|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
11.7.2011 22:13:24   
DaisyE
IZVIRNO SPOROČILO: banga

DaisyE - ne morem ti napisati, kako me tvoji posti spravijo v dobro voljo, navijam za čim več prostih večerov in manjkanju barv za printer user posted image user posted image user posted image  Kar se pa tiče dveh otročkov, ja, saj sem napisala, da nimava problemov s tem, da posvojiva takoj dva otročka, tako kot na primer Tia -na, ampak da dobiva eno dete, ki je staro 5 +, kar pomeni, da je lahko staro tudi že 10 let in enega dojenčka, ja, s tem pa imava probleme... dete, ki je staro 5+ je že izoblikovana osebica, jaz nimam srca ga prestavit v okolje, kjer mu je vse tuje, ne zna jezika., se spominja vseh travm, ki jih je preživel v sirotišnici ali v neprimernem domu.... Če sem zato slaba bodoča posvojena mati, pa tudi prav, ampak, res tega se ne upava iti..
tako, da midva greva po novem via Moscowuser posted image user posted image user posted image user posted image  kot rečeno, noben problem tudi če bo paketek, ampak pogoj sva si postavila, da starejši ne sme biti starejši od 3, 5 let....

Via Maskva (to se moraš zdaj naučit! user posted image ) je prava pot!

Kar se tiče pomislekov o slabi bodoči posvojeni mami - ti so navadno samo v naših glavah. Če na svoji poti naletiš na izoblikovano osebico, potem se z njo lahko pogovarjaš. In potem narediš tako, da je prav. Odločitve sprejemaš skupaj z njo. Travme so. In bodo. Ampak nisi ti tista, ki jih je povzročila. Ti samo pomagaš razmišljati, kaj z njimi narediti. user posted image

Eko, zdaj sem pa že sila preveč pametna za en večer. user posted image

Time to go...user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
11.7.2011 22:15:59   
sonček33
Daisy, kako lepo te je brat. Pogum daješ prav vsem.

Vse dobro želim vsem vam.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
11.7.2011 22:23:35   
banga
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

Berem, berem in res ne morem biti več tiho.
Danes vem, da otroka posvojiti ni težko. Stopiš na CSD, odmisliš vse njihove fore, se potrudiš, da z nasmehom in čim hitreje predelaš vse razgovore in obiske. Vem, da se ta trenutek bere, da ni tako enostavno, a jeuser posted image . Kadar koli vas na CSD razjezijo, pomislite, da o vaših odločitvah za posvojitev odločate vi in ne oni, zato se jih nikar ne bojteuser posted image .

Totalna resnica! user posted image user posted image user posted image  Nazadnje ugotoviš, da so na CSDju samo ljudje kot mi vsi. Če gredo prvič v mednarodno posvojitev iz določene države, jih je malo strah, ko pa enkrat zalaufajo, jih pa noben več ne ustavi. Kljub vsemu kar se vam dogaja, je treba tudi do CSDja malo razumevanja in dobre volje pokazat in na koncu ugotovite, da so prov fejst. user posted image

Če kaj pomaga, mejte v glavi, s čim se drugače ukvarjajo (alko, pretepanje, zlorabe,...) in se zavedajte, da ste za njih v bistvu ko en mali dopustek, na katerem ne gre nič narobe... to imamo pa vsi radi. user posted image

Tudi jaz se podpišem pod tole, ko sta prišli psihologinja in socialna delavka k nama domov, se kar nista mogli poslovit in sta iskreno povedali, da so bila vsa srečanja z nama kot da bi bili na dopustu user posted image user posted image  še dodatno ju je pa očaral naš kužon, ki se je hodil cartat enkrat k eni drugič pa k drugi,  ko je pa mama rekla, zdaj je pa dovolj, pojdi na svoj prostor in je kužon (enkrat za spremembo na prvi ukazuser posted image ) ubogal, sta bili pa sploh čist medeniuser posted image user posted image  

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
11.7.2011 22:26:38   
mismis

še dodatno ju je pa očaral naš kužon, ki se je hodil cartat enkrat k eni drugič pa k drugi,  ko je pa mama rekla, zdaj je pa dovolj, pojdi na svoj prostor in je kužon (enkrat za spremembo na prvi ukazuser posted image ) ubogal, sta bili pa sploh čist medeniuser posted image user posted image  

kako pa je kužon? A ste premagali erlihijo?

drugače pa navijam za vse tukaj gor, da vam čimprej uspe priti do svojih zakladkov user posted image user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
11.7.2011 22:27:31   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Daisy, kako lepo te je brat. Pogum daješ prav vsem.

