma. no, pa še to. naj mi ena ljuba duša razloži tale arbitražni sporazum. za boga in pol - ga ne zastopim, pa če mi ti tile presvetli vodilni možje razlagajo po dolgem in počez. sem mislila da so za take zahtevne stvari plačani, sedaj pa vso odgovornost prelagajo na svoje podložnike. toliko, kolikor nas bo tole koštalo, bi lahko rešili marsikatero delovno mesto. hvala ker ste me brale.
|