Vse dobro želim vsem vam.

se podpišem pod to ....

Dejzič, tale polski mis je zgubu tvoj mejl, pa ti je hotel poslati slike od medik user posted image user posted image user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
12.7.2011 0:02:22   
banga
Daisy, ja se podpišem pod predhodnicami, pogum in odločenost, da končno pridemo do zaželjenega otroka, v obili meri črpamo od tvojih postovuser posted image user posted image
Bela Kava - in da ne bo pomote, vse to v zadnjem času v obilni meri črpamo tudi od tebe, hvala ti za tvoj optimizem v vsakem trenutku, ko se nam zazdi, da pa ni sončka na koncu tunelauser posted image user posted image user posted image user posted image
Mišmiš - draga moja mamica, evo zdaj boš pa dobila ceeelooo zgodbo, sama si hotela, kaj pa sprašuješ za mojega kužonauser posted image user posted image   Zadnji izvidi  krvi, ki smo jih dobili 8.7. kažejo, da so se tviteriji za erhiliozo iz 200 in nekaj zmanjšali na 60, (meja, da je kuža pozitiven za to klopno bolezen je, če sem si to prav zapomnila 120)  torej nismo še čisto OK,smo pa na zelo dobri poti da bomo oziroma po besedah našega veterinarja smo že OK. Ampak.....kljub zdravljenu naš kužon ni nehal šepati in sem panična mati banga začela klicariti vse ljudi, ki imajo kakšne veze z kužoni in jih poznam..., na koncu nam je najina pasja učiteljica - krasna ženska ga. Alenka Špazzapan, predlagala, da gremo po drugo mnenje še v Topolščico, v Veterinarsko bolnico Toplica, kjer dela mednarodno priznan ortoped za živali dr. Matko. No, danes smo bili v Topolščici in so kužona najprej slikali, dr. Matko pride ven in nama pove, da je tako kot so nama povedali že v Ljubljani, da je na rentgenskih slikah videti vse Ok, še več, da tako lepih sklepov pri berniju, ki znano radi  bolehajo za displazijo, že dolgo ni videl...da bi pa naredli, če dovoliva še CT, in midva oba enoglasno SEVEDA.. in končna diagnoza, naš kužon ima okrušek na levem sprednjem komolcu, ki ga je potrebno odstraniti. Poseg imamo 22.7.... Po posegu dr.Matko predvideva še cca 4 tedne rehabilitacije, potem bo pa naš kužon zopet Ok. Zakaj je prišlo sploh do tega? Eh, naš kužon je hiperaktiven, k temu sva ga tudi oba spodbujala, in je očitno enkrat napačno doskočil, preveč norel..."športna poškodba" pač...Vse pasjelubke, si pa zapomnite za morebitne težke čase z vašimi kužoni, ime dr. Matko, res je car!!! Evo, saj sem rekla, da se bom razpisala, kakšne romane bom pisala šele ko bomo imeli doma še otročkauser posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
12.7.2011 7:16:13   
Wendy

IZVIRNO SPOROČILO: Wendy

To je to. Nisva več ujeta v tistem akvariju z mesojedimi ribami, ki se mu reče Makedonija. Zdaj sva svobodna. Tako nekako. user posted image

Za tole bi rekla, da je kar okej. Se verjetno malo lažje diha. Ampak jaz ne bi bila jaz, če ne bi vprašala... Backup plan?

Backup plan? Trenutno nič. Pa čeprav se verjetno čudno sliši. Zdaj samo dihava in ... živiva. Ko bova pa spet čutila, se bova pa updejtala v novo verzijo user posted image . Se mi zdi, da morajo najprej iz mene izpuhteti tisti lažni upi, pa stalni pritisk v trebuhu, razmišljanja o norih scenarijih. V bistvu, kdor poskusi Makedonijo, ve. A ne, BK?

< Sporočilo je popravil Wendy -- 12.7.2011 7:28:31 >

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
12.7.2011 7:26:48   
Wendy
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Nisva več ujeta v tistem akvariju z mesojedimi ribami, ki se mu reče Makedonija. Zdaj sva svobodna. Tako nekako. user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  ... paše a ne ... o mesojedih ribah, ki se sprva kažejo kot morske deklice, bi jaz lahko še kaj napisala ... pa bi me zagotovo s foruma vrgli... vsak hoče imeti svoj košček plena ...

Uf, ja, paše. Prej sem že sanjala tisti košček Balkana, več sem razmišljala o Makedoncih, kot o nas. Zdaj sem pa spet doma . No ja, košček srca sem kljub temle pogumnim besedam pustila pri njih ... user posted image

< Sporočilo je popravil Wendy -- 12.7.2011 7:29:06 >

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3908
12.7.2011 12:23:45   
hedviga

Ah ja, mogoče samo to, če ste glih v kakšnih skrbeh okoli posvojitve, v smislu.... A bo isto...? Kaj pa, če ga kaj posračkam...? Kaj naj otroku povem...? Kdaj naj mu povem...? Kaj pa, če mi bo kdaj očital...? In jade, jade, in tako naprej.

Ni problema. Na koncu se izkaže, da so to povsem napačna vprašanja. Glavni problemi, ki nastanejo, pa so:

- kako naj otroka naučim govorit v svojem lokalnem narečju, če je iz Ljubljane?
Jaz poudarjeno tolčem po svoje in kaj mi vrača!?
"Mami, tukile. Mami, tlele."  user posted image

- kako naj babici pojasnim, da ni nič narobe, če otrok pije vodo?
"No, no, naj malo soka popije.... Ubogi otrok...!" user posted image

- in kako - naj vrag me uzame - naj ne ubogam vsake njegove komande?
"Mami čaki!" in mami čaka.... "Mami pridi!" in mami pride.... "Mami aja!" in mami aja.... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdej sem pa umrla od smeha!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
in seveda je zgleda povsod ista pesem:od mišic, do Mami aja...user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3909
12.7.2011 13:31:56   
hermy1
Prejle sem gledala reklamo za Ukrajino....in seveda sem se spomnila na vse vas, drage posvojene mame (or to be) user posted image !!!
Od koderkoli že priletijo vaši otročki, da bodo le čimprej pri vas!!!

< Sporočilo je popravil hermy1 -- 12.7.2011 13:32:33 >

Kot sončni žarek nas vsak dan razveseljuješ!

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
12.7.2011 15:53:15   
mismis
banga, super za kužona za erlihijo in pa seveda za kolke tudi user posted image user posted image user posted image

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
12.7.2011 22:19:29   
bela.kava

V bistvu, kdor poskusi Makedonijo, ve. A ne, BK?

aha, zelo dobro ve ...

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
12.7.2011 22:22:34   
Pinky12
Zdravo, punce! Še poseben pozdrav DaisyE, lepo te je brati! user posted image user posted image

Se opravičujem, da vas malo zanemarjam. Zadnje čase je pri nas prava norišnica: delamo kot blazni, ko ne delamo pa se skušamo hladiti. Poroka se približuje, napredka na CSD nobenega (čakajo, da se poročiva, po moje), horuk pričakujemo septembra in oktobra.

Berem, da je še ena kandidatka za Rusijo user posted image user posted image Banga, žal mi je, da je vajin plan padel v vodo, ampak: kot pravi kavica. Bo že držalo. Zgodbe, kakršna je Dejzikina, nam pa samo krepijo vero, da pa za nas tudi že pridno rastejo mali ribjonki. Bomo že zrihtali birokracijo user posted image .

Midva sva presrečna, da sva se vseeno, kljub velikemu strošku glede na to, kar nas čaka, odločila za klimo, ker teče z mene. Kako je kaj z dopusti? Sicer nisva nameravala nikamor, poleg vseh stroškov s poroko in našim planom, ampak vseeno greva za 4 dni na morje. Rabiva oddih, upajmo, da bo to zadnje morje, na katerega greva sama user posted image

Aja, SD in psihologa se pa sploh ne bojiva, samo polna sva pričakovanja, s kakšnimi nalogami in vprašanji bodo merili najino primernost za posvojitev.user posted image

Tako, grem malo mrknit, mi je refošk malce udaril v glavouser posted image Mejte se fajn!

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
13.7.2011 21:54:47   
bela.kava
evo, za vse na poti via Maskva, za tiste že doma in tiste, ki nastavljajo kompas ... Голубой Вагон

(odgovor članu Pinky12)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
14.7.2011 21:49:23   
banga
I am so happy, happy, happy, pa moj možek tudiuser posted image user posted image user posted image  Danes sva dobila kontak osebe, ki je januarja letos pripeljala otročka iz Sibirije, po njeni poti so šli že štirje parji, ki že imajo otročke v Sloveniji, očitno je bila med njimi tudi naša Tina 1 user posted image user posted image user posted image user posted image , no midva bova očitno ena od naslednjih parov, ki jim bo po besedah  te krasne ženske lahko uspelo že konec letošnjega leta.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , najkasneje v začetku naslednjega leta.  Zdaj pa spet trepetam, ali bo mnenje našega CSD  res v naslednjem tednu, ali ne, itak, sem jih danes začela bombardirati po mejlu z novimi novicami... Ampak v glavnem zopet smo zelo v akcijiuser posted image user posted image user posted image user posted image  

Tina 1 - s kakšnimi novicami glede vašega deteta se pa le lahko javiš, saj veš, da to bodoče posvojene mame kar požiramouser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3915
15.7.2011 14:23:47   
DaisyE
Eeee banga, čestitke!!!!!!!

Je prav fajn, a ne, ko slišiš nekoga, ki mu je uspelo, kar ti planiraš. Fajn, fajn, fajn.

Hepi me. user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
19.7.2011 22:00:41   
bela.kava

no midva bova očitno ena od naslednjih parov, ki jim bo po besedah  te krasne ženske lahko uspelo že konec letošnjega leta.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , najkasneje v začetku naslednjega leta.  Zdaj pa spet trepetam, ali bo mnenje našega CSD  res v naslednjem tednu

bangič to mi deli, to so novice user posted image
Kako je z mnenjem, končno napisano? Stiskam pesti do konca in naprejuser posted image

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
19.7.2011 22:09:22   
Pinky12
banga: super!user posted image user posted image Kdaj čakate mnenje?

Drugače pa vidim, da se kaj dosti ne dogaja. Saj... je boljše nobena novica kot pa slabe novice, a ne? Pa ziher ste vse na dopustu, čopi čopi. No, edino belakava vidim, da še udriha po tipkovnici user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3918
   [Brisano sporočilo]
19.7.2011 22:28:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pinky12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3919
   [Brisano sporočilo]
19.7.2011 22:30:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu banga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3920
   [Brisano sporočilo]
19.7.2011 22:31:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3921
20.7.2011 13:06:45   
Fiona11
Ojla, borke,

evo, se še jaz spet malo oglašam po dolgem času. Banga, čestitke, da si spet v akciji! Držim pesti da bo šlo čim hitreje. Da bova drugo leto že obe mamici user posted image

Pri nas se tudi premika, trenutno smo pri overitvah, no še jutri par overitev, potem pa po apostile. Še par korakov, pa bo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
20.7.2011 14:41:48   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Fiona11

Pri nas se tudi premika, trenutno smo pri overitvah, no še jutri par overitev, potem pa po apostile. Še par korakov, pa bo...

veš kako lepo je brati taka lepa sporočila na tak turoben dan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Fiona11)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
20.7.2011 17:56:37   
banga
No, mnenja od CSD zaradi dopustov ne bo pred 16.8....ampak imam pa kljub temu tudi dobro novicouser posted image  imam že vse informacije o posvojitvi iz Sibirije, sem se dobila na kavi z mamico prelepe punčke, kjer sem dobila odgovore na vsa vprašanja in še večuser posted image user posted image user posted image  itak je kava trajala več kot 2 uriuser posted image user posted image

pozdravčke čisto vsemuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3924
20.7.2011 18:03:28   
banga
IZVIRNO SPOROČILO: Fiona11

Bravo Fionauser posted image user posted image user posted image očitno bova res drugo leto obe mamiciuser posted image user posted image user posted image  pa rusko se morava začet učituser posted image  jaz več kot harašov in spasiba za enkrat ne spravim skupajuser posted image

(odgovor članu Fiona11)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Spočet na silvestrovo: Kdaj lahko pričakuj...
Kdaj lahko pričakujeta otroka, če so prazniki tisti, ki v vama prebudijo največ strasti in porednih želja?

IME ZA PUNČKO
nika23

NEJA (52%)

ANEJA (14%)

NAJA (27%)

ANAJA (8%)

Število vseh glasov: 353

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!